GT > Nyheter

Monday, 18 February, 22:27

GT - 14 nov 18 kl. 06:30

Falska sjuksköterskan köpte sin legitimationDe som ansvarar för din vård på landets sjukhus kan ha bluffat sig till sitt yrke, det avslöjar ”Uppdrag granskning”.En av dem är ”Alex” och på hans sjuksköterskexamen står det att han utbildat sig på i heltid i en skola i Rumänien i tre år.SVT-programmet har kunnat visa att han i själva verket jobbade som lastbilschaufför i Sverige under studietiden och att hans examensbevis är köpt.I dag jobbar han på Sahlgrenska Universitetssjukhuset i Göteborg.– Hittills har jag klarat mig bra, säger han när han konfronteras i programmet..
Läs mer på GT
Läs mer om:
Uppdrag, Alex, Rumänien, SVT, Sverige, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Göteborg

Dela artikeln

11216 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Falska, sjuksköterskan, köptesin , legitimation
Expressen - 01 dec 18 kl. 12:15

Falska sjuksköterskan ”Alex” visste inte vad Alvedon är

”Uppdrag granskning” avslöjade hur sjuksköterskan ”Alex” på Sahlgrenska universitetssjukhuset köpt sin legitimation i Rumänien.Nu framkommer att personen fick jobba vidare under två år, trots att han inte ens visste hur man tar ett blodprov eller vad Alvedon är, rapporterar SVT Nyheter Väst..

News55 - 29 sep 16 kl. 13:59

Sjuksköterska arbetade utan legitimation

Kvinnan hade utbildat sig till sjuksköterska och tog examen i januari 2000. När hon ansökte om en tjänst på ett sjukhus i Västernorrland frågade man enbart om att få se kvinnans examensbevis, uppger Kerstin Gudmundsson, inspektör på Inspektionen för vård och omsorg (IVO) till nyhetsbyrån Siren.       LÄS MER: Fel i journaler riskerar patientsäkerheten ”Hon handlade i god tro” Det var först 16 år senare som man upptäckte att sjuksköterskan saknade legitimation för sitt yrke, något som gjorde att hon omgående ansökte om legitimation.

Dalarnas tidningar - 05 maj 15 kl. 11:59

Sjuksköterska miste sin legitimation

Det är IVO, inspektionen för vård och omsorg, som har anmält sjuksköterskan till Ansvarsnämnden. Bakgrunden är att kvinnan haft ett mångårigt drog- och alkoholproblem..

GT - 13 nov 18 kl. 10:30

Sjuksköterskan ”Saja” ljög om sin legitimation – jobbar än

På sjukhus runtom i landet, bland annat på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, finns sjuksköterskor som har bluffat sig till sitt yrke.Till skillnad från myndigheterna så har nu SVT:s ”Uppdrag granskning” kunnat avslöja att vissa av de personer som ansvarar för din vård i stället är plattsättare, hönsuppfödare eller lastbilschaufförer.En av dem är ”Saja”, som jobbar falsk sjuksköterska på ett sjukhus i landet.

Alingsås tidning - 04 jan 18 kl. 05:30

Stal tabletter – kan förlora legitimation

En sjuksköterska riskerar att få en prövotid på sin legitimation på tre år efter att ha stulit morfintabletter från sin dåvarande arbetsgivare Herrljunga kommun.
Sjuksköterskan som är bosatt i en annan kommun i Västsverige dömdes i maj 2017 till villkorlig dom och 30 dagsböter för ringa narkotikabrott och stöld. Detta efter att ha stulit 50 morfintabletter ur en returbox från Herrljunga kommun.

News55 - 29 sep 16 kl. 13:51

Jobbade som sjuksköterska utan legitimation

Kvinnan hade utbildat sig till sjuksköterska och tog examen i januari 2000. När hon ansökte om en tjänst på ett sjukhus i Västernorrland frågade man enbart om att få se kvinnans examensbevis, uppger Kerstin Gudmundsson, inspektör på Inspektionen för vård och omsorg (IVO) till nyhetsbyrån Siren.       LÄS MER: Fel i journaler riskerar patientsäkerheten ”Hon handlade i god tro” Det var först 16 år senare som man upptäckte att sjuksköterskan saknade legitimation för sitt yrke, något som gjorde att hon omgående ansökte om legitimation.

News55 - 10 jan 17 kl. 10:18

Sjuksköterska stal narkotika på äldreboende – igen

Den sjuksköterska som i oktober i fjol avslöjades med att stjäla narkotiska preparat på äldreboenden i Knivsta kommun har hamnat i blåsväder på sin nya arbetsplats. Sjuksköterskan riskerar att nu bli av med sin legitimation efter att återigen ha avslöjats med liknande stölder på ett äldreboende i Sigtuna.       LÄS MER: Sjuksköterska stal vårdtagares mediciner Inte första gången personal stjäl Det är sedan tidigare känt att sjuksköterskan har problem med narkotikaberoende och just nu står under prövotid efter stölderna i fjol.

