Sydsvenskan > IT

Tuesday, 19 February, 09:31

Sydsvenskan - 14 nov 18 kl. 11:46

Över hundra miljoner till cancerforskning i LundÖver hundra miljoner till cancerforskning i Lund.
Läs mer på Sydsvenskan
Läs mer om:
Lund

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Över hundramiljoner till , cancerforskningi , Lund
Skånskan - 06 apr 18 kl. 09:16

Miljoner till universitetets cancerforskning

I vår delar Barncancerfonden ut 62 miljoner kronor till barncancerforskare runtom i landet. I Lund går pengarna till sju forskartjänster.Totalt får 26 svenska forskare dela på pengarna.

Regeringen - 03 okt 16 kl. 11:11

Sverige undertecknar avtal med USA om cancerforskning

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, besökte tisdagen den 27:e september USA för att underteckna ett avtal om samarbete inom cancerforskning. Avtalet är en del av president Barack Obamas projekt Cancer Moonshot där han tillsammans med vicepresident Joe Biden driver att USA ska öka sina insatser för cancerforskning. Vid Bidens besök i Stockholm i augusti 2016 meddelades det att USA och Sverige har börjat diskutera möjligheterna om ett avtal för att öka samverkan inom cancerforskning..

Sydsvenskan - 09 dec 11 kl. 06:30

Skånskan stänger i Lund

Skånska Dagbladet planerar att stänga redaktionen i Lund och sköta bevakningen från Malmö - enligt tidningens fackklubb och chefredaktör. Styrelseordföranden vill dock tona ned förslaget.
MALMÖ?

Sydsvenskan - 07 jan 14 kl. 12:12

Insändare: Hundraåringarnas stad

Gymnasie-_och universitetsstaden Lund är ung. Men under ytan döljer sig Gamla Lund, hundraåringarnas stad. De är vitala, hundraåringarna, det visar inte minst spårvagnsdebatten..

Sydsvenskan - 06 apr 11 kl. 07:56

Lund på 1500-talet på auktion

Foto: Lars Brundin
Har du några hundratusen? Då kan du få en bild av Lund på 1500-talet. Bilden är en av de första som finns på staden.

Västerbottens Folkblad - 18 mar 18 kl. 09:17

Umeå bäst på cancerforskning

Umeå universitet är bäst i Sverige vad gäller kvalitet i cancerforskning. Det visar en ny rapport från Cancerfonden. I rapporten från Cancerfonden framgår att det finns olika sätt att mäta cancerforskning.

SmålandsPosten - 13 jan 19 kl. 22:02

Hundratusentals kronor till cancerforskning

Nyårskonserterna i Alvesta har blivit tradition och genererar årligen bidrag till cancerforskningen. Hittills har konserterna dragit in drygt ett par hundra tusen kronor..

Sydsvenskan - 21 jan 11 kl. 06:30

Ekonomihögskolan i Lund näst bäst

Handelshögskolan i Stockholm är landets bästa ekonomutbildning. Hundra procent av de examinerade får jobb efter avslutade studier - och lönerna blir betydligt högre än för ekonomistudenter på andra orter.
Studenterna Martin Grahn och Mattias Högfält som står bakom sajten Ekonomistudenten.

Sydsvenskan - 20 feb 11 kl. 06:30

Nya miljoner till cancerforskning

Sjukvården i Lund och Malmö ska börja testa en ny metod för att på ett tidigt stadium avgöra vilka bröstcancerpatienter som riskerar återfall.
I dag får alla 7 000 svenska kvinnor som årligen drabbas samma kraftfulla behandling. Metoden gör det möjligt att se vilka som klarar sig med en skonsammare variant.

Sydsvenskan - 09 apr 11 kl. 06:30

Cancer­forskning samlas i Lund

Foto: Jenny Leyman
Ideon Life Science Village ger en möjlighet att samla den experimentella cancerforskningen i Lund. Idag är forskarna utspridda på olika laboratorier i Lund och Malmö.
LUND.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 5 minuter sedan

Ingen misstänkt efter möte om Gui Minhai

Ännu är ingen delgiven misstanke om brott i utredningen som inletts efter mötet om den frihetsberövade svensk-kinesiske förläggaren Gui Minhai. Brottsrubriceringen är fortfarande egenmäktighet vid förhandling med främmande makt, bekräftar åklagaren Hans.

Sydsvenskan - 45 minuter sedan

Par svårt misshandlat vid inbrott

Ett par misshandlades vid ett bostadsinbrott i Biskopsgården i Göteborg sent på måndagskvällen. Mannens skador uppges vara allvarliga. Polisen larmades till platsen av en kvinna, som berättade att två män försökte ta sig in i familjens lägenhet.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Man gripen efter skottlossning i Landskrona

En man har gripits för mordförsök i Landskrona efter en skottlossning i stadsdelen Koppargården under natten. Polis larmades dit strax efter klockan två. – Vi har konstaterat att det varit en skarp skottlossning.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Begränsad framkomlighet efter olycka på E6

Olyckan har inträffat i södergående riktning mellan Trafikplats Borgeby och Trafikplats Flädie..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Ministern försvarar kritiserad lagändring

Hård kritik riktas mot ett lagförslag som går ut på att låta åklagare utse offentliga försvarare, som är deras motpart, när domstolarna har stängt. Varken advokater, domare eller åklagarna själva vill ha den förslagna lagändringen. – Finns inget bättre.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Svenskarna tror på pallchans i Stockholm

André Myhrer har två andraplatser i tävlingen, Frida Hansdotter en. Och Anna Swenn-Larsson kommer till Stockholms parallellslalomtävling med ett färskt VM-silver i slalom. – Jag tycker att Sverige har goda pallchanser, säger Hansdotter inför kvällens tä.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Klartecken för fyra spår genom södra Lund

Detaljplan som ger möjligt för breddat spårområde godkänd av byggnadsnämnd..

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Israel skickar rymdfarkost till månen

Den obemannade israeliska rymdfarkosten Beresheet skjuts på fredag upp från Cape Canaveral i amerikanska Florida. Målet: Att landa på månen. Med det ansluter sig Israel till den lilla grupp länder – USA, Ryssland och Kina – som skickat farkoster till må.

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Åter fullsatt för häktade i Malmö

Platsbristen på Sveriges häkten är omtalad, och fick ny aktualitet i Malmö den gångna helgen. Från lördag kväll till måndag kunde inga fler häktade tas emot. – Mig veterligen har det inte hänt på över tio år.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

Snöboll stoppade lastbil i Umeå

Att kasta snöboll kan vara kul, men också farligt. På måndagen fick en lastbil vindrutan krossad under färd i Umeå. Fordonet träffades av en snöprojektil vid en gång- och cykelbro i stadens västra delar, rapporterar P4 Västerbotten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.