Nyteknik > Teknik

Saturday, 23 February, 19:42

Nyteknik - 14 nov 18 kl. 14:01

ABB bygger världens mest avancerade robotfabrikInvesterar nästan 1,4 miljarder kronor i vad ABB kallar världens mest automatiserade och flexibla center för robotar som bygger robotar..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
ABB

Dela artikeln

147 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ABB, byggervärldens , mest, avancerade, robotfabrik
IDG - 09 feb 11 kl. 07:02

"Mest avancerade musikappen hittills"

Intua meddelar att Beatmaker 2 inte bara klarar allt - det är dessutom den mest avancerade musik-appen hittills..

Expressen - 21 sep 13 kl. 23:14

"Blir den tekniskt mest avancerade någonsin"

C More gör sig redo för ett potentiellt tittarrekord när allsvenska superveckan stundar. Till Stockholmsderbyt mellan Djurgården och AIK använder sig kanalen för första gången av en så kallad spidercam. ?

Opinionen.se - 07 feb 14 kl. 11:24

Premiär för nya Lumix: "Mest avancerade hittills"


I dag lanseras Lumix DMC-GH4, som beskrivs som Panasonics tekniskt sett mest avancerade spegellösa systemkamera hittills..

DN - 24 mar 14 kl. 10:27

Världens mest avancerade ubåtsjaktsplan kammade noll

Trots att amerikanska flottan använt världens mest avancerade flyg för ubåtsjakt för att söka av ett området där vad som skulle kunna vara flygplansdelar siktats kammade man noll..

Dagensanalys.se - 26 aug 16 kl. 18:00

Norge ska få ”världens mest avancerade TV-mätningar”

TNS Gallup som ägs av Kantar ska fortsätta att leverera TV-mätningar till den norska marknaden, efter en lång upphandling. Det nya kontraktet som börjar först år 2018 och avslutas 2023 innehåller enligt dem själva ”världens mest avancerade TV-mätningar”. Bakom beslutat att fortsätta med TNS Gallup finner vi organisationen NRK som representeras av TV 2 AS, MTG AS och Discovery Networks Norway.

Nyteknik - 17 jan 18 kl. 13:41

Är det här Android-viruset världens mest avancerade spionprogram?

Trojanen Skygofree är det mest avancerade spionprogrammet för mobiler som forskare upptäckt hittills. Det drabbar Android-telefoner, och tros ha sålts till den italienska polisen..

IDG - 04 okt 18 kl. 11:53

Varning: Torii är det mest avancerade IoT-botnätet hittills


Du har förmodligen inte hört namnet än, för Torii är kodat för att hålla låg profil, men botnätet är det mest avancerade hittills enligt forskare på Avast..

Dalarnas tidningar - 28 sep 15 kl. 11:50

ABB driftar Indiens mest avancerade kraftsystem

ABB har driftsatt den första polen i North-East Agra, den nya 800 kilovolts kraftlänken för överföring av ultrahögspänd likström, UHVDC, som ska leverera el från förnybar vattenkraft till en kraftstation i Agra, mer känt för Taj Mahal, och därifrån mata den vidare till miljontals användare i norra Indien..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

ABB bygger ut elnätet i Irak

Industrikoncernen ABB ska bygga ut en transformatorstation i södra Irak. Uppdraget är värt 75 miljoner dollar, cirka en halv miljard kronor, och omfattar bland annat luftisolerade ställverk, transformatorer och kablar. Projektet ska vara klart näst år och genomförs av ABB i Västerås och Ludvika.

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 12 kl. 10:16

ABB bygger ut elnätet i Irak

Industrikoncernen ABB ska bygga ut en transformatorstation i södra Irak. Uppdraget är värt 75 miljoner dollar, cirka en halv miljard kronor, och omfattar bland annat luftisolerade ställverk, transformatorer och kablar. Projektet ska vara klart näst år och genomförs av ABB i Västerås och Ludvika.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 13 timmar sedan

Senatorn vill bygga ”autobahn” i Kalifornien

Åtta nya filer med fri fart. I Kalifornien har senator John Moorlach lagt förslag om att anlägga en amerikansk autobahn. Men förslaget möter mycket kritik..

Nyteknik - Igår: 16:16

Jetströmmen fick Dreamlinern att flyga snabbare än ljudet

Under en flygning mellan LA och London hamnade en Boeing 787-9 Dreamliner i en ovanligt kraftig jetström. Medvinden gjorde att flygplanet nådde 1 289 km/h..

Nyteknik - Igår: 15:00

Volvo Cars lanserar nya hybriddrivlinor

Det har hittills varit mycket snack men få lanseringar från Volvo kring den utlovade elektrifieringen. Men nu presenteras en rad nya hybriddrivlinor..

Nyteknik - Igår: 14:56

300 år gammalt vrak har identifierats

Vraket som vilar under Marinmuseum i Karlskrona är med största sannolikhet örlogsskeppet Prins Carl, enligt ett pressmeddelande från museet..

Nyteknik - Igår: 14:00

Jätteanläggningens el räcker för att elektrifiera hela biltrafiken

UNDER SKALET. Stockholm Exergis biokraftanläggning förser 200 000 lägenheter med värme. Varje år tar den emot upp till 130 fartyg med restprodukter från trädindustrin..

Nyteknik - Igår: 13:30

Tusen gånger lättare lidar möjliggör självflygande drönare

Den väger och kostar ungefär en tusendel av dagens lidar-teknik. Nu hoppas utvecklarna att framsteget ska bana väg för autonoma mindre farkoster som drönare och robotar, men också hjälpa fordonsindustrin på vägen mot självkörande bilar..

Nyteknik - Igår: 06:00

Fler kvinnor blir civilingenjörer – men ökningen går långsamt

Var tredje utexaminerad civilingenjör är en kvinna. På tio år har andelen kvinnor ökat långsamt – för långsamt, anser föreningen Womengineer..

Nyteknik - Igår: 11:27

Dold mikrofon i Googles Nest-enhet – nu växer kritiken

Googles Nest-enhet visade sig var utrustad med en hemlig mikrofon. Nu ber företaget om ursäkt..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om Andrée-expeditionen

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om misslyckade expeditionen till Arktis

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.