Nyteknik > Teknik

Saturday, 20 April, 20:48

Nyteknik - 10 nov 18 kl. 07:02

Ledtrådarna från Vasa väver ny bild av 1600-taletVäldigt lite är känt om regalskeppet Vasas besättning. De tusentals textil- och läderfragment som finns bevarade kan ge nya ledtrådar..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Vasa, Vasas

Dela artikeln

12 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ledtrådarnafrån , Vasa, väverny , bildav , 1600-talet
Sydsvenskan - 31 aug 13 kl. 06:30

Sista ledtrådarna i miljonmysteriet

Trodde ni det var över? Icke. På måndag kl 9 är det dags igen.

Expressen - 09 aug 13 kl. 15:09

Nya ledtrådarna: "Vi har säkrat en del fynd"

I torsdags hittades den mördade småbarnsmamman i en skogsdunge i Grästorp. ? Vi har säkrat en del fynd utöver kroppen, säger Thord Haraldsson.

YLE - 25 sep 15 kl. 11:08

Ledtrådar låser upp dörren till friheten

Ljuset är skumt i rummet. Jag kan urskilja en kista på golvet, en dödskalle på en hylla och en stor karta på väggen som ser gammal ut. Jag befinner mig på ett piratskepp mitt i Vasa.

YLE - 25 sep 15 kl. 11:08

Ledtrådar hjälper dig ut ur det låsta rummet

Ljuset är skumt i rummet. Jag kan urskilja en kista på golvet, en dödskalle på en hylla och en stor karta på väggen som ser gammal ut. Jag befinner mig på ett piratskepp mitt i Vasa.

YLE - 14 okt 14 kl. 15:59

Bilar rispas i Vasa

Flera fall av skadegörelse på bilar har rapporterats i Vasa under de senaste dagarna. Det handlar om allt från små rispor till skriven text som förekommit på bilarna. Österbottens polisinrättning har under de senaste dagarna fått ta emot flera anmälningar om skadegörelse på bilar i Vasa.

YLE - 27 maj 15 kl. 15:38

Inga spår efter våldtäktsman i Vasa

Det var i februari 2014 som mannen slog till. Klockan var ungefär halv ett under natten till en tisdag. Polisen har inte gjort några framsteg i utredningen, berättar förundersökningsledaren Eero Välimäki.

YLE - 15 feb 13 kl. 12:20

Var är vi? I Toby!

I Var är vi? den här fredagen besökte Ulrika Stagnäs-Lund Toby i Korsholm. Ledtrådarna passade in på många andra orter i Österbotten så det kom många förslag innan Håkan hittade rätt ställe.

Supermiljöbloggen - 14 apr 19 kl. 18:50

”PANG smällde den upp på vid gavel”

Streamingtjänsten Campfire Stories producerar korta dokumentärfilmer som vill hitta roten till samhällets ekologiska och sociala utmaningar. Vår kulturredaktör Joel Gordon Hultsjö frågade grundaren och dokumentärfilmaren Mattias Olsson om  hur film kan vara ett verktyg för ett ekologiskt uppvaknande. Mattias Olsson har flera SVT-produktioner bakom sig, och arbetar just nu med en kortfilm om medmänsklighet tillsammans med SVT.

YLE - 04 jul 16 kl. 08:17

Nu kör Ruisrock-skattjakten igång

Är du en fattig festälskande studerande, en snål musikentusiast eller en spontan festivalsjäl som inte har något livsviktigt inbokat helgen 8-10 juli, då ska du delta i vår skattjakt! På fem platser ute i vårt fagra land ligger sommarens dyrbaraste skatter och bara väntar på att bli upphittade. Nu har du en chans att gräva fram två biljetter till sommarens mest utsökta festival.

Skånskan - 17 nov 15 kl. 09:00

På spåret-mästarna försvarar sin titel

Nöje På fredag drar På spåret igång igen i SVT. Först ut är de regerande mästarna Elisabeth Höglund och Jesper Rönndahl.
– Vi vill ju försvara vår titel, säger Elisabeth Höglund.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - I förrgår: 14:00

Det här är Sono Motors – som ska bygga solcellsbilar i Trollhättan

Det ska återigen produceras bilar i Trollhättan. Men vilka är egentligen Sono Motors, vars solcellsförsedda bil Nevs ska tillverka?.

Nyteknik - 13 timmar sedan

FCA åker snålskjuts – mot avgrunden?

Tesla, som presenterar sig som en klimatets riddare, borde givetvis inte ha ingått den oheliga alliansen med bilkoncernen FCA, skriver Ny Tekniks Johan Kristensson..

Nyteknik - 14 timmar sedan

VW: Laddinfrastrukturen är ett ansvar för staten

När tillverkarna sätter full fart – hänger då samhället med? Den frågan ställer sig Sten Forsberg, vd för Volkswagen Sverige..

Nyteknik - Igår: 11:35

Eterniten – det dödliga drömmaterialet TEST

Eternit skulle vara för evigt, men de mikroskopiska fibrerna som gjorde det till en hård beklädnad för hus förstörde människors lungor. Men det tåliga byggmaterialet är inte helt uträknat..

Nyteknik - Igår: 06:00

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - Igår: 06:00

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - Igår: 07:00

”Grova fel i verktygen som mäter klimatavtryck”

LÄSARBREV. Jag hittar både grova fel och förvirrande uppgifter när jag kollar mitt klimatavtryck. Verktygen borde ju hjälpa mig att göra rätt miljöval.

Nyteknik - Igår: 06:00

Vostok 1 – den första bemannade rymdresan

Kosmonauten Jurij Gagarin skrevs in i historien när han år 1961 blev den förste människan i rymden. Hans bana runt jorden varade i 108 minuter och var en av Sovjetunionens största segrar i Kalla kriget..

Nyteknik - Igår: 21:17

Efter lastbilar – Nikolas oväntade lansering

Bolaget breddar sitt utbud från vätgas- och batteridrivna lastbilar. Nu presenterar Nikola ett elektrifierat terrängfordon på 590 hk och en el-vattenskoter..

Nyteknik - I förrgår: 15:00

Eldriven Jaguar blev årets bil

För andra gången har en elbil kammat hem utmärkelsen World car of the year. Volvo var nominerat med fick se sig slaget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.