DI > Ekonomi

Tuesday, 11 December, 23:48

DI - 13 nov 18 kl. 13:08

Riksbankens dystra dom: Permanent kräftgång för kronanKronans forna styrka är förlorad under överskådlig tid. Räkna med en viss revansch, men den svenska valutans underliggande värde bedöms ha försvagats permanent. Här är Riksbankens nya dom över kronans öde..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbankens

Dela artikeln

1190 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Riksbankens, dystra, dom, Permanent, kräftgångför , kronan
Dagens PS - 24 jan 17 kl. 08:42

Professorns dystra dom: Då dör landsbygden ut

Under pågående Nordic Business Forum Sweden höll handelsprofessorn Kjell A. Nordström – som enligt Veckans Affärer utsetts till en de 30 främsta Management-proffsen 2016 – föreläsning om Sveriges framtid och kommande trender i världsekonomin. Och den frispråkige ekonomen överraskade nog många när han dömde ut svensk landsbygd.

E24 - 29 jul 15 kl. 12:02

KI sågar Riksbankens inflationsprognos

Den svenska ekonomin utvecklas ganska bra och nu kommer den sedan länge väntade exportökningen, enligt Konjunkturinstitutet – som inte tror på Riksbankens spådom om inflationen..

Expressen - 31 okt 17 kl. 20:24

Ikonens dystra dom om svenske stjärnan

Bänkad mot Benfica.Nu tror Jamie Carragher att Victor Nilsson Lindelöf kan räkna med en mycket tuff förstasäsong i Manchester United.– Vi ser nog inte mycket av Lindelöf den här säsongen, kanske mer nästa säsong, säger PL-ikonen i Viasat..

SmålandsPosten - 6 timmar sedan

Kameratest i äldrevården görs permanent

Under året har socialtjänsten provat på möjligheten att utföra tillsyn i äldrevården med hjälp av kamera. Trots vissa negativa synpunkter hos de som testat väljer man att göra det till ett permanent inslag. – Det är en trygghet på ett väldigt bra sätt, säger Lars Altgård (S).

YLE - 04 apr 13 kl. 09:35

Permanent musikalutbildning saknas i Finland

Fortbildningen för musikalartister vid yrkeshögskolan Novia i Jakobstad tar slut i vår. Det finns ingen permanent utbildning av musikalartister i Finland. Sören LIllkung som är linjechef för kulturutbildningarna vid Novia säger att det beror på vår teatertradition.

YA - 19 jul 13 kl. 03:50

Dom över död man

För flera år sedan uppdagades en präktig korruptionsskandal i Motala där kommunalråden dömdes och tvingades avgå.
Men det hade aldrig skett om inte en journalist vågat skriva, om en chefredaktör inte vågat publicera, men heller inte om en åklagare inte vågat åtala och en domare inte varit fri att döma. Många hävdar att en fri press är en förutsättning för att en demokrati skall kunna bevaras och utvecklas.

Ekonomistas - 10 apr 14 kl. 09:00

Riksbankens fortsatta motsägelser och undvikande svar om skuldsättningen

Riksbanken upprepade vid sitt senaste penningpolitiska beslut sina påståenden om att en lägre ränta skulle öka riskerna med hushållens skuldsättning. Samtidigt motsägs dessa påståenden av Riksbankens egen analys. På en direkta fråga om detta vid senaste presskonferensen svarar Ingves fortsatt undvikande.

Ekonomistas - 12 maj 14 kl. 09:38

Riksbankens nya undersökning av skulderna – missvisande slutsatser, eller medveten desinformation?

English translation. Riksbanken har i en ny ekonomisk kommentar om hushållens skulder, presenterad med presskonferens och tal av direktionsledamoten Cecilia Skingsley, kommit med till synes dramatiska slutsatser och en till synes stor nyhet, som dessutom fått stort genomslag i media: Skuldproblemet skulle vara mer omfattande och utbrett än vad som varit känt. Hushållen skulle överlag vara högt skuldsatta om man ser till deras inkomster – framför allt låg- och medelinkomsttagare.

