IDG > IT

Monday, 10 December, 03:49

IDG - 14 nov 18 kl. 11:06

Ny europeisk e-sportliga för kvinnor startar 2019
Womens Esports League ska dra igång tidigt nästa år, och riktar sig till kvinnor som vill spela League of Legends och Counter-Strike i en miljö fri från trakasserier..
Läs mer på IDG
Läs mer om:
Esports League, League, Legends, Counter-Strike

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny europeisk, e-sportligaför , kvinnor, startar, 2019
Sydsvenskan - 01 mar 12 kl. 06:30

Industrijättar letar kvinnor till styrelser

Ett 30-tal av Europas allra tyngsta industriföretag väntas senare i dag offentliggöra en satsning på att öka kvinno­representationen i bolagsstyrelserna och underlätta kvinnors karriärmöjligheter. Bolagen hoppas därmed kunna undvika lagstiftning om kvotering.
Den pågående mobilmässan i Barcelona präglas i hög grad av män i mörka kostymer, men inför internationella kvinnodagen nästa vecka kommer flera av de utställande bolagen idag att presentera en gemensam satsning för att öka andelen kvinnor i både styrelser och på chefspositioner i bolagen.

Dagensanalys.se - 14 nov 18 kl. 15:34

Europeisk e-sportsliga bara för kvinnor lanseras nästa år

Nästa år lanseras en ny e-sportliga enbart för kvinnor med målet att skapa en mer jämställd och inkluderande spelvärld, det rapporterar M3. Womens Esport League riktar sig just till kvinnor för att kunna erbjuda en miljö fri från trakasserier och hot, vilket är vanligt förekommande i spelvärlden. Bakom satsningen är spelplattformen Challengermode och e-sportföreningen Female League.

SmålandsPosten - 12 maj 14 kl. 06:00

Svårt att skapa en europeisk identitet

På 1980-talet börjar det i EU-dokument talas om en europeisk identitet. EU-integrationen tycks behöva något utöver det blott ekonomiska och juridiska samarbetet – känslan av en kulturell gemenskap.
Men professor Mats Andrén, som forskar i ämnet, är skeptisk till identitet som politiskt instrument.

Cornucopia - 04 jul 17 kl. 17:33

General Ben Hodges: USA är fortsatt engagerad i europeisk säkerhet - med höjd budget #almedalen

På Försvarsmaktens seminarium om försvarsövningen Aurora 17 förtydligade den amerikanska arméns befälhavare i Europa, generallöjtnant Ben Hodges att USA är fortsatt fullt engagerad i europeisk säkerhet och genomför allt förra presidenten sagt, men med en utökad budget på en miljard dollar. Han kallade också svenska arméns män och kvinnor för fantastiska.
Generallöjtnant Ben Hodges.

HBL - 14 jan 15 kl. 05:32

Tuomioja vill inte att EU ­startar rysk propagandabyrå

Utrikesminister Erkki Tuomioja har läst sina utländska kollegers brev där de efterlyser europeisk motpropaganda för att inte ryska statskontrollerade medier ensidigt ska basunera ut sitt budskap i EU:s randområden. Tuomioja vill inte att EU-medel ska gå till sameuropeiska propagandasatsningar.Skrivelsen där Estlands, Litauens, Danmarks och Storbritanniens utrikesministrar kräver hårdare tag mot Rysslands informationskrig sändes för kännedom också till Finlands utrikesminister Erkki Tuomioja (SDP).

YLE - 17 jun 13 kl. 11:54

Europeisk rapport: Kvinnor tar färre risker i trafiken än män

Kvinnor tar färre risker och har en mer positiv attityd till trafikregler och säkerhet än män, enligt en rapport från den Europeiska trafiksäkerhetsmyndigheten ETSC. Dödsfallen minska med 20 procent om alla betedde sig på samma sätt som kvinnorna i trafiken, fastslås i rapporten. Vid dödsolyckor är det klart oftare en man sitter bakom ratten, medan kvinnor löper klart större risk att dö som fotgängare eller medpassagerare.

