YLE > Finland

Thursday, 13 December, 09:54

Liknande nyheter

Taggar: Solveig, väntade, taxii , timmarvid , Lojo, sjukhus, Jag vågade inte lämna väntrummet ens för ett toabesök
Nyan - 11 maj 17 kl. 20:33

De kan vinna Julias makeover

Här är alla nominerade i Nyans och Hair by Julias morsdags-tävling!
Jag vill nominera min älskade mamma Solveig Gustafsson som verkligen är VÄRLDENS bästa mamma. Vi har gått igenom saker hon och jag som har format oss till personerna vi är idag, men jag hade inte varit nån över huvudtaget om jag inte hade haft min mamma vid min sida.

YLE - 04 sep 17 kl. 11:01

”Mitt skrivande är ett ensamt och strävsamt projekt”

Relationsgräl, dåligt samvete och underliggande rasism är ingredienser i Mats Backströms novell ”Bra och dåliga affärer”. I dag, måndag, mottar Backström första priset på 5 000 euro i Solveig von Schoultz-tävlingen för noveller. Enligt juryn är Mats Backströms ”Bra och dåliga affärer” ”en beläst novell som slänger till med begrepp som deus ex machina, och drar vidare till bortgångna Star Wars-stjärnan Carrie Fischer.

BT - 18 jan 12 kl. 09:06

Kjörnsberg hoppar av Norrby

Solveig Kjörnsberg hoppar av som ordförande i Norrby IF med omedelbar verkan. Motsättningarna inom klubben blev till slut för mycket. ?

BT - 18 jan 12 kl. 09:06

Kjörnsberg hoppar av Norrby IF

Solveig Kjörnsberg hoppar av som ordförande i Norrby IF med omedelbar verkan. Motsättningarna inom klubben blev till slut för mycket. ?

News55 - 24 okt 17 kl. 12:21

77-åriga Solveigs läkemedel förväxlades – fick hundmedicin

I slutet av augusti fick 77-åriga Solveig i Enskede gård utanför Stockholm i vanlig ordning besök av vårdbolaget PR-vård som hjälper henne att ta sina mediciner. Dosetten låg i köket, tydligt uppmärkt. I köket fanns också hunden Rasmus dosett med hjärtmedicin.

BT - 09 nov 13 kl. 08:25

Olympisk doft över Sjuhärad

Inget vinter-OS utan deltagare från Sjuhärad, eller? Visst är det mycket roligare att följa spelen med någon lokal storhet på snö och is. Många skidfantaster hade nog gett upp hoppet inför Sotji i februari.

News55 - 11 nov 15 kl. 15:26

Politikernas utmaning påbörjad – de ska leva som pensionärer i en vecka

De fyra riksdagsledamöter som antagit SPF Seniorernas utmaning att leva som pensionärer under en veckas tid sitter alla i Socialförsäkringsutskottet och de tre första även i den parlamentariska Pensionsgruppen som ansvarar för pensionssystemet: Lars-Arne Staxäng (M), Solveig Zander (C), Fredrik Lundh Sammeli (S) och Carina Ohlsson (S). De har alla fått ett kuvert var med en veckas nettopension som skiljer sig något. SPF Seniorerna har dragit av för fasta kostnader enligt Konsumentverkets genomsnittssiffror på: hyra, el, hemförsäkring, TV-licens, internet, mobil, högkostnadsskydd, hygien och tandvård, förbrukningsvaror, hemutrustning.

Sydsvenskan - 31 okt 11 kl. 06:30

Serieskytten inför rätta i januari

Jätterättegången i Malmö ställer stora krav på organisation och säkerhet.
MALMÖ. Den 39-årige man som misstänks vara serieskytten i Malmö greps klockan 18.

Kristianstadsbladet - 18 jul 12 kl. 08:48

Glöm inte bort offren

Samhället måste stå upp för tolerans och öppenhet. En ensam gärningsman får inte hindra den kampen.
Igår avslutades den sista schemalagda dagen i den jättelika rättegången mot Peter Mangs.

