Expressen > Opinion

Wednesday, 12 December, 00:27

Expressen - 13 nov 18 kl. 06:20

Varning för SD – partiet som inte gillar kvinnorJag hade aldrig kunnat tro att vi 2018 skulle behöva debattera den fria aborträtten och kvinnors rätt till sin kropp.SD är och förblir ett kvinnofientligt parti. Det är inte svartmålning, det är fakta, skriver S-toppen Annika Strandhäll..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SD, Annika Strandhäll

Dela artikeln

7153 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varningför SD , partietsom inte gillar , kvinnor
DN - 08 mar 16 kl. 11:21

Kritik mot polisens varning till kvinnor i Östersund

Polisen i Östersund uppmanar kvinnor att vara försiktiga när de rör sig ute, efter flera överfall och ofredanden. Men kritiker menar att polisen smiter från sitt ansvar..

DN - 18 dec 17 kl. 15:25

Malmöpolisen backar från varning till kvinnor

Polisen i Malmö tar tillbaka varningen till kvinnor att gå ut ensamma efter en våldtäkt i helgen. Ett olyckligt och otydligt uttalande uttalande säger Mats Karlsson som är biträdande polisområdeschef i Malmö..

Länstidningen i Jämtland - 27 mar 16 kl. 17:30

Polisens varning gör ingen skada

Vad hände? Jag lämnades med en del tankar efter polisens varning till kvinnor om att gå ensamma på kvällarna. Det är klart att det blir ett märkligt resonemang, alla vill vi ju ha ett tryggt samhälle med trygga gator, där en varning av detta slag inte ska behövas.

Aftonbladet - 01 jul 14 kl. 14:54

Sänk arbetstiden för kvinnor i omsorgen

Miljöpartiet: Kvinnor ska inte slitas ut i förtid på grund av dåliga arbetsvillkor.

BT - 26 maj 14 kl. 17:35

Adelsohn: "En tydlig varning"

Moderaternas ras i EU-valet är en "tydlig varning till partiledningen", anser förre M-ledaren Ulf Adelsohn. Risken finns att det spiller över till riksdagsvalet. Bara 55 procent av dem som röstade på M skulle göra det om det vore riksdagsval.

SmålandsPosten - 24 jul 14 kl. 06:04

SD-politiker efterfrågar fler barbröstade kvinnor

Fyra kvinnor från organisationen Femen, störde statsminister Fredrik Reinfeldts tal i Almedalen genom att visa brösten. Sverigedemokraten Håkan Klasson från Älmeboda tycker nu att den feministiska organisationen borde samarbeta med SD.
– Det kan vara en del utav herrarna som uppskattar de bara brösten.

Sydsvenskan - 21 apr 16 kl. 18:00

Olle Lönnaeus: Miljöpartiets kris handlar inte bara om politiker som vägrar ta kvinnor i hand

Stormen har slitit tag i maskrospartiet och nu flyger de utblommade fröna viljelöst i vinden. Vallöftena som sveks. Politikerna som inte höll måttet.

SmålandsPosten - 18 jul 14 kl. 06:11

Miljöpartiet har det enda kvinnliga toppnamnet

I Alvesta är ett av elva toppnamn på partiernas vallistor kvinnligt. Tillsammans med Markaryd är det lägst i länet. Namnet är Miljöpartiets Birgit Andersson.

Cornucopia - 04 okt 14 kl. 13:43

Miljöpartiet - fånarna på fortet

Magasinet Fokus fokuserar i senaste numret på Fångarna på fortet, dvs vad som händer när radikala miljöpartister för första gången ska möta verkligheten och faktiskt genomföra politik, i artikeln Experiment i full skala. Ett möjligt utfall är nämligen att gröna partier i princip helt utplånas i opinionen.

Som ett exempel tas Belgien upp där två gröna partier bokstavligen utplånades efter att ha suttit i regering.

HBL - 04 jan 15 kl. 19:23

Andelen kvinnor ökar bland riksdagskandidaterna

Andelen kvinnor bland riksdagskandidaterna ser ut att öka något jämfört med förra valet. De största partierna har nu utsett merparten av sina kandidater, visar uppgifter som FNB samlat in.Den största ökningen i antalet kvinnor på listorna ser ut att vara i SDP där 101 av partiets 205 utnämnda kandidater är kvinnor.

