IDG > IT

Tuesday, 19 February, 10:28

IDG - 14 nov 18 kl. 11:06

Ny europeisk e-sportliga för kvinnor startar 2019
Womens Esports League ska dra igång tidigt nästa år, och riktar sig till kvinnor som vill spela League of Legends och Counter-Strike i en miljö fri från trakasserier..
Läs mer på IDG
Läs mer om:
Esports League, League, Legends, Counter-Strike

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ny europeisk, e-sportligaför , kvinnor, startar, 2019
Sydsvenskan - 01 mar 12 kl. 06:30

Industrijättar letar kvinnor till styrelser

Ett 30-tal av Europas allra tyngsta industriföretag väntas senare i dag offentliggöra en satsning på att öka kvinno­representationen i bolagsstyrelserna och underlätta kvinnors karriärmöjligheter. Bolagen hoppas därmed kunna undvika lagstiftning om kvotering.
Den pågående mobilmässan i Barcelona präglas i hög grad av män i mörka kostymer, men inför internationella kvinnodagen nästa vecka kommer flera av de utställande bolagen idag att presentera en gemensam satsning för att öka andelen kvinnor i både styrelser och på chefspositioner i bolagen.

Dagensanalys.se - 14 nov 18 kl. 15:34

Europeisk e-sportsliga bara för kvinnor lanseras nästa år

Nästa år lanseras en ny e-sportliga enbart för kvinnor med målet att skapa en mer jämställd och inkluderande spelvärld, det rapporterar M3. Womens Esport League riktar sig just till kvinnor för att kunna erbjuda en miljö fri från trakasserier och hot, vilket är vanligt förekommande i spelvärlden. Bakom satsningen är spelplattformen Challengermode och e-sportföreningen Female League.

SmålandsPosten - 12 maj 14 kl. 06:00

Svårt att skapa en europeisk identitet

På 1980-talet börjar det i EU-dokument talas om en europeisk identitet. EU-integrationen tycks behöva något utöver det blott ekonomiska och juridiska samarbetet – känslan av en kulturell gemenskap.
Men professor Mats Andrén, som forskar i ämnet, är skeptisk till identitet som politiskt instrument.

Cornucopia - 04 jul 17 kl. 17:33

General Ben Hodges: USA är fortsatt engagerad i europeisk säkerhet - med höjd budget #almedalen

På Försvarsmaktens seminarium om försvarsövningen Aurora 17 förtydligade den amerikanska arméns befälhavare i Europa, generallöjtnant Ben Hodges att USA är fortsatt fullt engagerad i europeisk säkerhet och genomför allt förra presidenten sagt, men med en utökad budget på en miljard dollar. Han kallade också svenska arméns män och kvinnor för fantastiska.
Generallöjtnant Ben Hodges.

HBL - 14 jan 15 kl. 05:32

Tuomioja vill inte att EU ­startar rysk propagandabyrå

Utrikesminister Erkki Tuomioja har läst sina utländska kollegers brev där de efterlyser europeisk motpropaganda för att inte ryska statskontrollerade medier ensidigt ska basunera ut sitt budskap i EU:s randområden. Tuomioja vill inte att EU-medel ska gå till sameuropeiska propagandasatsningar.Skrivelsen där Estlands, Litauens, Danmarks och Storbritanniens utrikesministrar kräver hårdare tag mot Rysslands informationskrig sändes för kännedom också till Finlands utrikesminister Erkki Tuomioja (SDP).

YLE - 17 jun 13 kl. 11:54

Europeisk rapport: Kvinnor tar färre risker i trafiken än män

Kvinnor tar färre risker och har en mer positiv attityd till trafikregler och säkerhet än män, enligt en rapport från den Europeiska trafiksäkerhetsmyndigheten ETSC. Dödsfallen minska med 20 procent om alla betedde sig på samma sätt som kvinnorna i trafiken, fastslås i rapporten. Vid dödsolyckor är det klart oftare en man sitter bakom ratten, medan kvinnor löper klart större risk att dö som fotgängare eller medpassagerare.

Expressen - 02 dec 11 kl. 17:37

"Ukraina kommer att bli europeisk bordell"

EM-lottningen i Ukraina i kväll föregicks av en annorlunda protest. Fem unga kvinnor stod utanför Kievs olympiska stadium - halvnakna och med plakat i högsta hugg. Tilltaget var en protest från kvinnorättsorganisationen Femen mot att EM förväntas gynna den inhemska sexindustrin.

