GT > Nyheter

Tuesday, 18 December, 21:07

GT - 14 nov 18 kl. 06:30

Falska sjuksköterskan köpte sin legitimationDe som ansvarar för din vård på landets sjukhus kan ha bluffat sig till sitt yrke, det avslöjar ”Uppdrag granskning”.En av dem är ”Alex” och på hans sjuksköterskexamen står det att han utbildat sig på i heltid i en skola i Rumänien i tre år.SVT-programmet har kunnat visa att han i själva verket jobbade som lastbilschaufför i Sverige under studietiden och att hans examensbevis är köpt.I dag jobbar han på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.– Hittills har jag klarat mig bra, säger han när han konfronteras i programmet..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Uppdrag, Alex, Rumänien, SVT, Sverige, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg

Dela artikeln

11210 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Falska, sjuksköterskan, köptesin , legitimation
Expressen - 01 dec 18 kl. 12:15

Falska sjuksköterskan ”Alex” visste inte vad Alvedon är

”Uppdrag granskning” avslöjade hur sjuksköterskan ”Alex” på Sahlgrenska universitetssjukhuset köpt sin legitimation i Rumänien.Nu framkommer att personen fick jobba vidare under två år, trots att han inte ens visste hur man tar ett blodprov eller vad Alvedon är, rapporterar SVT Nyheter Väst..

News55 - 29 sep 16 kl. 13:59

Sjuksköterska arbetade utan legitimation

Kvinnan hade utbildat sig till sjuksköterska och tog examen i januari 2000. När hon ansökte om en tjänst på ett sjukhus i Västernorrland frågade man enbart om att få se kvinnans examensbevis, uppger Kerstin Gudmundsson, inspektör på Inspektionen för vård och omsorg (IVO) till nyhetsbyrån Siren.       LÄS MER: Fel i journaler riskerar patientsäkerheten ”Hon handlade i god tro” Det var först 16 år senare som man upptäckte att sjuksköterskan saknade legitimation för sitt yrke, något som gjorde att hon omgående ansökte om legitimation.

Dalarnas tidningar - 05 maj 15 kl. 11:59

Sjuksköterska miste sin legitimation

Det är IVO, inspektionen för vård och omsorg, som har anmält sjuksköterskan till Ansvarsnämnden. Bakgrunden är att kvinnan haft ett mångårigt drog- och alkoholproblem..

GT - 13 nov 18 kl. 10:30

Sjuksköterskan ”Saja” ljög om sin legitimation – jobbar än

På sjukhus runtom i landet, bland annat på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, finns sjuksköterskor som har bluffat sig till sitt yrke.Till skillnad från myndigheterna så har nu SVT:s ”Uppdrag granskning” kunnat avslöja att vissa av de personer som ansvarar för din vård i stället är plattsättare, hönsuppfödare eller lastbilschaufförer.En av dem är ”Saja”, som jobbar falsk sjuksköterska på ett sjukhus i landet.

Alingsås tidning - 04 jan 18 kl. 05:30

Stal tabletter – kan förlora legitimation

En sjuksköterska riskerar att få en prövotid på sin legitimation på tre år efter att ha stulit morfintabletter från sin dåvarande arbetsgivare Herrljunga kommun.
Sjuksköterskan som är bosatt i en annan kommun i Västsverige dömdes i maj 2017 till villkorlig dom och 30 dagsböter för ringa narkotikabrott och stöld. Detta efter att ha stulit 50 morfintabletter ur en returbox från Herrljunga kommun.

News55 - 29 sep 16 kl. 13:51

Jobbade som sjuksköterska utan legitimation

Kvinnan hade utbildat sig till sjuksköterska och tog examen i januari 2000. När hon ansökte om en tjänst på ett sjukhus i Västernorrland frågade man enbart om att få se kvinnans examensbevis, uppger Kerstin Gudmundsson, inspektör på Inspektionen för vård och omsorg (IVO) till nyhetsbyrån Siren.       LÄS MER: Fel i journaler riskerar patientsäkerheten ”Hon handlade i god tro” Det var först 16 år senare som man upptäckte att sjuksköterskan saknade legitimation för sitt yrke, något som gjorde att hon omgående ansökte om legitimation.

News55 - 10 jan 17 kl. 10:18

Sjuksköterska stal narkotika på äldreboende – igen

Den sjuksköterska som i oktober i fjol avslöjades med att stjäla narkotiska preparat på äldreboenden i Knivsta kommun har hamnat i blåsväder på sin nya arbetsplats. Sjuksköterskan riskerar att nu bli av med sin legitimation efter att återigen ha avslöjats med liknande stölder på ett äldreboende i Sigtuna.       LÄS MER: Sjuksköterska stal vårdtagares mediciner Inte första gången personal stjäl Det är sedan tidigare känt att sjuksköterskan har problem med narkotikaberoende och just nu står under prövotid efter stölderna i fjol.

