Expressen > Nyheter

Sunday, 17 February, 10:33

Expressen - 14 nov 18 kl. 21:21

Klart: Kommunerna går miste om fem miljarderDet planerade tillskottet på fem miljarder kronor till landets kommuner finns inte med i övergångsregeringens budgetproposition. Det skriver finansministern Magdalena Andersson, S, och finansmarknadsministern Per Bolund, MP, på DN Debatt.  .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Magdalena Andersson, Per Bolund, DN Debatt

Dela artikeln

880 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klart Kommunerna, går, misteom , fem, miljarder
YLE - 01 nov 13 kl. 08:55

Kommunerna gick miste om 200 miljoner

Kommunerna är de stora förlorarna vad gäller skatteintäkter från företagen och andra samfund. Värst drabbade är Brahestad i norra Österbotten, Eckerö på Åland och Salo i Egentliga Finland. Sammanlagt gick kommunerna miste om 200 miljoner euro 2012 i jämförelse med året innan.

YLE - 15 sep 17 kl. 05:00

Bordsbön på dagis inte längre tillåtet - men kommunerna tolkar reglerna olika

Småbarnspedagogiken har fått en ny plan som omfattar åskådningsfostran. Men tolkningarna om vad planen innebär går isär i kommunerna, främst gällande bordsbönen. Den nya planen för småbarnspedagogik säger att man inom åskådningsfostran ska respektera varje familjs bakgrund, åskådningar och värderingar.

YLE - 04 jun 15 kl. 04:00

”Kommunerna måste axla ansvaret”

Den nya regeringen har beslutet att minska på kommunernas uppgifter med en miljard euro. Man kommer också att ge kommunerna större frihet att besluta om en rad tjänster som bibliotek, kultur och fritt bildningsarbete. Enligt Kristina Wikberg, direktör för Kommunförbundets svenska enhet, är skrivningarna i regeringsprogrammet ett steg i rätt riktning.

YLE - 09 apr 17 kl. 07:24

Rikhard Husu: Fem bra orsaker för dig att rösta i kommunalvalet

Kommunerna kommer också framöver att ansvara för många viktiga uppgifter. Rikhard Husu, politisk reporter vid Svenska Yle, fem bra orsaker till att rösta i valet. 1.

YLE - 10 nov 14 kl. 05:00

Kommunerna sparar på skolgångsbiträden - kolla läget i din kommun!

Skolgångsbiträden runt om i Svenskfinland hotas av sparåtgärder. Bland de kommuner som svarade på vår enkät har omkring hälften planer på att minska antalet skolgångsbitråden år 2015. Många kommuner i Svenskfinland planerar att spara på skolgångsbiträdena i sina svenskspråkiga skolor under budgetåret 2015.

YLE - 11 apr 17 kl. 18:32

Åland sexton kommuner ska bli fem

Ålands sexton kommuner ska bli fem från år 2020. Det är landskapsregeringens förslag till ny kommunstruktur på Åland. Landskapsregeringens förslag innebär att Åland delas in i följande fem kommuner: Eckerö, Finström, Hammarland, Geta, Saltvik, Sund och Vårdö bildar Nordvästra Åland.

YLE - 23 jul 14 kl. 05:25

Raseborg går miste om skärgårdspengar

Skärgårdstillägget till kommuner med skärgårdsdel försvinner från och med nästa år. Det handlar om pengar som kommunen har fått - helt enkelt på den grunden att man har skärgård. För Raseborgs del är det frågan om cirka 900 000 euro per år.

YLE - 29 sep 14 kl. 14:09

Kommunerna på krigsstigen mot vårdreformen

I Korsholm hittar man inte något bra i social- och hälsovårdsreformen. I förslaget till utlåtande från Korsholm radar man upp den ena negativa punkten efter den andra. Demokratin minimeras, de språkliga rättigheterna tryggas inte och kommunerna fråntas rätten att påverka sina invånares välfärd.

YLE - 09 nov 12 kl. 13:10

Svenskfinland som fem storkommuner - se vad som händer

Det kommer att ritas kommunkartor med frenesi nu efter kommunalvalet. Regeringen försöker få ändan ur vagnen med sin mångomtalade social- och hälsovårdsreform. Kommunkartor kan ritas upp på ett otal olika sätt, inte sällan utan politiska maktambitioner i ritövningarna.

