DN > Nyheter

Saturday, 16 February, 12:30

Liknande nyheter

Taggar: Säginte , Englandnär du , menar, Storbritannien
Nyheter 24 - 16 okt 13 kl. 14:55

Skandalsspelaren: "England har ingen chans i VM"Spelbolagen: De vinner VM

En stark 2-0-seger mot Polen på Wembley fick engelska tidningar och fans att drömma om framgång i VM i Brasilien 2014. Det irriterade Queens Park Rangers-spelaren Joey Barton. I ett av många Twitterutbrott sågar 31-åringen landslaget och han anklagar även media för att överskatta Englands chanser.

Nyheter 24 - 01 feb 12 kl. 10:44

Storbritannien ska "prioritera de smartaste invandrarna"


Den brittiske migrationsministern Damian Green säger att man kommer att lämna företräde åt de "smartaste och bästa" invandrarna.
? Risken är uppenbar att vi går samma utveckling till mötes i Sverige, säger Flyktingbloggens Kalle Larsson.

YLE - 09 apr 16 kl. 14:00

"Suffragetterna behövdes i Storbritannien"

I fredags hade filmen om de brittiska suffragetterna, kvinnliga rösträttskämparna premiär. Vilka var de egentligen och vilken betydelse hade de för omvärlden? Filmen Suffragette där bland annat den Oscarbelönade Meryl Streep medverkar är en fiktiv film om den verkliga kamp som kvinnor i Storbritannien förde under början av 1900-talet för att få rösta.

Supermiljöbloggen - 05 okt 15 kl. 19:30

England inför miljöavgift på plastpåsar

Framöver kommer engelska shoppare få betala några kronor extra för en plastpåse i affären. England gör nu gemensam sak med Wales, Nordirland och Skottland och inför en miljöavgift på plastpåsar. Regeringen räknar med att detta kommer minska användningen av slit- och slängkassarna med minst 70 procent.

YLE - 09 apr 17 kl. 11:12

Vill du studera i Storbritannien? Snart kan det kosta skjortan

Brexit kan leda till mycket högre terminsavgifter för EU-studerande i Storbritannien. Landet som har de högsta terminsavgifterna i Europa har för tillfället 125 000 utländska studerande från andra EU-länder. Det är fortfarande oklart hur de kommer att behandlas i framtiden.

Cornucopia - 19 jan 15 kl. 15:56

Ogillar (sd) - flyttar till (sd):s drömland England

Thrillerförfattarkollegan Thomas Engström gjorde hos Schibsted/SvD idag en ansats till årets första #kulturbråk på svenska kultursidor, som reaktion på kulturelitens Amanda Svenssons krokodiltårar hos Bonnier/Expressen över de otäcka bruna strömningarna i Sverige och dennes flykt till London. Fast Storbritannien ("England") är (sd):s våta dröm, där politik och opinion helt följer (sd):s vilja, och i övrigt bryter landet mot allt kultureliten står för.

Det räcker att titta på siffrorna på asylsökande.

Sydsvenskan - 11 aug 11 kl. 06:44

Massiv polisnärvaro i England

Foto: Scanpix
En massiv polisnärvaro i flera städer tycks ha satt stopp för en femte natt av upplopp i Storbritannien. Samtidigt arbetar domstolarna för högtryck för att handskas med det rättsliga efterspelet av kravallerna.
Under onsdagen kom det första rättsliga efterspelet av kravallerna i Storbritannien, då en domstol i Manchester dömde två män till 10 respektive 16 veckors fängelse.

GöteborgsPosten - 31 jul 17 kl. 07:59

Polischefen: Riv jihadisternas pass – som i Storbritannien

Över 150 jihadister har fråntagits medborgarskap och förbjudits från att återvända till Storbritannien. Rekordmånga pass har dragits in i år efter terrorattackerna i England. Erik Nord, polischef i Storgöteborg, menar att Sverige borde följa britternas exempel..

Världen Idag - 14 sep 18 kl. 17:04

Muslimskt råd vill porta Graham från Storbritannien

Evangelisten Franklin Graham är planerad att tala på en kristen festival i nordvästra England nästa helg. Men nu anser en muslimsk organisation och flera politiker att Graham borde nekas visum till Storbritannien. Graham har uttryckt hat mot muslimer och andra minoriteter, menar de..

Världen Idag - 14 sep 18 kl. 17:04

Muslimskt råd vill porta Franklin Graham från Storbritannien

Evangelisten Franklin Graham är planerad att tala på en kristen festival i nordvästra England nästa helg. Men nu anser en muslimsk organisation och flera politiker att Graham borde nekas visum till Storbritannien. Graham har uttryckt hat mot muslimer och andra minoriteter, menar de..

Fler nyheter från DN

DN - 10 jan 19 kl. 12:16

Bokrecension: Caroline Albertine Minor imponerar med små bortvändheter

Sju noveller. Sju kvinnoliv. Danska Caroline Albertine Minor har hyllats för sin novellsamling ”Välsignelser”, som nu kommer på svenska.

DN - 10 jan 19 kl. 11:51

Anna-Lena Laurén: Tintins Sovjetunionen stämde rätt väl med verkligheten

Hergé hade aldrig satt sin fot i Sovjetunionen när han lät sin i dag 90-årsjubilerande seriehjälte besöka landet. Ändå träffade ”Tintin i Sovjet” helt rätt i sin skildring av bolsjevismens väsen..

DN - 10 jan 19 kl. 10:51

Analytiker överraskade över nedskrivningen

– Det är definitivt en större reträtt än man hoppats på inom BSS-delen som man har haft problem med innan också, säger Daniel Djurberg, analytiker på Handelsbanken..

DN - 10 jan 19 kl. 10:47

Larsson kan få möta mästarinnan i Australien

Svenskorna ska kunna ta sig förbi första omgången i Australian Open. Men redan i den andra blir det kanske övermäktigt motstånd. Johanna Larsson ställs mot regerande mästarinnan Caroline Wozniacki..

DN - 10 jan 19 kl. 10:25

”Gå i opposition till valet 2022”

Bättre än att kompromissa, skriver tidigare S-riksdagskandidat..

DN - 10 jan 19 kl. 07:26

Ytterligare skottlossning i Värnamo

Pågående konflikt mellan olika kriminella grupper kan ligga bakom..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Ny dokumentär pekar ut Michael Jackson

Popstjärnan Michael Jackson anklagas för sexuella övergrepp i en ny dokumentär som har premiär på den amerikanska filmfestivalen Sundance, skriver Rolling Stone..

DN - 10 jan 19 kl. 09:46

Marianne, 89, skadades vid t-banan – nu läggs förundersökningen ner

Marianne Sundström, 89, knuffades omkull vid tunnelbanan i oktober. Hon föll illa, tvingades operera höften och har haft kraftiga smärtor efteråt.  Polisen omhändertog en person efter händelsen – men nu läggs ärendet ner.

DN - 10 jan 19 kl. 09:12

Klämskydd saknades vid dödsolycka på fabrik

Klämskydd saknades vid den maskin där en anställd hos golvtillverkaren Tarkett i Ronneby fick skador som ledde till döden..

DN - 10 jan 19 kl. 08:39

Storm på väg mot hela Norrland – klass 2-varning i fjällen

Från torsdagseftermiddagen väntas storm i fjällen, och under natten och fredagen väntas stormvindarna dra in även över inlandet och kusten i norr. Varningar och risker har utfärdats för i stort sett hela Norrland..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.