DI > Ekonomi

Saturday, 16 February, 12:56

DI - 14 nov 18 kl. 13:59

Göran Persson: Möjligheten till nyval har i praktiken stängtsEfter den historiska statsministeromröstningen på onsdagen har den politiska spelplanen förändrats radikalt – och möjligheten till nyval i praktiken stängts. Det säger förre statsministern och S-partiledaren Göran Persson..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Persson, Göran Persson

Dela artikeln

120 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Göran, Persson, Möjlighetentill , nyvalhar i , praktiken, stängts
Expressen - 24 aug 18 kl. 17:26

Göran Persson utesluter inte nyval: "Unik situation"

Göran Persson (S) varnar för en turbulent mandatperiod efter valet den 9 september. Ett nyval kan enligt den tidigare statsministern även bli aktuellt. – Jag utesluter inte nyval, det är en mycket unik situation, säger Göran Persson till Aftonbladet.

Expressen - 07 nov 18 kl. 21:50

Göran Persson: Klokt med nyval

Tidigare statsministern Göran Persson kritiserar nu talmannen Andreas Norlén för den segdragna regeringsprocessen.I en stor intervju för Expressen förutspår han samtidigt att jakten på nästa statsminister slutar med nyval. – Jag tror att det här kan fortsätta ända fram till ett nyval, och det är kanske ett nyval som behöver genomföras för att partierna ska få mandat att göra någonting som de sa i förra valrörelsen att de definitivt inte skulle göra..

Expressen - 24 feb 18 kl. 07:44

Göran Persson: Då blir det ett nyval

Tidigare statsministern Göran Persson förutspår en rejäl konjunkturnedgång under nästa mandatperiod och en regering som kommer att får stora problem.Det säger han i en intervju med Aftonbladet: – Den kan mycket väl resultera i att man inte hittar en lösning och då blir det ett nyval. Jag utesluter inte det..

Nyan - 19 mar 15 kl. 17:42

Göran Persson i ÅAB-styrelse

Sveriges förre statsminister Göran Persson föreslås till ny medlem i Ålandsbankens styrelse. Det framgår av kallelsen till bolagsstämman som hålls torsdagen den 16 april. Så här sägs i kallelsen: ”Nomineringskommittén föreslår återval av styrelsemedlemmarna Agneta Karlsson, Anders Å Karlsson, Nils Lampi, Christoffer Taxell, Anders Wiklöf och Dan-Erik Woivalin för den mandattid som varar fram till dess att nästa ordinarie bolagsstämma avslutas.

SvD - 24 nov 15 kl. 18:57

Göran Persson: Får inte komma i konflikt med asylrätten

Förre statsministern Göran Persson anser att det är rätt att strama åt möjligheten att komma till Sverige. "Jag hade gjort detsamma som Stefan Löfven försöker att göra", säger han till SvD efter regeringens asylbesked i dag. Göran Persson säger dock att det är viktigt att inte hamna i konflikt med asylrätten..

Expressen - 12 nov 18 kl. 17:27

Stefan Löfven sågar Göran Perssons analys om nyval

TYRESÖ. Stefan Löfven håller inte med sin företrädare Göran Persson om att det behövs ett nyval för att lösa regeringskrisen. – Det är inte mycket som tyder på att opinionen förändrats så dramatiskt.

Expressen - 06 dec 14 kl. 05:21

Göran Perssons dom över Stefan Löfven

Det var rätt att utlysa nyval - men det är fel att gå till val med Miljöpartiet. Det anser förra statsministern Göran Persson. - Jag tillhör inte dom som tycker att Socialdemokraterna ska gå till val tillsammans med andra, säger han till Expressen i sin första intervju efter det historiska nederlaget för Stefan Löfven - och fortsätter: - Ska det vara så jävla svårt att få till stånd ett ansvarstagande?

