YLE > Finland

Saturday, 16 February, 16:20

Liknande nyheter

Taggar: , påverkasdu om , oppositionenfår , bestämma, SFPgillar , ensamförsörjare och VF singlar alla vill ge till studerande och löntagare
Barometern - 15 feb 14 kl. 10:51

Varför inte låta familjerna själva bestämma?

Jag är en ung stark kvinna med livet framför mig. Om allt går som planerat så tänker jag både göra karriär och bilda familj. Den ekvationen har varit otänkbar för många kvinnor genom historien.

SmålandsPosten - 07 jun 14 kl. 09:35

Låt oss själva bestämma om arbetstiden

Vill du själv bestämma om du ska arbeta och konsumera mycket eller arbeta lite mindre och konsumera mindre? Eller vill du hellre att gammaldags politiker ska bestämma över ditt liv?
De arbetsplatser som kommer att rekrytera de duktigaste medarbetarna i framtiden blir troligen de som har ett flexibelt system där vi själva kan välja hur mycket vi ska jobba, med ansvar för kunderna.

SVT Debatt - 16 okt 13 kl. 06:00

Låt oss själva bestämma över vårt arbete

LIVET OCH ARBETET Vi behöver arbetskritik, för det finns andra sätt att organisera ett samhälle än att fylla det med stundtals meningslöst arbete. Riksdagspartierna hyllar arbete som vår räddning, men vi som arbetar måste få vara med och bestämma vilket samhälle vi ska bygga upp och hur, eftersom det genomsyrar hela våra liv, skriver Samira Ariadad. Arbetslöshet är ett problem för många, i synnerhet ungdomar.

Sydsvenskan - 15 mar 14 kl. 11:21

Jonas Kanje: "Du måste bestämma dig"

Om precis ett halvår ska vi bestämma vem som ska bestämma. Den 14 september är det val till kommun, region och riksdag. Innan dess, om drygt två månader, väljer vi våra representanter i EU-parlamentet.

Nya Wermlands Tidningen - 15 mar 13 kl. 07:30

Nu får M bestämma sig

Värnskatten blir kvar men inkomstskatten fortsätter att sänkas. I alla fall om Moderaterna får fortsätta att bestämma. Men om det nu är så bra med skattesänkningar varför är det inte det över hela linjen?

SVT Debatt - 31 maj 13 kl. 15:42

Att vägra skaka hand handlar om att få bestämma över sin egen kropp

DISKRIMINERING Tvärtemot vad Annika Wadsö påstår är handskakningsfallet i Trollhättan inte en jämställdhetsfråga. I stället handlar det om individens frihet i dess mest grundläggande form ? att själv få bestämma över sin egen kropp.

SVT Debatt - 31 maj 13 kl. 15:42

Att vägra skaka hand är att få bestämma över sin egen kropp

DISKRIMINERING Tvärtemot vad Annika Wadsö påstår är handskakningsfallet i Trollhättan inte en jämställdhetsfråga. I stället handlar det om individens frihet i dess mest grundläggande form ? att själv få bestämma över sin egen kropp.

Nyheter 24 - 15 nov 13 kl. 13:33

"Låt kvinnorna bestämma över sina egna kroppar"Gustav Holmström

Det är debatt om aborter. Igen. Det är, precis som vanligt, en tämligen tröttsam sådan.

YLE - 23 apr 14 kl. 11:30

Näringsprofessor: Barn ska inte bestämma vad familjen äter

Föräldrar borde lära sina barn hälsosamma matvanor så tidigt som möjligt, säger Raija Tahvonen som är professor i genomisk näring vid Forskningscentralen för jordbruk och livmedelsekonomi MTT. Om man inte vänjer barn vid godsaker och skräpmat kommer de inte heller att sakna dem. Tahvonen är oroad för att finländska barn rör på sig för lite och är överviktiga.

BT - 27 aug 14 kl. 12:22

Reinfeldt till BT: Kommunalråd ska inte bestämma

Att kommunerna ska tvingas att erbjuda de äldre valfrihet är nödvändigt. Det anser statsminister Fredrik Reinfeldt, och säger till BT att det i grunden handlar om makten över det egna livet. - Ja, det är inte kommunalråd som ska bestämma åt äldre om de vill bo kvar hemma eller vilken typ av boende de vill komma till, sa Fredrik Reinfeldt i en kort intervju med BT efter förmiddagens besök på äldreboendet Svärdfästet på Trandared.

