DI > Ekonomi

Saturday, 15 December, 22:16

DI - 14 nov 18 kl. 13:59

Göran Persson: Möjligheten till nyval har i praktiken stängtsEfter den historiska statsministeromröstningen på onsdagen har den politiska spelplanen förändrats radikalt – och möjligheten till nyval i praktiken stängts. Det säger förre statsministern och S-partiledaren Göran Persson..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Persson, Göran Persson

Dela artikeln

120 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göran, Persson, Möjlighetentill , nyvalhar i , praktiken, stängts
Expressen - 24 aug 18 kl. 17:26

Göran Persson utesluter inte nyval: "Unik situation"

Göran Persson (S) varnar för en turbulent mandatperiod efter valet den 9 september. Ett nyval kan enligt den tidigare statsministern även bli aktuellt. – Jag utesluter inte nyval, det är en mycket unik situation, säger Göran Persson till Aftonbladet.

Expressen - 07 nov 18 kl. 21:50

Göran Persson: Klokt med nyval

Tidigare statsministern Göran Persson kritiserar nu talmannen Andreas Norlén för den segdragna regeringsprocessen.I en stor intervju för Expressen förutspår han samtidigt att jakten på nästa statsminister slutar med nyval. – Jag tror att det här kan fortsätta ända fram till ett nyval, och det är kanske ett nyval som behöver genomföras för att partierna ska få mandat att göra någonting som de sa i förra valrörelsen att de definitivt inte skulle göra..

Expressen - 24 feb 18 kl. 07:44

Göran Persson: Då blir det ett nyval

Tidigare statsministern Göran Persson förutspår en rejäl konjunkturnedgång under nästa mandatperiod och en regering som kommer att får stora problem.Det säger han i en intervju med Aftonbladet: – Den kan mycket väl resultera i att man inte hittar en lösning och då blir det ett nyval. Jag utesluter inte det..

Nyan - 19 mar 15 kl. 17:42

Göran Persson i ÅAB-styrelse

Sveriges förre statsminister Göran Persson föreslås till ny medlem i Ålandsbankens styrelse. Det framgår av kallelsen till bolagsstämman som hålls torsdagen den 16 april. Så här sägs i kallelsen: ”Nomineringskommittén föreslår återval av styrelsemedlemmarna Agneta Karlsson, Anders Å Karlsson, Nils Lampi, Christoffer Taxell, Anders Wiklöf och Dan-Erik Woivalin för den mandattid som varar fram till dess att nästa ordinarie bolagsstämma avslutas.

SvD - 24 nov 15 kl. 18:57

Göran Persson: Får inte komma i konflikt med asylrätten

Förre statsministern Göran Persson anser att det är rätt att strama åt möjligheten att komma till Sverige. "Jag hade gjort detsamma som Stefan Löfven försöker att göra", säger han till SvD efter regeringens asylbesked i dag. Göran Persson säger dock att det är viktigt att inte hamna i konflikt med asylrätten..

Expressen - 12 nov 18 kl. 17:27

Stefan Löfven sågar Göran Perssons analys om nyval

TYRESÖ. Stefan Löfven håller inte med sin företrädare Göran Persson om att det behövs ett nyval för att lösa regeringskrisen. – Det är inte mycket som tyder på att opinionen förändrats så dramatiskt.

Expressen - 06 dec 14 kl. 05:21

Göran Perssons dom över Stefan Löfven

Det var rätt att utlysa nyval - men det är fel att gå till val med Miljöpartiet. Det anser förra statsministern Göran Persson. - Jag tillhör inte dom som tycker att Socialdemokraterna ska gå till val tillsammans med andra, säger han till Expressen i sin första intervju efter det historiska nederlaget för Stefan Löfven - och fortsätter: - Ska det vara så jävla svårt att få till stånd ett ansvarstagande?

