Expressen > Opinion

Saturday, 23 February, 20:45

Expressen - 13 nov 18 kl. 06:20

Varning för SD – partiet som inte gillar kvinnorJag hade aldrig kunnat tro att vi 2018 skulle behöva debattera den fria aborträtten och kvinnors rätt till sin kropp.SD är och förblir ett kvinnofientligt parti. Det är inte svartmålning, det är fakta, skriver S-toppen Annika Strandhäll..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SD, Annika Strandhäll

Dela artikeln

7313 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Varningför SD , partietsom inte gillar , kvinnor
DN - 08 mar 16 kl. 11:21

Kritik mot polisens varning till kvinnor i Östersund

Polisen i Östersund uppmanar kvinnor att vara försiktiga när de rör sig ute, efter flera överfall och ofredanden. Men kritiker menar att polisen smiter från sitt ansvar..

DN - 18 dec 17 kl. 15:25

Malmöpolisen backar från varning till kvinnor

Polisen i Malmö tar tillbaka varningen till kvinnor att gå ut ensamma efter en våldtäkt i helgen. Ett olyckligt och otydligt uttalande uttalande säger Mats Karlsson som är biträdande polisområdeschef i Malmö..

Länstidningen i Jämtland - 27 mar 16 kl. 17:30

Polisens varning gör ingen skada

Vad hände? Jag lämnades med en del tankar efter polisens varning till kvinnor om att gå ensamma på kvällarna. Det är klart att det blir ett märkligt resonemang, alla vill vi ju ha ett tryggt samhälle med trygga gator, där en varning av detta slag inte ska behövas.

Aftonbladet - 01 jul 14 kl. 14:54

Sänk arbetstiden för kvinnor i omsorgen

Miljöpartiet: Kvinnor ska inte slitas ut i förtid på grund av dåliga arbetsvillkor.

BT - 26 maj 14 kl. 17:35

Adelsohn: "En tydlig varning"

Moderaternas ras i EU-valet är en "tydlig varning till partiledningen", anser förre M-ledaren Ulf Adelsohn. Risken finns att det spiller över till riksdagsvalet. Bara 55 procent av dem som röstade på M skulle göra det om det vore riksdagsval.

SmålandsPosten - 24 jul 14 kl. 06:04

SD-politiker efterfrågar fler barbröstade kvinnor

Fyra kvinnor från organisationen Femen, störde statsminister Fredrik Reinfeldts tal i Almedalen genom att visa brösten. Sverigedemokraten Håkan Klasson från Älmeboda tycker nu att den feministiska organisationen borde samarbeta med SD.
– Det kan vara en del utav herrarna som uppskattar de bara brösten.

Sydsvenskan - 21 apr 16 kl. 18:00

Olle Lönnaeus: Miljöpartiets kris handlar inte bara om politiker som vägrar ta kvinnor i hand

Stormen har slitit tag i maskrospartiet och nu flyger de utblommade fröna viljelöst i vinden. Vallöftena som sveks. Politikerna som inte höll måttet.

SmålandsPosten - 18 jul 14 kl. 06:11

Miljöpartiet har det enda kvinnliga toppnamnet

I Alvesta är ett av elva toppnamn på partiernas vallistor kvinnligt. Tillsammans med Markaryd är det lägst i länet. Namnet är Miljöpartiets Birgit Andersson.

Cornucopia - 04 okt 14 kl. 13:43

Miljöpartiet - fånarna på fortet

Magasinet Fokus fokuserar i senaste numret på Fångarna på fortet, dvs vad som händer när radikala miljöpartister för första gången ska möta verkligheten och faktiskt genomföra politik, i artikeln Experiment i full skala. Ett möjligt utfall är nämligen att gröna partier i princip helt utplånas i opinionen.

Som ett exempel tas Belgien upp där två gröna partier bokstavligen utplånades efter att ha suttit i regering.

HBL - 04 jan 15 kl. 19:23

Andelen kvinnor ökar bland riksdagskandidaterna

Andelen kvinnor bland riksdagskandidaterna ser ut att öka något jämfört med förra valet. De största partierna har nu utsett merparten av sina kandidater, visar uppgifter som FNB samlat in.Den största ökningen i antalet kvinnor på listorna ser ut att vara i SDP där 101 av partiets 205 utnämnda kandidater är kvinnor.