Dagens PS - 21 nov 17 kl. 07:41

SEB:s dom: Så mycket rasar bopriser framöver

SEB har släppt en ny konjunkturprognos i vilken man ser ”en rad mörka moln”. Den svenska storbanken har justerat upp sina prognoser för tillväxten i världsekonomin något och spår nu att världsekonomin växer med 3,9 procent under nästa år och 3,8 procent. Det är en höjning med 0,1 procentenheter för respektive år.

Datormagazin - 21 maj 15 kl. 10:27

Staten tar Pirate Bays domäner

I ett unikt fall i Stockholms tingsrätt har domstolen bestämt att två domännamn ska förverkas och permanent försvinna från nätet..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Flygbolagens knep snuvar resenärer på kompensation

Hittills i år har världens flygbolag sparat motsvarande 40 miljoner kronor på att helt enkelt förlänga flygtiderna och därmed minska risken för att behöva betala förseningsavgifter. .

DI - 2 timmar sedan

Två döda vid skjutning i Strasbourg – EU-parlamentet har stängts ned

Två människor har dödats och minst elva har skadats kritiskt i skottlossningar i Strasbourg i Frankrike. Polisen känner till identiteten på skytten och han jagas nu, rapporterar AFP. En utredning om terrorbrott har öppnats..

DI - 1 timme sedan

Volvoavknoppning gör elsatsning med Scania

Bränslecellsbolaget PowerCell som knoppades av från Volvokoncernen inleder nu ett samarbete med Scania för att ta fram en elektrifierad sopbil till renhållningsföretaget Renova..

DI - 1 timme sedan

E-tron – tanklös körning i ökenlandskap

Audis elbil E-tron hann inte i tid för att bli aktuell för årets bil 2019. Men Di har så klart kört den ändå, i Abu Dhabi av alla ställen.  Att vara elbilist i emiratet är ensamt bland alla bensinslukande suvar.

DI - 1 timme sedan

Ola Källenius håller dörren öppen för Volvo

Från och med i maj 2019 tar Ola Källenius som första icke-tysk över jättekoncernen Daimler. Han gör det i en omställningsperiod där Volvoägaren Geely även är storägare i Daimler. Och Ola Källenius håller dörren på glänt för framtida samarbeten..

DI - 1 timme sedan

Festen snart slut – nytt läge för våra sparpengar

Årets sista veckor bjuder på en räcka räntebesked där tonläget från USA:s Federal Reserve, Riksbanken och den Europeiska centralbanken avgör marknadsoptimismen i närtid. Mindre frikostiga centralbankirer betyder ett nytt läge för våra lån och sparpengar..

DI - 1 timme sedan

Uppgifter: Förtroendeomröstning om Theresa May är nära

En förtroendeomröstning mot Storbritanniens premiärminister Theresa May är nära förestående, rapporterar flera brittiska medier..

DI - 1 timme sedan

ABG sänker rådet på Ahlsell efter budet

ABG Sundal Collier sänker sin rekommendation för Ahlsell till behåll från köp. Riktkursen höjs dock till 55 från 52 kronor. Det skriver Bloomberg News..

DI - 2 timmar sedan

En död vid skjutning i Strasbourg – EU-parlamentet har stängts ned

En person har dödats och ytterligare sex har skadats vid skjutningen nära en julmarknad i centrala Strasbourg, meddelar den franska nyhetsbyrån AFP, med hänvisning till polisen.  Gärningsmannen ska fortfarande vara på fri fot. EU-parlamentet har stängts ned efter skjutningen..

DI - 2 timmar sedan

Indexen kastar sig mellan plus och minus på Wall Street

USA-börserna visar upp ännu en svängig dag där indexen kastar sig mellan plus och minus under handelns gång. En knapp timme före stängning står alla tre ledande index återigen på plus..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.