Världen Idag > Nyheter

Sunday, 24 February, 03:50

Världen Idag - 15 nov 18 kl. 12:32

Tjeckien och Bulgarien lämnar migrationsramverkÄven Tjeckien och Bulgarien har nu beslutat sig för att inte underteckna det internationella ramverket om migration, Global Compact, som förhandlats fram av närmare 200 länder. Tidigare har USA, Ungern och Österrike dragit sig ur avtalet, som är tänkt att reglera och underlätta olika slags migration mellan länder..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Bulgarien, Tjeckien, Compact, USA, Österrike

Dela artikeln

693 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tjeckienoch , Bulgarien, lämnar, migrationsramverk
HBL - 26 aug 13 kl. 14:36

Sanoma lämnar Bulgarien

Mediekoncernen Sanoma säljer sin andel i den samägda tidskriftsutgivaren SanomaBliasakBulgaria.Sanoma meddelade om sitt beslut i dag. Sanomas andel köps av familjeföretaget Drumevin, som är den andra delägaren i bolaget.

TA - 19 jul 12 kl. 12:12

Självmordsbomb misstänks i Bulgarien

Foto: Scanpix
Det var troligtvis en självmordsbombare som genomförde den dödliga bombattacken i Bulgarien i går, meddelar bulgariske myndigheter. Sju människor dödades och många fler skadades i attacken.
Sju människor dödades och många fler skadades i attacken mot en buss som transporterade främst israeliska turister vid Burgas flygplats.

Skånskan - 05 jun 16 kl. 10:00

På cykel genom Tjeckien

Nyheter I Tyskland är cykelleden längs floden Elbe redan väldigt populär. Men det finns också en fortsättning österut, i Tjeckien. Och det går alldeles utmärkt att starta i Prag.

YLE - 04 sep 16 kl. 09:14

Brutala bakslag pinar Tjeckien inför World Cup – tappade tre nyckelspelare på två dagar

Med två veckor kvar till turneringen World Cup i ishockey har Tjeckien tappat ytterligare nyckespelare. NHL-spelarna Tomas Hertl och Radko Gudas hör till dem som inte deltar i turneringen. Redan i våras blev det klart att legendariska Jaromir Jagr inte kommer att representera Tjeckien i World Cup.

YLE - 02 apr 16 kl. 07:23

Damlejonen körde över Tjeckien i kvartsfinalen

Damlejonen tog en väntad seger över Tjeckien och är nu klara för semifinal mot Kanada. I den andra kvartsfinalen vann Ryssland över Sverige och möter USA. Tjeckien höll jämna steg med Damlejonen i de första 20 minuterna, men nio minuter in i den andra perioden spelade Michelle Karvinen fram pucken till kedjekompisen Riikka Välilä som fick lägga in öppningsmålet.

NSD - 25 jan 15 kl. 19:25

Aili lämnar Tjeckien – klar för Udominate

Landslagsspelaren och förre Northlandstjärnan Frida Aili lämnar Tjeckien..

Nyhetskanalen - 25 jul 12 kl. 13:06

Tre busslaster med blåbärsplockare på väg till Bulgarien

De tre första busslasterna med bärplockare lämnar Stockholm under onsdagskvällen. Stockholms stad har ordnat fram bussarna men ska debitera Bulgarien senare, skriver TT.I väntan bussarna har Stockholms stad öppnat Gärdesskolan i centrala Stockholm så att de bulgarer som tagit sig till den bulgariska ambassaden kan få mat och husrum, meddelar polisen i Stockholm..

Nyhetskanalen - 25 jul 12 kl. 13:06

Tre busslaster med bärplockare på väg till Bulgarien

De tre första busslasterna med bärplockare lämnar Stockholm under onsdagskvällen. Stockholms stad har ordnat fram bussarna men ska debitera Bulgarien senare, skriver TT.I väntan bussarna har Stockholms stad öppnat Gärdesskolan i centrala Stockholm så att de bulgarer som tagit sig till den bulgariska ambassaden kan få mat och husrum, meddelar polisen i Stockholm..

