DN > Utrikes

Saturday, 20 April, 21:11

DN - 10 nov 18 kl. 12:12

Löfven: Macron har rätt när han jämför med 1930-taletPARIS. Statsminister Stefan Löfven ger Frankrikes president Emmanuel Macron rätt när denne varnar för likheter mellan 1930-talets fascistiska utveckling och dagens Europa. – Jo, det finns likheter. Tiden är en helt annan, men vi måste lära av historien, säger Stefan Löfven till DN..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Paris, Stefan Löfven, Frankrikes, Emmanuel Macron, Europa, DN

Dela artikeln

1768 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Löfven, Macronhar rätt när han , jämförmed , 1930-talet
Sydsvenskan - 18 apr 16 kl. 12:36

Olle Lönnaeus: Löfven övertygade MP-språkrören om att Kaplan skadat regeringen

Om statsminister Stefan Löfven tvekade inför att avskeda Mehmet Kaplan så blev avslöjandet att bostadsministern liknat Israels agerande i Gaza med Hitlers nazister under 1930-talet droppen som fick bägaren att rinna över. Sveriges relationer med Israel har varit usla sen regeringen erkänt Palestina och Margot Wallström anklagat israelerna för ”utomrättliga avrättningar”. Israelisk protest mot Kaplan Löfven och Wallström har vägt varje ord på guldvåg.

BT - 23 okt 14 kl. 13:58

Alliansen har gett Löfven en guldsits

Hej, Stefan Löfven. Du och din finansminister säger ju att det mesta är fel i Sverige och att pengarna är slut. Jag antar att ni haft mycket att göra och inte har hunnit kolla så noga på hur det faktiskt ser ut?

Skånskan - 11 apr 19 kl. 05:30

Sam­ar­be­te är inget nytt för C

Ja­nu­a­ri­av­talet mel­lan S, C, L och MP har av na­tur­liga skäl varit om­dis­ku­te­rat. Många har hän­visat till lik­heter med 1930-talets ko­han­del mel­lan Socialdemokraterna och Bon­de­för­bun­det.
Ock­så då var det svårt att hitta ma­jo­ri­tets­re­ger­ingar.

Sydsvenskan - 20 mar 16 kl. 16:53

Alla vill ha svenska modellen – men ingen vet vad det är

1 Stefan Löfven har blåst till strid om ”den svenska modellen”. Men vad är det? Problemet är att ingen riktigt vet.

Sydsvenskan - 21 apr 16 kl. 18:00

Olle Lönnaeus: Miljöpartiets kris handlar inte bara om politiker som vägrar ta kvinnor i hand

Stormen har slitit tag i maskrospartiet och nu flyger de utblommade fröna viljelöst i vinden. Vallöftena som sveks. Politikerna som inte höll måttet.

BT - 09 sep 14 kl. 09:34

Johansson Heinö: Alldeles för högt spel för en nybörjare

För borgerligheten har förlorad regeringsmakt tidigare inneburit början på flera mandatperioder i rad av socialdemokratiskt styre. Den här gången kan det vara annorlunda. Hösten 1982 var det kris i svensk ekonomi.

Sydsvenskan - 15 jul 15 kl. 17:35

Brittisk konflikt. Och svenskt läge för ett nytt Saltsjöbadsavtal.

Konflikterna på arbetsmarknaden i Storbritannien skärps. En facklig ordförande jämförde den konservativa regeringens linje med Nazitysklands politik på 30-talet, då fackföreningar och strejker förbjöds. Toryregeringens beslut, som kom efter en kritiserad strejk i Londons tunnelbana i förra veckan, innebär att 50 procent av medlemmarna måste rösta om strejk och i vissa branscher måste 40 procent av de röstberättigade säga ja för att en stridsåtgärd ska bli laglig.

Helsingborgs Dagblad - 15 jul 15 kl. 17:35

Brittisk konflikt. Och svenskt läge för ett nytt Saltsjöbadsavtal.

Konflikterna på arbetsmarknaden i Storbritannien skärps. En facklig ordförande jämförde den konservativa regeringens linje med Nazitysklands politik på 30-talet, då fackföreningar och strejker förbjöds. Toryregeringens beslut, som kom efter en kritiserad strejk i Londons tunnelbana i förra veckan, innebär att 50 procent av medlemmarna måste rösta om strejk och i vissa branscher måste 40 procent av de röstberättigade säga ja för att en stridsåtgärd ska bli laglig.