Expressen - 02 dec 11 kl. 17:37

"Ukraina kommer att bli europeisk bordell"

EM-lottningen i Ukraina i kväll föregicks av en annorlunda protest. Fem unga kvinnor stod utanför Kievs olympiska stadium - halvnakna och med plakat i högsta hugg. Tilltaget var en protest från kvinnorättsorganisationen Femen mot att EM förväntas gynna den inhemska sexindustrin.

YLE - 11 feb 16 kl. 14:27

Hanken startar utbildning för asylsökande

Hanken startar ett nytt utbildningsprogram för att integrera asylsökande i det finländska arbetslivet. Programmet riktas till utbildade och språkkunniga asylsökande. De ska bland annat lära sig om det finländska och europeiska affärslandskapet och organisationskulturen.

YLE - 11 feb 16 kl. 14:27

Utbildning för asylsökande startar vid Hanken

Ett nytt utbildningsprogram för att integrera asylsökande i det finländska arbetslivet startar vid Hanken. Programmet riktas till utbildade och språkkunniga asylsökande. De ska bland annat lära sig om det finländska och europeiska affärslandskapet och organisationskulturen.

DI - 13 apr 18 kl. 08:00

Clavister startar dotterbolag i Tyskland

Örnsköldsvik, 13 april, 2018 - Clavister startar dotterbolag i Tyskland för att ytterligare stärka positionen som en ledande europeisk leverantör av nätverkssäkerhetslösningar. Etableringen är i linje med Clavisters tillväxtstrategi och innebär ett ökat fokus på hela den viktiga DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz), vilket är en av Clavisters tre huvudmarknader, tillsammans med Norden och Japan..

Fler nyheter från IDG

IDG - 14 timmar sedan

Googles filhanterare får stöd för usb-minnen


Androidappen Files by Google, före detta Files Go, har uppdaterats med stöd för externa usb-minnen så att du kan flytta filer till och från interna lagringen..

IDG - 21 timmar sedan

Ny upptäckt kan ge bättre, miljövänligare batterier


En ny typ av batteri som i framtiden kan ersätta litium-jonbatterier har presenterats, som kan leda till en revolution..

IDG - 21 timmar sedan

Vem är Elon Musk? Här är allt du behöver veta


Trots en problemfylld uppväxt i Sydafrika har Elon Musk lyckats bygga ett miljardimperium kring företag som Tesla Motors, Spacex, Pay Pal, Boring Company och Solar City. Här är allt du behöver veta om en av världens hetaste techentreprenörer..

IDG - Igår: 14:36

Google Translate ska bli mer genusmedveten


Googles översättningsmaskin har haft problem med könsneutralitet, och nu gör företagets utvecklare något åt saken..

IDG - Igår: 13:11

Apple Watchs ekg upptäcker förmaksflimmer redan första dagen


Samma dag som Apple släppte Watch OS 5.1.2 med ekg-appen i USA har minst en person fått hjälp att upptäcka förmaksflimmer..

IDG - I förrgår: 16:06

Uppgifter: Apple förhandlar om våldsam israelisk tv-serie


Tidigare uppgifter har påstått att Apples tv-satsning kommer undvika kontroversiella ämnen, extremt våld och sex, men företaget sägs nu ha ändrat sig..

IDG - I förrgår: 15:31

Ericssons gamla certifikat sänkte brittiska mobilnätet


Ett utgånget säkerhetscertifikat från Ericsson orsakade massiva avbrott i mobilnäten i Storbritannien och Japan..

IDG - I förrgår: 14:43

Här är nya Nokia 8.1 och 5.1 Plus


HMD Global har lanserat två nya Nokia-modeller: Nokia 8.1 med hdr-skärm och Zeiss-optik i kameran, och Nokia 5.1 Plus som ska ge mycket prestanda för pengarna..

IDG - I förrgår: 14:54

Microsoft vill se lagstiftning för ansiktsigenkänning


Ansiktsigenkänning kan användas på fel sätt och bli ett stort säkerhetsproblem i framtiden om lagstiftarna inte tar tag i frågan..

IDG - I förrgår: 15:14

Microsofts webbläsare Edge kommer till Mac 2019


I en något förvånande vändning har Microsoft avslöjat att företaget utvecklar en Macversion av webbläsaren Edge, baserad på Chromium-motorn..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.