Expressen > Nöje

Saturday, 19 January, 22:32

Liknande nyheter

Taggar: BetygenDe var , bästi , mycket bättre
Sydsvenskan - 15 apr 15 kl. 16:58

Prata om oron för de nya betygen med lärarna

I en debattartikel i Sydsvenskan berättar Vanessa Andersson om sin oro över betygen och hur hon upplever skolan (Åsikter 10/4). Vanessa ville ha svar av Skolverket och jag tycker att det är viktigt att ge henne ett svar. Jag har stor förståelse för den bild hon ger, och att skolan kan upplevas som stressig för många.

Sydsvenskan - 18 nov 11 kl. 00:01

Betygen stiger trots kunskapstapp

Arkivfoto: Lars Brundin
Andelen gymnasieelever med toppbetyg har ökat 27 gånger sedan 90-talet. Men kunskaperna är sämre.
I femton år har slutbetygen för niondeklassare gått uppåt ?

Skånskan - 20 jun 18 kl. 10:25

Betygen för Malmös nior blir bättre

Malmö En analys visar att betygen blir bättre för eleverna i nian. "Glädjande", säger grundskoledirektören i Malmö stad.Betygen blir bara bättre för Malmö stads niondeklassare.

Sydsvenskan - 07 maj 11 kl. 10:08

Elevdatorer höjer inte betygen

Foto: Lisbeth Westerlund
Elevdatorer införs med argumentet att förbättra elevernas prestationer. Hittills har man inte kunnat se det på betyg eller provresultat. Men elever och lärare är nöjda och eleverna tycker själva att de pluggar mer.

Dagen - 10 feb 12 kl. 03:00

Fuska inte med betygen

En lärare som medvetet sätter ett för högt betyg på en elev med ofullständiga kunskaper eller ett för lågt betyg på en elev med goda kunskaper måste ifrågasättas för sin lämplighet för yrket. Det anser Yvonne Andersson (KD).

Under hösten har betygssystemet varit ett hett ämne, omskrivet och debatterat.

Nya Wermlands Tidningen - 10 mar 12 kl. 10:00

Här är betygen på alla BIK-spelare

Nu har vi betygsatt alla BIK Karlskoga-spelare för deras prestationer under den hockeyallsvenska säsongen. Betygen står för: 5 poäng: Elitserieklass, 4: Mycket bra allsvensk klass, 3: Bra allsvensk klass, 2: Godkänd allsvensk klass, 1: Division 1-klass. I juryn har sportredaktionen ?

Cornucopia - 27 sep 13 kl. 11:11

"Går man på en friskola är risken större att betygen försvinner"

I Sundsvall visar det sig att hela gymnasieårskursers avgångsbetyg saknas efter JB-koncernens konkurs. Fler betyg riskerar försvinna och fd elever uppmanas att skicka in betygskopior till kommunens arkiv. Annars kan bevis på att de alls gått gymnasiet försvinna.

BT - 09 sep 14 kl. 08:15

Tjejerna drar ned betygen

Nu är det tjejerna som drar ner resultatet på skolorna med de sämsta betygen i Borås. Annars brukar grabbarna betraktas som den svenska skolans stora problem när det gäller könsskillnader. – Det är häpnadsväckande att det är flickorna som presterar sämst.

Skånskan - 20 jun 16 kl. 17:32

Viss ökning av betygen i Malmös grundskolor

Malmö Det genomsnittliga meritvärdet bland niorna i Malmös kommunala grundskolor ökar något.
Ökar gör också andelen elever med gymnasiebehörighet, om man inte räknar nyanlända elever.Den nationella definitionen av nyanlända är de elever som kommit till Sverige de senaste fyra åren, men Malmö kommun kan inte ta fram statistik från föregående år som tar hänsyn till detta.

Barometern - 28 okt 18 kl. 16:51

Mållöst på Tele2 Arena – här är betygen på KFF-spelarna

Mötet mellan Kalmar FF och Hammarby förblev mållöst. Här är betygen på KFF-spelarna. Under betygen hittar du mer information om matchen.

