YLE > Finland

Saturday, 23 February, 08:01

YLE - 14 nov 18 kl. 05:38

Solveig väntade på taxi i timmar vid Lojo sjukhus: ”Jag vågade inte lämna väntrummet ens för ett toabesök”Solveig Shields från Ekenäs fick i timmar vänta på FPA-taxi i väntrummet i Lojo sjukhus. Hon vågade inte ens dricka eller gå på toaletten medan hon väntade..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Lojo, Shields, Ekenäs, FPA

Dela artikeln

363 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Solveig, väntade, taxii , timmarvid , Lojo, sjukhus, Jag vågade inte lämna väntrummet ens för ett toabesök
Nyan - 11 maj 17 kl. 20:33

De kan vinna Julias makeover

Här är alla nominerade i Nyans och Hair by Julias morsdags-tävling!
Jag vill nominera min älskade mamma Solveig Gustafsson som verkligen är VÄRLDENS bästa mamma. Vi har gått igenom saker hon och jag som har format oss till personerna vi är idag, men jag hade inte varit nån över huvudtaget om jag inte hade haft min mamma vid min sida.

YLE - 04 sep 17 kl. 11:01

”Mitt skrivande är ett ensamt och strävsamt projekt”

Relationsgräl, dåligt samvete och underliggande rasism är ingredienser i Mats Backströms novell ”Bra och dåliga affärer”. I dag, måndag, mottar Backström första priset på 5 000 euro i Solveig von Schoultz-tävlingen för noveller. Enligt juryn är Mats Backströms ”Bra och dåliga affärer” ”en beläst novell som slänger till med begrepp som deus ex machina, och drar vidare till bortgångna Star Wars-stjärnan Carrie Fischer.

BT - 18 jan 12 kl. 09:06

Kjörnsberg hoppar av Norrby

Solveig Kjörnsberg hoppar av som ordförande i Norrby IF med omedelbar verkan. Motsättningarna inom klubben blev till slut för mycket. ?

BT - 18 jan 12 kl. 09:06

Kjörnsberg hoppar av Norrby IF

Solveig Kjörnsberg hoppar av som ordförande i Norrby IF med omedelbar verkan. Motsättningarna inom klubben blev till slut för mycket. ?

News55 - 24 okt 17 kl. 12:21

77-åriga Solveigs läkemedel förväxlades – fick hundmedicin

I slutet av augusti fick 77-åriga Solveig i Enskede gård utanför Stockholm i vanlig ordning besök av vårdbolaget PR-vård som hjälper henne att ta sina mediciner. Dosetten låg i köket, tydligt uppmärkt. I köket fanns också hunden Rasmus dosett med hjärtmedicin.

BT - 09 nov 13 kl. 08:25

Olympisk doft över Sjuhärad

Inget vinter-OS utan deltagare från Sjuhärad, eller? Visst är det mycket roligare att följa spelen med någon lokal storhet på snö och is. Många skidfantaster hade nog gett upp hoppet inför Sotji i februari.

News55 - 11 nov 15 kl. 15:26

Politikernas utmaning påbörjad – de ska leva som pensionärer i en vecka

De fyra riksdagsledamöter som antagit SPF Seniorernas utmaning att leva som pensionärer under en veckas tid sitter alla i Socialförsäkringsutskottet och de tre första även i den parlamentariska Pensionsgruppen som ansvarar för pensionssystemet: Lars-Arne Staxäng (M), Solveig Zander (C), Fredrik Lundh Sammeli (S) och Carina Ohlsson (S). De har alla fått ett kuvert var med en veckas nettopension som skiljer sig något. SPF Seniorerna har dragit av för fasta kostnader enligt Konsumentverkets genomsnittssiffror på: hyra, el, hemförsäkring, TV-licens, internet, mobil, högkostnadsskydd, hygien och tandvård, förbrukningsvaror, hemutrustning.