BT - 17 mar 14 kl. 16:46

Sjuksköterska anlade brand

Sjuksköterskan anlade en brand och dömdes till två års fängelse för mordbrand. Nu riskerar han att förlora sin legitimation. Mannen förekom redan under flera avsnitt i brottsregistret när han 2011 fälldes för narkotikabrott och rattfylleri.

Västerbottens Folkblad - 03 jun 14 kl. 15:22

Sjuksköterska stal morfin – förlorar sin legitimation

En sjuksköterska från en inlandskommun dömdes i hovrätten för att ha stulit morfinampuller på en vårdcentral. Hon förlorar nu sin legitimation. Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd hänvisar till att det handlar om flera olika stölder på vårdcentralen som ligger i ett grannlän.

DalaDemokraten - 06 apr 17 kl. 09:36

Sjuksköterska stal mediciner och var påverkad under arbetstid – får behålla sin legitimation

Sjuksköterskan var påverkad på arbetstid och stal narkotikaklassade läkemedel av sin dåvarande arbetsgivare. Nu står det klart att hon trots allt får behålla sin legitimation. Istället får hon en treårig prövotid..

Fler nyheter från GT

GT - 15 minuter sedan

Hot mot genus-sekretariat – misstänkt bomb hittades

Mängder av hat och hot.Så beskriver säkerhetschefen för Nationella sekretariatet för genusforskning situationen för personalen.I dag hittades ett misstänkt föremål hängande i en påse på dörren till sekretariatets lokaler.

GT - 5 timmar sedan

S och D samverkar i Göteborg

Socialdemokraterna och Demokraterna i Göteborg har ingått en valteknisk samverkan.I och med det kan partierna nu ta tillbaka ett antal platser i nämnder och styrelser.Det rapporterar P4 Göteborg..

GT - 6 timmar sedan

Schough tackar nej – ser ut att lämna

Göteborg FC:s anfallsstjärna Olivia Schough har tackat nej till klubbens erbjudande om kontraktförlängning.Den 27-åriga landslagsspelaren verkar därmed lämna det damallsvenska topplaget efter mindre än ett år.– Som det ser ut nu så är ju det så, säger GFC:s pressansvarige Tore Lund..

GT - 7 timmar sedan

Frölundas nya drag: Splittrar på stjärnorna

GÖTEBORG. Bara fyra mål på de sex senaste matcherna.Då ser Frölunda till att göra förändringar i laget – och splittrar på Joel Lundqvist och Ryan Lasch.

GT - 8 timmar sedan

Kollison på E6 – tre bilar inblandade

En olycka har skett på E6 i Uddevalla kommun.– De ska vara två så kallade PMA-fordon och en personbil inblandade. Räddningstjänst och tre ambulanser är på väg, säger Jonathan Jansson, teamledare på SOS Alarm..

GT - 9 timmar sedan

”Många undrar varför Frölunda inte hjälper till”

Frölunda, Växjö, Örebro och Rögle är de enda SHL-klubbar som inte har någon damlagsverksamhet. Samtidigt ligger Göteborg HC toksist i SDHL. – Många undrar nog varför inte Frölunda hjälper till, säger tränaren Oscar Annell, 27.

GT - 9 timmar sedan

Omdebatterad myndighet läggs ner efter knappt ett år

Interna rapporter om mobbning och trakasserier på arbetsplatsen.Starka känslor – för och emot.Jämställdhetsmyndigheten har skapat rubriker och varit omdebatterad sedan dag ett.

GT - 10 timmar sedan

Lämnade Öis – för nykomlingen

GÖTEBORG. Han lämnade Öis efter den gångna säsongen.Nu är Jacob Ericsson, 25, klar för den allsvenska nykomlingen Falkenberg.

GT - 12 timmar sedan

JUST NU: Misstänkt farligt föremål – stor polisinsats

Ett misstänkt farligt föremål har hittats i centrala Göteborg.En stor polisinsats pågår på platsen.– Bombgruppen är larmad, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst..

GT - 13 timmar sedan

Kraftig brand i lägenhetshus – en person förd till sjukhus

En kraftig brand bröt ut i ett flerbostadshus i Trollhättan, natten mot tisdag. – Det brann med öppna lågor, säger Simon Willner, inre befäl vid Norra Älvsborgs räddningsförbund.En person fördes till sjukhus med ambulans efter att ha inandats rök, uppger räddningstjänsten..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.