Barometern > Nyheter

Saturday, 23 February, 07:31

Barometern - 12 nov 18 kl. 19:34

Nytt ljus över hur MS uppstårEn viss sorts hjärnceller kan spela stor roll i utvecklingen av nervsjukdomen multipel skleros (MS) har forskare från Karolinska institutet (KI) upptäckt. Vid MS angriper immunförsvarets vita blodkroppar det isolerande fettämnet myelin som omger nervtrådarna i hjärnan.(TT).
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
MS, Karolinska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nytt, ljusöver hur MS , uppstår
Ekonomistas - 25 jun 13 kl. 07:00

Den översta procenten i (delvis) nytt ljus

Den ökade inkomstojämlikheten i västvärlden har fått mycket uppmärksamhet under senare tid. Bland de mest diskuterade måtten på denna ökade ojämlikhet är den ökade andelen av alla inkomster som den översta procenten i inkomstfördelningen tjänar. Nu har några nya studier kommit som vill nyansera bilden av topprocentens andel.

Alliansfritt Sverige - 02 jul 13 kl. 15:02

Moderater ser Fas 3 i ?nytt ljus?

Fas 3 funkar! Ja, det är sant, glöm alla rapporter och siffror som visar på motsatsen. De moderata riksdagsledamöterna Jenny Pettersson och Jan Ericcon har nämligen skrivit en debattartikel i vår allra käraste tidning GT om hur lyckad Fas 3, sysselsättningsfasen i Jobb- och utvecklingsgarantin (JOB), är.

Skånskan - 04 sep 16 kl. 22:22

Klosterkyrkan i nytt ljus

LUND I ett strilande regn på söndagskvällen invigdes och tändes Klosterkyrkans nya utomhusbelysning.Tidigare syntes kyrkan nästan inte alls på kvällen. Församlingen i Sankt Peters klosterkyrka som den egentligen heter ville ändra på detta och startade ett omfattande belysningsprojekt.

NSD - 24 okt 12 kl. 15:33

Luleå i nytt ljus

Politiken i form av ljus och ljud, ett hjärta att gunga i och spöknatt på Ebenezer.I morgon kväll när det skymmer får Luleåborna se sin stad i nytt ljus..

UNT - 01 nov 12 kl. 19:35

Nytt ljus på Uppsala

Ljusfestivalen Allt ljus på Uppsala invigs på fredagen. Det blir nytt ljus i tunnlar, på husfasader och skulpturer..

Expressen - 05 dec 12 kl. 07:52

Anders Nunstedt: Fansen får se Bruce i nytt ljus

Vi får inte bara se Bruce Springsteen i en ny arena nästa år. Vi kommer även att få se rockhjälten i ett nytt ljus. Men det handlar inte om någon ny turné, och det är tveksamt om han kommer att spela något nytt material..

Sydsvenskan - 08 jul 15 kl. 06:39

Nytt ljus på Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan lyser klarare än vanligt från sin plats på Liberty Island i New York. Orsaken? Ett nytt belysningssystem som invigdes inför åskådare och tjänstemän.

Helsingborgs Dagblad - 08 jul 15 kl. 06:39

Nytt ljus på Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan lyser klarare än vanligt från sin plats på Liberty Island i New York. Orsaken? Ett nytt belysningssystem som invigdes inför åskådare och tjänstemän.

GöteborgsPosten - 28 apr 11 kl. 10:17

Göteborgs konstmuseum | I nytt ljus

Intressant och belysande men inte riktigt kraftfull, tycker Lisbet Ahnoff om Konstmuseets helkvinnliga utställning I nytt ljus..

NT - 01 jun 11 kl. 16:09

Nytt ljus över Venedig

Världens äldsta och största konstutställning har blivit ännu större. På lördag öppnar den 54:e Venedigbiennalen, den här gången med ambitionen att kasta nytt ljus både över tillvaron och själva biennalen..

ÖstersundsPosten - 30 nov 99 kl. 00:00

Stortorget i nytt ljus

Många upplever Stortorget i Östersund som alltför mörkt. Nu ska det åtgärdas med nytt ljus..

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 15 minuter sedan

"Överväg att utreda alla IS-svenskar"

Ingen av de 150 svenskar som återvänt från terrorsekten IS har dömts för brott begångna i konfliktzonen. Vissa andra europeiska länder utreder alla som kommer tillbaka, men inte Sverige. Frågan borde diskuteras, anser terrorexperten Magnus Ranstorp.

Barometern - 30 minuter sedan

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan större polisiära händelser i Kalmar län och Kronoberg..

Barometern - 45 minuter sedan

Sverige: Åtalas för övergrepp på häst

Barometern - 1 timme sedan

Lördagskrönikan: Väldigt trevligt att vandra med vänner

För några år sedan blev vi övertalade av ett par vänner att följa med på en vandringsresa i Toscana. Vi var tveksamma men sa till sist ja. Det var tur..

Barometern - 1 timme sedan

Ken Slättengren: ”Jag ser fram emot att bli pensionär och sitta i en båt och fiska hela dagarna”

Alsterbrobördige Ken Slättengren bytte efter en skada i april ut löparskorna mot längdskidor. Med Vasaloppet i sikte lägger han all ledig tid på träningen. ”Hade jag haft en ledig vecka så hade jag lagt den tiden på att idrotta”, säger han.

Barometern - 1 timme sedan

Quiz om intron

Barometern - 1 timme sedan

Politiker kritisk till statligt byggstöd

Hultsfreds Bostäders vd Åke Nilsson (KD) försvarar de slopade byggsubventionerna och den kraftiga personalminskningen inom Arbetsförmedlingen som den lokala oppositionen kritiserat..

Barometern - 1 timme sedan

Därför står Halltorp utan affär – igen

Löpsedlarna vid ingången är från den 14 januari och det är mörkt i fönstren. På den låsta dörren sitter ett litet anslag: Stängt från 02/01. Halltorp är utan livsmedelsbutik – igen..

Barometern - 1 timme sedan

Ägaren hoppas på en ny pizzeria

Ägaren Avdal Nerway har stängt butiken i Halltorp, men han har inte givit upp. – Jag hoppas kunna öppna igen, jag vill inte sälja, säger han..

Barometern - 1 timme sedan

KD-politiker efterlyser fler tomter

"Folk är inte så köptrogna. Man måste handla om man vill ha kvar sin butik.”.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.