Expressen > Nyheter

Saturday, 15 December, 02:51

Expressen - 14 nov 18 kl. 16:11

JUST NU: Klart för en ny tv-avgift – alla ska betalaI dag klubbade riksdagen igenom den nya tv-avgiften.Från 1 januari kommer alla över 18 år med beskattningsbar inkomst att betala för publice service.Inga undantas görs – det spelar ingen roll om du vistas i utlandet men är skriven i Sverige, bor på demensboende eller helt saknar tv.I vissa fall kommer inte ens avlidna undan..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
JUST NU, Sverige

Dela artikeln

51860 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU Klart för en ny , tv-avgiftalla ska , betala
BT - 13 jun 14 kl. 09:56

Domen: Ingen tv-avgift för datorer

En dator med internetuppkoppling är ingen tv-mottagare, slår Högsta förvaltningsdomstolen fast. Alltså måste inte innehavaren betala tv-avgift. Radiotjänst har hittills tolkat lagen som att det faktum att någon äger en dator, oavsett hur den fungerar eller används, är skäl nog för att ta ut avgiften.

TA - 13 jun 14 kl. 09:57

Domen: Ingen tv-avgift för datorer

En dator med internetuppkoppling är ingen tv-mottagare, slår Högsta förvaltningsdomstolen fast. Alltså måste inte innehavaren betala tv-avgift.
Radiotjänst har hittills tolkat lagen som att det faktum att någon äger en dator, oavsett hur den fungerar eller används, är skäl nog för att ta ut avgiften.

Uppsalanyheter.se - 16 sep 17 kl. 02:27

Tv-avgift bakom svenskarnas skuldberg

Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid. Det visar kreditupplysningsföretaget Synas genomgång av privatpersoners skulder som förfallit. Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid.

Kristianstadsbladet - 25 apr 12 kl. 08:28

Högre avgift drabbar unga

Foto: Bosse Nilsson
Gymnasieelever som mår psykiskt dåligt hamnar i kläm när Region Skåne har höjt avgiften för uteblivet läkarbesök. Det slår en gymnasiekurator larm om.
Vid årsskiftet införde Region Skåne en ny regel som säger att om en patient inte kommer till det bokade läkarbesöket får han eller hon betala dubbel besöksavgift, det vill säga 600 kronor, utöver avgiften för det aktuella besöket.

YA - 05 nov 13 kl. 03:50

Hur svårt ska det vara att betala?

Jag är en tung mobilanvändare med mobilräkningar i nivå med ett litet lands BNP.
Jag har alldeles för många appar och gillar att det finns färdiga smarta mobillösningar för allt från att sälja saker på loppisar till boarding card för flygresan. Men jag blir lika galen som alla andra när saker och ting går överstyr, och jag måste ha en speciell app för att ens kunna utföra en enkel syssla.

YLE - 05 jan 17 kl. 05:00

"65 år fyllda fiskare borde betala fiskevårdsavgift"

För ett år sedan trädde en ny lag om fiske i kraft, så att fiskeavgifterna blev enklare. Nu betalar man en enda fiskevårdsavgift. Men den summa som betalats in är mycket mindre än beräknat, och det finns risk för att många fiskevårdsåtgärder blir ogjorda.

Supermiljöbloggen - 05 okt 15 kl. 19:30

England inför miljöavgift på plastpåsar

Framöver kommer engelska shoppare få betala några kronor extra för en plastpåse i affären. England gör nu gemensam sak med Wales, Nordirland och Skottland och inför en miljöavgift på plastpåsar. Regeringen räknar med att detta kommer minska användningen av slit- och slängkassarna med minst 70 procent.

HBL - 07 feb 13 kl. 06:00

Habat måste betala 800 euro för ett nej

Från år 2011 syns en starkt nedåtgående trend i statistiken över dem som beviljas familjeåterförening i Finland. Lagstiftningen har skärpts och nu får barnen betala för besluten. Habat 17, fick avslag i höstas och det kostade 800 euro.

YLE - 14 mar 14 kl. 15:27

Bärplockare: Skulderna tar flera år att betala

Många av de thailändska bärplockarna som inte fick ordentligt betalt för sitt jobb i Finland förra året vill komma tillbaka för ett nytt försök. Under vintern har de thailändska bärplockarna haft det extra kärvt eftersom vädret i Thailand har varit för torrt för en god skörd. - Det är dåligt med jobb här hemma i år, det har varit torrt och det finns inget vatten att vattna fälten med, säger Praisanti och Suchat i mun på varandra.