YLE - 06 feb 14 kl. 05:13

Kronoby enda kommunen som saknar nattpatrull

Kronoby är den enda kommun i svenska Österbotten som helt saknar nattpatruller. Det innebär att äldre som bor hemma eller på ett boende utan nattpersonal kan vara helt ensamma tio timmar i sträck. Beslutsfattarna säger att kommunen är så stor att det är ekonomiskt ohållbart att starta en nattpatrull.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Europe, Mike Monroe, Lisa Ekdahl och Popeda - nu publiceras artistlistan för Raseborg Festival

Nu avslöjar arrangörerna bakom Raseborgsfestivalen vilka artister som kommer att uppträda i Bulevardparken i Karis den 29 juni 2019. Svenska Europe och Lisa Ekdahl hör till de tunga namnen som syns på scenen..

YLE - 2 timmar sedan

Alko håller öppet på julafton - det är en vanlig handelsdag, enligt butikskedjan

Alkos butiker håller i år öppet på självaste julafton, för första gången någonsin. Den nya alkohollagen gör det möjligt..

YLE - 3 timmar sedan

Morgonkollen: Finlands Lucia kröns i Helsingfors, Theresa May kan fortsätta som premiärminister

I dag på Luciadagen kröns Elin Qvist till Finlands Lucia. Storbritanniens premiärminister Theresa May har vunnit en förtroendeomröstning inom sitt parti..

YLE - 4 timmar sedan

Målet för Frälsningsarmén: En miljon euro i grytan

I dag torsdag inleder Frälsningsarmén sin julinsamling, den öppnas officiellt i eftermiddag vid Glaspalatset i Helsingfors centrum. I morgon fredag dyker de kännspaka julgrytorna upp i stadsbilden på olika håll i landet. Målet är högt ställt: en miljon euro till familjer i trångmål..

YLE - 4 timmar sedan

Förlikning ett nytt sätt att tackla mobbning bland skolelever i Åbo – redan förstaklassare behöver hjälp med att lösa problem med mobbning

I Åbo används medling eller förlikning i vissa mobbningsfall mellan barn och unga från och med i höst. Det är en lättnad att få prata ut om mobbningen med en utomstånde, neutral part, berättar de som jobbar med mobbningsfallen..

YLE - 4 timmar sedan

Kimitoöns personal är informerad om kommunens sparprogram

Kommundirektör Anneli Pahta anser att det är jätteviktigt att personalen ger sin syn på saken..

YLE - 4 timmar sedan

Lokalt live: Följ med när Sjundeå Lucia besöker Yle Västnylands studio

Sjundeå Lucia 2018 Sofia Nordström besöker Yle Västnylands redaktion på luciadagens morgon. Följ med luciatåget live på webben klockan 7:38..

YLE - 5 timmar sedan

Både landkrabbor och båtägare har vunnit på muddringen av Borgå å - ny park och djupare farled är resultatet

Hundratals stockar och tusentals kubikmeter bottensediment har grävts upp ur hamnområdet i Borgå å. Muddringsprojektet är nu inne på slutrakan men Borgå stad har fått tillstånd för ett tredje skede..

YLE - 5 timmar sedan

Mikroinfluerare såsom Milja Nieminen anlitas allt oftare – men okunskap råder i branschen: Vad är ett kommersiellt samarbete och hur ska det märkas?

En person med relativt få följare på sociala medier anses vara “mer äkta” än en som har många följare och kan därför sprida reklambudskap effektivt, säger reklambranschen. Men flera influerare är otydliga med vilket innehåll som är gjort på uppdrag av företag..

YLE - 5 timmar sedan

Ansvarsfulla placeringar hjälper att rädda jorden, men priserna varierar

FN:s klimatpanels rapport om den globala uppvärmningen har fått många att placera pengar i bolag som värnar om miljön. Banker och placeringsbolag väntar sig allt fler kunder som vill placera miljövänligt. Samtidigt lönar det sig för sparare att hålla huvudet kallt och kolla upp olika alternativ..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.