Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 24 February, 03:51

Affärsvärlden - 14 nov 18 kl. 22:00

Billig exponering mot AsienTelenor har framtida tillväxt säkrad och lönsamhet som brädar branschens..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Asien

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Billig, exponeringmot , Asien
Affärsvärlden - 14 nov 18 kl. 08:09

Billig exponering mot Asien

ANALYS Telenor har framtida tillväxt säkrad och lönsamhet som brädar branschens..

VA - 14 sep 11 kl. 08:42

Skakig handel i Asien

14 september Aktiehandeln i Asien visade nedgångar på onsdagen, efter en skakig inledning där handeln tvekade om att ta över den behärskade optimism om den finansiella utvecklingen i Europa som lyfte de amerikanska börserna på plus på tisdagskvällen. Uttalanden från Kinas premiärminister Wen Jiabao som mattade hoppet om kinesiskt finansiellt stöd till skuldtyngda europeiska ekonomier gav sedan riktning nedåt. Omkring klockan 7.

Helsingborgs Dagblad - 29 jan 15 kl. 04:08

Billig olja lyfter inte Asien

Billig olja kommer inte i någon större utsträckning bidra till att ge skjuts åt de asiatiska ekonomierna, enligt nya analyser.Sedan i somras har oljepriset mer än halverats, och på torsdagen handlades USA-oljan för 44:43 dollar per fat medan Brentoljan såldes för 48:60.Internationella valutafonden har räknat med att prisfallet ska bidra till att stärka den globala ekonomin.

Sydsvenskan - 29 jan 15 kl. 04:08

Billig olja lyfter inte Asien

Billig olja kommer inte i någon större utsträckning bidra till att ge skjuts åt de asiatiska ekonomierna, enligt nya analyser.Sedan i somras har oljepriset mer än halverats, och på torsdagen handlades USA-oljan för 44:43 dollar per fat medan Brentoljan såldes för 48:60.Internationella valutafonden har räknat med att prisfallet ska bidra till att stärka den globala ekonomin.

VA - 15 sep 11 kl. 08:32

Miskad oro lyfte Asien

15 september Börserna i Asien avancerade i huvudsak under torsdagen sedan kommentarer från mötet mellan ledarna för Grekland, Frankrike och Tyskland minskat oron för en betalningsinställelse av det skuldtyngda Grekland. Svagast utveckling sågs i Kong Kong och Bombay. Omkring klockan 7.

Affärsvärlden - 31 aug 15 kl. 16:01

Varning för aktierna med störst Kina-exponering

En stor genomgång visar vilka svenska bolag som har störst exponering mot Kina och övriga Asien..

E24 - 05 jan 12 kl. 09:58

Arlanda kan bli billig port till Asien

Lågprisflyget har helt förändrat förutsättningarna för resor i Europa. Nu står långdistansflyget inför samma drastiska omställning, hävdar Norwegians koncernchef Björn Kjos. Nya bränslesnåla plan gör att biljettpriset från Sverige till Asien halveras inom några år och Björn Kjos vill göra Stockholm till porten mot Asien..

VA - 07 sep 11 kl. 08:08

Gott humör i Asien

7 september Börserna i Asien avancerade på onsdagen med stöd från ett starkare amerikanskt inköpschefsindex för tjänstesektorn, stigande råvarupriser och en svagare yen. Förhoppningar om positiva besked i USA:s president Barack Obamas stundande jobbplan bidrog också till det goda humöret. Omkring klockan 7.

VA - 08 sep 11 kl. 08:27

Skakig handel i Asien

8 september Börserna i Asien visade överlag svaga uppgångar på torsdagen, med undantag för Kina, efter en handelsdag pendlande mellan plus och minus för indexen. Förhoppningar om ett omfattande stimulanspaket för att skapa jobb i USA blandades med farhågor om en kommande räntehöjning i Kina och överraskande svaga jobbsiffror från Australien. Omkring klockan 7.

VA - 20 sep 11 kl. 08:14

Sänkt kreditbetyg påverkar Asien

20 september Börserna i Asien utvecklades blandat på tisdagen, påverkade av beskedet att Standard & Poor's sänker sitt kreditbetyg för Italien samt förhoppningar om besked om nya stimulansåtgärder från Federal Reserve. Omkring klockan 7.50 var det regionala indexet MSCI Asia Apex 50 ned 0,3 procent.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - Igår: 15:19

Börsplus: Sportamore-aktien lär pressas ytterligare - sälj

I hela e-handelssegmentet har förhoppningarna om högre lönsamhet skruvats ned rejält under hösten. När den synen sprider sig till Sportamore lär aktien pressas ytterligare..

Affärsvärlden - Igår: 15:29

”Det står högst på agendan”

INTERVJU. Rejlers vd Viktor Svensson ligger inte på latsidan. Efter ett år av städande går hans åtgärdsprogram nu in i fas två.

Affärsvärlden - Igår: 13:41

Ingves: Bankerna var för naiva

Bankerna var för naiva när de klev in i Baltikum, anser riksbankschefen Stefan Ingves. Det gick helt enkelt för fort efter bankkrisen där för tio år sedan, säger han..

Affärsvärlden - Igår: 15:12

Kraft Heinz rasar i förhandeln på Wall Street

Handeln på New York-börserna såg på fredagseftermiddagen ut att inleda med något högre index, efter att samtliga tre huvudindex fallit 0,4 procent på torsdagen..

Affärsvärlden - Igår: 14:49

Fullvärderad förvärvare

ANALYS Addtech-avknoppningen Addlife har utvecklats starkt under bolagets knappa tre år på börsen. Från dagens nivåer är uppsidan begränsad..

Affärsvärlden - Igår: 13:52

Brant fall för Elekta

Efter ett par dagar då bankerna tyngt index på Stockholmsbörsen sågs en vändning på fredagen, då de hårt prövade bankerna med Swedbank i täten rekylerade upp. Dagens förlorare var strålknivstillverkaren Elekta som föll tungt efter sin kvartalsrapport..

Affärsvärlden - Igår: 10:05

Ingves ser "stora och ovanliga osäkerhetsmoment"

På den globala ekonomiska arenan är det främst handelskonflikten mellan USA och Kina som fortsatt är en riskfaktor, enligt Riksbankschefen Stefan Ingves..

Affärsvärlden - Igår: 13:45

Volvo Cars backar i kvalitetsranking

Volvo hamnar i det nedre skiktet av den inflytelserika konsumenttidningen Consumer Reports årliga lista över de bästa och sämsta bilarna på USA-marknaden..

Affärsvärlden - Igår: 10:27

Rekyl för Swedbank-aktien

Stockholmsbörsen har inlett fredagen med en tydlig uppgång där Swedbank har rekylerat upp efter den omfattande kursslakten tidigare i veckan. Håller nuvarande indexnivå i sig kan Stockholmsbörsen lägga ännu en uppgångsvecka till handlingarna..

Affärsvärlden - Igår: 10:15

Momentum får ny huvudägare i Nordstjernan

Industriåterförsäljaren Momentum får en ny huvudägare när Nordstjernan i dag meddelat att de förvärvat A- och B-aktier motsvarande 4,2 procent av kapitalet och närmare 15,0 procent av rösterna i bolaget från den nuvarande ägaren Tisenhult-gruppen. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.