DI > Ekonomi

Monday, 17 December, 04:47

DI - 13 nov 18 kl. 19:30

Akut behov av reformerDEBATT: Sveriges ekonomi befinner sig i en högkonjunktur och BNP-tillväxten är relativt sett hög. Men tillståndet i ekonomin är långt ifrån så gott som många har velat påskina under det gångna året, skriver Entreprenörskapsforums Johan Eklund och Per Thulin..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Debatt, BNP, Entreprenörskapsforums Johan Eklund, Per Thulin

Dela artikeln

20 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Akut, behovav , reformer
Kristianstadsbladet - 15 maj 12 kl. 09:30

Akut behov av tekniker

I går togs ytterligare ett steg mot att Hässleholm ska bli Europas ledande teknikcentrum. Arbetsgrupper med politiker, tjänstemän och näringslivsrepresentanter ska tillsammans jobba med utbildningar, marknadsföring och vägledning.
Politikernas beslut att inte ta in elever på vissa program på Jacobsskolan på grund av för få sökande är ett symptom på att det rent allmänt är för få sökande till tekniska utbildningar.

Trelleborgs Allehanda - 21 okt 11 kl. 06:30

Ännu en paviljong ska lösa akut behov

Foto: Claes Nyberg
Att skrota samtliga paviljonger vid förskolor och skolor i kommunen verkar lättare sagt än gjort.
Det är ett oväntat och akut behov av förskoleplatser i de centrala delarna av Trelleborg som gör att en ny paviljong måste på plats. I februari-mars behöver ett 40-tal barn förskoleplatser som inte kan tillgodoses i de befintliga förskolorna.

BT - 08 sep 14 kl. 08:13

Skolmiljön i akut behov av åtgärder

Altorpsskolan i Herrljunga är i stort behov av åtgärder för att säkerställa en god skolmiljö för elever och personal. Nu prioriteras investeringspengar om så att förstudien kan påbörjas redan i år. Som BT har berättat har det redan gjorts en del renoveringsarbeten på Altorpsskolan.

SmålandsPosten - 23 jan 15 kl. 07:05

Akut behov av mer personal

Skolchefen Yngve Rehnström ser ett akut behov av ökade personalresurser med anledning av det ökade flyktingmottagandet i kommunen. Nu ber han politikerna om lov att utöka en samordnartjänst och en skolskötersketjänst. – Ja, visst är det akut.

Expressen - 30 mar 11 kl. 10:38

Ek: Modo är i akut behov av förändring

Värsta sportsliga krisen sedan kvalserien 1990. En löpsedelsnyhet i Örnsköldsvik som Modo kan misstänkas blunda för. Modo är i akut behov av förändring.

VBL - 28 sep 12 kl. 06:40

Akut behov av nytt skolkök i Kvevlax

Skolköket i Kvevlax är i så akut behov av renovering och ombyggnad att arbetet inte kan vänta tills hela skolan renoveras..

YLE - 29 maj 13 kl. 05:31

Vindkraftsbolag i akut behov av hall i Vasa

Det tyska vinkraftsbolaget Prokon vill bygga en tillfällig hallbyggnad på Vasklot i Vasa. Bolaget är i akut behov av lagringsutymme för vindkraftskomponenter och var därför i kontakt med grannarna till tomten på tisdagen. - Det är inte ovanligt att vi får papper att skriva under eftersom vi bor mitt i ett industriområde, men den här gången var tidtabellen verkligen snäv.

SvD - 01 sep 14 kl. 13:16

Samsung är i akut behov av krishantering

Elektronikjätten Samsung är i akut behov av krishantering, hävdar analytiker som följer bolaget. Samsung har fått det oväntat tungt på marknaden för smarta mobiler där bolaget pressas från två håll. Uppifrån av Apple som fått bra fart igen och nedifrån av asiatiska lågpristillverkare..

NSD - 23 sep 14 kl. 20:30

Akut behov av familjehem

Kiruna är i ett akut behov av fler familjehem till ensamkommande asylsökande ungdomar..

LV - 09 apr 15 kl. 08:26

Akut behov av underhåll

Budgeten täcker bara 1,8 procent av behovet.
ÖSK:s asfaltsplan visar på att underhållet av gator och vägar är minst sagt eftersatt. 30 procent av gatorna är i akut behov av ny asfalt.

DN - 13 apr 15 kl. 14:21

”Nattarbetsmiljön är i akut behov av förbättring”

Vår arbetsmiljö är i akut behov av förbättring. Detta görs inte genom "flexibel bemanning" eller ”tekniska hjälpmedel” utan just genom nya, högre krav, skriver Jenny Härold Blomqvist i svar till Socialstyrelsen och fem pensionärsorganisationer (7/4)..

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Spacex slog rekord igen

Elon Musks Spacex har slagit rekord i flest antal kommersiella uppskjutningar under ett år, vilket landade på 20 stycken under 2018. Det rapporterar Business Insider Nordic.

DI - 6 timmar sedan

Demonstration i Ungern mot Orbáns regering

Omkring 10.000 människor demonstrerade på söndagen i Ungerns huvudstad Budapest mot en ny lag som ger arbetsgivarna rätt att kräva 400 övertidstimmar per år av anställda..

DI - 6 timmar sedan

Vd:n om H&M-prognosen: Låter optimistiskt

På måndagen presenterar H&M nya försäljningssiffror, ett år efter mardrömsdagen då klädjätten rasade på börsen efter missad prognos. 6,5 procent väntas ökningen bli för kvartalet.  ”Det låter optimistiskt”, säger Andreas Jonason på Simon Kucher.

DI - 6 timmar sedan

Fjärrvärmeverk redovisade för låga utsläpp

Straffavgifter på flera miljoner kronor – det kan Värtaverket i Stockholm, landets största koleldade fjärrvärmeverk, ha att vänta efter att ha lämnat felaktiga siffror rörande utsläpp av växthusgaser till Naturvårdsverket..

DI - 7 timmar sedan

Gaming Corps petar vd:n

Den krisande spelutvecklaren Gaming Corps vd får gå på dagen. .

DI - 7 timmar sedan

Gabriel Forss sjunger lönsamhetens lov

Få människor kan leva på sin sång. Gabriel Forss lever på att leda andras.  Omsättningen i hans bolag Piece of Me ökar varje år med fantastiska marginaler: "På sikt skulle jag vilja exportera konceptet utomlands.

DI - 8 timmar sedan

Minskat förtroende för USA:s ekonomi

Inte sedan 2013 har så många amerikaner trott att det kommande året blir sämre.  Det visar en opinionsundersökning som tidningen Wall Street Journal och tv-kanalen NBC låtit göra..

DI - 8 timmar sedan

Det gör ont när skuldbubblor brister

Nytt år, nya möjligheter. Hurtigt i överkant? Kanske det, men världen brukar växa och trotsa politiker, väder och vind.

DI - 9 timmar sedan

Uppgifter: 5.000 jobb bort på Jaguar Land Rover

Brittiska biltillverkaren Jaguar Land Rover kommer skära bort tusentals jobb under nästa år. Det skriver The Guardian..

DI - 9 timmar sedan

Kärnkraften är olönsam

DEBATT. Nyligen skrev tre kristdemokrater, bland andra Ebba Busch Thor, på Di Debatt att Sverige bör nyinvestera i modern kärnkraft. Att föreslå moderna kärnkraftverk är ungefär som att kräva att Volvo skulle skapa en modern Volvo Amazon, skriver författaren Åsa Moberg..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.