Politikerbloggen - 12 jan 11 kl. 08:47

BETYGEN Elever ska få kunna överklaga sina betyg

ÖVERKLAGA BETYGEN. En statlig utredning föreslår att elever ska få möjlighet att ompröva sina betyg. Utredningen är beställd av tveksamme Jan Björklund och presenteras senare idag, erfar Ekot.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Vännen om Aviciis vändning - hyllas efter familjens vilja

Vinnarna var många på P3 Guld, men det som fick galagästerna att gråta var hyllningen till Avicii. Han uppmärksammades med ett specialnummer där hans familjs vilja varit involverad, och vännen Carl Falk presenterade uppträdandet. – När vi sågs och jobbade tillsammans sista gången i Los Angeles förra året sa Tim att det för första gången kändes spännande och kul att göra musik på flera år, minns Carl Falk med darrande röst i direktsändning sitt sista möte med Avicii..

Expressen - 1 timme sedan

Söderbloms beteende irriterar: ”Ska inte vara mallig”

Lena Söderblom har en lång och framgångsrik karriär.Men när hon berättar är hon så ödmjuk att de andra nästan ilsknar till.– Man ska inte vara mallig, säger Lena..

Expressen - 1 timme sedan

Carola dumpad av hemliga kärleken: ”Käftsmäll i hjärtat”

Carola Häggkvist har upplevt sin beskärda del av hjärtesorg.I ”Så mycket bättre - guldkorn” berättar artisten om en livskärlek – som valde bort henne.– Jag fick mig en rejäl käftsmäll i hjärtat, säger Carola i programmet..

Expressen - 2 timmar sedan

Lena Söderblom talar ut om sin kända pappas död

Skådespelaren Lena Söderblom växte upp med en rikskänd pappa – Åke Söderblom.Den populära skådespelaren gick bort dramatiskt redan vid 55-års ålder.– Det var massor kvar jag hade velat prata med honom om, säger Lena Söderblom om saknaden i ”Stjärnorna på slottet”..

Expressen - 4 timmar sedan

Artisten är Robinson- Robbans nya kärlek

Kärlekslivet har åkt bergochdalbana senaste året.Robert ”Robinson-Robban” Anderssons har både blivit dumpad och funnit räddningen i nya flickvännen. Men han kämpade länge för att få tillbaka exflickvännen.

Expressen - 6 timmar sedan

Samirs uppbrott från Sigrid – därför gjorde han slut

Sigrid Bernson och Samir Badran har gjort slut. ”Känns jättetråkigt, vi har haft det så sjukt bra tillsammans och att behöva göra slut med en person som står så nära är något av det jobbigaste jag gjort i mitt liv.” bekräftar Samir Badran uppbrottet till Expressen..

Expressen - 8 timmar sedan

Kända tv-paret gifta – trots att de var syskon

Med fyra fruar blir släktträdet snårigt. Det vet polygama tv-stjärnan Kody Brown som nu bjuder på ytterligare ett chockerande avslöjande.Realitystjärnan var tidigare syskon med en av sina fruar, uppger nöjessajten Radar..

Expressen - 8 timmar sedan

Davids, 88, drömvinst i TV4 – firade så stolen gick sönder

David Holmbergs ekonomiska framtid är säkrad.Trissvinnaren skrapade hem miljonbelopp i lördagens ”Nyhetsmorgon” – men vägen till vinsten var dramatisk.– När du fick den här lotten av din fru i fars dagspresent ramlade du av stolen, frågar programledaren Jenny Strömstedt vinnaren i ”Nyhetsmorgon”..

Expressen - 12 timmar sedan

Löwengrip: ”Jag har en ny stalker”

Entreprenören Isabella Löwengrip har en ny stalker, berättar hon.Trots det ser hon lovande på det nya året, som hon planerar att ta sig igenom utan män.– Jag blev faktiskt skild i lördags, så nu är jag äntligen singel, säger hon..

Expressen - 12 timmar sedan

Så ser Eminems dotter Hailie ut i dag – gör succé

Eminems dotter Hailie Jade har vuxit upp. Idag är hon 23 år och trots att hon undviker rampljuset gör hon nu succé på sociala medier. 1,4 miljoner personer följer nu kändisdotterns uppdateringar på Instagram.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.