Expressen > Nyheter

Wednesday, 12 December, 08:15

Expressen - 14 nov 18 kl. 21:21

Klart: Kommunerna går miste om fem miljarderDet planerade tillskottet på fem miljarder kronor till landets kommuner finns inte med i övergångsregeringens budgetproposition. Det skriver finansministern Magdalena Andersson, S, och finansmarknadsministern Per Bolund, MP, på DN Debatt.  .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Magdalena Andersson, Per Bolund, DN Debatt

Dela artikeln

882 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart Kommunerna, går, misteom , fem, miljarder
YLE - 01 nov 13 kl. 08:55

Kommunerna gick miste om 200 miljoner

Kommunerna är de stora förlorarna vad gäller skatteintäkter från företagen och andra samfund. Värst drabbade är Brahestad i norra Österbotten, Eckerö på Åland och Salo i Egentliga Finland. Sammanlagt gick kommunerna miste om 200 miljoner euro 2012 i jämförelse med året innan.

YLE - 15 sep 17 kl. 05:00

Bordsbön på dagis inte längre tillåtet - men kommunerna tolkar reglerna olika

Småbarnspedagogiken har fått en ny plan som omfattar åskådningsfostran. Men tolkningarna om vad planen innebär går isär i kommunerna, främst gällande bordsbönen. Den nya planen för småbarnspedagogik säger att man inom åskådningsfostran ska respektera varje familjs bakgrund, åskådningar och värderingar.

YLE - 04 jun 15 kl. 04:00

”Kommunerna måste axla ansvaret”

Den nya regeringen har beslutet att minska på kommunernas uppgifter med en miljard euro. Man kommer också att ge kommunerna större frihet att besluta om en rad tjänster som bibliotek, kultur och fritt bildningsarbete. Enligt Kristina Wikberg, direktör för Kommunförbundets svenska enhet, är skrivningarna i regeringsprogrammet ett steg i rätt riktning.

YLE - 09 apr 17 kl. 07:24

Rikhard Husu: Fem bra orsaker för dig att rösta i kommunalvalet

Kommunerna kommer också framöver att ansvara för många viktiga uppgifter. Rikhard Husu, politisk reporter vid Svenska Yle, fem bra orsaker till att rösta i valet. 1.

YLE - 10 nov 14 kl. 05:00

Kommunerna sparar på skolgångsbiträden - kolla läget i din kommun!

Skolgångsbiträden runt om i Svenskfinland hotas av sparåtgärder. Bland de kommuner som svarade på vår enkät har omkring hälften planer på att minska antalet skolgångsbitråden år 2015. Många kommuner i Svenskfinland planerar att spara på skolgångsbiträdena i sina svenskspråkiga skolor under budgetåret 2015.

YLE - 11 apr 17 kl. 18:32

Åland sexton kommuner ska bli fem

Ålands sexton kommuner ska bli fem från år 2020. Det är landskapsregeringens förslag till ny kommunstruktur på Åland. Landskapsregeringens förslag innebär att Åland delas in i följande fem kommuner: Eckerö, Finström, Hammarland, Geta, Saltvik, Sund och Vårdö bildar Nordvästra Åland.

YLE - 23 jul 14 kl. 05:25

Raseborg går miste om skärgårdspengar

Skärgårdstillägget till kommuner med skärgårdsdel försvinner från och med nästa år. Det handlar om pengar som kommunen har fått - helt enkelt på den grunden att man har skärgård. För Raseborgs del är det frågan om cirka 900 000 euro per år.

YLE - 29 sep 14 kl. 14:09

Kommunerna på krigsstigen mot vårdreformen

I Korsholm hittar man inte något bra i social- och hälsovårdsreformen. I förslaget till utlåtande från Korsholm radar man upp den ena negativa punkten efter den andra. Demokratin minimeras, de språkliga rättigheterna tryggas inte och kommunerna fråntas rätten att påverka sina invånares välfärd.

