Nyteknik > Teknik

Wednesday, 16 January, 03:08

Nyteknik - 10 nov 18 kl. 07:02

Ledtrådarna från Vasa väver ny bild av 1600-taletVäldigt lite är känt om regalskeppet Vasas besättning. De tusentals textil- och läderfragment som finns bevarade kan ge nya ledtrådar..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Vasa, Vasas

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledtrådarnafrån , Vasa, väverny , bildav , 1600-talet
Sydsvenskan - 31 aug 13 kl. 06:30

Sista ledtrådarna i miljonmysteriet

Trodde ni det var över? Icke. På måndag kl 9 är det dags igen.

Expressen - 09 aug 13 kl. 15:09

Nya ledtrådarna: "Vi har säkrat en del fynd"

I torsdags hittades den mördade småbarnsmamman i en skogsdunge i Grästorp. ? Vi har säkrat en del fynd utöver kroppen, säger Thord Haraldsson.

YLE - 25 sep 15 kl. 11:08

Ledtrådar låser upp dörren till friheten

Ljuset är skumt i rummet. Jag kan urskilja en kista på golvet, en dödskalle på en hylla och en stor karta på väggen som ser gammal ut. Jag befinner mig på ett piratskepp mitt i Vasa.

YLE - 25 sep 15 kl. 11:08

Ledtrådar hjälper dig ut ur det låsta rummet

Ljuset är skumt i rummet. Jag kan urskilja en kista på golvet, en dödskalle på en hylla och en stor karta på väggen som ser gammal ut. Jag befinner mig på ett piratskepp mitt i Vasa.

YLE - 14 okt 14 kl. 15:59

Bilar rispas i Vasa

Flera fall av skadegörelse på bilar har rapporterats i Vasa under de senaste dagarna. Det handlar om allt från små rispor till skriven text som förekommit på bilarna. Österbottens polisinrättning har under de senaste dagarna fått ta emot flera anmälningar om skadegörelse på bilar i Vasa.

YLE - 27 maj 15 kl. 15:38

Inga spår efter våldtäktsman i Vasa

Det var i februari 2014 som mannen slog till. Klockan var ungefär halv ett under natten till en tisdag. Polisen har inte gjort några framsteg i utredningen, berättar förundersökningsledaren Eero Välimäki.

YLE - 15 feb 13 kl. 12:20

Var är vi? I Toby!

I Var är vi? den här fredagen besökte Ulrika Stagnäs-Lund Toby i Korsholm. Ledtrådarna passade in på många andra orter i Österbotten så det kom många förslag innan Håkan hittade rätt ställe.

YLE - 04 jul 16 kl. 08:17

Nu kör Ruisrock-skattjakten igång

Är du en fattig festälskande studerande, en snål musikentusiast eller en spontan festivalsjäl som inte har något livsviktigt inbokat helgen 8-10 juli, då ska du delta i vår skattjakt! På fem platser ute i vårt fagra land ligger sommarens dyrbaraste skatter och bara väntar på att bli upphittade. Nu har du en chans att gräva fram två biljetter till sommarens mest utsökta festival.

Skånskan - 17 nov 15 kl. 09:00

På spåret-mästarna försvarar sin titel

Nöje På fredag drar På spåret igång igen i SVT. Först ut är de regerande mästarna Elisabeth Höglund och Jesper Rönndahl.
– Vi vill ju försvara vår titel, säger Elisabeth Höglund.

Sydsvenskan - 10 maj 14 kl. 05:30

Historiens korsdrag

Leonard Dawe var av allt att döma en ganska anspråkslös man. Engelsk korsordsfantast, född 1889, lovande fotbollsspelare som ung. Sidbena och oklanderlig slipsknut, kavajen i tweed.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 10 timmar sedan

Biltest: nya BMW X5 M50d

Bekväm, solid och smidig. BMW:s nya X5 har prickat in de flesta rätt. Men allt är inte guld och gröna skogar – på tekniksidan finns det plumpar i registret..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Studie: Fortfarande möjligt att klara 1,5-gradersmålet

Vi har en chans att klara Parisavtalets tuffa 1,5-gradersmål. Men då måste vi genast påbörja en utfasning av fossila bränslen inom alla sektorer, enligt en ny studie..

Nyteknik - 10 timmar sedan

Danska Falck har byggt ambulans av en Tesla Model X

Danska Flack har försett bilen med ett extra batterissystem för att klara all utrustning. Till en början ska den användas som akutläkarbil i Syddanmark..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Fartyg på grund utanför Landskrona

Ett nästan 90 meter långt lastfartyg står på grund i inloppet till Landskronas hamn. Ingen olja har läckt ut, men fartygets skrov undersöks av dykare..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Hormonstörande miljögift på Mälarens botten

Halterna av miljögifter i Mälarens bottnar har minskat, men inte tillräckligt. Främst är det ämnet tributyltenn (TBT) som drar ner vattenkvaliteten. Ämnet har hormonstörande egenskaper som djur som lever i vattnet..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Huaweis grundare förnekar spioneri

För första gången på fyra år framträdde Huaweis grundare Ren Zhengfei inför utländska medier. Han förnekade anklagelser om spioneri och prisade Donald Trump..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Hacka Tesla – vinn en bil

Miljoner i prispengar samt en sprillans ny bil. För att möta problemet med cybersäkerhet kommer Tesla öppna plånboken samt ge bort en Model 3 till den hackare som hittar säkerhetsbrister i bilen..

Nyteknik - 14 timmar sedan

Röka marijuana en gång kan förändra tonåringars hjärna

Forskarnas slutsats: Det kan räcka med att tonåringar röker marijuana enstaka gånger för att strukturen på deras hjärnor ska förändras..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Kinesisk jättekoncern köper majoritetspost i Nevs

Kinesiska koncernen Evergrande Group har köpt 51 procent av aktierna i Nevs för 8,3 miljarder svenska kronor..

Nyteknik - 16 timmar sedan

Tesla vill bygga gröna mikronät på grekiska öar

Elförsörjning är krångligt på många avlägsna grekiska öar. Nu har myndigheterna vänt sig till Tesla för att få hjälp att bygga mikronät med solceller och batterilager..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.