Nyteknik > Teknik

Monday, 10 December, 10:17

Nyteknik - 13 nov 18 kl. 06:00

Efter svenska avvecklingen – Oskarshamns kärnkraftverk tvingades sänka effektenFör första gången har Svenska kraftnät beordrat ett kärnkraftverk att minska sin effektleverans på grund av minskad tröghet i elsystemet. Ordern utfärdades tre gånger i somras..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Svenska

Dela artikeln

96 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter svenska avvecklingen, Oskarshamns, kärnkraftverk, tvingades, sänka, effekten
Supermiljöbloggen - 30 sep 14 kl. 23:49

Oskarshamns kärnkraftverk går med miljardförlust

Oskarshamns kärnkraftverk går riktigt dåligt ekonomiskt och gör miljardförluster. Det är SVT som rapporterar att kärnkraftverket i Oskarshamn nu blivit en rejäl huvudvärk för ägarna. Både under 2012 och 2013 gjorde kärnkraftverket ca 1,5 miljarder kronor i förlust per år.

SVT - 19 dec 14 kl. 19:56

Oskarshamns kärnkraftverk kritiseras för brister

Oskarshamns kärnkraftverk anses ha stora brister i sitt arbete. Det säger Strålskyddsmyndigheten som nu ger kärnkraftsbolaget OKG bakläxa på den säkerhetsrapport som bolaget har upprättat..

SR - 23 jun 15 kl. 17:42

Vill börja stänga ned reaktor vid Oskarshamns kärnkraftverk

Elbolaget Eon vill påbörja arbetet för att stänga ned reaktor 2 vid Oskarshamns kärnkraftverk redan till år 2020..

SvD - 16 maj 16 kl. 17:01

Misstänkt föremål vid Oskarshamns kärnkraftverk

Ett misstänkt föremål har hittats i samband med en polisiär och militär övning vid Oskarshamns kärnkraftverk, rapporterar Aftonbladet..

NSD - 27 jun 12 kl. 15:27

Åtalsanmälan mot kärnkraftverk

Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM) anmäler Oskarshamns Kraftgrupp (OKG) till åklagare. OKG, som driver Oskarshamns kärnkraftverk, uppges ha anlitat underentreprenörer för arbeten på kärnkraftverket, utan att dessa först godkänts av SSM. Enligt anmälan kan detta vara ett brott mot kärntekniklagen eller mot myndighetens föreskrifter..

BT - 27 jun 12 kl. 17:37

Slarv på kärnkraftverk anmäls

Oskarshamns Kraftgrup anmäls för brister i rutinerna vid Oskarshamns kärnkraftverk. Underleverantörer som OKG anlitat de två senaste åren har inte anmälts till Strålsäkerhetsmyndigheten (SSM). Enligt SSM kan detta vara ett brott mot kärntekniklagen.

SvD - 10 jul 13 kl. 09:32

Nytt stopp i Oskarshamns reaktor

Kärnkraftsreaktorn O 1 i Oskarshamns kärnkraftverk stoppades åter på tisdagskvällen..

DI - 28 sep 13 kl. 09:32

Maneter invaderade kärnkraftverk

Efter flera veckors driftstörning skulle reaktor O 3 i Oskarshamns kärnkraftverk nå full effekt under fredagen. Men en plötslig invasion av maneter vid kylvattenintaget satte stopp för den planen, uppger lokala medier..

Kristianstadsbladet - 30 apr 14 kl. 07:30

Avställda kärnkraftverk i Oskarshamn


Samtliga tre reaktorer vid Oskarshamns kärnkraftverk är ur produktion. Reaktor 3 stoppades på tisdagsmorgonen automatiskt på grund av problem med en reglerventil i turbinanläggningen. OKG tog därefter beslutet att inte återstarta anläggningen innan det planerade årliga underhållsarbetet som skulle påbörjats på reaktorn om bara fyra dagar, enligt ett pressmeddelande från OKG.

ÖstersundsPosten - 30 apr 14 kl. 07:30

Avställda kärnkraftverk i Oskarshamn

Samtliga tre reaktorer vid Oskarshamns kärnkraftverk är ur produktion. Reaktor 3 stoppades på tisdagsmorgonen automatiskt på grund av problem med en reglerventil i turbinanläggningen. OKG tog därefter beslutet att inte återstarta anläggningen innan det planerade årliga underhållsarbetet som skulle påbörjats på reaktorn om bara fyra dagar, enligt ett pressmeddelande från OKG..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Deras unika flödesmotor ska revolutionera framtidens fordon

Vid första anblick, en spännande sexhjuling – men Ferox Azaris är mycket mer än så. Den demonstrerar företagets flödesmotor. Ett system som enligt tillverkaren kan revolutionera framtidens fordon..

Nyteknik - 1 timme sedan

Nasas sond studerar hotfulla asteroiden Bennu

Innehåller asteroiden Bennu ledtrådar till livets ursprung på jorden – och blir den om 150 år ett akut hot mot just livet på vår planet? Sonden Osiris-Rex är nu framme för att ta reda på det..

Nyteknik - 1 timme sedan

Fords algoritm kan förutse faror

I London har Ford loggat motsvarande 20 varv med bil runt jorden – detta för att identifiera platser med hög olycksrisk. Resultatet är en algoritm som kan förutse faror..

Nyteknik - 1 timme sedan

Över hälften av jordens befolkning är online

Runt 3,9 miljarder människor i världen använder internet. Det är första gången som över hälften av jordens befolkning är uppkopplad, meddelar FN-organet Internationella teleunionen (ITU)..

Nyteknik - 1 timme sedan

Simuleringarnas motsvarighet till GPS

Hur många av oss vet egentligen exakt hur en GPS fungerar?.

Nyteknik - 2 timmar sedan

Japanska åklagare åtalar Ghosn och Nissan

Åklagare i Japan har lämnat in ett formellt åtal mot den avsatte Nissan-ordföranden Carlos Ghosn för ekonomiska oegentligheter..

Nyteknik - 4 timmar sedan

BMW 530e laddhybrid – körglädje med komfort och prestanda

Följ med tiden och den utsläppsfria körningen, utan att tumma på dina krav. BMW 530e Sedan ger flexibiliteten att köra en effektiv laddhybrid som behållit 5-seriens hyllade egenskaper..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Ny studie: Pumpkraft 18 gånger billigare än batterier

För storskalig energilagring är pumpkraftverk billigare och mer miljövänligt än batterier, enligt en ny tysk studie. Men den får kritik för att skjuta bredvid målet..

Nyteknik - Igår: 06:30

Därför startar it-bolag rekryteringsresor till Jämtland

Flera it-företag har öppnat filial i Östersund efter att anställda själva tagit initiativ till en flytt. Nu sökes fler utvecklare som vill ta steget..

Nyteknik - I förrgår: 06:11

Robotrevolutionen börjar med Doom

Varje vecka vallfärdar it-chefer och kända forskare till en hjärnforskare i London. Kanske bär han på nyckeln till en artificiell intelligens som liknar vår, skriver Ny Tekniks Simon Campanello..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.