GöteborgsPosten > Nyheter

Sunday, 17 February, 10:27

GöteborgsPosten - 13 nov 18 kl. 10:51

Sonesson: Inga män i Jämställdhetsmyndighetens ledningPersonalen på den nya Jämställdhetsmyndigheten plågas av ohälsa visar en intern kartläggning. Men det är inte bara det som väcker frågor. Ledningsgruppen består bara av kvinnor, alla avdelningschefer är kvinnor och generaldirektören är kvinna. Lek med tanken på hur reaktionerna skulle låta om endast män ledde Sveriges Jämställdhetsmyndighet..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Jämställdhetsmyndighetens, Jämställdhetsmyndigheten, Sveriges Jämställdhetsmyndighet

Dela artikeln

6336 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sonesson, Inga, mäni , Jämställdhetsmyndighetens, ledning
GöteborgsPosten - 19 nov 18 kl. 21:31

Sonesson: Lena Ag duckar debatt om ojämställda Jämställdhetsmyndigheten

Förra veckan bjöd Sveriges Radio "Studio Ett" in Jämställdhetsmyndighetens generaldirektör och mig att debattera myndighetens skeva könsbalans. Men Lena Ag tackade nej, ingen annan dag passar och ingen kollega får ta debatten. Det är en skandal att en Jämställdhetsmyndighet duckar för granskning av sin egen jämställdhet..

GöteborgsPosten - 19 nov 18 kl. 21:42

Sonesson: Lena Ag duckar debatt om ojämställda myndigheten

Förra veckan bjöd Sveriges Radio in Jämställdhetsmyndighetens generaldirektör att debattera myndighetens skeva könsbalans. Men Lena Ag tackade nej, ingen annan dag passar och ingen kollega kan ta debatten. Det är en skandal att en Jämställdhetsmyndighet duckar för granskning av sin egen jämställdhet..

Cornucopia - 04 okt 18 kl. 13:46

Mensanpassad arbetsplats konkurrensfördel för arbetsgivaren

Jämställdhetsmyndighetens finansiering av ett projekt om menscertifiering av arbetsplatser upprör på sina håll. Men i ett Sverige där kvinnor successivt kommer överträffa männen på arbetsmarknaden pga högre utbildningsnivå är det absolut en fördel för arbetsgivaren i konkurrensen om att anställa de bästa att kunna erbjuda en arbetsplats som uppfattas som positiv även för menstruerande kvinnor (kallade "kvinnor" i detta inlägg). Arbetsmarknadens parter borde dock kunna komma fram till detta utan att det ska behöva till skattepengar.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 10 minuter sedan

Flera bränder på kort tid i Emmaboda

En övertänd husvagn, eldsvådor i byggnader och ett nedbrunnet magasin. På tolv dagar har det brunnit nio gånger i Emmaboda kommun, skriver Barometern..

GöteborgsPosten - 15 minuter sedan

Light-läsk kan öka risken för stroke

Äldre kvinnor som dricker mycket sockerfri läsk bör kanske hålla nere sin konsumtion. Risken för stroke ser nämligen ut att öka, varnar forskare..

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Rouhani vill förbättra relationer i regionen

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Minst nio döda i brand i slumområde

GöteborgsPosten - 30 minuter sedan

Bilar har brunnit i Angered

Flera bilar har brunnit i Angered under söndagsmorgonen. Polisen misstänker att bränderna är anlagda..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Måns Herngren: Livet är inte så jävla enkelt

På måndag är "Bonusfamiljen" tillbaka i tv-rutan. Huvudregissören Måns Herngren tror att igenkänningsfaktorn är en av nycklarna till seriens framgång..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

Dolly Style-skaparna kritiseras i dokumentär

Dolly Style åkte ut ur Melodifestivalen i lördags – men gruppens trio tog beskedet med ro, eftersom de snart ska ut på turné. Frågan är om de vet vad de ger sig in på, för nu riktas kritik mot gruppens ledarskap, Emma Nors och Palla Hammarlund som står bakom Dolly Styles låtar och management, skriver SVT Nyheter..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Inbrottsvåg i villor under sportlovsveckan

En våg av inbrott har drabbat villaägare i Storgöteborg under sportlovsveckan. Idag, när många kommer hem från semestern, väntas ännu fler upptäcka att någon har gått in i deras hem.
– Det är en markant ökning kan man säga, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen i region Väst..

GöteborgsPosten - 45 minuter sedan

Antalet lediga sommarjobb slår rekord

Rekordmånga sommarjobb finns nu att söka för den som letar sysselsättning till sommaren. I januari fanns hela 50 000 feriejobb tillgängliga på Platsbanken – drygt 3 000 fler än förra året..

GöteborgsPosten - 1 timme sedan

V ska inte driva EU-utträde i valetOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.