SVT > Ekonomi

Tuesday, 19 February, 19:44

SVT - 11 nov 18 kl. 16:14

”Vi behöver inte fler dagar som uppmanar till överkonsumtion”Kinesiska ”singeldagen” är kalenderns senaste kommersfest och i Sverige hoppas e-handlare på rejält klirr i kassan. Men alla är inte lika roade. – Vi behöver inte fler dagar som uppmanar till överkonsumtion, säger Alexandra Davidsson, generalsekreterare för föreningen Medveten konsumtion..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Alexandra Davidsson, Medveten

Dela artikeln

1684 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi behöver inte fler, dagarsom , uppmanartill , överkonsumtion
SmålandsPosten - 30 okt 17 kl. 08:33

Återvinningen öppen fler dagar

Lessebo kommuns återvinningscentral strax utanför Lessebo tätort kommer att ha öppet fler dagar efter årsskiftet. I stället för varannan lördag kommer centralen att hållas öppen varje helgfri lördag. .

DN - 09 feb 14 kl. 07:46

Männen tar ut allt fler dagar

Sedan 2000 har männens andel av dagar med föräldrapenning fördubblats, enligt ny statistik från Försäkringskassan. Trots ny rekordnotering tar dock männen bara ut var fjärde dag..

DN - 09 feb 14 kl. 07:46

Männen tar ut allt fler dagar

Sedan 2000 har männens andel av dagar med föräldrapenning fördubblats, enligt ny statistik från Försäkringskassan. Trots ny rekordnotering tar dock männen bara ut var fjärde dag..

SR - 27 feb 14 kl. 06:00

Allt fler dagar med extremvärme

Trots att den globala uppvärmningen har gått lite långsammare under de senaste femton åren, har forskarna sett att allt större landområden har dagar med extremvärme..

Nerikes Allehanda - 31 okt 14 kl. 15:28

Fler dagar för planering i barnomsorgen

Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att permanenta försöket med att ha fyra så kallade KUP-dagar per år i förskola och fritidshem..

Expressen - 01 nov 12 kl. 19:36

Ministern: "Fler dagar bör gå till pappan"

Kvällens första gäst i Expressens "Bar & Politik" var arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M). Ministern berättade att fler månader av föräldraförsäkringen bör vikas till pappan. - Jag skulle vilja att vi blir ännu starkare på jämställdhetsområdet, sa hon..

Helsingborgs Dagblad - 21 okt 17 kl. 01:02

USA uppmanar Irak att undvika våld

USA uppmanar Irak att begränsa regeringsstyrkornas "rörelser" i provinsen Kirkuk i norra Irak, för att undvika mer våld. "För att undvika missförstånd eller fler sammandrabbningar uppmanar vi den centrala regeringen att lugna situationen, genom att beg.

Sydsvenskan - 21 okt 17 kl. 01:02

USA uppmanar Irak att undvika våld

USA uppmanar Irak att begränsa regeringsstyrkornas "rörelser" i provinsen Kirkuk i norra Irak, för att undvika mer våld. "För att undvika missförstånd eller fler sammandrabbningar uppmanar vi den centrala regeringen att lugna situationen, genom att beg.

Dagen - 26 jan 11 kl. 11:25

Kerstin överlevde i fem dagar i bilen innan hon dog

I fem dagar försökte prästen Kerstin Segerberg överleva i sin insnöade bil. Hon skrev meddelanden till omvärlden i den långa väntan på hjälpen som aldrig kom. Kyrkoherden Birgitta Rolöf säger att det råder förstämning i församlingen.

BT - 18 okt 18 kl. 04:00

Borås behöver inte fler kommunalråd

Låt pengarna gå till fler händer i hemtjänsten istället för till fler politiker, uppmanar Tobias Halldin..

Fler nyheter från SVT

SVT - Igår: 08:49

Ann Linde om amerikanska biltullar: ”Skulle slå väldigt hårt mot Sverige”

Donald Trump har nu 90 dagar på sig att besluta om USA ska införa tullar mot europeiska personbilar. Utrikeshandelsminister Ann Linde (S) tror att det finns en stor risk att tullarna införs. – Det skulle slå väldigt hårt mot just Sverige, säger hon i Morgonstudion..

SVT - I förrgår: 23:25

Flygbolag i konkurs – alla avgångar inställda

Flygbolaget BMI har gått i konkurs. Under lördagen meddelade bolaget att alla avgångar ställs in. BMI flög bland annat sträckan Karlstad-Jönköping-Frankfurt..

SVT - 15 feb 19 kl. 20:55

Telias fiasko kostsamt för svenska skattebetalare

SVT kan i dag avslöja hur mycket Telias misslyckade satsningar i den region som företaget kallar Eurasien kostade. Enligt Telias egna beräkningar har man förlorat 21 miljarder kronor. En stor del av dessa pengar står svenska skattebetalare för genom statens stora ägande i Telia..

SVT - 13 feb 19 kl. 19:27

Toppchefer i Lundin Petroleum misstänks för brott

Oljebolaget Lundin Petroleums ordförande Ian Lundin och vd Alex Schneiter har delgivits misstanke om anstiftan till övergrepp i rättssak, rapporterar Dagens Nyheter..

SVT - 12 feb 19 kl. 21:07

”Snart kanske vi kan ta betalt med ett fingeravtryck”

Allt fler butiker väljer att inte ta kontanter, Anneli Gullström, Affärsutvecklingschef valde att ta det ett steg längre och i hennes butik betalas det genom en app. Som kund kan du stå var som helst i butiken och swisha din betalning..

SVT - 08 feb 19 kl. 09:18

Medborgarlön gav inte önskvärd effekt

Det finländska försöket med medborgarlön föll inte ut till belåtenhet, åtminstone inte enligt myndigheternas syfte, enligt den första studien av experimentet som avslutades vid årsskiftet..

SVT - 07 feb 19 kl. 08:53

Björn Wahlroos slutar som ordförande för Nordea

Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos slutar. Inför vårens bolagsstämma har han meddelat nomineringsrådet att han lämnar sitt styrelseuppdrag..

SVT - 07 feb 19 kl. 08:37

Fortfarande avvaktande bostadsmarknad

Sidledes är ett ord som används för att beskriva den svenska bostadsmarknaden just nu. Avvaktande ett annat. Priserna på både villor och bostadsrätter i landet i januari var oförändrade jämfört med samma månad 2018, enligt Svensk Mäklarstatistik..

SVT - 06 feb 19 kl. 13:06

Miljardvinst för svenska musikjätten Spotify

Under fjärde kvartalet redovisar Spotify för första gången i företagets historia en rörelsevinst. Bolagets största inkomstkälla, premiumanvändarna, ökade med 25 miljoner under perioden..

SVT - 05 feb 19 kl. 04:55

Flygbolag går i konkurs – alla avgångar ställs in

Det tyska flygbolaget Germania har lämnat in en konkursansökan. Alla avångar har ställts in under natten och personalen har informerats, skriver de på sin hemsida..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.