Sydsvenskan - 31 okt 11 kl. 06:30

Serieskytten inför rätta i januari

Jätterättegången i Malmö ställer stora krav på organisation och säkerhet.
MALMÖ. Den 39-årige man som misstänks vara serieskytten i Malmö greps klockan 18.

Kristianstadsbladet - 18 jul 12 kl. 08:48

Glöm inte bort offren

Samhället måste stå upp för tolerans och öppenhet. En ensam gärningsman får inte hindra den kampen.
Igår avslutades den sista schemalagda dagen i den jättelika rättegången mot Peter Mangs.

YLE - 06 feb 14 kl. 05:13

Kronoby enda kommunen som saknar nattpatrull

Kronoby är den enda kommun i svenska Österbotten som helt saknar nattpatruller. Det innebär att äldre som bor hemma eller på ett boende utan nattpersonal kan vara helt ensamma tio timmar i sträck. Beslutsfattarna säger att kommunen är så stor att det är ekonomiskt ohållbart att starta en nattpatrull.

Fler nyheter från YLE

YLE - 45 minuter sedan

Gå försiktigt - nu är trottoarerna väldigt hala i så gott som hela Svenskfinland

Meteorologiska institutet varnar för hala trottoarer längs med hela kusten. Orsaken till halkan är ett tunt vattenlager som har lagt sig på de isiga trottoarerna..

YLE - 3 timmar sedan

Kan kärnkraften få draghjälp av klimatdebatten? Det hoppas lobbyn, men på experthåll är man kritisk: ”Framtidens utmaningar löses inte med gårdagens teknologi”

Det akuta behovet för världens länder att skära ner i utsläppen ger nya businessmöjligheter för kärnkraftsbranschen. Men fördelarna är inte entydiga – från forskarkåren hörs protester som påpekar att kostnaden för förnybara energikällor håller på att rasa, och att det därför inte lönar sig att investera i föråldrad teknologi..

YLE - 15 timmar sedan

Dödsolycka på Borgå motorväg - bil körde på parkerad långtradare

En personbil har kört in i en långtradare vid Drägsby..

YLE - 14 timmar sedan

Barn i Björneborg utnyttjades sexuellt - kontaktades via Fortnite

Björneborgspolisen har utrett två olika fall där män utnyttjat barn sexuellt. I det ena fallet blev det en villkorlig fängelsedom, i det andra har förundersökningen nyss inletts..

YLE - 14 timmar sedan

Studie visar att fåglar anländer allt tidigare på våren till följd av klimatförändringen: "Snart kanske en del inte flyttar alls"

Flyttfåglarna anländer tidigare på våren än förr. Det är en direkt följd av klimatets uppvärmning. Det visar resultaten av en studie där man följt med 200 arters förekomst på 21 fågelstationer i Nordeuropa och Kanada under flera decennier..

YLE - 15 timmar sedan

Brand vid sågverk i Tenala - byggnader på tusen kvadratmeter totalförstördes

Byggnader på tusen kvadratmeter vid ett sågverk på Bonäsvägen i Tenala totalförstördes i en brand på fredag eftermiddag..

YLE - 15 timmar sedan

Spånmagasin brinner vid sågverk i Tenala

En tusen kvadratmeter stor byggnad vid ett sågverk på Bonäsvägen i Tenala brinner. Inga människor har tills vidare rapporterats skadade i branden..

YLE - 15 timmar sedan

Allvarlig olycka på Borgå motorväg - flera personer är skadade

En personbil har kört in i en långtradare vid Drägsby. Polisen dirigerar all trafik österut via avtaget i Kullo..

YLE - 15 timmar sedan

Sågverk brinner i Tenala

Ett tusen kvadratmeter stort sågverk på Bonäsvägen i Tenala brinner. Inga människor har tills vidare rapporterats skadade i branden..

YLE - 15 timmar sedan

Grundlagsutskottet föreslår finslipning av förslaget till vårdreformen - större ändringar behövs för landskapsval - och EU-notifikationen är en kvistig fråga

Riksdagens grundlagsutskott föreslår ett flertal ändringar i social- och hälsovårdsutskottets betänkandeutkast.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.