YLE > Finland

Wednesday, 19 December, 05:21

YLE - 14 nov 18 kl. 19:00

En hittills okänd planet hittad nära en av våra grannstjärnor – finländsk astronom bakom upptäcktenPlaneten befinner sig på endast sex ljusårs avstånd från solen. Fyndet har bekräftats av en internationell forskargrupp..
Läs mer på YLE

Dela artikeln

193 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: En hittills okänd, planet, hittad, näraen av våra , grannstjärnor finländsk astronom bakom upptäckten
BT - 15 sep 11 kl. 15:41

Luke Skywalkers planet hittad

Astronomer i USA har hittat en planet som liknar Tatooine, himlakroppen där Luke Skywalker växte upp i filmserien Star Wars. Precis som Tatooine har den nyupptäckta planeten, Kepler-16b, två solar. Något liknande har aldrig tidigare observerats i världsrymden.

BT - 15 sep 11 kl. 20:15

Luke Skywalker-planet hittad

Astronomer i USA har hittat en planet som liknar Tatooine, himlakroppen där Luke Skywalker växte upp i filmserien Star Wars.
Precis som Tatooine har den nyupptäckta planeten, Kepler-16b, två solar.
Något liknande har aldrig tidigare observerats i världsrymden.

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Jordliknande planet hittad nästgårds

Rymdteleskop har hittat vad som verkar vara en behaglig planet nästgårds. Bara 600 ljusår bort..

Kristianstadsbladet - 17 apr 14 kl. 20:35

Potentiellt "beboelig" planet hittad


Sökandet efter möjligt liv på andra planeter i rymden tog ny fart på torsdagen, när ett internationellt forskarlag bekräftade att den första "jordlika" planeten inom "beboeligt avstånd" från en stjärna identifierats.Exoplaneten (det vill säga en planet utanför vårt eget solsystem) har döpts till Kepler-186f och ska ha upptäckts av forskarna när de använde den amerikanska rymdflygstyrelsen Nasas Keplerteleskop, enligt en artikel som publicerades på torsdagen i den vetenskapliga tidskriften Science..

BT - 17 apr 14 kl. 20:35

Potentiellt "beboelig" planet hittad

Sökandet efter möjligt liv på andra planeter i rymden tog ny fart på torsdagen, när ett internationellt forskarlag bekräftade att den första "jordlika" planeten inom "beboeligt avstånd" från en stjärna identifierats. Exoplaneten (det vill säga en planet utanför vårt eget solsystem) har döpts till Kepler-186f och ska ha upptäckts av forskarna när de använde den amerikanska rymdflygstyrelsen Nasas Keplerteleskop, enligt en artikel som publicerades på torsdagen i den vetenskapliga tidskriften Science..

GöteborgsPosten - 07 jan 15 kl. 08:52

Jordlik planet hittad – kan innehålla liv

Planeten Kepler 438b är den planet som hittills hittats som mest liknar jorden. Under tisdagen presenterades fyndet tillsammans med sju andra planeter som kan hysa utomjordiskt liv..

GöteborgsPosten - 19 maj 18 kl. 21:41

Svart låda från kraschade planet hittad

En av de "svarta lådorna" har hittats bland vrakdelarna av flygplanet som kraschade i Kuba. Förhoppningen är att det ska ge något svar om hur – och varför – planet störtade..

SVT - 19 maj 18 kl. 23:07

Svart låda från kraschade planet hittad

En av de ”svarta lådorna” har hittats bland vrakdelarna av flygplanet som kraschade i Kuba. Förhoppningen är att det ska ge något svar till varför planet plötsligt störtade. Totalt uppges 110 personer ha omkommit..

BT - 21 sep 18 kl. 16:13

"Star trek"-planet hittad av astronomer

Planeten Vulcan, hemort för den logiskt sinnade Mr Spock och hans artfränder med spetsiga öron i "Star trek", kan ha hittats av forskare. Eller rättare sagt har man hittat en planet som snurrar kring stjärnan HD 26965, 16 ljusår från planeten jorden, rapporterar CNN.(TT).

