SVT > Ekonomi

Monday, 17 December, 03:20

SVT - 11 nov 18 kl. 16:14

”Vi behöver inte fler dagar som uppmanar till överkonsumtion”Kinesiska ”singeldagen” är kalenderns senaste kommersfest och i Sverige hoppas e-handlare på rejält klirr i kassan. Men alla är inte lika roade. – Vi behöver inte fler dagar som uppmanar till överkonsumtion, säger Alexandra Davidsson, generalsekreterare för föreningen Medveten konsumtion..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Sverige, Alexandra Davidsson, Medveten

Dela artikeln

1685 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi behöver inte fler, dagarsom , uppmanartill , överkonsumtion
SmålandsPosten - 30 okt 17 kl. 08:33

Återvinningen öppen fler dagar

Lessebo kommuns återvinningscentral strax utanför Lessebo tätort kommer att ha öppet fler dagar efter årsskiftet. I stället för varannan lördag kommer centralen att hållas öppen varje helgfri lördag. .

DN - 09 feb 14 kl. 07:46

Männen tar ut allt fler dagar

Sedan 2000 har männens andel av dagar med föräldrapenning fördubblats, enligt ny statistik från Försäkringskassan. Trots ny rekordnotering tar dock männen bara ut var fjärde dag..

DN - 09 feb 14 kl. 07:46

Männen tar ut allt fler dagar

Sedan 2000 har männens andel av dagar med föräldrapenning fördubblats, enligt ny statistik från Försäkringskassan. Trots ny rekordnotering tar dock männen bara ut var fjärde dag..

SR - 27 feb 14 kl. 06:00

Allt fler dagar med extremvärme

Trots att den globala uppvärmningen har gått lite långsammare under de senaste femton åren, har forskarna sett att allt större landområden har dagar med extremvärme..

Nerikes Allehanda - 31 okt 14 kl. 15:28

Fler dagar för planering i barnomsorgen

Barn- och utbildningsnämnden har beslutat att permanenta försöket med att ha fyra så kallade KUP-dagar per år i förskola och fritidshem..

Expressen - 01 nov 12 kl. 19:36

Ministern: "Fler dagar bör gå till pappan"

Kvällens första gäst i Expressens "Bar & Politik" var arbetsmarknadsminister Hillevi Engström (M). Ministern berättade att fler månader av föräldraförsäkringen bör vikas till pappan. - Jag skulle vilja att vi blir ännu starkare på jämställdhetsområdet, sa hon..

Helsingborgs Dagblad - 21 okt 17 kl. 01:02

USA uppmanar Irak att undvika våld

USA uppmanar Irak att begränsa regeringsstyrkornas "rörelser" i provinsen Kirkuk i norra Irak, för att undvika mer våld. "För att undvika missförstånd eller fler sammandrabbningar uppmanar vi den centrala regeringen att lugna situationen, genom att beg.

Sydsvenskan - 21 okt 17 kl. 01:02

USA uppmanar Irak att undvika våld

USA uppmanar Irak att begränsa regeringsstyrkornas "rörelser" i provinsen Kirkuk i norra Irak, för att undvika mer våld. "För att undvika missförstånd eller fler sammandrabbningar uppmanar vi den centrala regeringen att lugna situationen, genom att beg.

Dagen - 26 jan 11 kl. 11:25

Kerstin överlevde i fem dagar i bilen innan hon dog

I fem dagar försökte prästen Kerstin Segerberg överleva i sin insnöade bil. Hon skrev meddelanden till omvärlden i den långa väntan på hjälpen som aldrig kom. Kyrkoherden Birgitta Rolöf säger att det råder förstämning i församlingen.

BT - 18 okt 18 kl. 04:00

Borås behöver inte fler kommunalråd

Låt pengarna gå till fler händer i hemtjänsten istället för till fler politiker, uppmanar Tobias Halldin..

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 17:29

Facebook-bugg gjorde det möjligt för appar att ta del av opublicerade bilder

En bugg på sociala medier-jätten Facebook ska under tolv dagar i september gjort att vissa appar kopplade till plattformen kunnat se bilder som inte ens har publicerats. Buggen kan, enligt ett pressmeddelande, ha påverkat nära sju miljoner användare..

SVT - 10 dec 18 kl. 04:16

Bankerna återvinner förtroende bland kunderna

Nischaktörer inom lån och sparande har under de senare åren varit bättre än storbankerna på att vinna kundernas förtroende. Men Svenskt kvalitetsindex (SKI) mätning visar att de traditionella storbankerna i år stärkt sin position, bland annat genom att erbjuda personlig service..

SVT - 09 dec 18 kl. 11:50

Skillnaden mellan utgångspris och slutpris stiger

Skillnaden mellan utgångspris och slutpris har stigit på bred front det senaste året – trots att priserna på bostadsrätter gått ner generellt. Vissa mäklare har en större budpremie än andra, visar statistik som TT sammanställt. – Kan vara ett sätt att locka köpare, säger en bostadsforskare..

SVT - 08 dec 18 kl. 05:39

Därför är väldens börser så känsliga just nu

Torsdagen blev den sämsta hittills i år på Stockholmsbörsen. Men raset var ännu kraftigare på de ledande Europabörserna. SVT:s ekonomireporter Peter Rawet reder ut vad som händer med ekonomin i stort just nu – börsen, räntan och bopriserna..

SVT - 05 dec 18 kl. 15:44

Bostadspriserna föll i november

Bostadspriserna sjönk under november, visar siffror från Svensk Mäklarstatistik. För hela landet blev fallet en procent för villor och bostadsrätter..

SVT - 05 dec 18 kl. 09:11

Telia Company säljer sitt nät i Uzbekistan

Telia Company avyttrar sitt innehav i Ucell (FE Coscom LLC) till den uzbekiska statens myndighet för stöd till privatägda företag och utveckling av konkurrenssituation, skriver man i ett pressmeddelande..

SVT - 04 dec 18 kl. 22:18

Kursras på Wall street – oro för recession

USA-börserna backade kraftigt på tisdagen sedan oron ökat för ränteutvecklingen på obligationsmarknaden, samtidigt som det är osäkert vad det till synes mildrade tonläget mellan USA och Kina egentligen är värt..

SVT - 04 dec 18 kl. 08:57

Högre SAS-vinst än väntat

SAS lyfter oväntat högt. -I det övre intervallet av vår prognos, säger en nöjd flygbolagschef, Rickard Gustafson, efter att delårsresultatet presenterats..

SVT - 04 dec 18 kl. 05:27

Därför behöver du bry dig om tjänstepensionen

Har du också tänkt dig sätta dig in i tjänstepensionen men tänkt ”jag tar det senare”? Då är du inte ensam. Men utan att ha en bild över tjänstepensionen är det svårt att veta hur mycket man bör spara privat.

SVT - 02 dec 18 kl. 04:57

USA och Kina överens: Inga nya tullar – på 90 dagar

USA:s president Donald Trump och Kinas Xi Jinping möttes för ett middagsmöte efter G20-mötet i argentinska Buenos Aires. Och nu ser hotet om ett eskalerande handelskrig vara över för den här gången. Parterna kom överens om 90 dagars vapenvila.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.