YLE - 11 feb 16 kl. 14:27

Hanken startar utbildning för asylsökande

Hanken startar ett nytt utbildningsprogram för att integrera asylsökande i det finländska arbetslivet. Programmet riktas till utbildade och språkkunniga asylsökande. De ska bland annat lära sig om det finländska och europeiska affärslandskapet och organisationskulturen.

YLE - 11 feb 16 kl. 14:27

Utbildning för asylsökande startar vid Hanken

Ett nytt utbildningsprogram för att integrera asylsökande i det finländska arbetslivet startar vid Hanken. Programmet riktas till utbildade och språkkunniga asylsökande. De ska bland annat lära sig om det finländska och europeiska affärslandskapet och organisationskulturen.

DI - 13 apr 18 kl. 08:00

Clavister startar dotterbolag i Tyskland

Örnsköldsvik, 13 april, 2018 - Clavister startar dotterbolag i Tyskland för att ytterligare stärka positionen som en ledande europeisk leverantör av nätverkssäkerhetslösningar. Etableringen är i linje med Clavisters tillväxtstrategi och innebär ett ökat fokus på hela den viktiga DACH-regionen (Tyskland, Österrike och Schweiz), vilket är en av Clavisters tre huvudmarknader, tillsammans med Norden och Japan..

Fler nyheter från IDG

IDG - 11 dec 18 kl. 10:13

Klarna ger stöd för Apple Pay


Klarnas kortkunder kan nu betala med mobilen eller med klockan..

IDG - 11 dec 18 kl. 09:30

Konverteringsfeber får Knowit att köpa ny digitalbyrå


Konsultbolaget Knowits digitalbyrådel fortsätter att växa med förvärv..

IDG - 11 dec 18 kl. 09:30

It-jättarna fördömer ny anti-krypteringslag – "underminerar mänskliga rättigheter"


Apple, Google, Microsoft , Facebook och flera andra it-bolag dömer ut Australiens nya lag som ger långtgående befogenheter för polisen att ta del av krypterade data..

IDG - 11 dec 18 kl. 09:35

Swish ligger nere – går inte att göra betalningar


Betalappen Swish gick ner under tisdagsmorgonen – vilket innebär att kunder inte kan genomföra betalningar..

IDG - 11 dec 18 kl. 09:02

Google+ läckte data från 52 miljoner användare


En ny API-bugg i Google+ öppnade privata data för 52 miljoner användare. Utvecklare hade tillgång till personuppgifterna under en hel vecka..

IDG - 11 dec 18 kl. 06:02

Inte bara finmekanik – hundra utvecklare krävs för att driva svenska succéklockan


Klockföretaget Daniel Wellington har på bara ett par år vuxit till ett globalt företag som omsätter över tre miljarder kronor. En nyckel i det här har varit en storsatsning på teknik och inte minst på molnet..

IDG - 11 dec 18 kl. 06:06

Webbens viktigaste säkerhetsprotokoll uppgraderat – här är nyheterna i TLS 1.3


Säkerhetsprotokollet TLS är nu officiellt släppt i den nya versionen 1.3. Nyheterna inkluderar flera åtgärder som förbättrar både säkerhet och prestanda..

IDG - 10 dec 18 kl. 16:28

Tre gick lottlöst ur den stora frekvensauktionen


Det första steget av auktionen i 700 MHz-bandet är nu avslutat och det blev ett hårt slag för Tre som inte lyckades ta hem något frekvenstillstånd..

IDG - 10 dec 18 kl. 15:48

Kinesisk domstol går på Qualcomms linje – säljstopp för äldre Iphone i Kina


Qualcomm verkar ha vunnit en åtminstone tillfälligt viktig seger mot Apple i Kina – en domstol har stoppat försäljningen av många Iphone-modeller..

IDG - 10 dec 18 kl. 15:48

Mozilla "djupt oroliga" över att Microsoft dödar Edge


Microsoft överger webbläsaren Edge till förmån för en ny Chromium-baserad webbläsare. Detta oroar Mozilla som blir det enda kvarvarande alternativet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.