DI > Ekonomi

Sunday, 24 February, 04:55

DI - 13 nov 18 kl. 21:11

SKF:s vd under hård pressKullagerjätten SKF, med vd:n Alrik Danielson, får storstryk av andra stora verkstadsaktier och nu sprider sig paniken i koncernledningen. Enligt uppgifter till Di uppmanar vd:n chefer att göra allt för att sänka kostnader – samtidigt som han ifrågasätts internt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SKF, Alrik Danielson, Di

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SKF:svd under , hård, press
DI - 29 nov 18 kl. 15:24

SKF:s fordonsdel under press även i oktober

Den nya hårdare utsläppsberäkningsmetoden WLTP, som trädde i kraft i EU den 1 september 2018, har skapat vissa problem och tyngde fordonssektorn även i oktober..

DI - 21 jul 16 kl. 19:39

SKF under press i Nordamerika

SKF har fått upp näsan över vattenytan i Europa men en svag försäljning i USA och sämre marginaler än väntat sprider osäkerhet.För mycket ovisshet var aktiemarknadens tydliga reaktion på rapporten..

Affärsvärlden - 06 apr 17 kl. 11:55

SKF tappar mark under utdelningstung dag

Stockholmsbörsen handlades oregelbundet efter de första timmarnas handel på torsdagen. SKF som håller kapitalmarknadsdag i Göteborg var under press. Noterbart var också att ett flertal storbolag handlades exklusive rätt till utdelning..

VA - 29 apr 11 kl. 13:10

Svag handel på börsen

29 april UPPDATERAT Stockholmsbörsen utvecklades aningen sämre än övriga Europa. Utdelningar från H&M och SKF tyngde och SCA backade på svag rapport. Såväl SSAB som Eniro rusade på starka rapporter.

VA - 20 jan 11 kl. 07:00

Börsfesten fortsätter

20 januari Förstora Finansmarknaden gillar att tänka i teman. År 2010 dominerades av en bräcklig konjunkturåterhämtning, artificiellt låga räntor, en råvaruboom, stimulanspaket i varierande form och upprepade statsfinanskriser.
En del av dessa kommer att överleva även 2011.

VA - 10 jun 11 kl. 07:00

Hotet mot börsen

10 juni Förstora Bolagsboom. Marknaden för företagsobligationer för små och medelstora bolag växer. Foto: Joachim Lundgren   Hittills i år har det emitterats företagsobligationer i små och medelstora bolag för över 12 miljarder kronor, vilket kan jämföras med förra året då facit för helåret slutade på cirka 13 miljarder kronor.

DN - 19 apr 12 kl. 09:32

Rapportrik dag slutade på plus

En rapportrik börsdag slutade på plus, trots press från dyster amerikansk statistik. Verkstadsföretagen hörde till vinnarna med rapporterande SKF i täten..

BT - 29 jan 14 kl. 14:15

Stockholmsbörsen har vänt ned

Stockholmsbörsen har vänt nedåt i eftermiddagshandeln. Flera tunga bolag faller och sätter press på index. Klockan 14 hade OMXS-index gått ned med 0,2 procent.

BT - 27 feb 14 kl. 13:14

Minus på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen sjunker, i likhet med de ledande börserna i Europa. Klockan 13 hade OMXS-index gått ner 0,8 procent. Oro över situationen i Ukraina och för hur Ryssland ska agera sätter press på börserna.

Fler nyheter från DI

DI - 7 timmar sedan

Moderaterna vill ha nya lagar och skärpta straff mot terrorism

Moderaterna vill ha hårdare tag mot terrorism. I en debattartikel i Svenska Dagbladet föreslår Moderatledaren Ulf Kristersson och partiets rättspolitiske talesperson Johan Forssell en rad åtgärder och nya lagar..

DI - 7 timmar sedan

Ny press på Sobi – konkurrenten nära miljardköp

Den schweiziska läkemedelsbjässen Roche uppges vara nära att köpa bioteknikbolaget Spark Therapeutics. Det rapporterar Wall Street Journal.  Affären kan sätta ny press på svenska läkemedelsbolaget Sobi..

DI - 7 timmar sedan

Biltest: Nya Porsche 911 – den perfekta bilen

Di:s Carl-Johan Lejland har testkört den uppdaterade versionen av Porsches klassiker 911 – och hyllningarna låter inte vänta på sig..

DI - 8 timmar sedan

FI är självkritisk – vill se tätare samarbete med Baltikum

Finansinspektionen (FI) är självkritisk efter Uppdrag gransknings avslöjande om misstänkt penningtvätt i Swedbanks verksamhet i Baltikum. Samarbetet med baltiska myndigheter måste bli bättre. ”Här borde vi gjort mer”, konstaterar Martin Noréus, biträdande generaldirektör på FI..

DI - 8 timmar sedan

Polischef: Frånta IS-terrorister medborgarskap

Polischefen i Storgöteborg, Erik Nord, gör på Twitter ett utspel om behandling av de så kallade återvändarna som stridit för terrorsekten IS. De ska inte få komma tillbaka till Sverige. ”Vi är för mjuka mot de här terroristerna”, säger han till GT..

DI - 8 timmar sedan

Maduro klipper alla band med Colombia

Venezuelas sittande ledare Nicolás Maduro klipper alla band med grannlandet Colombia. All personal vid den colombianska ambassaden i Caracas skickas ut från landet..

DI - 8 timmar sedan

Kim Jong-un på väg till Vietnam inför toppmötet

Den nordkoreanske ledaren Kim Jong-un kommer inom kort att avlägga ett statsbesök i Vietnam, meddelar det vietnamesiska utrikesdepartementet på sin Facebooksida..

DI - 8 timmar sedan

Proteinkakorna rena guldet för tillverkarna

Proteinbarer har blivit svenska folkets nya mellanmål, och pengarna rullar in, samtidigt som fler vill ha en del av den växande kakan. Ändå är det en produkt som för de flesta är helt onödig..

DI - 8 timmar sedan

Uppsving för krisprylar efter SVT:s serie: ”Stor skillnad”

Hjälp, det kan bli strömavbrott. Hit med en vevradio, ett gasolkök och en vattenrenare tänker svensken, och köper krisberedskapsprylar som aldrig förr. Efter SVT:s serie Nedsläckt land får krisbranschen ett uppsving..

DI - 9 timmar sedan

Sommarjobbet som ger dig 100.000 kronor i månaden

Det är dags att skicka in ansökan till Sveriges bäst betalda sommarjobb. Tusentals ungdomar har tidigare sökt tjänsten som vd för en månad. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.