YLE - 06 apr 16 kl. 09:17

Vårdreformen: Fem specialområden, bolagisering och högre avgifter förestår

Den framtida social- och hälsovården ska bygga på 18 landskap och fem samarbetsområden. Vården ska finansieras med högre skatter i statsbeskattningen. I gengäld sjunker kommunalskatten.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Man i 20-årsåldern dök upp skottskadad på sjukhus

En man i 20-årsåldern kom in skottskadad till ett sjukhus under natten.Skottlossningen uppges ha inträffat någonstans på Järvafältet norr om Stockholm..

Expressen - 1 timme sedan

Vänsterpartiet slutar driva frågan om EU-utträde

Partistyrelsens linje vinner – nu slutar Vänsterpartiet driva frågan om EU-utträde.Det har partiet beslutat under EU-valkonferensen i Norrköping på söndagen, rapporterar Ekot.– Vi kommer att skriva om hela programmet så avsnittet om EU kommer att se ut på annat vis, säger partiledaren Jonas Sjöstedt enligt Ekot..

Expressen - 1 timme sedan

Kvinnan spottar och slår – tvingas lämna flygplanet

En kvinna gick bärsärk över att behöva sitta i närheten av ett barn på flyget. I en filminspelning från planet vräker hon ur sig förolämpningar mot sina medpassagerare, spottar på en stolsgranne och slår en flygbolagsanställd – innan hon till slut tvingas lämna planet, rapporterar Mirror..

Expressen - 1 timme sedan

Trängde sig in i lägenhet och hotade person

Enligt polisen var det flera personer som i natt trängde sig in i en lägenhet i Olofström för att där hota och försöka skada en person.Tre personer har gripits i ärendet..

Expressen - 2 timmar sedan

Ulfbåges nya liv i utlandet: ”Har fått en andra chans”

TAVIRA. Christer Ulfbåge, 76, och hustrun Birgitta, 65, lever ett drömliv i solen. GT hälsade på tv-profilen i Portugal och tog ett snack om det oväntade beskedet från SVT, kärlekslivet, billiga räkor och nedsatt hjärtkapacitet.

Expressen - 2 timmar sedan

Storbråk – stenkastning mot polis och vakter

Under natten mot söndag ägde ett storbråk rum på ett uteställe i Trollhättan – ett 50-tal personer var stökiga.Polis och ordningsvakter fick stenar kastade mot sig.Det skriver polisen på sin hemsida..

Expressen - 2 timmar sedan

Kärleksfulla presenten till Harry: En norsk igloo

Prins Harry tillbringade delar av alla hjärtans dag utan sin Meghan.I ställer begav han sig till Norge, där han möttes av en annorlunda överraskning – en kärleksdekorerad igloo.– Det var väldigt snällt av er att bjuda in mig till ert, äh, tempel, uppgav prinsen enligt People.

Expressen - 2 timmar sedan

MORGONENS NYHETER: En skjuten till döds, Wallströms markering, rasistattack

En man i 60-årsåldern sköts till döds i Uppsala.■■■ Margot Wallström kallar hem Sveriges ambassadör till Guatemala – en markering mot landet, enligt utrikesministern.■■■ ”Empire”-stjärnan Jussie Smollett misstänks ha riggat en ”rasistattack” mot sig själv.

Expressen - 3 timmar sedan

Madestam: Förutsättningar för att alliansen återförenas

Alliansen kommer att återuppstå inför nästa val. Det tror Expressens politiska expert, statsvetaren Jenny Madestam.– Partier försöker gärna återupprepa ett framgångsrikt recept, säger hon.

Expressen - 3 timmar sedan

Ica-handlaren Mikael dödshotas på sitt jobb

Ica-handlaren Mikael Ovrell, 35, för en ständig kamp mot rån och stölder i butiken.Han själv, personalen och familjen har utsatts för allvarliga dödshot.– En gärningsman kan komma in, fylla en kasse med varor och bara gå rakt ut.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.