Expressen > Nyheter

Saturday, 23 February, 07:30

Expressen - 14 nov 18 kl. 16:11

JUST NU: Klart för en ny tv-avgift – alla ska betalaI dag klubbade riksdagen igenom den nya tv-avgiften.Från 1 januari kommer alla över 18 år med beskattningsbar inkomst att betala för publice service.Inga undantas görs – det spelar ingen roll om du vistas i utlandet men är skriven i Sverige, bor på demensboende eller helt saknar tv.I vissa fall kommer inte ens avlidna undan..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
JUST NU, Sverige

Dela artikeln

52199 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: JUSTNU Klart för en ny , tv-avgiftalla ska , betala
BT - 13 jun 14 kl. 09:56

Domen: Ingen tv-avgift för datorer

En dator med internetuppkoppling är ingen tv-mottagare, slår Högsta förvaltningsdomstolen fast. Alltså måste inte innehavaren betala tv-avgift. Radiotjänst har hittills tolkat lagen som att det faktum att någon äger en dator, oavsett hur den fungerar eller används, är skäl nog för att ta ut avgiften.

TA - 13 jun 14 kl. 09:57

Domen: Ingen tv-avgift för datorer

En dator med internetuppkoppling är ingen tv-mottagare, slår Högsta förvaltningsdomstolen fast. Alltså måste inte innehavaren betala tv-avgift.
Radiotjänst har hittills tolkat lagen som att det faktum att någon äger en dator, oavsett hur den fungerar eller används, är skäl nog för att ta ut avgiften.

Uppsalanyheter.se - 16 sep 17 kl. 02:27

Tv-avgift bakom svenskarnas skuldberg

Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid. Det visar kreditupplysningsföretaget Synas genomgång av privatpersoners skulder som förfallit. Bakom svenska folkets miljardskulder hos Kronofogden döljer sig tiotusentals mål om radio- och tv-avgift som inte betalats i tid.

Kristianstadsbladet - 25 apr 12 kl. 08:28

Högre avgift drabbar unga

Foto: Bosse Nilsson
Gymnasieelever som mår psykiskt dåligt hamnar i kläm när Region Skåne har höjt avgiften för uteblivet läkarbesök. Det slår en gymnasiekurator larm om.
Vid årsskiftet införde Region Skåne en ny regel som säger att om en patient inte kommer till det bokade läkarbesöket får han eller hon betala dubbel besöksavgift, det vill säga 600 kronor, utöver avgiften för det aktuella besöket.

YA - 05 nov 13 kl. 03:50

Hur svårt ska det vara att betala?

Jag är en tung mobilanvändare med mobilräkningar i nivå med ett litet lands BNP.
Jag har alldeles för många appar och gillar att det finns färdiga smarta mobillösningar för allt från att sälja saker på loppisar till boarding card för flygresan. Men jag blir lika galen som alla andra när saker och ting går överstyr, och jag måste ha en speciell app för att ens kunna utföra en enkel syssla.

YLE - 05 jan 17 kl. 05:00

"65 år fyllda fiskare borde betala fiskevårdsavgift"

För ett år sedan trädde en ny lag om fiske i kraft, så att fiskeavgifterna blev enklare. Nu betalar man en enda fiskevårdsavgift. Men den summa som betalats in är mycket mindre än beräknat, och det finns risk för att många fiskevårdsåtgärder blir ogjorda.

Supermiljöbloggen - 05 okt 15 kl. 19:30

England inför miljöavgift på plastpåsar

Framöver kommer engelska shoppare få betala några kronor extra för en plastpåse i affären. England gör nu gemensam sak med Wales, Nordirland och Skottland och inför en miljöavgift på plastpåsar. Regeringen räknar med att detta kommer minska användningen av slit- och slängkassarna med minst 70 procent.

HBL - 07 feb 13 kl. 06:00

Habat måste betala 800 euro för ett nej

Från år 2011 syns en starkt nedåtgående trend i statistiken över dem som beviljas familjeåterförening i Finland. Lagstiftningen har skärpts och nu får barnen betala för besluten. Habat 17, fick avslag i höstas och det kostade 800 euro.