Skånskan - 17 sep 18 kl. 01:00

SD:s styrka inte bara in­vand­rings­mot­stånd

När det stod klart att SD får en tred­je­del av rösterna i min hem­kom­mun Hör­by in­såg jag slut­gil­tigt att det inte går att av­färda alla SD-väl­ja­re som ra­sister.
Det är helt en­kelt inte sant att var tredje Hör­by­bo jag träffar, i af­fären, på ka­féet, i jakt­laget, i kul­tur­fö­re­ningen och så vidare är ra­sist! Per­son­li­gen har jag ald­rig hört ett främ­lings­fi­ent­ligt ord i Hör­by.

Kristianstadsbladet - 12 okt 14 kl. 05:07

Frankrike föreslår "New Deal" i EU


Frankrikes ekonomiminister Emmanuel Macron föreslår en europeisk "New Deal". Den socialistiske politikern vill att 300 miljarder euro (drygt 2,9 biljoner kronor) ska satsas på investeringar."Alla vinner; för stunden förlorar alla", hävdar den tidigare bankmannen och miljonären i veckotidskriften Le Journal du dimanche.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Striderna utanför Tripoli har krävt minst 220 liv

Omfattande strider pågick under lördagen i utkanten av Libyens huvudstad Tripoli. De två senaste veckornas strider mellan den libyska armén och krigsherren Khalifa Haftars styrkor har hittills krävt minst 220 människors liv..

DN - 1 timme sedan

Halla-aho tar inte avstånd från blogginlägg

Sannfinländarnas ledare Jussi Halla-aho backar inte från tidigare uttalanden på sin blogg, där han bland annat ventilerat främlingsfientliga åsikter. När Finland ska få en ny regering på plats väljer Halla-aho att ge den kontroversiella bloggen nytt liv..

DN - 1 timme sedan

Sonen omkom i flygolycka - nu vill familjen stämma Boeing

Britt-Marie Seex son Jonathan dog i flygkraschen i Etiopien i mars. Nu är familjen en av flera som tänker dra flygplanstillverkaren Boeing inför rätta..

DN - 1 timme sedan

Över 60 syriska soldater dödade av IS

Rester av terrorrörelsen IS fortsätter att skörda dödsoffer i Syrien. Under de senaste två dygnen har över 60 soldater från den syriska armén och dess allierade styrkor dödats i IS-räder på flera platser i Syrien, uppger Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) som följer striderna från Storbritannien..

DN - 1 timme sedan

Turkiet: Många dödade i drabbningar med PKK

Strider har ägt rum mellan Turkiet och den kurdiska gerillagruppen PKK vid den irakiska gränsen, meddelar Turkiets försvarsdepartement..

DN - 1 timme sedan

20 år sedan Columbinemassakern

På påskafton är det 20 år sedan massakern i Columbine, då 13 personer sköts till döds i vad som då var den blodigaste skolskjutningen i USA:s historia. Offren har hedrats med olika minnesceremonier under veckan..

DN - 2 timmar sedan

Från SM-guld till allsvenskan och tillbaka igen

Djurgården har haft ett händelserikt 2000-tal så här långt. Det har innehållit allt från SM-guld till degradering..

DN - 2 timmar sedan

Höjd kravbild ska ge första guldet på 18 långa år

När 2000-talet inleddes var Djurgården guldlaget. Tolv år senare trillade klubben ur högsta serien. Det har varit några svängiga år, men nu ska mesta mästarna visa att de är tillbaka på allvar.

DN - 3 timmar sedan

Rysslandsrapporten redan en bästsäljare i USA

Robert Mueller är nu bästsäljande författare. Kommenterade upplagor av Rysslandsrapporten toppar redan bokhandlarnas försäljningslistor..

DN - 4 timmar sedan

40 miljoner hackarattacker mot myndigheter i Ecuador

Sedan Wikileaksgrundaren Julian Assange greps på Ecuadors ambassad den 11 april har webbplatser och servrar tillhörande myndigheter i Ecuador attackerats 40 miljoner gånger. Nu senast då landets författningsdomstol fick budskapet ”Tillhör Julian Assange” inlagd på sin hemsida..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.