DI > Ekonomi

Monday, 17 December, 03:49

DI - 14 nov 18 kl. 22:38

Svenska investerare på offensiv i FinlandSvenska fastighetsbolag gör affärer som aldrig förr i vårt östra grannland. I år står svenska köpare för mer än en femtedel av den finska transaktionsvolymen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Finland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenska investerare, offensivi , Finland
YLE - 03 jul 17 kl. 10:51

Finland populärast i Norden bland investerare

Antalet direkta utländska investeringar i Finland ökade förra året, visar nya siffror från konsultföretaget EY. De nordiska länderna är överlag mer framgångsrika än resten av Europa på att locka till sig nya projekt. Förra året lanserades 328 utländska investeringsprojekt i Norden - den högsta siffran sedan 2011.

YLE - 07 mar 14 kl. 13:13

”Finland skall revolutionera kundservice”

Ett nätverk av tidigare Nokia-anställda har lockat det brittiska bolaget Telrock att flytta största delen av sin produktutveckling till Finland. Till en början kommer bolaget att sysselsätta 50 personer i Uleåborg och Helsingfors. Telrock vill i Finland utveckla olika företags kundservice på mobiltelefoner.

YLE - 18 mar 15 kl. 19:05

Finland intresserar inte amerikanska investerare

Amerikanska investerare är inte intresserade av Finland, enligt rapporten Transatlantic Economy. Orsaken är Europas ekonomiska situation och en invecklad byråkrati. År 2014 drog amerikanska företag bort investeringar för 135 miljoner euro från Finland, enligt rapporten Transatlantic Economy.

YLE - 25 sep 12 kl. 04:56

Stubb: Finland får Svarte Petter

Många försöker ge Finland skulden för att krishanteringsåtgärderna i eurozonen inte genomförs, menar europaminister Alexander Stubb. Han kommenterade i går uppgifter publicerade i Der Spiegel, som säger att Finland försöker stoppa förstärkningen av krisfonden. - Jag tycker att vi är i en situation där det finns många som försöker ge Svarte Petter åt Finland, försöker sätta oss i ett hörn.

YLE - 04 okt 15 kl. 15:03

Änglar med pengar – nätverk av investerare hjälper tillväxtföretag

En businessängel är en person som investerar sina pengar, sin erfarenhet och sitt kontaktnät i små potentiella tillväxtföretag. En av dem är Henrik de la Chapelle. - Det är intressant.

HBL - 22 nov 12 kl. 02:02

Utländska investerare inte intresserade av Finland

De utländska företagens investeringar ökar igen i Europa. Under årets sex första månader växte deras investeringar i Europa med 6,3 procent, men till Finland når deras investeringar inte.Trots den globala lågkonjunkturen och eurokrisen så ökar företagens utlandsinvesteringar i stora delar av Europa.

YLE - 09 nov 13 kl. 17:13

LIVE: Finland - Tjeckien 2-2

Finland är fortfarande obesegrat i årets EHT-turnering. I den första turneringen som spelades i Tjeckien vann Finland alla sina matcher. På torsdagen vann Finland öppningsmatchen av EHT-turneringen i Helsingfors över Ryssland med 4-3.

YLE - 09 nov 13 kl. 17:37

LIVE: Finland - Tjeckien 3-2

Finland är fortfarande obesegrat i årets EHT-turnering. I den första turneringen som spelades i Tjeckien vann Finland alla sina matcher. På torsdagen vann Finland öppningsmatchen av EHT-turneringen i Helsingfors över Ryssland med 4-3.

YLE - 09 nov 13 kl. 17:44

Finland - Tjeckien 3-2

Finland är fortfarande obesegrat i årets EHT-turnering. I den första turneringen som spelades i Tjeckien vann Finland alla sina matcher. På torsdagen vann Finland öppningsmatchen av EHT-turneringen i Helsingfors över Ryssland med 4-3.

YLE - 20 maj 17 kl. 21:24

Snabbanalys: Finland–Sverige 1–4

Den här förlusten svider garanterat i skinnet på de finländska spelarna. Mot ett lag av Sveriges kaliber har man inte råd att ta onödiga utvisningar, skriver Chriso Vuojärvi. Avgörandet: Sverige var i förarsätet under merparten av matchen, men det krävdes ett par korkade utvisningar av Lejonen för att svenskarna skulle göra det avgörande rycket.

DI - 23 feb 17 kl. 21:38

Damberg gör japansk offensiv

Japanska investerare har visat ett ökat intresse för Sverige i spåren av brexit. Det uppger regeringen som nu inleder en offensiv för att locka över japanska företag och investerare från London..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Spacex slog rekord igen

Elon Musks Spacex har slagit rekord i flest antal kommersiella uppskjutningar under ett år, vilket landade på 20 stycken under 2018. Det rapporterar Business Insider Nordic.

DI - 5 timmar sedan

Demonstration i Ungern mot Orbáns regering

Omkring 10.000 människor demonstrerade på söndagen i Ungerns huvudstad Budapest mot en ny lag som ger arbetsgivarna rätt att kräva 400 övertidstimmar per år av anställda..

DI - 5 timmar sedan

Vd:n om H&M-prognosen: Låter optimistiskt

På måndagen presenterar H&M nya försäljningssiffror, ett år efter mardrömsdagen då klädjätten rasade på börsen efter missad prognos. 6,5 procent väntas ökningen bli för kvartalet.  ”Det låter optimistiskt”, säger Andreas Jonason på Simon Kucher.

DI - 5 timmar sedan

Fjärrvärmeverk redovisade för låga utsläpp

Straffavgifter på flera miljoner kronor – det kan Värtaverket i Stockholm, landets största koleldade fjärrvärmeverk, ha att vänta efter att ha lämnat felaktiga siffror rörande utsläpp av växthusgaser till Naturvårdsverket..

DI - 6 timmar sedan

Gaming Corps petar vd:n

Den krisande spelutvecklaren Gaming Corps vd får gå på dagen. .

DI - 6 timmar sedan

Gabriel Forss sjunger lönsamhetens lov

Få människor kan leva på sin sång. Gabriel Forss lever på att leda andras.  Omsättningen i hans bolag Piece of Me ökar varje år med fantastiska marginaler: "På sikt skulle jag vilja exportera konceptet utomlands.

DI - 7 timmar sedan

Minskat förtroende för USA:s ekonomi

Inte sedan 2013 har så många amerikaner trott att det kommande året blir sämre.  Det visar en opinionsundersökning som tidningen Wall Street Journal och tv-kanalen NBC låtit göra..

DI - 7 timmar sedan

Det gör ont när skuldbubblor brister

Nytt år, nya möjligheter. Hurtigt i överkant? Kanske det, men världen brukar växa och trotsa politiker, väder och vind.

DI - 8 timmar sedan

Uppgifter: 5.000 jobb bort på Jaguar Land Rover

Brittiska biltillverkaren Jaguar Land Rover kommer skära bort tusentals jobb under nästa år. Det skriver The Guardian..

DI - 8 timmar sedan

Kärnkraften är olönsam

DEBATT. Nyligen skrev tre kristdemokrater, bland andra Ebba Busch Thor, på Di Debatt att Sverige bör nyinvestera i modern kärnkraft. Att föreslå moderna kärnkraftverk är ungefär som att kräva att Volvo skulle skapa en modern Volvo Amazon, skriver författaren Åsa Moberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.