YLE - 09 nov 12 kl. 13:10

Svenskfinland som fem storkommuner - se vad som händer

Det kommer att ritas kommunkartor med frenesi nu efter kommunalvalet. Regeringen försöker få ändan ur vagnen med sin mångomtalade social- och hälsovårdsreform. Kommunkartor kan ritas upp på ett otal olika sätt, inte sällan utan politiska maktambitioner i ritövningarna.

YLE - 06 apr 16 kl. 09:17

Vårdreformen: Fem specialområden, bolagisering och högre avgifter förestår

Den framtida social- och hälsovården ska bygga på 18 landskap och fem samarbetsområden. Vården ska finansieras med högre skatter i statsbeskattningen. I gengäld sjunker kommunalskatten.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Hårda debatten inför budgetomröstningen

I dag stundar en budgetomröstning i riksdagen – och M+KD-budgeten utmanar övergångsregeringens förslag.En servettskiss, enligt Stefan Löfven. – Det låter mest som att Stefan Löfven är en väldigt dålig förlorare, säger Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson i SVT:s Morgonstudion..

Expressen - 1 timme sedan

Julgranskula, pumla eller polla – vad säger du?

Hänger du upp pumlor i julgranen?Om svaret är ja kommer du troligtvis från Norrbotten. – Söder om Norrbottensgränsen är det ingen som känner till pumla, säger språkvetaren Rune Westerlund.

Expressen - 1 timme sedan

Veronika är mamma till barn med adhd: "Vi borde straffas"

Venonika Engh Petersen, 48, har två söner som båda har adhd. Medicinen de tar för att klara av skolan gör att den ena tappar aptiten och den andra blir överviktig – ett problem som många föräldrar upplever, enligt en ny studie. – Föräldrar blir orosanmälda för att skolan tror barnen har anorexi, säger Veronika Engh Petersen..

Expressen - 1 timme sedan

Drottning Silvia om att Victoria lånar hennes kläder

Under Nobelfesten hade kronprinsessan Victoria på sig en klänning som tillhör Silvia – vilket möttes med lovord.Som tonåring var mammans kläder inte poppis men som vuxen har hon flera gånger gått i mammas garderober, någonting som roar Silvia. – Och hon passar så bra i dem.

Expressen - 2 timmar sedan

De fem D:na – anledningen till att du inte bryr dig om klimatet

De senaste åren har tusentals artiklar om den kommande domedagen florerat i medierna när man skrivit om klimathotet. Känslor av skuld och skam leder till flykt. De fem D:na är anledningen till att vi inte tar till oss allvaret med klimatkrisen, menar psykologen Per Espen Stoknes, skriver SVT.

Expressen - 3 timmar sedan

Barnfamilj tvingades utrymma sitt hus efter brand

En flerbarnsfamilj i Västerås tvingades utrymma sitt hus på grund av en brand under natten mot onsdagen, skriver polisen på sin hemsida. .

Expressen - 4 timmar sedan

Delar av Facebooks högkvarter evakuerat efter bombhot

Minst en av byggnaderna vid Facebooks högkvarter i Menlo Park i Kalifornien har evakuerats efter ett bombhot, rapporterar CNN. San Mateos bombteam har tillkallats..

Expressen - 4 timmar sedan

Fler lägger in en prilla – och fler fimpar ciggen

Allt fler kvinnor lägger in en prilla. OECD:s senaste sammanställning av tobaksanvändningen i Europa visar att svenskarna fimpar cigarretterna – men snusar alltmer..

Expressen - 6 timmar sedan

Lägenhet totalförstörd i brand i Karlskrona

En lägenhet i Kungsmarken i Karlskrona är utbränd efter en kraftig brand.15-20 militärer ska ha befunnit sig i lägenheten, enligt uppgift till Expressen.Ingen har skadats i branden..

Expressen - 7 timmar sedan

Huawei-chefen Meng Wanzhou har släppts mot borgen

Den kinesiska techjätten Huaweis toppchef Meng Wanzhou har släppts mot borgen, rapporterar BBC. Meng Whanzou greps i Vancouver i Kanada den 1 december..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.