Världen Idag > Nyheter

Monday, 10 December, 13:45

Världen Idag - 15 nov 18 kl. 12:32

Tjeckien och Bulgarien lämnar migrationsramverkÄven Tjeckien och Bulgarien har nu beslutat sig för att inte underteckna det internationella ramverket om migration, Global Compact, som förhandlats fram av närmare 200 länder. Tidigare har USA, Ungern och Österrike dragit sig ur avtalet, som är tänkt att reglera och underlätta olika slags migration mellan länder..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Bulgarien, Tjeckien, Compact, USA, Österrike

Dela artikeln

694 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tjeckienoch , Bulgarien, lämnar, migrationsramverk
HBL - 26 aug 13 kl. 14:36

Sanoma lämnar Bulgarien

Mediekoncernen Sanoma säljer sin andel i den samägda tidskriftsutgivaren SanomaBliasakBulgaria.Sanoma meddelade om sitt beslut i dag. Sanomas andel köps av familjeföretaget Drumevin, som är den andra delägaren i bolaget.

TA - 19 jul 12 kl. 12:12

Självmordsbomb misstänks i Bulgarien

Foto: Scanpix
Det var troligtvis en självmordsbombare som genomförde den dödliga bombattacken i Bulgarien i går, meddelar bulgariske myndigheter. Sju människor dödades och många fler skadades i attacken.
Sju människor dödades och många fler skadades i attacken mot en buss som transporterade främst israeliska turister vid Burgas flygplats.

Skånskan - 05 jun 16 kl. 10:00

På cykel genom Tjeckien

Nyheter I Tyskland är cykelleden längs floden Elbe redan väldigt populär. Men det finns också en fortsättning österut, i Tjeckien. Och det går alldeles utmärkt att starta i Prag.

YLE - 04 sep 16 kl. 09:14

Brutala bakslag pinar Tjeckien inför World Cup – tappade tre nyckelspelare på två dagar

Med två veckor kvar till turneringen World Cup i ishockey har Tjeckien tappat ytterligare nyckespelare. NHL-spelarna Tomas Hertl och Radko Gudas hör till dem som inte deltar i turneringen. Redan i våras blev det klart att legendariska Jaromir Jagr inte kommer att representera Tjeckien i World Cup.

YLE - 02 apr 16 kl. 07:23

Damlejonen körde över Tjeckien i kvartsfinalen

Damlejonen tog en väntad seger över Tjeckien och är nu klara för semifinal mot Kanada. I den andra kvartsfinalen vann Ryssland över Sverige och möter USA. Tjeckien höll jämna steg med Damlejonen i de första 20 minuterna, men nio minuter in i den andra perioden spelade Michelle Karvinen fram pucken till kedjekompisen Riikka Välilä som fick lägga in öppningsmålet.

NSD - 25 jan 15 kl. 19:25

Aili lämnar Tjeckien – klar för Udominate

Landslagsspelaren och förre Northlandstjärnan Frida Aili lämnar Tjeckien..

Nyhetskanalen - 25 jul 12 kl. 13:06

Tre busslaster med blåbärsplockare på väg till Bulgarien

De tre första busslasterna med bärplockare lämnar Stockholm under onsdagskvällen. Stockholms stad har ordnat fram bussarna men ska debitera Bulgarien senare, skriver TT.I väntan bussarna har Stockholms stad öppnat Gärdesskolan i centrala Stockholm så att de bulgarer som tagit sig till den bulgariska ambassaden kan få mat och husrum, meddelar polisen i Stockholm..

Nyhetskanalen - 25 jul 12 kl. 13:06

Tre busslaster med bärplockare på väg till Bulgarien

De tre första busslasterna med bärplockare lämnar Stockholm under onsdagskvällen. Stockholms stad har ordnat fram bussarna men ska debitera Bulgarien senare, skriver TT.I väntan bussarna har Stockholms stad öppnat Gärdesskolan i centrala Stockholm så att de bulgarer som tagit sig till den bulgariska ambassaden kan få mat och husrum, meddelar polisen i Stockholm..

Expressen - 10 maj 13 kl. 14:57

Bulgarien-proffset bryter sitt kontrakt

För knappt tre månader sedan såg han fram emot äventyret i Bulgarien. Nu lämnar anfallaren Sonny Karlsson klubben Etar och bryter sitt kontrakt. ?