BT - 17 mar 14 kl. 16:46

Sjuksköterska anlade brand

Sjuksköterskan anlade en brand och dömdes till två års fängelse för mordbrand. Nu riskerar han att förlora sin legitimation. Mannen förekom redan under flera avsnitt i brottsregistret när han 2011 fälldes för narkotikabrott och rattfylleri.

Västerbottens Folkblad - 03 jun 14 kl. 15:22

Sjuksköterska stal morfin – förlorar sin legitimation

En sjuksköterska från en inlandskommun dömdes i hovrätten för att ha stulit morfinampuller på en vårdcentral. Hon förlorar nu sin legitimation. Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd hänvisar till att det handlar om flera olika stölder på vårdcentralen som ligger i ett grannlän.

DalaDemokraten - 06 apr 17 kl. 09:36

Sjuksköterska stal mediciner och var påverkad under arbetstid – får behålla sin legitimation

Sjuksköterskan var påverkad på arbetstid och stal narkotikaklassade läkemedel av sin dåvarande arbetsgivare. Nu står det klart att hon trots allt får behålla sin legitimation. Istället får hon en treårig prövotid..

Fler nyheter från GT

GT - 1 timme sedan

Glenn Hyséns relation med dottern: “Har inte varit nära”

Charlotte Hyséns relation med pappa Glenn är inte så stark som de båda önskat.I tv-serien på Kanal 5 om familjen beskriver hon det som ”tråkigt och sorgligt”. – Tyvärr har vår relation inte varit nära, säger Glenn Hysén i programmet..

GT - 8 timmar sedan

Hermanssons besked: Vägrar gå på S-möte

Ann-Sofie Hermansson har avsatts som gruppledare för Socialdemokraternas fullmäktigegrupp i Göteborg.Nu väljer hon att inte gå på gruppens möte i kväll.– Det här är det värsta jag har varit med om, säger Ann-Sofie Hermansson..

GT - 9 timmar sedan

Rasmus Dahlins pappa blir tränare – i Frölunda

Först gjorde Rasmus Dahlin, 18, stor succé i Frölunda.Nu kommer nästa familjemedlem in i föreningen.Från och med nästa säsong kommer hans pappa Martin, 43, att vara ansvarig för klubbens J18-lag.

GT - 9 timmar sedan

Man dödade med yxa – döms till åtta års fängelse

En man i 20-årsåldern döms till åtta års fängelse för att med en yxa ha huggit ihjäl en man, skriver Borås Tidning..

GT - 11 timmar sedan

Attacken: ”Det är så man dödar sporten”

GÖTEBORG. Lindås sladdar i botten av superligan.Samtidigt får nykomlingarnas spelstil frän kritik från motståndare.

GT - 12 timmar sedan

Polisinsats på skola

En polisinsats pågår just nu på en gymnasieskola i Arvika efter att obehöriga personer befunnit sig i området.Polis och väktare är på plats i skolan och bevakar situationen. – Vi har gjort en säkerhetsbedömning, därför har vi både polis och väktare i skolan, säger polisens presstalesperson i Värmland, Stefan Wickberg..

GT - 17 timmar sedan

Svenskt krångel skapar nidbild av EU

Den tydliga nyttan av den ekonomiska och politiska integrationen mellan Europas huvudstäder har tyvärr inte automatiskt nått mindre orter. En stor del av regelkrånget återfinns dock inte hos EU utan i den svenska byråkratin som gör det svårt att få överblick över de olika stöden..

GT - Igår: 19:55

Peter Harryson allvarligt sjuk – inlagd på sjukhus

Folkkäre skådespelaren Peter Harryson, 70, är dubbelt aktuell i tv under söndagen.Samtidigt återhämtar han sig efter en lång period med svår sjukdom.Han ligger på sjukhus sedan i julas då han drabbades av en allvarlig blodförgiftning.

GT - Igår: 19:30

Det yttersta ansvaret vilar på Hermansson

Diskussionen om hur Socialdemokraterna i Göteborg går vidare måste både handla om framtiden och om hur vi hamnade där vi nu är, skriver Karin Greenberg Gelotte (S) i en replik till Ann-Sofie Hermansson (S)..

GT - Igår: 19:01

Sjuksköterskan Marias ilska mot nedskärningarna

NU-sjukvården ska spara pengar – 200 miljoner dras in på uppdrag av hälso- och sjukvårdsnämnden.20 av dem ska komma från ambulanssjukvården, vilket fått sjuksköterskan Maria Svensson att reagera och dragit i gång ett namnupprop.– De omfattande riskanalyserna visar att det här kan få katastrofala följder och orsaka livsfara, säger hon.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.