BT - 27 nov 14 kl. 13:13

Skottarna ska få bestämma mer

Skottland ska få ett utökat självstyre och bestämma över inkomstskatterna, enligt ett förslag som på torsdagen presenterades av en kommission som tillsatts av den brittiska regeringen. Förslaget skulle enligt kommissionens ordförande Lord Robert Smith "innebära den största överföringen av makt till det skotska parlamentet sedan dess upprättande". I kommissionen finns representanter för de tre största brittiska partierna som, i kampanjen inför den skotska folkomröstningen om självstyre, lovade att Skottland skulle få ett större självstyre om man röstade nej till att bryta sig ur Storbritannien.

Fler nyheter från YLE

YLE - 2 timmar sedan

Tack vare mormor spelar isländska Hermina Fjòla Ingòlsdottir teater på finlandssvenska

Den 25-åriga isländskan gillar att utforska olika karaktärer och känslor på Tryckeriteaterns scen. Hon säger att finländarna liknar islänningarna allra mest..

YLE - 2 timmar sedan

Jouni Eho mediterar för att bli en bättre kommundirektör: Jag tror på en politisk kultur som utgår ifrån medkänsla i stället för motsättningar

Jouni Eho är en modern kommundirektör som stöder närdemokrati och är aktiv på sociala medier. Han tror att Pyttis har en lysande framtid för både företagare, invånare och turister..

YLE - 4 timmar sedan

Sportlovet igång för skolorna i söder - det utlovas sol, snö, regn, värmegrader och tidvis sträng köld

Vädret ser ut att bli växlande nästa vecka då skolorna i södra Finland firar sportlov. Det utlovas ömsom plusgrader, ömsom sträng kyla..

YLE - 6 timmar sedan

Massvis av anmälningar till Valvira om brister vid vårdhem – stängning av fler boenden för äldre att vänta

Tillsyningsverket för social- och hälsovården, Valvira, har de tre senaste veckorna tagit emot ovanligt många anmälningar om brister vid boenden. Samtidigt bedömer man att ytterligare vårdboenden för äldre kommer att stänga..

YLE - 6 timmar sedan

Författaren Peter Sandelin är död

Författaren och poeten Peter Sandelin avled under natten till lördag på Folkhälsans seniorhus i Brunakärr i Helsingfors, bekräftar anhöriga..

YLE - 7 timmar sedan

#femtioelvafrågor: Kan man påverka enskilda flyktingbeslut genom sitt röstande?

Gymnasieeleven Johannes Karf från Pensala blir berörd av ett avvisningsfall han läst om i tidningen. Hur kan man som röstberättigad påverka dylika beslut? Längst ner i artikeln kan du också ställa din egen fråga..

YLE - 7 timmar sedan

Isolering, tvångsmetoder, kränkningar och mängder av olika psykmediciner - patientförening hoppas att den våldsbetonade vården försvinner med det nya psykiatriska sjukhuset

Efter att den dåliga vårdkulturen på Kuppis avslöjades, började en positiv utveckling inom psykvården. Det säger patientföreningen ITU i Åbo..

YLE - 7 timmar sedan

Facebooks har skräddarsytt annonser för vaccinmotståndare och tagit betalt för det – bolaget lovar att bättra sig

Facebook har tidigare riktat annonser till vaccinmotståndare och sådana som är intresserade av "vaccinkontroverser", [link:https://www.theguardian.com/technology/2019/feb/15/facebook-anti-vaccination-advertising-targeting-controversy;berättar tidningen The Guardian;standard;]..

YLE - 17 timmar sedan

Tilläggsbudget: Staten behöver 270 miljoner mera lån, extra pengar till migration och brottsförebyggande

Fem miljoner euro till att förebygga sexualbrott, mera resurser för att övervaka äldreomsorgen. Det är några av de utgiftsposter som finansministeriet vill sätta mera pengar på i år..

YLE - 18 timmar sedan

Filmen Hölmö nuori sydän vann prestigefyllt pris i Berlin

Den finska filmen Hölmö nuori sydän tog hem Kristallbjörnen, det vill säga Berlinalens huvudpris för filmer riktade till ungdomar..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.