DI > Ekonomi

Sunday, 24 February, 04:34

DI - 14 nov 18 kl. 11:25

Jan Björklund: SD ingår i samma rörelse som TrumpCenterpartiets och Liberalernas historiska nej till Ulf Kristersson som ny statsminister gör att regeringsbildningen är tillbaka på ruta ett.  Och Annie Lööf säger nu även bestämt nej till att sitta i en S-ledd regering, medan Jan Björklund vägrar att svara på frågan. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Björklund, Trump, Liberalernas, Ulf Kristersson, Annie Lööf, Jan Björklund

Dela artikeln

767 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jan, BjörklundSD , ingåri samma , rörelsesom , Trump
Expressen - 22 aug 18 kl. 15:05

Jan Björklund utsedd till ”Valrörelsens hunk”

L-ledaren Jan Björklund är den hunkigaste partiledaren i årets valrörelse.Det konstaterar kulturredaktören Johannes Klenell på LO-tidningen Arbetet som också medger att hans påstående är kontroversiellt.Men Jan Björklund ger honom rätt.

DI - 03 jul 17 kl. 15:02

Jan Björklund: ”Sverige riskerar att glida isär”

Fler enkla jobb och etableringsstopp för religiösa friskolor är två av Liberalernas 34 förslag för att minska klyftorna i landet. Integrationen blir partiets huvudfråga i nästa års valrörelse. ”Sverige riskerar att glida isär”, säger partiledaren Jan Björklund..

BT - 06 sep 14 kl. 00:30

Näslund Jan bör tacka ja till en kopp kaffe

Många överord flyger runt under en valrörelse, från politikernas munnar – men även från sådana som oss, ledarskribenters pennor. Även om det stundtals kan låta så väntar sannolikt inte någon dramatisk samhällsförändring efter 14 september, oavsett hur det går. Men med detta sagt har jag ändå börjat oroa mig för att det bland de rödgröna partierna, som ju onekligen är nära ett maktövertagande i Rosenbad, finns en djup okunskap om vad som betalar den omhuldade välfärden.

Alliansfritt Sverige - 01 apr 14 kl. 15:00

Björklund sämre än OECD-genomsnittet på att ta ansvar, visar ny Pisamätning

I november slog Pisa-rapporten där svenska skolelevers kunskaper i matematik, naturvetenskap och läsförståelse sattes i jämförelse med andra OECD-länder. Som vi alla vet var resultatet lite av en chock, framförallt för nuvarande folkpartiledaren Jan Björklund. Och det fanns en massa olika personer för Björklund att skylla på, för det var ju verkligen inte den ansvarige ministerns fel.

Skånskan - 22 apr 18 kl. 16:45

Varthän, Björklund

Hur tänker ett parti i kris? Ungefär som vanligt, är svaret från Liberalernas riksmöte. Jan Björklund verkar inte vilja chansa på nya idéer.

DI - 17 sep 14 kl. 16:54

Björklunds krav på uppgörelse

Folkpartiet är redo att ingå en bred uppgörelse om energipolitiken – men bara om kärnkraften kan utvecklas. Det meddelade FP-ledaren Jan Björklund på onsdagen..

BT - 14 sep 14 kl. 23:38

Björklund: Alla utom SD besvikna

Ett väljarstöd på 5,4 procent är ett riktigt svagt val för Folkpartiet jämfört med 2010. Och de enda som jublar den här kvällen är SD-anhängare, säger partiledaren Jan Björklund. Jubel utbrast på Folkpartiets valvaka när resultatet från en första vallokalsundersökning i TV4 visade på små skillnader i stöd för Alliansen och blocket S + MP + V.

Expressen - 28 jan 13 kl. 13:45

Björklund: "Inte hört så grovt uttalande"

Annie Lööfs närmaste man Anders W Jonsson påstod att Jan Björklund systematiskt saboterat samarbetet med C. Nu slår FP-ledaren tillbaka - och menar att ilskan från Jonsson handlar om alliansens energiuppgörelse. ?

