DN > Nyheter

Monday, 19 November, 14:33

DN - 10 nov 18 kl. 20:08

Tysklands och Frankrikes ledare tillbaka till laddad platsFörsta världskriget tog slut i en skogsglänta i norra Frankrike. Dit, precis 100 år senare, kom Frankrikes president Emmanuel Macron och Tysklands förbundskansler Angela Merkel på lördagen för att delta i en högtidlig ceremoni..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Frankrikes, Frankrike, Emmanuel Macron, Tysklands, Angela Merkel

Dela artikeln

325 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tysklandsoch , Frankrikes, ledaretillbaka till , laddadplats
YLE - 19 jun 17 kl. 19:41

Frankrikes och Tysklands GP återvänder – 21 tävlingar nästa säsong

Efter en paus på tio år kommer formel 1-förarna igen att tävla i Frankrike. Frankrikes GP gör tillsammans med Tysklands GP comeback nästa säsong. Nu är det klart att nästa säsong i VM-serien i formel 1 kommer att bestå av 21 tävlingar.

DI - 13 feb 15 kl. 07:00

Ledare: Fred i vår tid?

Som första kärnvapenmakt i historien skrev Ukraina 1992 på ett avtal om att lämna ifrån sig världens då tredje största kärnvapenarsenal, två år senare ratificerat i ett avtal mellan Ryssland, Ukraina, USA och Storbritannien. Signatärerna utlovade det nya landet säkerhetsgarantier, territoriell integritet, suveränitet och militär hjälp, samt att omedelbart använda sin makt i FN:s säkerhetsråd om Ukraina skulle hotas. Ukraina blev ett lysande exempel på den nya hoppfulla världsordningen och landet gav sig snabbt hän i det internationella säkerhetskollektivet.

BT - 11 dec 14 kl. 14:53

EU-ledare dränkta i mjölk

Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Frankrikes president François Hollande och EU:s jordbrukskommissionär Phil Hogan dränktes i mjölk - åtminstone bildligt talat - när europeiska mjölkbönder på torsdagen demonstrerade mot fallande priser genom att hälla rena mjölkfloden över ledarnas porträtt framför EU-kommissionen i Bryssel. Oron är stor för ett ännu större prisras när medlemsländernas mjölkkvoter tas bort från i vår.- Tecknen är tydliga: det här går riktigt åt pipan, befarar Kjartan Poulsen från den danska producentorganisationen LDM.

SvD - 11 dec 14 kl. 14:53

EU-ledare dränkta i mjölk

Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Frankrikes president François Hollande och EU:s jordbrukskommissionär Phil Hogan dränktes i mjölk - åtminstone bildligt talat - när europeiska mjölkbönder på torsdagen demonstrerade mot fallande priser genom att hälla rena mjölkfloden över ledarnas porträtt framför EU-kommissionen i Bryssel..

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 14 kl. 14:56

EU-ledare dränkta i mjölk

Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Frankrikes president François Hollande och EU:s jordbrukskommissionär Phil Hogan dränktes i mjölk — åtminstone bildligt talat — när europeiska mjölkbönder på torsdagen demonstrerade mot fallande priser genom att hälla rena mjölkfloden över ledarnas porträtt framför EU-kommissionen i Bryssel..

BT - 11 jan 15 kl. 15:43

Världens ledare i marsch för frihet

Manifestationsmarschen för frihet är nu i gång i Paris. I täten går flera mörkklädda världsledare arm i arm, bland dem Frankrikes president François Hollande och Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Direktsända bilder visar på enorma människomassor i kvarteren runt Place de la Republique.

SvD - 11 jan 15 kl. 15:43

Världens ledare i marsch för frihet

Manifestationsmarschen för frihet är nu i gång i Paris. I täten går flera mörkklädda världsledare arm i arm, bland dem Frankrikes president François Hollande och Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Direktsända bilder visar på enorma människomassor i kvarteren runt Place de la Republique..

