PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 10 December, 02:54

PrivataAffärer - 13 nov 18 kl. 23:00

Kraftigt ras för oljeprisetFör bara en månad sedan spekulerade analytikerna om att oljepriset snart kunde nå 100 dollar. Men nu är läget helt annorlunda. Tisdagen innebar fortsatta och mycket kraftiga nedgångar för oljepriset då oljepriset föll runt 7 procent. Ett fat brentolja kostade på tisdagskvällen 65,20 dollar medan WTI-oljan noterades för 55,30 dollar. Det kan jämföras med toppen i oktober då ett fat brentolja kostade 87 dollar och ett fat WTI 77 dollar.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
WTI, Donald Trumps, Saudiarabiens, Bloomberg News, Opec, CNBC, Iran, Trumps

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kraftigt, rasför , oljepriset
Helsingborgs Dagblad - 16 maj 15 kl. 22:18

Kraftigt ras i Munkedal

Ett stort jordras har inträffat i Munkedal, skriver Bohusläningen.Vid 20-tiden på lördagskvällen larmades räddningstjänsten till Krokklevsvägen, där jordmassor och stora träd rasat ned i Örekilsälven.— Det var ett kraftigt ras, säkert en 20—25 meter i höjd och 50 meter brett.

Sydsvenskan - 16 maj 15 kl. 22:18

Kraftigt ras i Munkedal

Ett stort jordras har inträffat i Munkedal, skriver Bohusläningen.Vid 20-tiden på lördagskvällen larmades räddningstjänsten till Krokklevsvägen, där jordmassor och stora träd rasat ned i Örekilsälven.— Det var ett kraftigt ras, säkert en 20—25 meter i höjd och 50 meter brett.

Affärsvärlden - 04 feb 14 kl. 08:57

Kraftigt ras på Tokyobörsen

De asiatiska börserna backade på bred front under tisdagen. Tokyobörsen gick i spetsen med ett kraftigt ras utlöst av de globala nedgångarna..

GöteborgsPosten - 04 jan 16 kl. 06:52

Kinesiska börsen stängs efter kraftigt ras

Kinesiska börsen stängd efter kraftigt ras..

VA - 26 sep 11 kl. 08:35

Kraftigt ras eller studs?

26 september Kommentar
Stockholm återhämtade sig från kraftigt minus till strax under nollstrecket i fredags.

Europa återhämtade sig och stängde upp svagt på bred front.

USA stängde på plus.

Cornucopia - 17 maj 18 kl. 14:48

Kraftigt ras i byggstarter första kvartalet - men fortfarande stora volymer lägenheter på gång

Nybyggnationen av lägenheter i flerbostadshus ("lägenheter") rasade som väntat kraftigt under första kvartalet när bostadsutvecklarna fick kalla fötter av att inte kunna blåsa bostadsköparna full ut när spekulationsköparna inte längre vill köpa lägenheter innan de ens börjat byggas. Men det kommer fortfarande komma ut stora mängder redan påbörjade lägenheter de kommande åren.Fyra kvartals glidande medelvärde nybyggnation lägenheter i flerbostadshus Sverige.

VA - 22 sep 11 kl. 10:24

Kraftigt ras i Stockholm

22 september Stockholmsbörsen rasar nedåt. Efter drygt en timmes handel hade Stockholmsbörsens OMXS-index gått ned med 3,2 procent till 276,4. Tung förlorare var låsjätten Assa Abloy, som efter morgonens besked om nya besparingar sjönk med 6,8 procent, mest av storbolagen.

Affärsvärlden - 18 nov 11 kl. 09:14

Kraftigt ras för råoljan

Råvarupriserna noterade små förändringar på fredagsmorgonen jämfört med torsdagen, då rörelserna var kraftigt ned..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Kraftigt ras på Wall Street

USA-börserna föll kraftigt på onsdagen efter det amerikanska presidentvalet. Tunga prognoser från Europa bidrog också till raset. Däremot steg aktier inom vapenindustrin.

