Nyteknik > Teknik

Sunday, 24 February, 04:45

Nyteknik - 13 nov 18 kl. 06:00

Efter svenska avvecklingen – Oskarshamns kärnkraftverk tvingades sänka effektenFör första gången har Svenska kraftnät beordrat ett kärnkraftverk att minska sin effektleverans på grund av minskad tröghet i elsystemet. Ordern utfärdades tre gånger i somras..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Svenska

Dela artikeln

96 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter svenska avvecklingen, Oskarshamns, kärnkraftverk, tvingades, sänka, effekten
Supermiljöbloggen - 30 sep 14 kl. 23:49

Oskarshamns kärnkraftverk går med miljardförlust

Oskarshamns kärnkraftverk går riktigt dåligt ekonomiskt och gör miljardförluster. Det är SVT som rapporterar att kärnkraftverket i Oskarshamn nu blivit en rejäl huvudvärk för ägarna. Både under 2012 och 2013 gjorde kärnkraftverket ca 1,5 miljarder kronor i förlust per år.

SVT - 19 dec 14 kl. 19:56

Oskarshamns kärnkraftverk kritiseras för brister

Oskarshamns kärnkraftverk anses ha stora brister i sitt arbete. Det säger Strålskyddsmyndigheten som nu ger kärnkraftsbolaget OKG bakläxa på den säkerhetsrapport som bolaget har upprättat..

SR - 23 jun 15 kl. 17:42

Vill börja stänga ned reaktor vid Oskarshamns kärnkraftverk

Elbolaget Eon vill påbörja arbetet för att stänga ned reaktor 2 vid Oskarshamns kärnkraftverk redan till år 2020..

SvD - 16 maj 16 kl. 17:01

Misstänkt föremål vid Oskarshamns kärnkraftverk

Ett misstänkt föremål har hittats i samband med en polisiär och militär övning vid Oskarshamns kärnkraftverk, rapporterar Aftonbladet..

NSD - 27 jun 12 kl. 15:27

Åtalsanmälan mot kärnkraftverk

Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) anmäler Oskarshamns Kraftgrupp (OKG) till åklagare. OKG, som driver Oskarshamns kärnkraftverk, uppges ha anlitat underentreprenörer för arbeten på kärnkraftverket, utan att dessa först godkänts av SSM. Enligt anmälan kan detta vara ett brott mot kärntekniklagen eller mot myndighetens föreskrifter..

BT - 27 jun 12 kl. 17:37

Slarv på kärnkraftverk anmäls

Oskarshamns Kraftgrup anmäls för brister i rutinerna vid Oskarshamns kärnkraftverk. Underleverantörer som OKG anlitat de två senaste åren har inte anmälts till Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM). Enligt SSM kan detta vara ett brott mot kärntekniklagen.

DI - 28 sep 13 kl. 09:32

Maneter invaderade kärnkraftverk

Efter flera veckors driftstörning skulle reaktor O 3 i Oskarshamns kärnkraftverk nå full effekt under fredagen. Men en plötslig invasion av maneter vid kylvattenintaget satte stopp för den planen, uppger lokala medier..

Kristianstadsbladet - 30 apr 14 kl. 07:30

Avställda kärnkraftverk i Oskarshamn


Samtliga tre reaktorer vid Oskarshamns kärnkraftverk är ur produktion. Reaktor 3 stoppades på tisdagsmorgonen automatiskt på grund av problem med en reglerventil i turbinanläggningen. OKG tog därefter beslutet att inte återstarta anläggningen innan det planerade årliga underhållsarbetet som skulle påbörjats på reaktorn om bara fyra dagar, enligt ett pressmeddelande från OKG.

ÖstersundsPosten - 30 apr 14 kl. 07:30

Avställda kärnkraftverk i Oskarshamn

Samtliga tre reaktorer vid Oskarshamns kärnkraftverk är ur produktion. Reaktor 3 stoppades på tisdagsmorgonen automatiskt på grund av problem med en reglerventil i turbinanläggningen. OKG tog därefter beslutet att inte återstarta anläggningen innan det planerade årliga underhållsarbetet som skulle påbörjats på reaktorn om bara fyra dagar, enligt ett pressmeddelande från OKG..

UNT - 30 apr 14 kl. 07:30

Avställda kärnkraftverk i Oskarshamn

Samtliga tre reaktorer vid Oskarshamns kärnkraftverk är ur produktion. Reaktor 3 stoppades på tisdagsmorgonen automatiskt på grund av problem med en reglerventil i turbinanläggningen.(TT).

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 22 timmar sedan

Senatorn vill bygga ”autobahn” i Kalifornien

Åtta nya filer med fri fart. I Kalifornien har senator John Moorlach lagt förslag om att anlägga en amerikansk autobahn. Men förslaget möter mycket kritik..

Nyteknik - Igår: 16:16

Jetströmmen fick Dreamlinern att flyga snabbare än ljudet

Under en flygning mellan LA och London hamnade en Boeing 787-9 Dreamliner i en ovanligt kraftig jetström. Medvinden gjorde att flygplanet nådde 1 289 km/h..

Nyteknik - Igår: 15:00

Volvo Cars lanserar nya hybriddrivlinor

Det har hittills varit mycket snack men få lanseringar från Volvo kring den utlovade elektrifieringen. Men nu presenteras en rad nya hybriddrivlinor..

Nyteknik - Igår: 14:56

300 år gammalt vrak har identifierats

Vraket som vilar under Marinmuseum i Karlskrona är med största sannolikhet örlogsskeppet Prins Carl, enligt ett pressmeddelande från museet..

Nyteknik - Igår: 14:00

Jätteanläggningens el räcker för att elektrifiera hela biltrafiken

UNDER SKALET. Stockholm Exergis biokraftanläggning förser 200 000 lägenheter med värme. Varje år tar den emot upp till 130 fartyg med restprodukter från trädindustrin..

Nyteknik - Igår: 13:30

Tusen gånger lättare lidar möjliggör självflygande drönare

Den väger och kostar ungefär en tusendel av dagens lidar-teknik. Nu hoppas utvecklarna att framsteget ska bana väg för autonoma mindre farkoster som drönare och robotar, men också hjälpa fordonsindustrin på vägen mot självkörande bilar..

Nyteknik - Igår: 06:00

Fler kvinnor blir civilingenjörer – men ökningen går långsamt

Var tredje utexaminerad civilingenjör är en kvinna. På tio år har andelen kvinnor ökat långsamt – för långsamt, anser föreningen Womengineer..

Nyteknik - Igår: 11:27

Dold mikrofon i Googles Nest-enhet – nu växer kritiken

Googles Nest-enhet visade sig var utrustad med en hemlig mikrofon. Nu ber företaget om ursäkt..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om Andrée-expeditionen

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Nyteknik - Igår: 11:12

Fynd kan lösa 120 år gammal gåta om misslyckade expeditionen till Arktis

Läkaren och författaren Bea Uusma har hittat ”rödbruna fläckar” på insidan av den kavaj som upptäckaren Knut Frænkel hade på sig när han dog i oktober 1897, efter ett försök att nå Arktis med luftballong tillsammans med upptäckarna Andrée och Strindberg..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.