DN > Nyheter

Monday, 22 April, 20:16

DN - 10 nov 18 kl. 20:08

Tysklands och Frankrikes ledare tillbaka till laddad platsFörsta världskriget tog slut i en skogsglänta i norra Frankrike. Dit, precis 100 år senare, kom Frankrikes president Emmanuel Macron och Tysklands förbundskansler Angela Merkel på lördagen för att delta i en högtidlig ceremoni..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Frankrikes, Frankrike, Emmanuel Macron, Tysklands, Angela Merkel

Dela artikeln

327 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tysklandsoch , Frankrikes, ledaretillbaka till , laddadplats
YLE - 19 jun 17 kl. 19:41

Frankrikes och Tysklands GP återvänder – 21 tävlingar nästa säsong

Efter en paus på tio år kommer formel 1-förarna igen att tävla i Frankrike. Frankrikes GP gör tillsammans med Tysklands GP comeback nästa säsong. Nu är det klart att nästa säsong i VM-serien i formel 1 kommer att bestå av 21 tävlingar.

DI - 13 feb 15 kl. 07:00

Ledare: Fred i vår tid?

Som första kärnvapenmakt i historien skrev Ukraina 1992 på ett avtal om att lämna ifrån sig världens då tredje största kärnvapenarsenal, två år senare ratificerat i ett avtal mellan Ryssland, Ukraina, USA och Storbritannien. Signatärerna utlovade det nya landet säkerhetsgarantier, territoriell integritet, suveränitet och militär hjälp, samt att omedelbart använda sin makt i FN:s säkerhetsråd om Ukraina skulle hotas. Ukraina blev ett lysande exempel på den nya hoppfulla världsordningen och landet gav sig snabbt hän i det internationella säkerhetskollektivet.

BT - 11 dec 14 kl. 14:53

EU-ledare dränkta i mjölk

Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Frankrikes president François Hollande och EU:s jordbrukskommissionär Phil Hogan dränktes i mjölk - åtminstone bildligt talat - när europeiska mjölkbönder på torsdagen demonstrerade mot fallande priser genom att hälla rena mjölkfloden över ledarnas porträtt framför EU-kommissionen i Bryssel. Oron är stor för ett ännu större prisras när medlemsländernas mjölkkvoter tas bort från i vår.- Tecknen är tydliga: det här går riktigt åt pipan, befarar Kjartan Poulsen från den danska producentorganisationen LDM.

SvD - 11 dec 14 kl. 14:53

EU-ledare dränkta i mjölk

Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Frankrikes president François Hollande och EU:s jordbrukskommissionär Phil Hogan dränktes i mjölk - åtminstone bildligt talat - när europeiska mjölkbönder på torsdagen demonstrerade mot fallande priser genom att hälla rena mjölkfloden över ledarnas porträtt framför EU-kommissionen i Bryssel..

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 14 kl. 14:56

EU-ledare dränkta i mjölk

Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Frankrikes president François Hollande och EU:s jordbrukskommissionär Phil Hogan dränktes i mjölk — åtminstone bildligt talat — när europeiska mjölkbönder på torsdagen demonstrerade mot fallande priser genom att hälla rena mjölkfloden över ledarnas porträtt framför EU-kommissionen i Bryssel..

BT - 11 jan 15 kl. 15:43

Världens ledare i marsch för frihet

Manifestationsmarschen för frihet är nu i gång i Paris. I täten går flera mörkklädda världsledare arm i arm, bland dem Frankrikes president François Hollande och Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Direktsända bilder visar på enorma människomassor i kvarteren runt Place de la Republique.

SvD - 11 jan 15 kl. 15:43

Världens ledare i marsch för frihet

Manifestationsmarschen för frihet är nu i gång i Paris. I täten går flera mörkklädda världsledare arm i arm, bland dem Frankrikes president François Hollande och Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Direktsända bilder visar på enorma människomassor i kvarteren runt Place de la Republique..

GöteborgsPosten - 11 jan 15 kl. 07:28

Världens ledare i marsch för frihet

Manifestationsmarschen för frihet är nu i gång i Paris. I täten går flera mörkklädda världsledare arm i arm, bland dem Frankrikes president François Hollande och Tysklands förbundskansler Angela Merkel. Direktsända bilder visar på enorma människomassor i kvarteren runt Place de la Republique..

SR - 05 feb 15 kl. 12:42

Utländska ledare till Kiev - vill mäkla fred

De diplomatiska försöken att få slut på striderna i Ukraina intensifieras. I förmiddags kom den amerikanske utrikesministern John Kerry till Kiev, och nu är dessutom Tysklands Angela Merkel och Frankrikes Francois Hollande på väg till Kiev..

Sydsvenskan - 24 apr 16 kl. 07:23

Obama träffar EU-ledare i Hannover

Flyktingkrisen, Syrienkriget och frihandelsavtalet TTIP. Det är tre av de ämnen som står i fokus när USA:s president Barack Obama besöker tyska Hannover för ett informellt toppmöte med ledarna för de största EU-länderna.Med på mötet finns Tysklands förbundskansler Angela Merkel, Frankrikes president François Hollande, Storbritanniens premiärminister David Cameron och Italiens premiärminister Matteo Renzi.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Varberg ångar på i superettan

Det verkar pågå något riktigt intressant i Varberg i år..

DN - 1 timme sedan

Segermaskinen mot femte raka SM-guldet

Engelholm är på väg mot femte raka SM-guldet i volleyboll. Men första SM-finalen blev tuffare än väntat och segersiffrorna mot Örebro skrevs till 3–2 (22–25, 25–17, 23–25, 25–16, 15–6) hemma i Kungsgårdshallen. .

DN - 4 timmar sedan

”Vi lankeser måste stå enade och besegra terrorismen”

Dagen efter terroristattackerna på Sri Lanka som kostat 290 människor livet och skadat över 500 ligger stadens gator i princip öde. På grund av utegångsförbudet, som slutade gälla klockan 06.00 på måndagen, har inte tågförare och bussförare kunnat ta sig till jobbet, och endast de minitaxifordon som kallas tuktuk syns på vägarna..

DN - 4 timmar sedan

”Vi kan ledigt föda 10 miljarder människor”

Torbjörn Tännsjö: Klimatfrågan pekar mot en kontroversiell slutsats..

DN - 4 timmar sedan

Misstänkt anlagda bränder i Gislaved

Det brinner kraftigt i närheten av speedwaybanan i småländska Gislaved..

DN - 8 timmar sedan

OS-guldmedaljör gripen under klimatprotest

Den olympiske mästaren i kanotslalom Etienne Stott var en av hundratals personer som greps i samband med klimatprotesterna i London i påskhelgen..

DN - 12 timmar sedan

Profilvärvningarna ska lyfta Djurgården i damallsvenskan

Efter två raka sjätteplatser var det förra säsongen meningen att Djurgården skulle få lyftet i damallsvenskan. Men skador innebar att säsongen blev hackig, och i slutskedet blev det en kamp för att klara kontraktet. Nu tar Djurgården nya tag.

DN - 12 timmar sedan

Alien: Numera önskar jag mig inte en seg råtta

Kåseri. Elin ”Alien” Peters firar påsk genom att tänka på påskägg hon fått – och inte fått..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.