BT - 12 okt 18 kl. 10:22

Tyskland utlämnar misstänkt för journalistdöd

En 20-årig man som misstänks för våldtäkt och mord på den bulgariska tv-journalisten Viktoria Marinova ska utlämnas från Tyskland till Bulgarien, enligt en tysk domstol. Viktoria Marinova, 30, hittades död på en gångbana i närheten av en flod i staden Ruse i norra Bulgarien i lördags.(TT).

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 2 timmar sedan

C: "Löfven ville inte kompromissa"

Centerpartiet kommer att rösta nej till S-ledaren Stefan Löfven i den kommande statsministeromröstningen. Men Liberalerna har inte bestämt sig än..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Minneshögtid med smolk i bägaren

Dagens datum är en märkesdag på flera sätt. Vi högtidlighåller Alfred Nobels dödsdag med priset till hans minne, och vi firar 70-årsminnet av FN:s förklaring om de mänskliga rättigheterna. Vi kan glädja oss över båda dessa, men samtidigt är ingen av glädjebägarna helt fri från smolk.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Katolik efter Merkel i CDU

Avgående Angela Merkels i våras installerade partisekreterare Annegret Kramp-Karrenbauer, AKK kallad, då populär regeringschef i den lilla delstaten Saarland, blir ny partiledare för Tysklands Kristligt-demokratiska union, CDU. Därmed får partiet sin andra kvinna i rad på ordförandeposten. Men det satt oerhört hårt inne.

Världen Idag - 13 timmar sedan

Livsstil påverkar vår bön

Skriftens löften om bönens möjligheter är häpnadsväckande. Teologer har genom historien haft svårt att hantera löften som exempelvis Jesu ord om att  ”allt vad ni ber om och begär, tro att ni har fått det, så ska det bli ert” (Mark 11:24). Menar han verkligen allvar med detta?

Världen Idag - 23 timmar sedan

Tron drivkraft bakom aktiv entreprenör

Han har diplomatiska uppdrag på toppnivå och ger ut en tidning, med full hushållstäckning i fem kommuner, där evangeliet tar självklar plats i spalterna. För entreprenören Mikael Torstensson är engagemanget i olika branscher och världar ett naturligt sätt att leva ut sin kristna tro..

Världen Idag - Igår: 09:00

Läkare på Irland spjärnar emot beslut om fri abort

Många läkare på Irland meddelar nu att de inte tänker utföra aborter och vissa vill inte ens hänvisa kvinnor till andra läkare som kan avbryta en graviditet. Därmed är det oklart om tidsplanen för att verkställa beslutet från folkomröstningen nyligen om att liberalisera abortlagen kan hållas..

Världen Idag - Igår: 08:00

Emanuel brinner för mission – både borta och hemma

Emanuel Semerson var 15 år när han bestämde sig för att följa Jesus på allvar och 17 år när han åkte på sin första missionsresa. Nyligen hemkommen från två veckor i Bangladesh har siktet definitivt ställts in på mission för 20-åringen..

Världen Idag - I förrgår: 13:00

Elidakapten tilldelades stipendium

På onsdagskvällen delade vänskapsförbundet Sverige-Israel ut sitt årliga Torgny Segerstedt-stipendium. Årets pristagare blev missionsbåten Elidas skeppare, Stefan Abrahamsson. Han tilldelas stipendiet för att han under hösten arrangerade en segling till Israel.

Världen Idag - I förrgår: 09:00

Prästdöttrar världens mäktigaste kvinnor

Tre europeiska kvinnor toppar tidskriften Forbes lista över världens 100 mäktigaste kvinnor 2018. Ettan och tvåan på listan, Angela Merkel och Theresa May, är båda prästdöttrar..

Världen Idag - I förrgår: 00:00

Oansvarigt att inte vaccinera mot mässling

För ganska precis ett år sedan kom ett larm från vårdcentralen Nötkärnan i Bergsjön. Ett av de första fallen i modern tid av mässling hade konstaterats, och när alla svallvågor hade lagt sig var det nästan 40 personer som hade smittats. Innan dess hade Sverige inte haft ett enda fall av sjukdomen sedan 80-talet.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.