DI > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 20:58

DI - 13 nov 18 kl. 19:30

Akut behov av reformerDEBATT: Sveriges ekonomi befinner sig i en högkonjunktur och BNP-tillväxten är relativt sett hög. Men tillståndet i ekonomin är långt ifrån så gott som många har velat påskina under det gångna året, skriver Entreprenörskapsforums Johan Eklund och Per Thulin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, BNP, Entreprenörskapsforums Johan Eklund, Per Thulin

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Akut, behovav , reformer
Kristianstadsbladet - 15 maj 12 kl. 09:30

Akut behov av tekniker

I går togs ytterligare ett steg mot att Hässleholm ska bli Europas ledande teknikcentrum. Arbetsgrupper med politiker, tjänstemän och näringslivsrepresentanter ska tillsammans jobba med utbildningar, marknadsföring och vägledning.
Politikernas beslut att inte ta in elever på vissa program på Jacobsskolan på grund av för få sökande är ett symptom på att det rent allmänt är för få sökande till tekniska utbildningar.

Trelleborgs Allehanda - 21 okt 11 kl. 06:30

Ännu en paviljong ska lösa akut behov

Foto: Claes Nyberg
Att skrota samtliga paviljonger vid förskolor och skolor i kommunen verkar lättare sagt än gjort.
Det är ett oväntat och akut behov av förskoleplatser i de centrala delarna av Trelleborg som gör att en ny paviljong måste på plats. I februari-mars behöver ett 40-tal barn förskoleplatser som inte kan tillgodoses i de befintliga förskolorna.

BT - 08 sep 14 kl. 08:13

Skolmiljön i akut behov av åtgärder

Altorpsskolan i Herrljunga är i stort behov av åtgärder för att säkerställa en god skolmiljö för elever och personal. Nu prioriteras investeringspengar om så att förstudien kan påbörjas redan i år. Som BT har berättat har det redan gjorts en del renoveringsarbeten på Altorpsskolan.

SmålandsPosten - 23 jan 15 kl. 07:05

Akut behov av mer personal

Skolchefen Yngve Rehnström ser ett akut behov av ökade personalresurser med anledning av det ökade flyktingmottagandet i kommunen. Nu ber han politikerna om lov att utöka en samordnartjänst och en skolskötersketjänst. – Ja, visst är det akut.

Expressen - 30 mar 11 kl. 10:38

Ek: Modo är i akut behov av förändring

Värsta sportsliga krisen sedan kvalserien 1990. En löpsedelsnyhet i Örnsköldsvik som Modo kan misstänkas blunda för. Modo är i akut behov av förändring.

VBL - 28 sep 12 kl. 06:40

Akut behov av nytt skolkök i Kvevlax

Skolköket i Kvevlax är i så akut behov av renovering och ombyggnad att arbetet inte kan vänta tills hela skolan renoveras..

YLE - 29 maj 13 kl. 05:31

Vindkraftsbolag i akut behov av hall i Vasa

Det tyska vinkraftsbolaget Prokon vill bygga en tillfällig hallbyggnad på Vasklot i Vasa. Bolaget är i akut behov av lagringsutymme för vindkraftskomponenter och var därför i kontakt med grannarna till tomten på tisdagen. - Det är inte ovanligt att vi får papper att skriva under eftersom vi bor mitt i ett industriområde, men den här gången var tidtabellen verkligen snäv.

SvD - 01 sep 14 kl. 13:16

Samsung är i akut behov av krishantering

Elektronikjätten Samsung är i akut behov av krishantering, hävdar analytiker som följer bolaget. Samsung har fått det oväntat tungt på marknaden för smarta mobiler där bolaget pressas från två håll. Uppifrån av Apple som fått bra fart igen och nedifrån av asiatiska lågpristillverkare..

NSD - 23 sep 14 kl. 20:30

Akut behov av familjehem

Kiruna är i ett akut behov av fler familjehem till ensamkommande asylsökande ungdomar..

LV - 09 apr 15 kl. 08:26

Akut behov av underhåll

Budgeten täcker bara 1,8 procent av behovet.
ÖSK:s asfaltsplan visar på att underhållet av gator och vägar är minst sagt eftersatt. 30 procent av gatorna är i akut behov av ny asfalt.

DN - 13 apr 15 kl. 14:21

”Nattarbetsmiljön är i akut behov av förbättring”

Vår arbetsmiljö är i akut behov av förbättring. Detta görs inte genom "flexibel bemanning" eller ”tekniska hjälpmedel” utan just genom nya, högre krav, skriver Jenny Härold Blomqvist i svar till Socialstyrelsen och fem pensionärsorganisationer (7/4)..

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

EU:s konkurrensmyndighet i razzia mot norska laxodlare

Fyra stora norska laxproducenter fick på tisdagen oväntade inspektionsbesök från EU: konkurrensmyndigheter, rapporterar norska Fiskeribladet. .

DI - 15 minuter sedan

Onlineboom för Walmart – men lönsamheten räcker inte, enligt vd

Trots en 40-procentig ökning av onlineförsäljningen under 2018 är Walmarts vd Doug McMillon inte nöjd – och lönsamheten på online måste förbättras, säger han på rapportpresentationen efter bokslutet som lämnades på tisdagen. .

DI - 45 minuter sedan

Proffsen är säkra – nu tar börsrallyt slut

2019 har inletts på ett strålande sätt för börsplacerare. Men nu tycks det roliga vara över om man ska tro analytikerna. Här är storbolagen som ska ned mest, enligt deras prognoser.

DI - 1 timme sedan

Bankerna som är bäst på avkastning

Två av de svenska storbankerna toppar listan över lönsamhet, medan en tredje tar brons i direktavkastning. Di har synat Europas banksektor – och Norden sticker ut. .

DI - 1 timme sedan

Finska finansinspektionen lämnar Nordeagranskning till polisen

Den finska finansinspektionen har lämnat över sin granskning av anklagelserna som kopplar Nordea till penningtvättsskandalen i Danske Bank till den finska polisen. Det rapporterar Bloomberg på tisdagen..

DI - 3 timmar sedan

Norwegians emission godkänd av stämma

Det förlusttyngda norska lågprisflygbolaget Norwegian Air Shuttles ägare har godkänt styrelsens förslag om en garanterad nyemission på tre miljarder norska kronor, enligt styrelseordförande Bjørn Kise..

DI - 1 timme sedan

Barack Obama till Stockholm i sommar – ska tala på Brilliant Minds

Den före detta amerikanske presidenten Barack Obama kommer till framtids- och techkonferensen Brilliant Minds i Stockholm i sommar..

DI - 1 timme sedan

Anders Sundström: Regeringen hotar gruvnäringen

DEBATT. I januariöverenskommelsen mellan regeringen och stödpartierna ingår en grön skatteväxling på 15 miljarder. Den slår oproportionerligt hårt mot norra Sverige, där både exportnäringen och jobb i glesbygd hotas, skriver Anders Sundström, ordförande i gruvbolaget Kaunis Iron och tidigare näringsminister (S), med flera..

DI - 1 timme sedan

Paradox Age of wonders: Planetfall släpps i augusti

Age of Wonders: Planetfall, som utvecklas av holländska Triumph Studios som Paradox köpte 2017, kommer att lanseras den 6 augusti. .

DI - 1 timme sedan

Sverige bör markera hårdare mot Kina

LEDARE. Kinas diplomatiska agerande i förhållande till Sverige blir allt mindre diplomatiskt..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.