Sydsvenskan - 12 dec 11 kl. 06:30

Dyrt när kommuner missar betala räkningar

Samtliga 33 kommuner i Skåne har fått betalningsanmärkningar hos Kronofogden de senaste fyra åren. I Malmö har det kostat skattebetalarna närmare 200?000 kronor.

Svenskbladet - 10 apr 13 kl. 23:49

Hemnets nya avgift går till uppenbarligen inte tillräckligt välbetalda mäklare

Sveriges i särklass största bostadsförsäljningssajt, Hemnet ska införa en ny avgift från och med den 1:a juli. Avgiften, om 600 kronor, behövs för att utveckla tjänsten, sägs det. "Bättre sökfunktioner, statistiktjänster och mobilappar", är alla saker som kostar pengar, menar företagets VD.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Bil körde på polisbil under vansinnesfärd

En vild biljakt har ägt rumpå E4 under natten mot lördagen.En bilist vägrade stanna för polisen i närheten av Jönköping, skriver Aftonbladet.När polisen försökte få bilisten att sakta ner mellan Ödeshög och Mjölby körde denne på en polisbil och hamnade i diket..

Expressen - 45 minuter sedan

Man dömd för knivhugg mot tonåring

En 26-årig man döms till åtta års fängelse för mordförsök av Linköpings tingsrätt, rapporterar lokala medier..

Expressen - 1 timme sedan

En misstänkt för brand vid examensfest

En person är misstänkt för brott i samband med den brand som inträffade i Karlskrona i veckan, när kadetter vid Sjöstridsskolan hade examensfest..

Expressen - 2 timmar sedan

Generaldirektörerna sågar M+KD-budgeten

M+KD-budgeten tvingar Arbetsförmedlingen och Migrationsverket till nedskärningar.  Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik larmar i ett brev till socialförsäkringsutskottets ledamöter om en ”absurd situation”, medan Arbetsförmedlingens dito Mikael Sjöberg varnar för en ”turbulent period”. – Jag är inte säker på att Moderaterna och Kristdemokraterna insett konsekvenserna, säger Sjöberg till DN.

Expressen - 2 timmar sedan

Uppgifter: Man tros ha styckmördats i Stockholm

Tre män sitter häktade misstänkta för inblandning i ett mordfall i södra Stockholm. Enligt uppgift till Aftonbladet hittades mannen styckad i ett område med kolonistugor. – Man har hittat kvarlevor efter en person.

Expressen - 4 timmar sedan

Ingvar Oldsbergs plan på att göra comeback

Tv-veteranen Ingvar Oldsberg, 73, sparkades från ”Bingolotto” – men snart räknar han med att vara tillbaka i rutan.– I vår börjar jag spela in en ny tv-serie. Det blir en dokumentärhistoria med tävlingsinslag, berättar han.

Expressen - 5 timmar sedan

Chaufför körde fem mil med 2,35 promille

En 62-årig litauisk lastbilschaufför körde från Helsingborg till Grevie – en sträcka på fem mil – med 2,35 promille alkohol i blodet, hävdar åklagaren.Mannen stötte till en annan bil när han skulle parkera och hade svårt att stå upp när polisen kom till platsen. Men han nekar till brott..

Expressen - 5 timmar sedan

En av Sveriges mest jagade har gripits

Jani Kellokumpu, 37, har varit inblandad i flera vansinneskörningar med dödlig utgång i Haparanda.I två år har han varit en av Sveriges mest jagade personer - häktad i sin frånvaro misstänkt för dråp och dråpförsök.På fredagskvällen greps Kellokumpu i Finland efter en vild biljakt med polis .

Expressen - 6 timmar sedan

Klimatmötet försenas – efter bråk om ordval

Klimatmötet i polska Katowice riskerar att dra ut på tiden. Länderna har fortfarande inte kommit överens om slutrapporten  – och flera vänder sig mot ordvalet ”välkomna” IPCC-rapporten. – Man kan spekulera i de egentliga skälen, säger Isabella Lövin (MP) i Expressen TV.

Expressen - 6 timmar sedan

Gui Minhais "bekännelse” har kunnat ses från Sverige

De framtvingade "bekännelser” som fängslade förläggaren Gui Minhai har gjort i kinesisk tv har kunnat ses från Sverige. Kinesiska kanalen CCTV 4 går att få som tillval i Telias tv-paket. – Vi har förtroende för att kunderna själva kan göra en sund och klok bedömning för vad det är de tittar på, säger Irene Krohn, presschef på Telia.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.