DI > Ekonomi

Monday, 10 December, 10:29

DI - 13 nov 18 kl. 21:11

SKF:s vd under hård pressKullagerjätten SKF, med vd:n Alrik Danielson, får storstryk av andra stora verkstadsaktier och nu sprider sig paniken i koncernledningen. Enligt uppgifter till Di uppmanar vd:n chefer att göra allt för att sänka kostnader – samtidigt som han ifrågasätts internt..
Läs mer på DI
Läs mer om:
SKF, Alrik Danielson, Di

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SKF:svd under , hård, press
DI - 29 nov 18 kl. 15:24

SKF:s fordonsdel under press även i oktober

Den nya hårdare utsläppsberäkningsmetoden WLTP, som trädde i kraft i EU den 1 september 2018, har skapat vissa problem och tyngde fordonssektorn även i oktober..

DI - 21 jul 16 kl. 19:39

SKF under press i Nordamerika

SKF har fått upp näsan över vattenytan i Europa men en svag försäljning i USA och sämre marginaler än väntat sprider osäkerhet.För mycket ovisshet var aktiemarknadens tydliga reaktion på rapporten..

Affärsvärlden - 06 apr 17 kl. 11:55

SKF tappar mark under utdelningstung dag

Stockholmsbörsen handlades oregelbundet efter de första timmarnas handel på torsdagen. SKF som håller kapitalmarknadsdag i Göteborg var under press. Noterbart var också att ett flertal storbolag handlades exklusive rätt till utdelning..

VA - 29 apr 11 kl. 13:10

Svag handel på börsen

29 april UPPDATERAT Stockholmsbörsen utvecklades aningen sämre än övriga Europa. Utdelningar från H&M och SKF tyngde och SCA backade på svag rapport. Såväl SSAB som Eniro rusade på starka rapporter.

VA - 20 jan 11 kl. 07:00

Börsfesten fortsätter

20 januari Förstora Finansmarknaden gillar att tänka i teman. År 2010 dominerades av en bräcklig konjunkturåterhämtning, artificiellt låga räntor, en råvaruboom, stimulanspaket i varierande form och upprepade statsfinanskriser.
En del av dessa kommer att överleva även 2011.

VA - 10 jun 11 kl. 07:00

Hotet mot börsen

10 juni Förstora Bolagsboom. Marknaden för företagsobligationer för små och medelstora bolag växer. Foto: Joachim Lundgren   Hittills i år har det emitterats företagsobligationer i små och medelstora bolag för över 12 miljarder kronor, vilket kan jämföras med förra året då facit för helåret slutade på cirka 13 miljarder kronor.

DN - 19 apr 12 kl. 09:32

Rapportrik dag slutade på plus

En rapportrik börsdag slutade på plus, trots press från dyster amerikansk statistik. Verkstadsföretagen hörde till vinnarna med rapporterande SKF i täten..

BT - 29 jan 14 kl. 14:15

Stockholmsbörsen har vänt ned

Stockholmsbörsen har vänt nedåt i eftermiddagshandeln. Flera tunga bolag faller och sätter press på index. Klockan 14 hade OMXS-index gått ned med 0,2 procent.

BT - 27 feb 14 kl. 13:14

Minus på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen sjunker, i likhet med de ledande börserna i Europa. Klockan 13 hade OMXS-index gått ner 0,8 procent. Oro över situationen i Ukraina och för hur Ryssland ska agera sätter press på börserna.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Sobi höjs, men Astra Zeneca är Deutsche Banks sektorfavorit

Astra Zeneca har i en genomgång av de europeiska läkemedelsbolagen valts ut till sektorfavorit 2019 av Deutsche Bank. Kursen ska upp ytterligare efter årets kraftiga uppgångar, menar banken, som samtidigt höjer Sobi till köp..

DI - 15 minuter sedan

Han är Guldäggets juryordförande 2019

Inför varje års Guldägg väljs en välrenommerad kreatör att axla rollen som juryordförande. I år får en designer leda juryarbetet för första gången: Björn Kusoffsky, vd och Creative Director på Stockholm Design Lab..

DI - 30 minuter sedan

Tysk kemijätte faller på börsen efter vinstvarning i fredags

Tyska kemibolaget BASF faller på Frankfurtbörsen efter en vinstvarning på fredagskvällen. Bolaget spår nu att ebit-resultatet ska minska med 15-20 procent helåret 2018. Tidigare prognos var en minskning med upp till 10 procent..

DI - 30 minuter sedan

Frankrikes tillväxt väntas bli lägre efter massiva protester

Den franska centralbanken kapar tillväxtförväntningarna för årets sista kvartal efter en dryg månad av massiva protester mot president Emmanuel Macron..

DI - 30 minuter sedan

Autoliv jumbo i OMXS30 efter USA-fall – men ÅF sämre

Autoliv backar kraftigt i måndagens öppningshandel och agerar tydlig OMXS30-jumbo efter att ett handelskrigsuppskrämt Wall Street fortsatte handla ned aktien i fredags. ÅF, som köper Pöyry med 46 procents premie, går dock ännu svagare på börsen..

DI - 30 minuter sedan

Liberalerna stödjer inte övergångsbudget

Liberalerna kommer inte att rösta på en övergångsbudget, att döma av de besked som lämnades av Mats Persson på måndagsmorgonen. .

DI - 45 minuter sedan

Politiskt dödläge slår mot bygginvesteringar i offentliga lokaler

De påbörjade byggnadsinvesteringarna i offentliga lokaler har minskat hittills i år och det politiska dödläget gör att nedgången väntas fortsätta 2019..

DI - 1 timme sedan

Lista: Aktierna som kör fast i din portfölj

Tycker du att du hittat en bortglömd pärla på börsen? Se upp bara så du inte blir sittande med den för all evighet. Vi har listan med aktierna du kan få äta upp att du köpte..

DI - 1 timme sedan

Nu avgörs regeringsbildningen – pressträff med Annie Lööf 10.00

Nu på måndagen kan den så utdragna regeringsbildningen avgöras. Klockan tio håller Centerledaren Annie Lööf pressträff, och under dagen ska även Stefan Löfven träffa talmannen.  Säger C och L ja, kan Sverige ha en ny S-ledd regering redan på fredag..

DI - 1 timme sedan

Restaurangförsäljningen ökade under tredje kvartalet

De svenska restaurangernas försäljningsvolym steg 0,3 procent under tredje kvartalet jämfört med motsvarande kvartal 2017..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.