DI > Ekonomi

Sunday, 17 February, 10:59

DI - 13 nov 18 kl. 13:08

Riksbankens dystra dom: Permanent kräftgång för kronanKronans forna styrka är förlorad under överskådlig tid. Räkna med en viss revansch, men den svenska valutans underliggande värde bedöms ha försvagats permanent. Här är Riksbankens nya dom över kronans öde..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbankens

Dela artikeln

1190 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbankens, dystra, dom, Permanent, kräftgångför , kronan
Dagens PS - 24 jan 17 kl. 08:42

Professorns dystra dom: Då dör landsbygden ut

Under pågående Nordic Business Forum Sweden höll handelsprofessorn Kjell A. Nordström – som enligt Veckans Affärer utsetts till en de 30 främsta Management-proffsen 2016 – föreläsning om Sveriges framtid och kommande trender i världsekonomin. Och den frispråkige ekonomen överraskade nog många när han dömde ut svensk landsbygd.

E24 - 29 jul 15 kl. 12:02

KI sågar Riksbankens inflationsprognos

Den svenska ekonomin utvecklas ganska bra och nu kommer den sedan länge väntade exportökningen, enligt Konjunkturinstitutet – som inte tror på Riksbankens spådom om inflationen..

Expressen - 31 okt 17 kl. 20:24

Ikonens dystra dom om svenske stjärnan

Bänkad mot Benfica.Nu tror Jamie Carragher att Victor Nilsson Lindelöf kan räkna med en mycket tuff förstasäsong i Manchester United.– Vi ser nog inte mycket av Lindelöf den här säsongen, kanske mer nästa säsong, säger PL-ikonen i Viasat..

YLE - 04 apr 13 kl. 09:35

Permanent musikalutbildning saknas i Finland

Fortbildningen för musikalartister vid yrkeshögskolan Novia i Jakobstad tar slut i vår. Det finns ingen permanent utbildning av musikalartister i Finland. Sören LIllkung som är linjechef för kulturutbildningarna vid Novia säger att det beror på vår teatertradition.

YA - 19 jul 13 kl. 03:50

Dom över död man

För flera år sedan uppdagades en präktig korruptionsskandal i Motala där kommunalråden dömdes och tvingades avgå.
Men det hade aldrig skett om inte en journalist vågat skriva, om en chefredaktör inte vågat publicera, men heller inte om en åklagare inte vågat åtala och en domare inte varit fri att döma. Många hävdar att en fri press är en förutsättning för att en demokrati skall kunna bevaras och utvecklas.

Ekonomistas - 10 apr 14 kl. 09:00

Riksbankens fortsatta motsägelser och undvikande svar om skuldsättningen

Riksbanken upprepade vid sitt senaste penningpolitiska beslut sina påståenden om att en lägre ränta skulle öka riskerna med hushållens skuldsättning. Samtidigt motsägs dessa påståenden av Riksbankens egen analys. På en direkta fråga om detta vid senaste presskonferensen svarar Ingves fortsatt undvikande.

Ekonomistas - 12 maj 14 kl. 09:38

Riksbankens nya undersökning av skulderna – missvisande slutsatser, eller medveten desinformation?

English translation. Riksbanken har i en ny ekonomisk kommentar om hushållens skulder, presenterad med presskonferens och tal av direktionsledamoten Cecilia Skingsley, kommit med till synes dramatiska slutsatser och en till synes stor nyhet, som dessutom fått stort genomslag i media: Skuldproblemet skulle vara mer omfattande och utbrett än vad som varit känt. Hushållen skulle överlag vara högt skuldsatta om man ser till deras inkomster – framför allt låg- och medelinkomsttagare.

Dagens PS - 21 nov 17 kl. 07:41

SEB:s dom: Så mycket rasar bopriser framöver

SEB har släppt en ny konjunkturprognos i vilken man ser ”en rad mörka moln”. Den svenska storbanken har justerat upp sina prognoser för tillväxten i världsekonomin något och spår nu att världsekonomin växer med 3,9 procent under nästa år och 3,8 procent. Det är en höjning med 0,1 procentenheter för respektive år.

Datormagazin - 21 maj 15 kl. 10:27

Staten tar Pirate Bays domäner

I ett unikt fall i Stockholms tingsrätt har domstolen bestämt att två domännamn ska förverkas och permanent försvinna från nätet..

Ekonomistas - 11 jan 16 kl. 12:16

Riksbankens stöd till Ukraina

Riksbankens träffade i september ett så kallat swappavtal med Ukrainas centralbank som innebär att Riksbanken på begäran byter upp till 500 miljoner i dollar mot motsvarande belopp i hrynia. Avtalet löper på sex månader. Avtalet är tillkommet på förfrågan från Ukrainas centralbank och på uppmaning av IMF.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Nybyggen reas ut - ”ligger på nivåer vi aldrig sett”

Nästan var femte nyproducerad lägenhet i Stockholm var prissänkt under januaris sista veckor.  ”Stockholm ligger på nivåer som vi aldrig har sett tidigare”, konstaterar Booli. .

DI - 1 timme sedan

Antalet lediga sommarjobb slår rekord

Rekordmånga sommarjobb finns nu att söka för den som letar sysselsättning till sommaren. I januari fanns hela 50 000 feriejobb tillgängliga på Platsbanken – drygt 3 000 fler än förra året..

DI - 1 timme sedan

V ska inte driva EU-utträde i valet

Vänsterpartiet ska inte driva kravet att Sverige ska lämna EU i valet till EU-parlamentet. Det beslutades på partiets EU-valkonferens i Norrköping..

DI - 1 timme sedan

Norwegians vd öppnar för att sälja

Rätt köpare får gärna ta över Norwegian, enligt storägaren och vd:n Bjørn Kjos. ”Alla bolag på börsen är ju till salu”, säger han. Samtidigt räknar han med att bolagets resultat kommer att lyfta under 2019..

DI - 2 timmar sedan

Pentagonchef tyst om nödpengar till mur

USA:s Pentagonbas Patrick Shanahan säger att han ännu inte bestämt sig om en mur mot Mexiko är att betrakta som en militär nödvändighet. Det kan få betydelse för om försvarsdepartementets pengar kan användas till det under ett nödläge..

DI - 2 timmar sedan

23 varslas vid sågverk

23 personer på Ala sågverk i Ljusne varslas om uppsägning. Bakgrunden är strukturella förändringar på Stora Enso, som äger sågverket, uppger lokala medier..

DI - 2 timmar sedan

Flybmi i konkurs – anger brexit som orsak

Det brittiska flygbolaget Flybmi har gått i konkurrs, rapporterar  Nya Wermlands Tidningen. Bolaget flyger bland annat sträckan Karlstad - Jönköping - Frankfurt och har även avgångar från Norrköping..

DI - 2 timmar sedan

Hon har örnkoll när Scania förnyar fabriken

När 60 maskiner på Scanias transmissionsfabrik byts ut är det en hektisk period för alla inblandade, men teknikchefen Lina Ankargren ser till att kugghjulen snurrar som de ska.  ”Det kan vara min mest intensiva period på Scania”, säger hon..

DI - 13 timmar sedan

Här kan man också vandra bland vulkaner

Oavsett om man gillar silhuetten av en slocknad vulkan eller absolut måste få se lava flöda framför ögonen finns det många vulkaner som är lätta att besöka, över nästan hela världen..

DI - 13 timmar sedan

Ett möte med jordens inre

Vulkaner är ett naturfenomen som fascinerar och skrämmer. Di Lördag flydde trafikkaoset i Kenyas huvudstad Nairobi och hittade en perfekt krater. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.