GöteborgsPosten - 11 jan 15 kl. 07:28

Världens ledare i marsch för frihet

Manifestationsmarschen för frihet är nu i gång i Paris. I täten går flera mörkklädda världsledare arm i arm, bland dem Frankrikes president François Hollande och Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Direktsända bilder visar på enorma människomassor i kvarteren runt Place de la Republique..

SR - 05 feb 15 kl. 12:42

Utländska ledare till Kiev - vill mäkla fred

De diplomatiska försöken att få slut på striderna i Ukraina intensifieras. I förmiddags kom den amerikanske utrikesministern John Kerry till Kiev, och nu är dessutom Tysklands Angela Merkel och Frankrikes Francois Hollande på väg till Kiev..

Sydsvenskan - 24 apr 16 kl. 07:23

Obama träffar EU-ledare i Hannover

Flyktingkrisen, Syrienkriget och frihandelsavtalet TTIP. Det är tre av de ämnen som står i fokus när USA:s president Barack Obama besöker tyska Hannover för ett informellt toppmöte med ledarna för de största EU-länderna.Med på mötet finns Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Frankrikes president François Hollande, Storbritanniens premiärminister David Cameron och Italiens premiärminister Matteo Renzi.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Gascoigne antastade kvinna – åtalas

Den förre engelske fotbollsstjärnan Paul Gascoigne åtalas för sexuellt övergrepp efter att ha antastat en kvinna på ett tåg..

DN - 15 minuter sedan

Saik-ordföranden avgår efter kritiken

Pengarna som samlades in till den avlidne bandyspelaren Axel Jonssons minne, och som bland annat skulle gå direkt till barncancerfonden, gick i stället rätt in i Sandvikens klubbkassa för löpande utgifter..

DN - 45 minuter sedan

Fischer: Inte orättvist att rikta mig till alla män

Nilla Fischers tal för jämställdhet fick herrlandslaget att reagera. Nu kommenterar hon diskussionen. ”Fultolka inte mitt budskap”, skriver landslagsbacken.

DN - 45 minuter sedan

Utbetalda skattepengar troligen förlorade

Om bedragare utomlands lyckats få mångmiljonbelopp utbetalda av Skatteverket är pengarna sannolikt förlorade. Myndigheten har tills nu inte känt till att den betalat pengar till bolag som figurerar i en bedrägeriutredning..

DN - 45 minuter sedan

Minnesord: Hugo Rydén

Författaren Hugo Rydén, Örnsköldsvik, har avlidit vid 91 års ålder. Närmast anhöriga är hustrun Solveig och dottern Karin med familj..

DN - 30 minuter sedan

Nytt vulkanutbrott drabbar Guatemala

I juni drabbades Guatemala av ett vulkanutbrott som krävde nästan 200 människors liv och där många byar och byggnader begravdes under aska, sten och giftiga gaser..

DN - 45 minuter sedan

Tio procent av Stockholms unga utsatta för hedersnormer

Hedersnormerna i Stockholm påverkar var tionde niondeklassare i Stockholmsområdet, enligt en ny enkätundersökning som presenteras i en rapport av Stockholms stad.  Tio procent säger sig leva under olika hedersnormer. Sju procent säger sig ha utsatts eller utsatt någon för kollektivt sanktionerat våld.

DN - 1 timme sedan

Westberg missar EM: ”Förstås jättetråkigt”

Johanna Westberg missar EM i Frankrike som inleds nästa vecka. Hon lämnar återbud av privata skäl. ”Jag kan tyvärr inte gå in mer i detalj i dagsläget och hoppas att det respekteras”, säger 28-åringen..

DN - 2 timmar sedan

Visselblåsare som avslöjade miljardhärva i Danske bank träder fram

KÖPENHAMN. Fram till för bara ett par månader sedan var hans namn okänt för offentligheten. På måndagsförmiddagen trädde visselblåsaren Howard Wilkinson fram i danska folketinget för att ge sin version av den största penningtvättskandalen i modern historia.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.