Expressen > Nyheter

Tuesday, 11 December, 23:09

Expressen - 14 nov 18 kl. 06:18

C:s och L:s uppmaning –  när alliansens öde avgörsModeratledaren Ulf Kristersson har nått kaklet – och alliansen riskerar att totalkrascha inför öppen ridå – när riksdagens 349 ledamöter i dag röstar om honom som statsminister.Annie Lööf och Jan Björklund uppmanar sina partikamrater att rösta nej, Jimmie Åkesson ber SD-politikerna att rösta ja. Efter Kristerssons väntade nederlag rullar bollen tillbaka till talmannen Andreas Norlén, som kallat till en presskonferens efter statsministeromröstningen. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Ulf Kristersson, Lööf, Jan Björklund, Åkesson, SD, Kristerssons, Andreas Norlén

Dela artikeln

10067 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: C:soch , L:s, uppmaningnär , alliansens, öde, avgörs
Nyheter 24 - 17 okt 13 kl. 13:25

AIK-alliansens uppmaning: Köp inte Expressen AIK:are

De uppmanar därför alla AIK:are att bojkotta Expressen i en lång artikel, som bland annat kan läsas i sin helhet på Black Armys hemsida. Rubriken till artikeln är: "Uppmaning till alla AIK supportrar: - Köp inte Expressen!".

Cornucopia - 24 sep 18 kl. 18:02

Talmansomröstningen visar att alliansens sympatier ligger hos SD

Dagens talmansomröstning visar att alliansens sympatier ligger hos SD snarare än hos socialisterna när ledamöterna kan smyga med det. Dock kan även en del socialdemokrater röstat på SD:s talmansalternativ.
Snart röstar riksdagen bort statsministern.

BT - 13 jan 14 kl. 14:46

Alliansens skolpolitik ger resultat i Borås

I Borås stad pågår för närvarande ett mycket lovvärt arbete för att förbättra resultaten i den kommunala skolan. Arbetet går under namnet ”Lust att lära – möjlighet att lyckas” och har tagits fram i politisk enighet just för att vi politiker delar ambitionen om en skola där alla lyckas.
Arbetet har fokuserat på tre saker: rektors pedagogiska ledarskap, lärarnas status och kunskapsresultaten.

Skånskan - 29 nov 18 kl. 17:04

Alliansens budget fick ja

Höör Fullmäktigeledamöterna bjöd på ovanligt mycket debatt under onsdagens sammanträde på Älvkullen.
Efter två och en halv timmar var första frågan på dagordningen – budgeten – avklarad.Alliansens budgetförslag – som de skickade ut till övriga partier i fullmäktige dagen före budgetsammanträdet – skiljer sig från kommunstyrelsens budgetförslag som partierna i Höörsmodellen tagit fram tidigare i år på så sätt att mer pengar skjuts till barn- och utbildningsnämnden (bun).

Alliansfritt Sverige - 04 jun 14 kl. 11:53

Alliansens konvent sammanfattat i en serie WTF-tweets

Vid korvgrillningen i Maramö blev enda resultatet ett Allianskonvent i juni 2014. Konventet blev nu en förmiddagsfika http://t.co/l2VdLDvWDP — Anders Fredriksson (@fredriksson_a) 4 juni 2014 200 tvångsinkallade tjänstemän utsätts för "pepp".

Alliansfritt Sverige - 31 aug 11 kl. 07:00

Alliansens tågsatsning - ytterligare en återställare

ÅTERSTÄLLARE. Minns ni hur Alliansen i april i år lanserade en satsning på järnvägen som sedan i självaste verket visade sig vara en återställare? Det har hänt igen.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Alliansens underhållare efter kritiken: "Känner mig ledsen"Korvgrillning

SVERIGE. Alliansens kickoff-aktiviteter var en av förra veckans stora snackisar. På scenen showade underhållaren Peter Rylander, vars uppgift var att få deltagarna att komma i stämning.

BT - 21 maj 12 kl. 12:54

Alliansens jobbpolitik fungerar

Socialdemokraterna pratar mycket om att bekämpa arbetslösheten. Det är därför förvånande att det inte finns ett enda förslag i Socialdemokraternas budget som skulle skapa nya jobb inom en överblickbar framtid, vilket också partiledaren Stefan Löfvén medgav i Dagens Ekos lördagsintervju. Däremot finns ett antal S-förslag som skulle leda till färre jobb.

BT - 30 okt 12 kl. 13:32

Mer miljö i alliansens budget

Ingen vet hur oppositionspartiernas samlade alternativ skulle se ut. Men allianspartierna är överens och tydliga. Vi satsar mer på miljön än någon rödgrön regering gjort, skriver Sofia Arkelsten och Åsa Coenraads.