Expressen - 08 nov 18 kl. 22:54

Persson och Bildt oense – om ett extra val

De tidigare statsministrarna Göran Persson, S, och Carl Bildt, M, är oense.  Den här gången om vitsen med ett extra val. – Det nog klokt att gå till ett nyval och berätta att vi behöver ha ett nytt mandat, sa Göran Persson till Expressen på onsdagen.

YLE - 12 jun 17 kl. 08:47

Professor: Sipilä har mycket att förlora – osannolikt med nyval

Sipilä vill inte riskera sin landskapsmodell med nyval, anser professor Göran Djupsund. Enligt honom är Samlingspartiet inställning nu avgörande. - Sipilä kommer i det längsta att försöka undvika nyval.

Fler nyheter från DI

DI - 30 minuter sedan

Nederländsk revolt skakar flygjätten Air France-KLM

En maktstrid rasar inom det fransk-nederländska flygbolaget Air France-KLM. I centrum står nye en nyinkommen fransk koncern-vd, en skicklig och omtyckt dotterbolagsdirektör – samt massor av nationell prestige..

DI - 1 timme sedan

Medlarbud i hamnkonflikten – ingen lockout

Medlarna i den pågående hamnkonflikten har lämnat ett nytt bud till parterna. Svar ska lämnas på onsdag eftermiddag, den 20 februari, uppger Transportföretagen..

DI - 1 timme sedan

Baylan pessimistisk om att stoppa Telias storköp

Telias jätteförvärv av Bonnier Broadcasting har mötts av stort politiskt motstånd men är svårtstoppat, enligt näringsminister Ibrahim Baylan.  ”Det finns väldigt små juridiska möjligheter”, säger han. .

DI - 2 timmar sedan

Sista IS-fästet i östra Syrien uppges ge upp

USA-stödda SDF-styrkor har tagit kontroll över det sista IS-fästet i Baghouz i östra Syrien efter det att jihadisterna som fortfarande befinner sig i området gett upp, enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som bevakar kriget från Storbritannien..

DI - 2 timmar sedan

Nytt förslag: Ge hyresgästerna en megabonus

Samtliga hyresvärdar ska fritt få sätta marknadshyror om några år. För att hyresgästerna ska svälja det extrema förslaget ska värdarna betala mellanskillnaden mot dagens hyra som en bonus, skriver två ekonomiprofessorer på DN Debatt..

DI - 3 timmar sedan

Topplistan: De är kungar i löneligan

Hänger din lön med? LO har kartlagt vad olika yrkesgrupper tjänar och vem som toppar löneligan. Rapporten visar på enorma skillnader mellan olika branscher, men också mellan olika delar av Sverige..

DI - 4 timmar sedan

Zounds vd om ägarstriden: ”Turbulensen var framför allt utanför bolaget”

Från talande högtalare till ägarstrid. Fjolåret fortsatte vara fullspäckat för Zound industries. I podden Förnuft & Känsla berättar nu vd:n för hörlursjätten Pernilla Ekman om hur man tyglar ett snabbväxande bolag i tuff konkurrens.

DI - 5 timmar sedan

Ministern: Vi ska hålla igen på migrationen

Januariavtalet gör migrationspolitiken mer liberal. Utrymmet för fler lättnader är mycket litet, anser migrationsminister Morgan Johansson (S). Socialdemokraternas linje i utredningen om migration kommer att vara att hålla igen..

DI - 5 timmar sedan

Het EU-debatt väntas på Vänsterpartiets möte

Ska Vänsterpartiet som enda parti driva kravet på att Sverige ska lämna EU eller inte? Det är den heta frågan när Vänsterpartiet inleder sin EU-valkonferens klockan 13 i dag i Norrköping..

DI - 5 timmar sedan

Nigerias val stoppat i sista minuten

Nigerias presidentval, som var planerat till lördagen, skjuts upp en vecka. Enligt valkommissionen går det inte att genomföra som planerat och i stället ska valet hållas den 23 februari..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.