Sydsvenskan > IT

Monday, 10 December, 09:22

Liknande nyheter

Taggar: Över hundramiljoner till , cancerforskningi , Lund
Skånskan - 06 apr 18 kl. 09:16

Miljoner till universitetets cancerforskning

I vår delar Barncancerfonden ut 62 miljoner kronor till barncancerforskare runtom i landet. I Lund går pengarna till sju forskartjänster.Totalt får 26 svenska forskare dela på pengarna.

Regeringen - 03 okt 16 kl. 11:11

Sverige undertecknar avtal med USA om cancerforskning

Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning, besökte tisdagen den 27:e september USA för att underteckna ett avtal om samarbete inom cancerforskning. Avtalet är en del av president Barack Obamas projekt Cancer Moonshot där han tillsammans med vicepresident Joe Biden driver att USA ska öka sina insatser för cancerforskning. Vid Bidens besök i Stockholm i augusti 2016 meddelades det att USA och Sverige har börjat diskutera möjligheterna om ett avtal för att öka samverkan inom cancerforskning..

Sydsvenskan - 09 dec 11 kl. 06:30

Skånskan stänger i Lund

Skånska Dagbladet planerar att stänga redaktionen i Lund och sköta bevakningen från Malmö - enligt tidningens fackklubb och chefredaktör. Styrelseordföranden vill dock tona ned förslaget.
MALMÖ?

Sydsvenskan - 07 jan 14 kl. 12:12

Insändare: Hundraåringarnas stad

Gymnasie-_och universitetsstaden Lund är ung. Men under ytan döljer sig Gamla Lund, hundraåringarnas stad. De är vitala, hundraåringarna, det visar inte minst spårvagnsdebatten..

Västerbottens Folkblad - 18 mar 18 kl. 09:17

Umeå bäst på cancerforskning

Umeå universitet är bäst i Sverige vad gäller kvalitet i cancerforskning. Det visar en ny rapport från Cancerfonden. I rapporten från Cancerfonden framgår att det finns olika sätt att mäta cancerforskning.

Sydsvenskan - 06 apr 11 kl. 07:56

Lund på 1500-talet på auktion

Foto: Lars Brundin
Har du några hundratusen? Då kan du få en bild av Lund på 1500-talet. Bilden är en av de första som finns på staden.

Sydsvenskan - 21 jan 11 kl. 06:30

Ekonomihögskolan i Lund näst bäst

Handelshögskolan i Stockholm är landets bästa ekonomutbildning. Hundra procent av de examinerade får jobb efter avslutade studier - och lönerna blir betydligt högre än för ekonomistudenter på andra orter.
Studenterna Martin Grahn och Mattias Högfält som står bakom sajten Ekonomistudenten.

Sydsvenskan - 20 feb 11 kl. 06:30

Nya miljoner till cancerforskning

Sjukvården i Lund och Malmö ska börja testa en ny metod för att på ett tidigt stadium avgöra vilka bröstcancerpatienter som riskerar återfall.
I dag får alla 7 000 svenska kvinnor som årligen drabbas samma kraftfulla behandling. Metoden gör det möjligt att se vilka som klarar sig med en skonsammare variant.

Sydsvenskan - 09 apr 11 kl. 06:30

Cancer­forskning samlas i Lund

Foto: Jenny Leyman
Ideon Life Science Village ger en möjlighet att samla den experimentella cancerforskningen i Lund. Idag är forskarna utspridda på olika laboratorier i Lund och Malmö.
LUND.

Helsingborgs Dagblad - 06 sep 11 kl. 11:31

100 000 för cancerforskning

Cellforskaren Mattias Belting vid Lunds universitet får årets lokala Fernströmpris i Lund på 100 000 kronor. Han belönas för sin forskning om hur cancerceller samverkar i en tumör. "När vi bättre förstår hur cancerceller kommunicerar kan vi störa samspelet och hindra tumörutvecklingen", förklarar Belting i ett pressmeddelande..

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Förseningar i tågtrafiken mellan Helsingborg och Malmö

Tio minuters väntan för att passera Gantofta..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Tyska järnvägen lamslagen av strejk

Tåg i hela Tyskland står stilla då fackförbundet EVG under måndagsmorgonen genomför en varningsstrejk, rapporterar Süddeutsche Zeitung. Bakgrunden är en utdragen konflikt i löneförhandlingarna mellan järnvägsbolaget Deutsche Bahn och fackförbundet EVG,.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Då kommer Dr Who tillbaka

Den som älskar Dr Who får ge sig till tåls till 2020 innan serien är tillbaka. Först sänds dock ett enskilt avsnitt av den brittiska science fiction-serien på nyårsdagen 2019, skriver BBC om det egna programmet. Den senaste säsongen av "Dr Who" avslutad.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Julhandeln ökar – men tillväxten är måttlig

I år kommer vi att lägga ungefär 23 miljarder kronor på julklappar, enligt Svensk handels prognos. Men trots att julhandeln väntas slå rekord är tillväxten måttlig i relation till hushållens inkomster, säger chefsekonomen Johan Davidson. I genomsnitt ko.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Macron håller tal till nationen

Frankrikes president Emmanuel Macron står nu inför sin största kris någonsin. Under måndag kväll håller han ett direktsänt tv-tal till nationen, sitt första stora utspel efter att de Gula västarna började sina protester för fyra veckor sedan. Franska ti.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Japanska åklagare åtalar Ghosn och Nissan

Åklagare i Japan har lämnat in ett formellt åtal mot den avsatte Nissan-ordföranden Carlos Ghosn för ekonomiska oegentligheter. Ghosn, som suttit frihetsberövad sedan det uppseendeväckande gripandet den 19 november, anklagas för att i flera år ha deklar.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Stjärnans comeback dröjer - kan missa resten av året

HK Malmös storskytt Adam Lönn ännu inte redo för spel..

Sydsvenskan - 4 timmar sedan

Ville värma sig – tände brasa i väntkur

Räddningstjänsten kallades under natten till måndag till Älvkarleby station, söder om Gävle, då det brann i en väntkur, skriver Gefle Dagblad. Larmet kom vid 02.30-tiden och enligt larmoperatören var det några personer som tänt en brasa i väntkuren för.

Sydsvenskan - 5 timmar sedan

”Allt fler i Skåne äter för mycket och fel. Hälften av Skånes befolkning är överviktig eller fet. Vi föreslår ett batteri av åtgärder.”

Karin Wendin, professor i mat- och måltidsvetenskap, och Anders Olshov, Intelligence Watch..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

"Stranger things" tredje säsong kommer 2019

Netflix nostaligskimrande rysarserie "Stranger things" dyker upp igen nästa år, avslöjar strömningstjänsten i ett videoklipp. Handlingen är fortfarande höljd i dunkel, men titlarna på de åtta avsnitten avslöjas. Handlingen utspelar sig också under somma.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.