Nyteknik > Teknik

Tuesday, 19 February, 10:30

Nyteknik - 14 nov 18 kl. 17:00

”Sverige måste bygga ut 5g för att klara konkurrensen”DEBATT. En tillträdande regering behöver säkerställa att Sverige har en infrastruktur för 5g till 2020. Tillgången till mobila bredband kommer att avgöra Sveriges konkurrenskraft, skriver Gunnar Hökmark (M) efter EU-beslutet om en ny telekomlagstiftning..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Debatt, Sverige, Sveriges, Gunnar Hökmark, EU

Dela artikeln

78 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigemåste , byggaut 5g för att , klara, konkurrensen
Realtid - 07 mar 16 kl. 14:09

"Stort nog att klara konkurrensen"

mån, 2016-03-07 14:09"Stort nog att klara konkurrensen"Nya vd:n övertygad om att Nasdaq står stark i förhållande till sina konkurrenter..

Supermiljöbloggen - 05 jun 14 kl. 09:32

Ny utredare ser tre skäl till varför Sverige kommer klara klimatmålen

Regeringens klimatfärdplan 2050 går nu in i nästa fas. Miljöminister Lena Ek (C) presenterade under onsdagen de två personer som ska leda arbetet med att ta fram förslag till en strategi för hur Sverige år 2050 inte ska ha några nettoutsläpp av växthusgaser. – Det här är ett stort och viktigt uppdrag.

Barometern - 13 sep 14 kl. 10:28

Så ska länet klara konkurrensen

”I Kalmar län ska vi erbjuda en professionell mottagning för såväl den enskilde som flyttar till Kalmar län som för hela familjen.” Kalmar län, precis som övriga Sverige och Europa, står inför en gigantisk demografisk utmaning med en åldrande befolkning i kombination med att det föds alldeles för få barn. Att vi lever längre är i grunden mycket glädjande men det ger oss samtidigt utmaningar.

DN - 19 aug 15 kl. 00:05

”Svensk högre utbildning måste internationaliseras för att klara konkurrensen”

Tre åtgärder. Sveriges utbildningspolitik måste omprövas om vi ska klara den globala konkurrensen. Öka internationaliseringen, inför lika villkor för alla och gör om resursfördelningen, ­skriver ­företrädare för Saco studentråd och Centerstudenter..

Nyheter 24 - 11 okt 11 kl. 22:13

Sverige EM-klara - slog Holland i sjuk match


Sverige klarade av det. Erik Hamréns mannar slog storfavoriten Holland och är därmed direktkvalificerade för EM. STOCKHOLM.

Nyheter 24 - 23 jun 16 kl. 10:27

Birro: Nu måste Sverige bygga laget – inte bara stjärnorna

EM-sagan är slut för den här gången. På torsdagskvällen åkte Sverige ut mot Belgien och slutade sist i gruppen. [readmore:849974,]Marcus Birro är så klart besviken men ser framåt.

Västerbottens Folkblad - 07 feb 15 kl. 16:36

Sverige VM-klara efter storseger

Sverige med Amanda Öhman, IBK Dalen och Iksuduon Natalie Jakobsson och Frida Rydfjäll i laget besegerade Tyskland med 17-2 på lördagen och är klara för VM. Sverige hade sedan tidigare slagit både Polen och Holland. På lördagen väntade Tyskland i den avslutande VM-kval matchen och Sverige rivstartade.

SvD - 09 jan 16 kl. 08:30

”Snart måste Sverige bygga för de fattigaste”

Staten måste ta ansvaret för en generell försörjning på samma sätt som Sverige har gjort historiskt. Annars behöver vi, liksom andra länder, bygga särskilda bostäder för de fattigaste – så kallad social housing. Det skriver arkitekten Jöran Lindvall..

Sydsvenskan - 20 dec 17 kl. 09:30

Sverige ska klara sig själv i tre månader

Sverige måste kunna klara sig själv i tre månader i en krigssituation. Alla svenskar behöver också förbereda sig för att kunna överleva en vecka på egen hand. De bedömningarna gör försvarsberedningen i sin rapport om hur Sveriges totalförsvar ska utform.

UNT - 20 dec 17 kl. 12:37

Sverige ska klara sig själv i tre månader

Sverige måste kunna klara sig själv i tre månader i en krigssituation..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 30 minuter sedan

De har totallösning för uppkopplade produkter

Ugnar som kommunicerar, samlar in data och erbjuder tjänster och produkter direkt till kunden. En totallösning för uppkopplade produkter. I början av året mottog Hounö det prestigefulla priset German Design Awards för deras molnlösning..

Nyteknik - 1 timme sedan

Ny Teknik ökar kraftigt – inleder 2019 med rekord

Allt fler fortsätter att upptäcka Ny Tekniks redaktionella innehåll. Under årets inledande veckor noterar nyteknik.se i snitt mer än 300 000 besökare per vecka.

Nyteknik - 1 timme sedan

Lista: Alla heta rykten inför MWC 2019

På måndag startar Mobile World Congress (MWC) i Barcelona. Här är de största snackisarna du bör ha koll på inför årets största mobilmässa..

Nyteknik - 2 timmar sedan

”Tio punkter för en progressiv digital agenda”

DEBATT. Hur ska plattformsjättar som Facebook och Google regleras? Och vem tar ansvar för ai-teknikens handlingar?

Nyteknik - 2 timmar sedan

De skapar en effektiv och säker matproduktion

Gemensamt för alla industrier – inom allt från fordon till läkemedel och livsmedel – är att de behöver en effektiv produktionslinje. Just livsmedelsproduktion har ytterligare en aspekt att ta hänsyn till: hygienen..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Israel skickar rymdfarkost till månen

Den obemannade israeliska rymdfarkosten Beresheet skjuts på fredag upp från Cape Canaveral i amerikanska Florida. Målet: Att landa på månen..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Huaweichefen: USA kan inte krossa oss

Huaweis grundare Ren Zhengfei avfärdar trycket från USA i en intervju med brittiska BBC..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Så ser EU:s nya utsläppskrav för lastbilar ut

Efter tuffa förhandlingar har EU:s lagstiftare för första gången enats om vilka utsläppskrav som ska gälla för tunga fordon..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Socialministern om vårdläckan: ”Det är givetvis fullständigt oacceptabelt”

Socialminister Lena Hallengren reagerar nu på att inspelade patientsamtal från 1177 Vårdguiden låg tillgängliga på nätet..

Nyteknik - 17 timmar sedan

Dispens för bekämpningsmedel får kritik

Kemikalieinspektionens beslut att ge dispens för användning av ett förbjudet insektsbekämpningsmedel har väckt protester från flera håll..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.