Barometern - 13 jun 13 kl. 07:24

Alliansens trumf

Under de senaste veckorna debatten om regeringsfrågan gått framför allt Socialdemokraternas väg. SSU och LUF:s gemensamma utspel om en ny skattereform - en önskad repris av moderpartiernas historiska uppgörelse i början av 1990-talet - fick många att tala om blockpolitikens död. Ett möte om skolan mellan Stefan Löfven och Jan Björklund ledde till vilda spekulationer om en eventuell mittenregering efter 2014.

Barometern - 13 jun 13 kl. 07:24

Alliansens trumf

Under de senaste veckorna debatten om regeringsfrågan gått framför allt Socialdemokraternas väg. SSU och LUF:s gemensamma utspel om en ny skattereform - en önskad repris av moderpartiernas historiska uppgörelse i början av 1990-talet - fick många att tala om blockpolitikens död. Ett möte om skolan mellan Stefan Löfven och Jan Björklund ledde till vilda spekulationer om en eventuell mittenregering efter 2014.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

”Oseriöst att lattja runt med demokratin”

En rödgrön regering som – trots allt – får stöd av C och L, en enpartiregering med ett mittenparti eller en regering bestående av M och KD eftersom C och L ändrar sig. Svaren på ”vad som händer nu” blev både många och varierande när Expressen hörde av sig till en rad politiska debattörer. – Försöket med att samverka med de rödgröna var ju en önskedröm, säger Carolin Dahlman, politisk redaktör Kristianstadsbladet.

Expressen - 30 minuter sedan

Så kan Jimmie Åkesson prövas som statsminister

Med allra största sannolikhet faller Stefan Löfven i fredagens statsministeromröstning.Talmannens valmöjligheter blir därmed allt färre – och även om det inte är troligt så hade Jimmie Åkesson kunnat prövas som statsminister.Det menar statsvetaren Tommy Möller:– Det vore sensationellt om han skulle ställa Åkesson som statsministerkandidat, men rent formellt skulle det vara möjligt, säger han.

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Pistolrånare slog till mot bensinmack

En bensinstation utsattes på tisdagskvällen för ett väpnat rån.Två rånare jagas av polisen.De misstänks ha använt pistol..

Expressen - 1 timme sedan

Vänsterpartiets attack mot Annie Lööf: "En skitstövel"

Efter att förhandlingarna mellan S, MP, C och L misslyckats skrev Vänsterpartiet i Arboga ett inlägg på Facebook där man bland annat beskrev Annie Lööf som ”vidrig” och ”en skitstövel”. – Det jag tycker att hon och C gör är att de slår ihop oss med SD, säger Dan Avdic Karlsson (V), som nu tagit borg inlägget. .

Expressen - 2 timmar sedan

Getingbetyg: Victorias djärva val under middagen

Kungens traditionsenliga middag för alla Nobelpristagare hölls under tisdagen på Kungliga slottet. Kronprinsessan satsade på en röd, djärv klänning och var kvällens absolut bäst klädda.Expressens modeexpert Magda Omerspahic har satt getingbetygen på gästerna..

Expressen - 2 timmar sedan

Skånska simmare blev svårt kräksjuka – fick inte åka båt

Helgen simtävlingar i tyska Kiel slutade i en fullständig mardröm för deltagarna från Ystads simsällskap.24 personer i truppen blev hastigt kräksjuka och fick isoleras.När de skulle åka hem till Sverige blev det tvärstopp på färjan - de var för dåliga..

Expressen - 2 timmar sedan

Uppgifter: Skottlossning under julmarknad i Frankrike

Enligt lokala medier är det skottlossning i staden Strasbourg i östra Frankrike, skriver Mirror.Enligt obekräftade vittnesuppgifter till lokal media har flera skadats och turister söker skydd bort från marknaden – som ska ha utryms av polisen. .

Expressen - 3 timmar sedan

Polis slogs på Håkan- konsert – får sparken

En polis förlorar jobbet efter ett slagsmål på en Håkan Hellström-konsert.Mannen friades för misshandel i tingsrätten men dömdes i hovrätten – nu har polisens personalansvarsnämnd beslutat att avskeda honom. – Jag har blivit straffad tre gånger för samma sak.

Expressen - 3 timmar sedan

Nobelpristagarna på middag hos kungen och drottningen

Kungen och drottningen bjuder på tisdagskvällen in Nobelpristagarna och deras familjer till en svarsmiddag på det Kungliga slottet..

Expressen - 3 timmar sedan

Guterres till Rimbo

FN:s generalsekreterare António Guterres väntas komma till Sverige på onsdagen för att besöka fredssamtalen om Jemen i Rimbo, erfar Expressen.Uppgiften publicerades först i Dagens Nyheter..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.