Sydsvenskan - 14 mar 14 kl. 05:30

Ingen jublar åt Björklund

Regeringen satsar stort på lärarutbildningen. I vårbudgeten i april föreslås 9 000 nya platser – en utbyggnad med 20 procent.Men om utbildningsminister Jan Björklund (FP) hoppats på jubel från lärarfacken blev han besviken i går.

Supermiljöbloggen - 24 jan 15 kl. 12:11

Björklund anklagar regeringen för dubbelspel

Men för sex år sedan lät det annorlunda från folkpartiledaren. I går kunde Sveriges Radios Ekot avslöja att det inte blir någon ny kärnkraft i Sverige, detta efter att Strålsäkerhetsmyndigheten lagt ner den granskning man haft kring Vattenfalls ansökan om att bygga nya reaktorer i Sverige. Detta har retat upp Folkpartiledaren Jan Björklund som säger till Ekot: – Den rödgröna regeringen kör någon slags dubbelspel där man å ena sidan säger till oss i Alliansen att man gärna vill ha enighet, överläggningar och samtal.

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Moderaterna vill ha nya lagar och skärpta straff mot terrorism

Moderaterna vill ha hårdare tag mot terrorism. I en debattartikel i Svenska Dagbladet föreslår Moderatledaren Ulf Kristersson och partiets rättspolitiske talesperson Johan Forssell en rad åtgärder och nya lagar..

DI - 7 timmar sedan

Ny press på Sobi – konkurrenten nära miljardköp

Den schweiziska läkemedelsbjässen Roche uppges vara nära att köpa bioteknikbolaget Spark Therapeutics. Det rapporterar Wall Street Journal.  Affären kan sätta ny press på svenska läkemedelsbolaget Sobi..

DI - 7 timmar sedan

Biltest: Nya Porsche 911 – den perfekta bilen

Di:s Carl-Johan Lejland har testkört den uppdaterade versionen av Porsches klassiker 911 – och hyllningarna låter inte vänta på sig..

DI - 7 timmar sedan

FI är självkritisk – vill se tätare samarbete med Baltikum

Finansinspektionen (FI) är självkritisk efter Uppdrag gransknings avslöjande om misstänkt penningtvätt i Swedbanks verksamhet i Baltikum. Samarbetet med baltiska myndigheter måste bli bättre. ”Här borde vi gjort mer”, konstaterar Martin Noréus, biträdande generaldirektör på FI..

DI - 8 timmar sedan

Polischef: Frånta IS-terrorister medborgarskap

Polischefen i Storgöteborg, Erik Nord, gör på Twitter ett utspel om behandling av de så kallade återvändarna som stridit för terrorsekten IS. De ska inte få komma tillbaka till Sverige. ”Vi är för mjuka mot de här terroristerna”, säger han till GT..

DI - 8 timmar sedan

Maduro klipper alla band med Colombia

Venezuelas sittande ledare Nicolás Maduro klipper alla band med grannlandet Colombia. All personal vid den colombianska ambassaden i Caracas skickas ut från landet..

DI - 8 timmar sedan

Kim Jong-un på väg till Vietnam inför toppmötet

Den nordkoreanske ledaren Kim Jong-un kommer inom kort att avlägga ett statsbesök i Vietnam, meddelar det vietnamesiska utrikesdepartementet på sin Facebooksida..

DI - 8 timmar sedan

Proteinkakorna rena guldet för tillverkarna

Proteinbarer har blivit svenska folkets nya mellanmål, och pengarna rullar in, samtidigt som fler vill ha en del av den växande kakan. Ändå är det en produkt som för de flesta är helt onödig..

DI - 8 timmar sedan

Uppsving för krisprylar efter SVT:s serie: ”Stor skillnad”

Hjälp, det kan bli strömavbrott. Hit med en vevradio, ett gasolkök och en vattenrenare tänker svensken, och köper krisberedskapsprylar som aldrig förr. Efter SVT:s serie Nedsläckt land får krisbranschen ett uppsving..

DI - 9 timmar sedan

Sommarjobbet som ger dig 100.000 kronor i månaden

Det är dags att skicka in ansökan till Sveriges bäst betalda sommarjobb. Tusentals ungdomar har tidigare sökt tjänsten som vd för en månad. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.