Helsingborgs Dagblad - 29 nov 15 kl. 20:28

Ett försök till breddning av partiet hjälper inte SD. Sekten är värst.

På Gastelyckan i Lund, mittemot hotellet Scandic Star där Sverigedemokraternas landsdagar hållits i tre dagar, ligger Rikets sal, en hemvist för Jehovas vittnen. Att associera SD med en sekt kan tyckas krystat när partiet i opinionsmätningar ligger kring 20 procent och är landets tredje största parti. Ändå är parallellen inte alltför långsökt.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 13 timmar sedan

Varför ska vår skatt gå till Norges klimatomställning?

Är det rimligt att svenska skattebetalare inte bara ska betala vår egen klimatomställning – utan också stå för den norska?Nog borde det rika oljelandet kunna ta sin del av ansvaret för klimatet, skriver Slöseriombudsmannen Johan Gustafsson..

Expressen - Igår: 18:01

Straffa IS-kvinnorna – de har blod på sina händer

Interpol varnar för en ”våg av terror” i Europa i samband med att terrormedlemmar friges från fängelser och återvänder till sina hemländer. I Sverige står vi fortfarande med byxorna nere och Advokatsamfundet lyckas inte skilja på Rotary och en terrorsekt, skriver Stefan Krakowski..

Expressen - Igår: 06:10

Brunsmetandet av SD kommer bara att öka

Snart kommer det troligen att börja gnissla betänkligt om den demokratiskt tveksamma JÖK-maktkartellen. Det enda som då återstår för att skyla över svikna vallöften, är att ytterligare trappa upp retoriken mot SD. En miljon väljare kommer att uppleva att även de stämplas som främlingsfientliga, som rena nazister, skriver professor Stefan Hedlund..

Expressen - I förrgår: 18:03

Det är dags att syna träningsbranschen

Låt mig gå rakt på sak: Media, gymkedjor och influencers – sluta sälja hälsa till kvinnor genom att tala om att vi inte duger som vi är. Ni VET att ni cementerar redan befintlig ångest som i sin tur vrider musten ur folk och skapar än mer ohälsa, Erika Kits Gölevik, tränare och tidigare chefredaktör för Women's health..

Expressen - I förrgår: 07:00

Vill UD köpslå med Kina om pressfriheten, Wallström?

Kan en ambassadör, som Anna Lindstedt i Kina, förhandla bort svensk yttrandefrihet?Vad gör utrikesminister Margot Wallström efter ambassadörens möte om Gui Minhai?.

Expressen - 20 feb 19 kl. 18:05

SD:s antiklimatpopulism skadar hela samhället

Istället för att presentera svar på hur klimatfrågan ska tacklas så ägnar sig SD åt att skapa splittringar i samhället och måla upp konflikter som inte behöver existera. Det är fullt möjligt att både ha en ambitiös klimatpolitik och en levande landsbygd, skriver Lorentz Tovatt (MP)..

Expressen - 20 feb 19 kl. 06:10

Vi behöver en lag mot skadliga sexrobotarna

”Sexrobotar” och ”sexdockor” förstärker och normaliserar synen på kvinnor som objekt och normaliserar mäns våld mot kvinnor. Det är dags för skärpt lagstiftning så att ny teknik inte reproducerar värderingar om att exploatera kvinnors kroppar, skriver Sveriges kvinnolobby, Roks och Unizon..

Expressen - 19 feb 19 kl. 12:25

Du får en chans, Damberg – håller du löftet till polisen?

Vi poliser är inte långsinta, vi är vana att ta emot smällar och törnar, vi är vana vid att bli illa behandlade, vi är vana vid att folk ljuger för oss. Vi är av hårt virke.Men det finns en gräns, skriver Martin Melin..

Expressen - 19 feb 19 kl. 06:10

Partiernas cyniska röstfiske: Säljer ut de hedersförtryckta

Att förespråkare för hedersförtrycket och extremismen flyttar fram sina positioner är uppenbart. Att de gör det med hjälp av några av de etablerade partierna i Sveriges riksdag är minst sagt skrämmande, skriver författaren Helene Bergman. .

Expressen - 18 feb 19 kl. 06:10

Kvinnor lider – förstatliga svensk förlossningsvård

Landstingen levererar inte jämlik vård. Det behövs ett nationellt ledarskap som pekar ut riktningen för hela förlossningsvården. Jag är beredd att ta det.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.