DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 14:31

DI - 14 nov 18 kl. 11:25

Jan Björklund: SD ingår i samma rörelse som TrumpCenterpartiets och Liberalernas historiska nej till Ulf Kristersson som ny statsminister gör att regeringsbildningen är tillbaka på ruta ett.  Och Annie Lööf säger nu även bestämt nej till att sitta i en S-ledd regering, medan Jan Björklund vägrar att svara på frågan. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Björklund, Trump, Liberalernas, Ulf Kristersson, Annie Lööf, Jan Björklund

Dela artikeln

769 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jan, BjörklundSD , ingåri samma , rörelsesom , Trump
Expressen - 22 aug 18 kl. 15:05

Jan Björklund utsedd till ”Valrörelsens hunk”

L-ledaren Jan Björklund är den hunkigaste partiledaren i årets valrörelse.Det konstaterar kulturredaktören Johannes Klenell på LO-tidningen Arbetet som också medger att hans påstående är kontroversiellt.Men Jan Björklund ger honom rätt.

DI - 03 jul 17 kl. 15:02

Jan Björklund: ”Sverige riskerar att glida isär”

Fler enkla jobb och etableringsstopp för religiösa friskolor är två av Liberalernas 34 förslag för att minska klyftorna i landet. Integrationen blir partiets huvudfråga i nästa års valrörelse. ”Sverige riskerar att glida isär”, säger partiledaren Jan Björklund..

BT - 06 sep 14 kl. 00:30

Näslund Jan bör tacka ja till en kopp kaffe

Många överord flyger runt under en valrörelse, från politikernas munnar – men även från sådana som oss, ledarskribenters pennor. Även om det stundtals kan låta så väntar sannolikt inte någon dramatisk samhällsförändring efter 14 september, oavsett hur det går. Men med detta sagt har jag ändå börjat oroa mig för att det bland de rödgröna partierna, som ju onekligen är nära ett maktövertagande i Rosenbad, finns en djup okunskap om vad som betalar den omhuldade välfärden.

Alliansfritt Sverige - 01 apr 14 kl. 15:00

Björklund sämre än OECD-genomsnittet på att ta ansvar, visar ny Pisamätning

I november slog Pisa-rapporten där svenska skolelevers kunskaper i matematik, naturvetenskap och läsförståelse sattes i jämförelse med andra OECD-länder. Som vi alla vet var resultatet lite av en chock, framförallt för nuvarande folkpartiledaren Jan Björklund. Och det fanns en massa olika personer för Björklund att skylla på, för det var ju verkligen inte den ansvarige ministerns fel.

Skånskan - 22 apr 18 kl. 16:45

Varthän, Björklund

Hur tänker ett parti i kris? Ungefär som vanligt, är svaret från Liberalernas riksmöte. Jan Björklund verkar inte vilja chansa på nya idéer.

DI - 17 sep 14 kl. 16:54

Björklunds krav på uppgörelse

Folkpartiet är redo att ingå en bred uppgörelse om energipolitiken – men bara om kärnkraften kan utvecklas. Det meddelade FP-ledaren Jan Björklund på onsdagen..

BT - 14 sep 14 kl. 23:38

Björklund: Alla utom SD besvikna

Ett väljarstöd på 5,4 procent är ett riktigt svagt val för Folkpartiet jämfört med 2010. Och de enda som jublar den här kvällen är SD-anhängare, säger partiledaren Jan Björklund. Jubel utbrast på Folkpartiets valvaka när resultatet från en första vallokalsundersökning i TV4 visade på små skillnader i stöd för Alliansen och blocket S + MP + V.

Expressen - 28 jan 13 kl. 13:45

Björklund: "Inte hört så grovt uttalande"

Annie Lööfs närmaste man Anders W Jonsson påstod att Jan Björklund systematiskt saboterat samarbetet med C. Nu slår FP-ledaren tillbaka - och menar att ilskan från Jonsson handlar om alliansens energiuppgörelse. ?

