DN > Nyheter

Saturday, 15 December, 21:47

DN - 13 nov 18 kl. 16:35

”Säg inte England när du menar Storbritannien”Nästan dagligen används England i medierna i Sverige när man egentligen menar Storbritannien eller UK. Det borde inte vara svårare att säga UK än vad det är att säga USA, skriver läsaren Alastair Creelman..
Läs mer på DN
Läs mer om:
England, Storbritannien, Sverige, UK, USA, Alastair Creelman

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Säginte , Englandnär du , menar, Storbritannien
Nyheter 24 - 16 okt 13 kl. 14:55

Skandalsspelaren: "England har ingen chans i VM"Spelbolagen: De vinner VM

En stark 2-0-seger mot Polen på Wembley fick engelska tidningar och fans att drömma om framgång i VM i Brasilien 2014. Det irriterade Queens Park Rangers-spelaren Joey Barton. I ett av många Twitterutbrott sågar 31-åringen landslaget och han anklagar även media för att överskatta Englands chanser.

Nyheter 24 - 01 feb 12 kl. 10:44

Storbritannien ska "prioritera de smartaste invandrarna"


Den brittiske migrationsministern Damian Green säger att man kommer att lämna företräde åt de "smartaste och bästa" invandrarna.
? Risken är uppenbar att vi går samma utveckling till mötes i Sverige, säger Flyktingbloggens Kalle Larsson.

YLE - 09 apr 16 kl. 14:00

"Suffragetterna behövdes i Storbritannien"

I fredags hade filmen om de brittiska suffragetterna, kvinnliga rösträttskämparna premiär. Vilka var de egentligen och vilken betydelse hade de för omvärlden? Filmen Suffragette där bland annat den Oscarbelönade Meryl Streep medverkar är en fiktiv film om den verkliga kamp som kvinnor i Storbritannien förde under början av 1900-talet för att få rösta.

Supermiljöbloggen - 05 okt 15 kl. 19:30

England inför miljöavgift på plastpåsar

Framöver kommer engelska shoppare få betala några kronor extra för en plastpåse i affären. England gör nu gemensam sak med Wales, Nordirland och Skottland och inför en miljöavgift på plastpåsar. Regeringen räknar med att detta kommer minska användningen av slit- och slängkassarna med minst 70 procent.

YLE - 09 apr 17 kl. 11:12

Vill du studera i Storbritannien? Snart kan det kosta skjortan

Brexit kan leda till mycket högre terminsavgifter för EU-studerande i Storbritannien. Landet som har de högsta terminsavgifterna i Europa har för tillfället 125 000 utländska studerande från andra EU-länder. Det är fortfarande oklart hur de kommer att behandlas i framtiden.

Cornucopia - 19 jan 15 kl. 15:56

Ogillar (sd) - flyttar till (sd):s drömland England

Thrillerförfattarkollegan Thomas Engström gjorde hos Schibsted/SvD idag en ansats till årets första #kulturbråk på svenska kultursidor, som reaktion på kulturelitens Amanda Svenssons krokodiltårar hos Bonnier/Expressen över de otäcka bruna strömningarna i Sverige och dennes flykt till London. Fast Storbritannien ("England") är (sd):s våta dröm, där politik och opinion helt följer (sd):s vilja, och i övrigt bryter landet mot allt kultureliten står för.

Det räcker att titta på siffrorna på asylsökande.

Sydsvenskan - 11 aug 11 kl. 06:44

Massiv polisnärvaro i England

Foto: Scanpix
En massiv polisnärvaro i flera städer tycks ha satt stopp för en femte natt av upplopp i Storbritannien. Samtidigt arbetar domstolarna för högtryck för att handskas med det rättsliga efterspelet av kravallerna.
Under onsdagen kom det första rättsliga efterspelet av kravallerna i Storbritannien, då en domstol i Manchester dömde två män till 10 respektive 16 veckors fängelse.

GöteborgsPosten - 31 jul 17 kl. 07:59

Polischefen: Riv jihadisternas pass – som i Storbritannien

Över 150 jihadister har fråntagits medborgarskap och förbjudits från att återvända till Storbritannien. Rekordmånga pass har dragits in i år efter terrorattackerna i England. Erik Nord, polischef i Storgöteborg, menar att Sverige borde följa britternas exempel..

Världen Idag - 14 sep 18 kl. 17:04

Muslimskt råd vill porta Graham från Storbritannien

Evangelisten Franklin Graham är planerad att tala på en kristen festival i nordvästra England nästa helg. Men nu anser en muslimsk organisation och flera politiker att Graham borde nekas visum till Storbritannien. Graham har uttryckt hat mot muslimer och andra minoriteter, menar de..

Världen Idag - 14 sep 18 kl. 17:04

Muslimskt råd vill porta Franklin Graham från Storbritannien

Evangelisten Franklin Graham är planerad att tala på en kristen festival i nordvästra England nästa helg. Men nu anser en muslimsk organisation och flera politiker att Graham borde nekas visum till Storbritannien. Graham har uttryckt hat mot muslimer och andra minoriteter, menar de..

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Putin vill ta kontroll över rysk rapmusik

Kreml bör ta kontroll över rysk rapmusik och ungdomskultur, snarare än att bekämpa den, enligt Rysslands president Vladimir Putin..

DN - 2 timmar sedan

Tellus chockade krisande Sandviken

Ekonomiska problem tynger bandylaget Sandviken vid sidan om isen och under lördagen kom ännu en smäll – sportsligt..

DN - 2 timmar sedan

Västervik knockade formstarkt Västerås

Västerås har varit ett lag i ordentlig medvind i hockeyallsvenskan. Men mot Västervik, nu elva i tabellen, blev det en storförlust..

DN - 10 timmar sedan

Cissi Wallins ansökan om Aftonbladet-utredning avslås

Stockholms tingsrätt har avslagit Cissi Wallins begäran om att Aftonbladet ska lämna ut en internutredning om den tidigare Aftonbladetprofil som hon pekat ut som våldtäktsman. I stället beslutar tingsrätten att Aftonbladets utredare ska förhöras, rapporterar Sveriges radio..

DN - 10 timmar sedan

Leopard attackerade mediterande munk

Den buddhistiske munken hade dragit sig undan i skogen i västra Indien för att meditera. Men när han satt där under ett träd attackerades han av en leopard, och dödades. .

DN - 10 timmar sedan

Ministrar förbereder sig för slutmöte i Katowice

Ministrar och diplomater i Katowice gör sig redo för ett slutmöte på konferensen, rapporterar AP. Förhandlingar mellan parterna ska ha pågått hela natten mot lördag och slutmötet ska äga rum vid klockan 12. Ännu är det oklart om en överenskommelse nåtts..

DN - 11 timmar sedan

Rajapaksas avgång kan lösa regeringskaos

Den politiska krisen i Sri Lanka ser ut att gå mot en lösning i och med att Mahinda Rajapaksa ger upp sin omstridda post som premiärminister..

DN - 12 timmar sedan

Bokrecension: Mångbottnat när Rödluvan vandrar genom samtiden

Thomas och Anna-Clara Tidholms har gjort en nytolkning av sagan om Rödluvan där Luvan vandrar genom klassamhället, från de stora villorna till tältlägret..

DN - 12 timmar sedan

Barnbok: En underbar julsaga med humor och allvar

Norska Siri Pettersen skriver i ”Bubblan” om Kine, som hittar ett magiskt sätt att slippa alla sina problem. Fast hoppsan, det leder till oanade bekymmer..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.