Helsingborgs Dagblad - 07 nov 12 kl. 22:10

Kraftigt ras på Wall Street

USA-börserna föll kraftigt på onsdagen efter det amerikanska presidentvalet. Tunga prognoser från Europa bidrog också till raset. Däremot steg aktier inom vapenindustrin.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Hernhag: Min mentala strutsmodell

Nya kursrekord kom under sommaren och det dramatiska namnet till trots var vinterns tech wrech bara brus vi långsiktiga inte behövde fokusera mot. Att inte stressa upp sig över dramatiska rubriker och kortsiktiga kursrörelser sparar mycket tid och energi. De flesta gånger handlar det bara om rekyler på 5-10 procent, men inte alltid.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Bli rik på aktieutdelning

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Hitta världens bästa aktier

PrivataAffärer - I förrgår: 15:11

Ikeasfären fortsätter att öka i H&M

Det framgår av en uppdaterad ägarlista som bolaget lagt ut på sin hemsida. Interogos H&M-innehav ligger i bolaget IH Capital HC1 och det uppgick till nästan 12,3 miljoner aktier, motsvarande 0,7 procent av kapitalet och 0,4 procent av rösterna i slutet av oktober. Innehavet har fram till slutet av november ökat till drygt 14,5 miljoner aktier, motsvarande 0,9 procent av aktierna och 0,4 procent av rösterna.

PrivataAffärer - I förrgår: 14:58

Avtal om lägre Opec-produktion lyfter oljan

Produktionssänkningen är uppdelad på 0,8 miljoner fat per dag för Opec-länderna och på 0,4 miljoner fat per dag för länderna utanför Opec. Iran är undantaget från att göra några produktionssänkningar, skriver Bloomberg News. Spotpriset på brentolja steg med närmare 5 procent till 63 dollar per fat strax efter beskedet.

PrivataAffärer - I förrgår: 13:41

Tobaksjätte går in i cannabisbolag

Förvärvet görs till kursen 16:25 kanadadollar per aktie och totala investeringen 1,8 miljarder amerikanska dollar. Tidigare i veckan rapporterade Financial Times att bolagen förde samtal om eventuellt uppköp.  .

PrivataAffärer - I förrgår: 11:21

Hernhag: Ett härligt bolag men en ”sjukt dyr” aktie

Köp Marcus böcker här: Just nu kan du köpa Marcus bok "Att lyckas med aktier" samt boken "Bli rik och fri med aktier" i vår butik.   SE Hörlinge: Mr Marcus! Jag har kompletterat min portfölj med Tomra och Marine Harvest(som byter namn på julafton) Hur ser du på dem båda?

PrivataAffärer - I förrgår: 10:56

Första AP-fonden kommenterar kollapsen i Starbreeze

Utöver de sparare som direktäger aktien har även bolagets haveri drabbat fondsparare. Främst har andelsägarna i Swedbank Robur Ny Teknik påverkats negativt, och Starbreeze portföljvikt i fonden har i och med kursnedgången minskat från drygt 1,1 till drygt 0,1 procent av portföljvärdet, enligt data från Morningstar. Men det inträffade får även en indirekt påverkan på svenska folket som helhet då statliga Första AP-fonden, som förvaltar en del av kapitalet i det svenska inkomstpensionssystemet, investerat cirka 700 miljoner kronor i Starbreeze.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:02

Trading Direkt om dagens rejäla börsåterhämtning

Tobbe Rosén står som vanligt för den tekniska analysen på bland annat Alligator Bioscience och Skistar. Dessutom pratar vi om DNB som har räknat på hur mycket Volvos komponentfel kan komma att kosta bolaget och vi nämner Trumps senaste tweet om handelssamtalen mellan Kina och USA. Aktier/bolag som nämns utöver tekniska analyser: Ericsson, Sectra, ZTE, DNB Tobbe Roséns tekniska analyser: Index: OMXS30, DAX, S&P 500 Aktier: Fingerprint Cards, Ericsson, AstraZeneca Valutor: EUR/SEK, USD/SEK Råvaror: Koppar, Guld, Råolja (Brent) Tittarönskemål: Alligator Bioscience, Enquest, Gapwaves, Lundin Mining, Net Insight, Nexam Chemical, NGex Resources, Shamaran Petroleum, Skistar, Next Biometrics  .

PrivataAffärer - I förrgår: 10:42

Fler mäklare räknar med fallande bostadspriser

Det visar Valueguards Mäklarpanel, som genomförs veckovis i samarbete med Fastighetsmäklarförbundet, och som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. ”Det är många faktorer som påverkar mäklarnas bedömning såsom en allmän oro på marknaden, ovanligt stort utbud av bostäder, bankernas hårdare krav och Riksbankens kommande räntehöjning”, säger Erik Olsson, ordförande för Fastighetsmäklarförbundet, i en kommentar. Marknadsindikatorn, som mäter nettotalet av de mäklare som tror på stigande respektive sjunkande bostadspriser kommande tremånadersperiod, har de senaste fyra veckorna legat runt -7, vilket innebär att cirka 7 procentenheter fler mäklare räknar med en nedgång än en uppgång i bostadspriserna.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.