Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 16 January, 02:44

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 18 kl. 10:30

SD vill ha förbud mot niqab och burka i Helsingborg”Vill man ha på sig niqab så får man ha den hemma.” SD-förslaget möter hård kritik..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Helsingborg

Dela artikeln

8474 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SD vill ha förbudmot , niqaboch , burkai , Helsingborg
DI - 31 maj 18 kl. 11:42

Danmark klubbar förbud mot burka

Danska folketinget har nu klubbat igenom ett förbud mot ansiktstäckande klädsel, bland annat burka och niqab, i det offentliga rummet från och med den 1 augusti. Av totalt 105 folketingsledamöter röstade 75 politiker för ett förbud..

Expressen - 31 maj 18 kl. 10:57

Ja till förbud med burka på allmän plats – i Danmark

Nu har danska folketinget sagt ja till ett förbud att bära täckande plagg, typ burka och niqab, på allmäns plats.Det rapporterar danska medier – bland annat DR. .

Expressen - 31 maj 18 kl. 10:57

JUST NU: Förbud mot burka på allmän plats – i Danmark

Nu har danska folketinget sagt ja till ett förbud att bära täckande plagg, såsom burka och niqab, på allmäns plats.Det rapporterar danska medier – bland annat DR. .

UNT - 31 maj 18 kl. 12:58

Danmark klubbade förbud mot burka

Danska folketinget har nu klubbat igenom ett förbud mot ansiktstäckande klädsel, bland annat burka och niqab, i det offentliga rummet från och med den 1 augusti..

DI - 31 maj 18 kl. 14:12

Danmark klubbade förbud mot burka

Från den 1 augusti riskerar den som bär burka och niqab i Danmark att straffas med dryga böter. Dansk Folkeparti anser att fenomenet är "oförenligt med dansk kultur"..

SmålandsPosten - 31 maj 18 kl. 19:40

Klart: Förbud mot burka i Danmark

Från den 1 augusti kan den som bär burka och niqab i Danmark straffas med dryga böter. Dansk Folkeparti anser att fenomenet är "oförenligt med dansk kultur"..

Expressen - 07 okt 17 kl. 15:16

Majoritet i Danmark vill inför förbud mot burka

Ett politiskt flertal vill göra det förbjudet att bära burka i Danmark.Det står klart efter att både den sittande minoritetsregeringen och Socialdemokraterna sagt sig vara beredda att införa ett maskeringsförbud, som även innefattar muslimska kvinnors klädsel. Enligt en undersökning från 2009 bär mellan 100 och 200 kvinnor burka i Danmark.

DN - 08 feb 18 kl. 12:09

Jimmie Åkesson har ändrat sig om förbud mot burka

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vill inte längre förbjuda den heltäckande slöjan burka.  Han menar nu att frågan är komplicerad och att han hellre vill förbjuda tvång till heltäckande klädsel.  –  Man kan inte ha generellt slöjförbud, säger Jimmie Åkesson till Aftonbladet.

Expressen - 24 jul 14 kl. 04:46

Yasmine: "Att bära niqab är min rättighet"

Sedan Europadomstolen gav grönt ljus för ett förbud mot burka och niqab har förbudsivrarna höjt rösterna i Danmark, Norge och även Sverige. Men ett förbud skulle helt utesluta mig och mina medsystrar ur samhället, skriver studenten Yasmine Mejdi..

Expressen - 29 nov 16 kl. 18:40

Nederländerna inför förbud för burka

Det nederländska underhuset har röstat för ett förbud mot burka och niqab. Lagen ska nu godkännas av senaten innan den kan träda i kraft. – Lagen har ingen religiös bakgrund, säger premiärminister Mark Rutte, enligt The Independent..

BT - 22 maj 13 kl. 08:03

Politiker vill inte ha burkaförbud

Flera politiker i Borås sätter nu ner foten: Ett förbud mot burka eller nikab är inte aktuellt. ? Det är viktigt att man får klä sig som man vill, säger Annette Carlson (M).

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

McDonald's förlorar rätten till "Big Mac"

McDonald's har förlorat rätten att varumärkesskydda "Big Mac" och "Mc" i EU. Den irländska snabbmatskedjan Supermac's har vunnit ett mål mot det amerikanska bolaget i Europeiska unionens immaterialrättsmyndighet (Euipo) där de ville att två av McDonalds.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Över 400 döda i ebola i Kongo-Kinshasa

Ebolautbrottet i östra Kongo-Kinshasa har krävt över 400 liv sedan augusti. Ytterligare minst 200 personer är smittade, uppger landets hälsodepartement. 235 personer ska ha haft sjukdomen men blivit botade.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Sverige tvåa i arbete mot övergrepp

Sverige kommer på andra plats när The Economist rankar 40 länders arbete mot sexuella övergrepp mot barn. Topp tre är Storbritannien, Sverige och Kanada, länder med väl utvecklade strategier för att motverka övergrepp mot barn. Sverige och Kanada får be.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Larsson möter världstrean

Mulet och omkring 28 grader varmt. Det är förutsättningarna enligt väderprognosen för Johanna Larssons match i andra omgången i Australian Open. Larsson är en underdog i sammanhanget, rankad 75:a inför tävlingen.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Austin nästa klubb i MLS

Amerikanska MLS får en ny klubb, Austin FC. Fotbollsklubben blir den 27:e att spela i MLS, och den första proffsklubben överhuvudtaget för Texas huvudstad. Om allt går som planerat blir det avspark på en nybyggd arena i staden år 2021.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Fler vill se samarbete med SD

Antalet svenskar som tycker att andra partier ska samarbeta med Sverigedemokraterna i vissa frågor ökar, enligt en Sifo-undersökning gjord i samarbete med Svenska Dagbladet. 53 procent av 1 005 tillfrågade personer svarade jag på frågan "Tycker du att p.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Petersson närmar sig spel igen

Elias Petterssons knäskada har stoppat honom från Vancouver Canucks tre senaste matcher, men snart kan han vara på isen igen. Enligt Vancouver-tränaren Travis Green, skriver Aftonbladet, kan Pettersson vara aktuell redan för matchen mot Edmonton natten.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

"Grace and Frankie" klar för sjätte säsong

Femte säsongen av "Grace and Frankie" har snart premiär på Netflix, men redan nu är det klart att det blir en sjätte säsong av serien med Jane Fonda och Lily Tomlin i huvudrollerna. Serien är skapad av "Vänner"-producenten Martha Kaufmann och handlar om.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Sofia Coppola återförenas med Bill Murray

Återförenas för en film producerad för Apples nya strömningstjänst..

Helsingborgs Dagblad - 4 timmar sedan

Ny ägare till 70-talshus utanför Hjärnarp

870 000 kronor för Kalvhagsvägen 4..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.