YLE - 14 mar 14 kl. 15:27

Bärplockare: Skulderna tar flera år att betala

Många av de thailändska bärplockarna som inte fick ordentligt betalt för sitt jobb i Finland förra året vill komma tillbaka för ett nytt försök. Under vintern har de thailändska bärplockarna haft det extra kärvt eftersom vädret i Thailand har varit för torrt för en god skörd. - Det är dåligt med jobb här hemma i år, det har varit torrt och det finns inget vatten att vattna fälten med, säger Praisanti och Suchat i mun på varandra.

Sydsvenskan - 12 dec 11 kl. 06:30

Dyrt när kommuner missar betala räkningar

Samtliga 33 kommuner i Skåne har fått betalningsanmärkningar hos Kronofogden de senaste fyra åren. I Malmö har det kostat skattebetalarna närmare 200?000 kronor.

Svenskbladet - 10 apr 13 kl. 23:49

Hemnets nya avgift går till uppenbarligen inte tillräckligt välbetalda mäklare

Sveriges i särklass största bostadsförsäljningssajt, Hemnet ska införa en ny avgift från och med den 1:a juli. Avgiften, om 600 kronor, behövs för att utveckla tjänsten, sägs det. "Bättre sökfunktioner, statistiktjänster och mobilappar", är alla saker som kostar pengar, menar företagets VD.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 5 minuter sedan

Kvinna gripen för mordförsök

En kvinna i 50-årsåldern är gripen för försök till mord i Ronneby..

Expressen - 15 minuter sedan

Teorin: Därför agerade Anna Lindstedt ensam

Sveriges ambassadör i Kina, Anna Lindstedt, ska ha blivit alltför engagerad i fallet med fängslade bokförläggaren Gui Minhai.Därför agerade hon solo, enligt uppgifter till Aftonbladet. Nu utreds hon av Säpo..

Expressen - 30 minuter sedan

Dödade man efter bråk om resa till Florida – frias

Med fem slag med slägghammaren dödade den 36-årige mannen en bekant till honom. Därefter snubblade han på verktyg och orsakade skador på mannens hals.Nu frias 36-åringen på nytt..

Expressen - 30 minuter sedan

Brandmannen Tobias blev utskälld på olycksplatsen

När Tobias Riis och hans kolleger på Räddningstjänsten i Stenungssund ryckte ut på en olycka på E6 tålde inte en bilist att det uppstod köer.– Han skrek svordomar åt oss. Vi väl ett femtontal som arbetade vid olyckan och vi skulle ”f-n se till att öppna upp vägen snabbare”, berättar Riis..

Expressen - 30 minuter sedan

IS-terroristen vill ha ”medalj” för att ha dödat man i Örebro

Mubashir Qadar, 31, reste till Syrien och anslöt sig till terrorsekten Islamiska staten.Nu står han åtalad för att ha huggit en man sju gånger i ansiktet i ett brutalt hämndmord i Örebro.– Jag har ju räddat folk.

Expressen - 1 timme sedan

Venezuela stänger delar av gränsen mot Colombia

Venezuela stänger delar av sin gräns mot Colombia.Detta sker bara några timmar innan en USA-stödd delegation ska leverera flera ton med humanitär hjälp till landet, skriver AP.Samtidigt har det hållits en välgörenhetskonsert hos grannarna i väst..

Expressen - 5 timmar sedan

Vaktbolagets vd: Självklart att ställa upp för sina kollegor

Hur en 31-årig kvinna behandlades av ordningsvakterna vid Hötorget blev en världsnyhet.Nu berättar vaktbolagets vd om den senaste tidens händelser i en intervju med Dagens Nyheter.– Jag vill kunna stå upp för den verksamhet jag bedriver, säger Pelle Johansson till tidningen.

Expressen - 6 timmar sedan

Raseri i Belgien över ”Hitler-pensioner”

Sluta betala pengar till belgare som visade sin lojalitet mot Hitler.Det menar nu flera parlamentsledamöter efter uppgifter om att Tyskland betalar ut en sorts pension till folk som varit trogna Nazityskland, skriver DN.Fortfarande kommer pengarna in varje månad till mottagarna - som hålls hemliga av Tyskland.

Expressen - 7 timmar sedan

Trumps nominering till FN-ambassadör

Donald Trump har nominerat Kelly Craft som USA:s nya FN-ambassadör.Det skriver Reuters..

Expressen - 8 timmar sedan

Så bra går det för Estelles aktieportfölj

Prinsessan Estelles aktieportfölj fortsätter att växa. På hennes sjuårsdag konstaterar Dagens industri att utvecklingen är bra – trots ett skakigt börsår..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.