Helsingborgs Dagblad - 29 nov 15 kl. 20:28

Ett försök till breddning av partiet hjälper inte SD. Sekten är värst.

På Gastelyckan i Lund, mittemot hotellet Scandic Star där Sverigedemokraternas landsdagar hållits i tre dagar, ligger Rikets sal, en hemvist för Jehovas vittnen. Att associera SD med en sekt kan tyckas krystat när partiet i opinionsmätningar ligger kring 20 procent och är landets tredje största parti. Ändå är parallellen inte alltför långsökt.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 7 timmar sedan

Ulvskog döljer sanningen i en kaskad av tillmälen

Marita Ulvskog döljer det faktum att initiativet till en social pelare leder till EU-lagstiftning i sociala frågor och om svensk arbetsmarknad. Det är frågor som bäst löses nationellt och inte kräver gemensamma beslut, skriver Gunnar Hökmark (M)..

Expressen - 18 timmar sedan

Socialtjänsten bygger sin verksamhet på hot

Det är något som inte stämmer i rättsstaten Sverige. Tvångsomhändertaganden av barn maskeras som frivilliga placeringar. Eftersom de formellt sett är frivilliga behöver de inte granskas eller godkännas av någon domstol, skriver författaren Tove Karlsson..

Expressen - Igår: 06:16

Varför behandlar ni inte SD intellektuellt sakligt?

Det är så slött att peka ut Sverigedemokraterna som en fara för demokratin, som fascister, som moraliskt undermåliga.Moderaterna måste förklara sin hållning till SD på ett moget och begripligt sätt, skriver Helena Rivière, tidigare riksdagsledamot (M)..

Expressen - I förrgår: 07:10

Varför ska hyresgäster bo utan ekonomisk risk?

Sossetyngda Hyresgästföreningen bryr sig bara om sig själva och medlemmarna, som de mjölkar på över 200 miljoner kronor om året. Pengar som bland annat används för att driva kampanj mot påstådda marknadshyror åt S, skriver Rebecca Weidmo Uvell..

Expressen - 08 dec 18 kl. 07:10

Nya utvecklingssamtalen tar priset i ren skär dumhet

Jag håller med om att barn kan växa av eget ansvar men nu är gränsen passerad.De elevledda utvecklingssamtalen är en idiotisk metod. Det finns inget att vinna på detta, inte för någon, skriver mamman Maria Celin..

Expressen - 06 dec 18 kl. 17:57

Sverige måste sluta beväpna Saudiarabien

Våra grannländer har meddelat att de slutar – ändå fortsätter Sverige sin vapenexport till diktaturen Saudiarabien.Detta är en skandal och måste omedelbart upphöra, skriver Gudrun Schyman och Gita Nabavi från Feministiskt initiativ – som på sikt vill stoppa all vapenexport..

Expressen - 06 dec 18 kl. 06:16

Staten kan inte garantera kvinnors säkerhet längre

Åtgärder för att stoppa de skenande sexualbrotten skulle stå högt upp på en moderatledd regerings dagordning.Här är våra förslag för att stärka kvinnors trygghet, skriver partiets rättspolitiska talesperson Tomas Tobé..

Expressen - 05 dec 18 kl. 11:06

Nej, Sverige säljer inte ut sitt självbestämmande

Det går inte så bra för högern nu. Paniken lyser igenom Gunnar Hökmarks dimridåer och osanningar om EU:s sociala pelare, skriver Marita Ulvskog (S)..

Expressen - 05 dec 18 kl. 06:16

Min systerson tog sitt liv efter vaccinsprutan

Staten, F-kassan och läkemedelsbolaget GSK sviker de som drabbades av narkolepsi efter svininfluensavaccinet.Nu har det värsta hänt, skriver Madeleine Körössy, vars systerson till slut inte orkade längre..

Expressen - 04 dec 18 kl. 18:30

Släng ut fossilföretagen från klimatförhandlingarna

Just nu pågår klimatförhandlingarna i Katowice, Polen och det krävs krafttag för att begränsa klimatuppvärmingen till 1,5 grader. Det är hög tid att slänga ut fossilindustrin från klimatförhandlingarna och sätta planeten före kommersiella särintressen, skriver fyra MP-toppar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.