Sydsvenskan - 14 mar 14 kl. 05:30

Ingen jublar åt Björklund

Regeringen satsar stort på lärarutbildningen. I vårbudgeten i april föreslås 9 000 nya platser – en utbyggnad med 20 procent.Men om utbildningsminister Jan Björklund (FP) hoppats på jubel från lärarfacken blev han besviken i går.

Supermiljöbloggen - 24 jan 15 kl. 12:11

Björklund anklagar regeringen för dubbelspel

Men för sex år sedan lät det annorlunda från folkpartiledaren. I går kunde Sveriges Radios Ekot avslöja att det inte blir någon ny kärnkraft i Sverige, detta efter att Strålsäkerhetsmyndigheten lagt ner den granskning man haft kring Vattenfalls ansökan om att bygga nya reaktorer i Sverige. Detta har retat upp Folkpartiledaren Jan Björklund som säger till Ekot: – Den rödgröna regeringen kör någon slags dubbelspel där man å ena sidan säger till oss i Alliansen att man gärna vill ha enighet, överläggningar och samtal.

Fler nyheter från DI

DI - 3 minuter sedan

Fordonssektorn stor förlorare på europeiska börser

De flesta europeiska börserna tickar nedåt på måndagen, där de mest tyngande sektorerna är fordon samt olja och gas..

DI - 10 minuter sedan

Citigroup sänker sin riktkurs för Apple till 200 dollar

Även Citigroup sänker nu sin riktkurs för Apple, till 200 dollar från tidigare 240..

DI - 45 minuter sedan

Raysearch får order på 37 miljoner kronor

Medicinteknikbolaget Raysearch har landat en order på ett nytt behandlingskontrollsystem, Raycommand, som omfattar totalt 3,6 miljoner euro, motsvarande cirka 37 miljoner kronor..

DI - 1 timme sedan

Världens högst betalde dansk utmanövrerad

Aktivistinvesterare har satt press på Bunge, en av världens största handlare i majs, vete och ris. Nu avgår dess vd Søren Schrøder och en ny ordförande tillsätts..

DI - 1 timme sedan

Nedåt på Stockholmsbörsen med energisektorn i täten

Stockholmsbörsen började handelsveckan med minus, i likhet med andra europeiska börser. De flesta sektorer handlades lägre med undantag för defensiva branscher som teleoperatörer och läkemedel..

DI - 1 timme sedan

Mörk start för Azelio – aktien faller under första handelsdagen

Solenergibolaget Azelio fick en tung start på karriären som noterat bolag. Strax innan klockan slog 13 handlades aktien för omkring 15 kronor viket var ett tapp på drygt 30 procent jämfört med teckningskursen på 22 kronor. .

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Theresa May ställer in brexitomröstningen i morgon

Det brittiska pundet faller efter uppgifter från Bloomberg att premiärminister Theresa May kommer att ställa in morgondagens brexitomröstning i parlamentet. Detta för att undvika en stor förslust..

DI - 1 timme sedan

Teknisk analys: Tre nyårsraketer i börsfrossan

Stockholmsbörsen har utlöst en säljsignal och det finns inga stöd på medellång sikt, enligt Investtechs tekniska analys. Analysfirman pekar dock ut tre aktier som kan bli riktiga kursvinnare de kommande veckorna – bland annat ett spelbolag som rasat 70 procent, men som nu närmar sig fyndläge..

DI - 1 timme sedan

Indiens centralbankschef avgår

Indiens centralbankschef Urjit Patel avgår med omedelbar verkan..

DI - 1 timme sedan

13.30: Stefan Löfven håller presskonferens

Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven kommer att hålla en pressträff klockan 13.30 för att kommentera de avbrutna förhandlingarna med Centerpartiet, det skriver partiet i ett pressmeddelande. Följ presskonferensen direkt här..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.