Affärsvärlden > Ekonomi

Monday, 10 December, 13:59

Liknande nyheter

Taggar: Silicon, Valleymot , Wall, Street
Dagens PS - 24 okt 17 kl. 13:20

Anställda miljonärer: ”Utklassar Wall Street”

De astronomiska summorna i bolagen får Wall Street att ”framstå som det nya låglöneträsket”, skriver Di:s Andreas Cervenka i en stor granskning. Medan de stora tech-giganternas grundare och toppchefer gjort sig kända för årslöner på symboliska 1 dollar tjänar de offantliga summor på olika aktie- och obligationsprogram. Det visar en granskning i Di där tidningens utsände i Silicon Valley, Andreas Cervenka, gått loss med miniräknaren i de största bolagens senaste årsredovisningar.

E24 - 06 jul 11 kl. 08:59

Wall Street vs Silicon Valley

Wall Street is being dragged into the Silicon Valley talent war as the demand for data analysts increases on both coasts of the US..

Expressen - 05 sep 17 kl. 15:21

Därför är Silicon Valley det nya Wall Street

Andreas Cervenka Dagens industris och Di TV:s nya korrespondent i Silicon Valley.– När en av Wall Streets största banker börjar ifrågasätta kapitalismen infinner sig en enkel fråga: Vad är det egentligen som pågår? Om detta tänkte jag försöka skriva det kommande året, skriver Cervenka i sin första text från Silikon Valley..

DI - 19 mar 18 kl. 14:43

Andreas Cervenka: Dags för Silicon Valley att öppna sina svarta lådor

PALO ALTO. Den senaste skandalen kring Facebook riskerar att kosta bolaget miljarder och visar att Silicon Valley kan vara på väg mot sitt eget Lehman Brothers. Det enda sättet att vända den akuta förtroendekrisen är att lära av Wall Street..

DI - 03 feb 16 kl. 15:23

Digitalpodden Silicon Valley: "Twitter är Wall Streets slagpåse"

I Digitalpodden Silicon Valley får du allt det senaste från techvärldens mittpunkt, med Di Digitals Silicon Valley-korrespondent Miriam Olsson Jeffery..

VA - 11 maj 18 kl. 10:32

Ny studie: Wall Street kommer lindrigt undan i #metoo-upproret

Medan #metoo-rörelsen har svept in över Hollywood och Silicon Valley har det gått betydligt långsammare på Wall Street. I en ny rapport framkommer det att sexuella trakasserier inte är en viktig fråga när investerare väljer sina rådgivare och fondförvaltare. .

VA - 11 maj 18 kl. 10:32

Ny studie: Wall Street kommer lindrigt undan i #metoo-uppropet

Medan #metoo-rörelsen har svept in över Hollywood och Silicon Valley har det gått betydligt långsammare på Wall Street. I en ny rapport framkommer det att sexuella trakasserier inte är en viktig fråga när investerare väljer sina rådgivare och fondförvaltare. .

Sydsvenskan - 19 okt 11 kl. 06:30

Han vill ta Öresund närmare Silicon Valley

Tiden som utbytesstudent frälste honom. Nu drar han igång nätverket Silicon Vikings avdelning för Öresundsregionen. På tisdagskvällen hölls första mötet i Köpenhamn.

Sydsvenskan - 23 maj 11 kl. 00:05

Stärk banden till Silicon Valley

San Francisco Det är långt från New York till San Francisco. Näringsminister Maud Olofsson (C) har anledning att fundera lite över det när hon senare denna månad tar flyget från Stockholm till Kalifornien tillsammans med en delegation från Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA.
Avståndet mellan Stockholm och Kairo är betydligt mindre än det mellan USA:s östkust och västkust ?

Sydsvenskan - 02 nov 11 kl. 06:30

Stark skånsk ­närvaro i Silicon Valley

Ett tiotal skånska ­teknikföretag finns på plats i Silicon Valley i dag när Svenska Institutet presenterar sin nya Sverigebild - ­Innovative Sweden. Bland inslagen finns en utställning som ska turnera runt jorden de kommande åren.
SAN FRANCISCO.

Dagensanalys.se - 20 okt 17 kl. 14:15

Komediserie om Silicon Valley släpps på YouTube

Hur man än vrider och vänder på det är det i Silicon Valley det händer. Precis som HBO:s serie Silicon Valley handlar denna nyproducerade ”mockumentary” om startups i just Silicon Valley. Här kan du se de fyra första avsnitten.

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Astra Zeneca mot strömmen

Stockholmsbörsen inledde den nya veckan med minus i likhet med andra Europabörser och i spåren av breda nedgångar i New York och Asien där fortsatt handelsoro försämrade stämningen..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

C röstar nej till Stefan Löfven

Centerpartiet kommer att rösta nej till Stefan Löfven som ny statsminister eftersom förhandlingarna med Socialdemokraterna inte nått tillräckligt långt..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Japanska åklagare åtalar Ghosn och Nissan

Åklagare i Japan har lämnat in ett formellt åtal mot den avsatte Nissan-ordföranden Carlos Ghosn för ekonomiska oegentligheter..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

"Begränsade tecken på vändning i H&M"

H&M:s strukturella utmaningar är alltjämt betydande och det finns fortfarande mycket begränsade tecken på en vändning, skriver Carnegie och upprepar sin säljrekommendation och riktkursen 120 kronor..

Affärsvärlden - 2 timmar sedan

Kronan tappar på svensk statistik

Europaräntorna visar små rörelser i måndagens förmiddagshandel samtidigt som euron har stärkts något mot dollarn..

Affärsvärlden - 3 timmar sedan

Uber-notering kan få ordning på branschen

De väntade börsnoteringarna av nättaxitjänsterna Uber och Lyft lär göra branschen mer rationell och disciplinerad..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

O2 förbereder stort skadeståndskrav på Ericsson

Den brittiska operatören O2 kan komma att kräva Ericsson på tiotals miljoner pund för förra veckans nätfel..

Affärsvärlden - 5 timmar sedan

Nya avhopp i Starbreeze - styrelsen ej beslutsför

Ulrika Hagdahl och Åsa Wirén, som sitter i Starbreeze styrelse, har begärt utträde ur styrelsen..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Före detta Catena Media-topp till Starbreeze

Starbreeze har utsett Claes Wenthzel till tillförordnad finanschef..

Affärsvärlden - 4 timmar sedan

Castellum omorganiserar - regionschef lämnar på dagen

Castellum etablerar en ny enhet för logistik, en för investering- och portföljstrategi samt en för kontorslokaler, vilket också medför förändringar i koncernledningen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.