Expressen - 10 maj 13 kl. 14:57

Bulgarien-proffset bryter sitt kontrakt

För knappt tre månader sedan såg han fram emot äventyret i Bulgarien. Nu lämnar anfallaren Sonny Karlsson klubben Etar och bryter sitt kontrakt. ?

BT - 12 okt 18 kl. 10:22

Tyskland utlämnar misstänkt för journalistdöd

En 20-årig man som misstänks för våldtäkt och mord på den bulgariska tv-journalisten Viktoria Marinova ska utlämnas från Tyskland till Bulgarien, enligt en tysk domstol. Viktoria Marinova, 30, hittades död på en gångbana i närheten av en flod i staden Ruse i norra Bulgarien i lördags.(TT).

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 10 timmar sedan

USA uppmanar Israel att be Polen om ursäkt

USA lägger sig i bråket mellan Israel och Polen. Georgette Mosbacher, den amerikanska ambassadören i Warszawa, uppmanar Israel att be om ursäkt..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Vuxennärvaro för att hjälpa barn på nätet

Ett ord. Det krävs en högre närvaro av vuxna på nätet för att förstå barnens verklighet. Det menar Gabriel Ekbeck och Hanna Simonsson som tillsammans håller i ett seminarium om ämnet på barnledarkonferensen ”Jesus till barnen” i Uppsala i mars..

Världen Idag - 14 timmar sedan

Equmeniakyrkan ”klimatfastar” fram till påsk

Den 6 mars inleds den kristna fastan, och i år tar Equmeniakyrkan ett annorlunda grepp. Hela den nationellt anställda personalen avstår från transporter som använder fossila bränslen, såsom flyg, bil och båt.

Världen Idag - 19 timmar sedan

Kroppen svarar på dina kommandon

Vägen till en bättre hälsa behöver inte vara krånglig. Med några enkla kommandon i rätt riktning kommer kroppen att svara direkt. Det menar Monica Wigren som driver företaget Bygg din hälsa..

Världen Idag - 19 timmar sedan

Urbaniseringen kan bli tigerns räddning

Flykten från landsbygden kan bli räddningen för tigern och andra hotade arter i södra Asien. Det hävdar forskare i en ny studie. Där konstateras att en minskad befolkning i tigrarnas kärnområden är nyckeln till de stora katternas överlevnad..

Världen Idag - 19 timmar sedan

F.d. S-politiker fortsätter att sprida antisemitism på nätet

”USA är som vax i händerna på den globala sionismen”. Det sägs i en video som en förtroendevald Socialdemokrat i Uddevalla lagt upp på sina Facebook-sida. ”Helt oacceptabelt”, kommenterar Anna-Lena Heydar, partiordförande i Uddevalla..

Världen Idag - Igår: 00:00

Stabila församlingar med stabila ledare

En avgörande fråga för väckelse, mission och evangelisation i Sverige är kvaliteten på de lokala församlingarna och kyrkorna. Kristus har kallat sin kyrka att vara ett ljus i mörkret, en stad på berget, ett salt i förruttnelsen. Ett dilemma för många församlingar i storstäder inte minst är att man inte är en stad på berget, man är fullständigt okänd för hela närområdet.

Världen Idag - Igår: 00:00

Bör en kristen avstå från kött?

Hur ser kristna på köttätande? Bör en kristen vara vegan?.

Världen Idag - Igår: 22:00

Barn ska återfå rätt till personlig assistans

Andningshjälp och sondmatning ska åter, otvetydigt, kunna ge rätt till personlig assistans och assistansersättning. Det kan göra stor skillnad för uppemot ett 50-tal vuxna och barn, och deras familjer, som fått rätten indragen..

Världen Idag - Igår: 17:02

Israels nya kritik mot Wallström – och Svenska kyrkan

Israels ambassadör i Sverige reagerar nu kraftfullt på utrikesminister Margot Wallströms utspel om brister i Israels religionsfrihet. Hon förvränger verkligheten, menar ambassadören, och ger samtidigt en känga till Svenska kyrkan..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.