YA - 21 sep 18 kl. 16:13

"Star trek"-planet hittad av astronomer

Planeten Vulcan, hemort för den logiskt sinnade Mr Spock och hans artfränder med spetsiga öron i "Star trek", kan ha hittats av forskare. Eller rättare sagt har man hittat en planet som snurrar kring stjärnan HD 26965, 16 ljusår från planeten jorden, rapporterar CNN.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 21 sep 18 kl. 16:13

"Star trek"-planet hittad av astronomer

Planeten Vulcan, hemort för den logiskt sinnade Mr Spock och hans artfränder med spetsiga öron i "Star trek", kan ha hittats av forskare. Eller rättare sagt har man hittat en planet som snurrar kring stjärnan HD 26965, 16 ljusår från planeten jorden, ra.

Fler nyheter från YLE

YLE - 4 minuter sedan

Ljusdemonstration mot utvisningar till Afghanistan ordnades i Åbo

En ljusdemonstration mot utvisningar till Afghanistan ordnades vid Teaterbron i Åbo på tisdagseftermiddagen. En av dem som deltog i demonstrationen var Ahmad Hosseini. Enligt honom har säkerhetsläget i hans hemland Afghanistan försämrats under de tre år sedan han kom till Finland..

YLE - 15 minuter sedan

Kommentar: Klimatuppoffringar är svåra att gå till val på, och då är det lätt att plocka poäng med nej till höjd bränsleskatt

Klimatmålen kräver uppoffringar och ansvarstagande men just de sakerna är tyvärr svåra att göra häftiga vallöften på. Då blir det lätt för nejsägare och populister att kapa debatten, skriver Marianne Sundholm..

YLE - 45 minuter sedan

Om allt går bra minskar risken för radioaktiva utsläpp då Ryssland stänger den äldsta kärnreaktorn i Sosnovyi bor vid Finska vikens kust

De tre gamla reaktorerna ska stängas och rivas. Arbetet beräknas vara klart först om cirka fyrtio år..

YLE - 30 minuter sedan

Polisanmälningar om misstänkt människohandel ökar i Helsingfors, hallickarna allt oftare från Rumänien: "Här tjänar de bättre än i övriga Europa"

Polisen har under 2018 fått kännedom om klart fler fall av misstänkt människohandel än under tidigare år. Gemensamt för flera av de fall som Helsingforspolisen utrett 2018 är att den eller de misstänkta är från Rumänien..

YLE - 30 minuter sedan

Fortums planer i Joddböle väcker förtjusning hos Ingåborna - "Det är en boom, det måste det vara"

Många Ingåbor har jobbat vid kolkraftverket eller på hamnområdet. De flesta välkomnar nya satsningar och initiativ i Joddböle..

YLE - 1 timme sedan

Problem med inomhusluften tvingar personalen i Lappträsk hälsogård att flytta

Hälsovårdspersonalen i Lappträsk har fått symptom av den dåliga inomhusluften i hälsogården. Hälsovårdstjänsterna kommer därför att flytta till tillfälliga lokaler efter årsskiftet..

YLE - 1 timme sedan

Fem tips för dig som vill börja spara: Sätt upp mål och börja genast – 15 euro i månaden räcker

Tillväxttakten mattas av och nu gäller det att börja spara, tipsar Aktias chefsekonom Heidi Schauman. Men hur börjar man? Marthaförbundets ekonomirådgivare Marina Nygård säger att man ska sätta i gång direkt och lägga upp mål för sitt sparande..

YLE - 1 timme sedan

Plastgran, äkta vara eller ingen gran alls? Så grön är din julgran

Julgranen anklagas för att vara en klimatbov. Stämmer det? Vi reder ut problematiken..

YLE - 9 timmar sedan

Ett enda skolcentrum vid finska skolan i Sjundeå - senaste beskedet i skolfrågan

Kommunstyrelsen i Sjundeå vill se ett skolcentrum i närheten av Aleksis Kiven koulu. Tekniska nämnden ville utreda två byggen..

YLE - 12 timmar sedan

Antalet självmord bland män ökar i Österbotten – chef för psykiatrin: Svårt att veta vem som kommer att begå självmord

På tre år har antalet självmord bland män i Österbotten fördubblats. År 2014 begick 13 män i Österbotten självmord, år 2017 var de 26 stycken. Bakom finns ofta mentala problem, missbruk och personlighetsstörningar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.