Expressen - 08 nov 18 kl. 22:54

Persson och Bildt oense – om ett extra val

De tidigare statsministrarna Göran Persson, S, och Carl Bildt, M, är oense.  Den här gången om vitsen med ett extra val. – Det nog klokt att gå till ett nyval och berätta att vi behöver ha ett nytt mandat, sa Göran Persson till Expressen på onsdagen.

YLE - 12 jun 17 kl. 08:47

Professor: Sipilä har mycket att förlora – osannolikt med nyval

Sipilä vill inte riskera sin landskapsmodell med nyval, anser professor Göran Djupsund. Enligt honom är Samlingspartiet inställning nu avgörande. - Sipilä kommer i det längsta att försöka undvika nyval.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Audis korsning klarar klumptestet

Det här är en biltyp, lyxcoupé och suv på samma gång, som är svår att få ihop designmässigt. Stora suvar som slimmas ser ofta mest klumpiga ut. Men med Q8 har Audi lyckats ovanligt bra och modellen har fina proportioner trots sin storlek..

DI - 1 timme sedan

EU ber Turkiet avstå invasion i Syrien

EU:s utrikeschef Federica Mogherini vädjar till Turkiet att inte inleda en militärinsats i områden i nordöstra Syrien som den kurdisk-arabiska alliansen SDF kontrollerar. Även USA har varnat för en intervention..

DI - 1 timme sedan

Soldater krävde högre lön – fängslas i 14 år

En domstol i Etiopien har dömt 66 soldater till fängelse efter en protest i huvudstaden Addis Abeba i oktober, rapporterar statliga medier. Fängelsestraffens längd varierar från fem till fjorton år..

DI - 2 timmar sedan

Bedragarnas julafton på nätet – se upp

Skor, kläder och leksaker är några av de vanligaste produkterna som piratkopieras. När förfalskningarna blir alltmer förfinade och näthandeln ökar finns många fallgropar att se upp för. ”Standardregeln är att om det är för bra för att vara sant så är det säkert också det”, säger Peter Hedin på Patent- och registreringsverket (PRV)..

DI - 2 timmar sedan

Franska regeringen: 66.000 deltog i protesterna

Inrikesdepartementet ändrar nu antalet deltagare i protesterna under dagen till cirka 66 000, rapporterar AFP..

DI - 2 timmar sedan

Svenskan som ger Renault nya linjer

En intensivt blå Renault Laguna fick Agneta Dahlgren att falla för bildesign.  Som en av de svenskar som klättrat högst i den inter­nationella bilvärlden har hon nått toppjobb inom design hos Renault och prisats som föredöme i branschen. Nu formger hon morgondagens eldrivna bilar.

DI - 3 timmar sedan

Mycket färre deltar i protesterna i Frankrike

Proteströrelsen Gula västarna har samlats i centrala Paris och på andra håll i Frankrike för en femte helg av demonstrationer. Men demonstranterna är mycket färre än vid tidigare protester..

DI - 3 timmar sedan

Danskt tunnelbygge i nytt blåsväder

Efter många förseningar stod hoppet till en byggstart 2019 – men nu ser det ut som att jättebygget från Danmark över Fehmarn Bält till Tyskland kan drabbas av ytterligare förseningar..

DI - 3 timmar sedan

Myskoxar får dela halv miljon i testamente

En kvinna från Halland har testamenterat en del av sina besparingar till myskoxar och fjällrävar i Jämtlands län.  Det är länsstyrelsen och Naturskyddsföreningen i västra Härjedalen som får 270.000 kronor var, skriver SVT Nyheter Jämtland..

DI - 3 timmar sedan

Säpo förhindrade nytt terrordåd i Sverige

Säkerhetspolisen gjorde ett tillslag mot ett uzbekiskt nätverk i våras och förhindrade därmed sannolikt ett nytt terrordåd i Sverige, enligt myndighetschefen Klas Friberg, skriver Svenska Dagbladet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.