Nyteknik > Teknik

Monday, 10 December, 03:51

Nyteknik - 14 nov 18 kl. 17:00

”Sverige måste bygga ut 5g för att klara konkurrensen”DEBATT. En tillträdande regering behöver säkerställa att Sverige har en infrastruktur för 5g till 2020. Tillgången till mobila bredband kommer att avgöra Sveriges konkurrenskraft, skriver Gunnar Hökmark (M) efter EU-beslutet om en ny telekomlagstiftning..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt, Sverige, Sveriges, Gunnar Hökmark, EU

Dela artikeln

78 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigemåste , byggaut 5g för att , klara, konkurrensen
Realtid - 07 mar 16 kl. 14:09

"Stort nog att klara konkurrensen"

mån, 2016-03-07 14:09"Stort nog att klara konkurrensen"Nya vd:n övertygad om att Nasdaq står stark i förhållande till sina konkurrenter..

Supermiljöbloggen - 05 jun 14 kl. 09:32

Ny utredare ser tre skäl till varför Sverige kommer klara klimatmålen

Regeringens klimatfärdplan 2050 går nu in i nästa fas. Miljöminister Lena Ek (C) presenterade under onsdagen de två personer som ska leda arbetet med att ta fram förslag till en strategi för hur Sverige år 2050 inte ska ha några nettoutsläpp av växthusgaser. – Det här är ett stort och viktigt uppdrag.

Barometern - 13 sep 14 kl. 10:28

Så ska länet klara konkurrensen

”I Kalmar län ska vi erbjuda en professionell mottagning för såväl den enskilde som flyttar till Kalmar län som för hela familjen.” Kalmar län, precis som övriga Sverige och Europa, står inför en gigantisk demografisk utmaning med en åldrande befolkning i kombination med att det föds alldeles för få barn. Att vi lever längre är i grunden mycket glädjande men det ger oss samtidigt utmaningar.

DN - 19 aug 15 kl. 00:05

”Svensk högre utbildning måste internationaliseras för att klara konkurrensen”

Tre åtgärder. Sveriges utbildningspolitik måste omprövas om vi ska klara den globala konkurrensen. Öka internationaliseringen, inför lika villkor för alla och gör om resursfördelningen, ­skriver ­företrädare för Saco studentråd och Centerstudenter..

Nyheter 24 - 11 okt 11 kl. 22:13

Sverige EM-klara - slog Holland i sjuk match


Sverige klarade av det. Erik Hamréns mannar slog storfavoriten Holland och är därmed direktkvalificerade för EM. STOCKHOLM.

Nyheter 24 - 23 jun 16 kl. 10:27

Birro: Nu måste Sverige bygga laget – inte bara stjärnorna

EM-sagan är slut för den här gången. På torsdagskvällen åkte Sverige ut mot Belgien och slutade sist i gruppen. [readmore:849974,]Marcus Birro är så klart besviken men ser framåt.

Västerbottens Folkblad - 07 feb 15 kl. 16:36

Sverige VM-klara efter storseger

Sverige med Amanda Öhman, IBK Dalen och Iksuduon Natalie Jakobsson och Frida Rydfjäll i laget besegerade Tyskland med 17-2 på lördagen och är klara för VM. Sverige hade sedan tidigare slagit både Polen och Holland. På lördagen väntade Tyskland i den avslutande VM-kval matchen och Sverige rivstartade.

SvD - 09 jan 16 kl. 08:30

”Snart måste Sverige bygga för de fattigaste”

Staten måste ta ansvaret för en generell försörjning på samma sätt som Sverige har gjort historiskt. Annars behöver vi, liksom andra länder, bygga särskilda bostäder för de fattigaste – så kallad social housing. Det skriver arkitekten Jöran Lindvall..

Sydsvenskan - 20 dec 17 kl. 09:30

Sverige ska klara sig själv i tre månader

Sverige måste kunna klara sig själv i tre månader i en krigssituation. Alla svenskar behöver också förbereda sig för att kunna överleva en vecka på egen hand. De bedömningarna gör försvarsberedningen i sin rapport om hur Sveriges totalförsvar ska utform.

UNT - 20 dec 17 kl. 12:37

Sverige ska klara sig själv i tre månader

Sverige måste kunna klara sig själv i tre månader i en krigssituation..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 21 timmar sedan

Därför startar it-bolag rekryteringsresor till Jämtland

Flera it-företag har öppnat filial i Östersund efter att anställda själva tagit initiativ till en flytt. Nu sökes fler utvecklare som vill ta steget..

Nyteknik - Igår: 06:11

Robotrevolutionen börjar med Doom

Varje vecka vallfärdar it-chefer och kända forskare till en hjärnforskare i London. Kanske bär han på nyckeln till en artificiell intelligens som liknar vår, skriver Ny Tekniks Simon Campanello..

Nyteknik - I förrgår: 16:44

Nissan återkallar 150.000 bilar

Biltillverkaren Nissan har drabbats av ännu en tung smäll kort efter åtalet mot styrelseordföranden Carols Ghosn, misstänkt för ekonomisk brottslighet..

Nyteknik - I förrgår: 15:53

Fem miljoner till prisad svensk nano-startup

Färskt riskkapital ska hjälpa 33-bolaget Cellevate att ta verksamheten till nästa nivå..

Nyteknik - I förrgår: 13:45

”Nya regeringen måste slåss om EU:s forskningsmiljarder”

DEBATT. EU:s nästa forskningsprogram innehåller 100 miljarder euro. Sveriges nya regering måste jobba aktivt i EU för en utformning som gynnar svensk industri, forskning och innovation, skriver Ulf Lindberg och Peter Johansson, Teknikföretagen..

Nyteknik - I förrgår: 13:59

Studie: Svenska folket köper inte elbil

Elbilen är morgondagen, men i många svenska kommuner lyser framtidens teknik med sin frånvaro. Och trots rapporterna om stora ökningar av olika laddbara alternativ, är det inget svenskarna köper själva – det framgår i en ny rapport..

Nyteknik - I förrgår: 12:21

Att utbyta erfarenheter driver vår kompetens framåt

Trygga miljöer där människor, fordon och maskiner kan samverka på ett säkert sätt. Det är Comentors vision, det nischade konsultbolaget vars team av ingenjörer skapar säkra lösningar för inbyggda system..

Nyteknik - I förrgår: 11:27

”Därför är detta en historisk dag för Ny Teknik”

Ända sedan vi för nästan 25 år sedan började publicera nyheter på nätet har allt innehåll varit gratis. Nu är det dags för förändring, skriver Ny Tekniks chefredaktör Per Danielson..

Nyteknik - I förrgår: 10:53

Flygutsläppen har ökat med 47 procent

Svenskarnas resande med flyg har ökat kraftigt sedan början av 1990-talet. Förra året uppgick utsläppen till tio miljoner ton koldioxid, vilket är en ökning med 47 procent, skriver Dagens Nyheter med hänvisning till en ny studie från Chalmers tekniska högskola. Det är ungefär lika mycket som släpps ut från den svenska personbilstrafiken under ett år..

Nyteknik - I förrgår: 10:34

SOS Alarm ska bli snabbare med ny positionsteknik

SOS Alarm vill kunna nå fram till nödställda snabbare genom att använda sig av positionsdata från inringares telefoner i stället för att som nu förlita sig på platsdata från mobiloperatörerna, rapporterar Studio Ett i Sveriges Radio. På så sätt blir positioneringen mycket mer exakt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.