YA > Lokalt

Monday, 19 November, 14:42

YA - 10 nov 18 kl. 00:01

Ovanligt många fall av våld mot poliser i sydöstra Skåne: ”Sticker verkligen ut”Lokalpolisområde Ystad sticker ut när det gäller hot och våld mot poliser. Polisfacket ser en tydlig koppling mellan statistiken och att det finns så få poliser i det geografiskt stora området sydöstra Skåne..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Skåne, Ystad

Dela artikeln

55 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ovanligtmånga , fallav , våldmot , poliseri , sydöstra, Skåne Sticker verkligen ut
BT - 21 nov 12 kl. 16:26

Poliser varnar kriminella om tillslag

Poliser läcker information till kriminella. Flera gånger har insatser förstörts eftersom brottslingarna har vetat för mycket, enligt Säpo. ?

YLE - 02 dec 16 kl. 14:11

Åklagaren: Forsbymordet är ett väldigt ovanligt och grymt fall

Åklagaren kräver livstidsstraff för Forsbymordet. Försvaret medger grovt dödsvållande. Domen faller om två veckor.

SR - 05 jan 11 kl. 10:40

Flera poliser skjutna i Kina

Tre poliser sköts ihjäl och sex människor skadades i östra Kina i samband med en jakt på mordmisstänkta. Det är ett ovanligt fall i Kina, där det är sällsynt att äga skjutvapen..

BT - 09 okt 12 kl. 04:35

Poliser avstår från att anmäla fel

Av rädsla för att fel och brister ska nå massmedier låter poliser bli att göra internanmälningar. På så vis blir arbetsmiljöarbetet lidande, anser flera huvudskyddsombud som Ekot i Sveriges Radio intervjuat.
Nyhetsprogrammet uppger att polisledningen i vissa fall uppmanat poliser att avstå från att anmäla för att känslig information inte ska bli offentlig.

Nyheter 24 - 21 mar 14 kl. 10:04

Lag låter poliser ha sex med prostitueradePågående utredningar

HONOLULU. En polis på Hawaii som arbetar som infiltratör för att exempelvis avslöja trafficking får ha sex med prostituerade.Detta på grund av ett undantag i den amerikanska delstatens lagstiftning – som nu lett till en hård debatt i USA.

SvD - 25 feb 11 kl. 20:42

Ännu en bluff med falska poliser

Ytterligare ett fall med falska poliser som lurar sig in hos privatpersoner har inträffat, den här gången i Sätra..

SvD - 25 feb 11 kl. 20:42

Ännu en stöldkupp av falska poliser

Ytterligare ett fall med falska poliser som lurar sig in hos privatpersoner har inträffat, den här gången i Sätra. Personer som låtsades vara polismän stal kontokort av en äldre kvinna..

HBL - 15 jan 15 kl. 11:07

Ovanligt att polisen tar till vapen

Polisen tillgriper skjutvapen i ett tiotal fall per år. Det är ytterst ovanligt att polisen måste tillgripåa skjutvapen i Finland, säger Polisyrkesskolans specialplanerare Juha Helenius.  Enligt uppgifter som skolan insamlat tar poliser i tuffa situationer hellre till elchockvapen än pistol.

PI - 06 mar 11 kl. 15:57

Varning för falska poliser och hemtjänstpersonal

ÅLDRINGSBROTT Polisen går nu ut med en varning för kriminella som riktar in sig på äldre kvinnor i både Stockholms södra förorter och Malmö. I Stockholm utger de sig för att vara poliser med syfte att komma över uppgifter om deras bankkonton och länsa dem medan samma slags förövare i Malmö påstår sig komma från hemtjänsten och på så sätt ta sig in i bostaden. Stockholm Ligan har slagit till flera gånger på bara några dagar.

Sydsvenskan - 03 feb 12 kl. 06:30

Demonstranter drabbade samman med polis Läktarvåld kan få militären på fall

Fotbollsmatchen i den egyptiska hamnstaden Port Said, som i onsdags kväll slutade i ett blodbad, har?
KAIRO. Fotbollsmatchen i den egyptiska hamnstaden Port Said, som i onsdags kväll slutade i ett blodbad, har på mindre än ett dygn utvecklat sig till en allvarlig politisk kris som kan bidra till att landets militär förlorar makten.

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Prognos: Så blir vädret i veckan

Moln, moln, moln... och moln. Det ser inte ut att bli mycket solchanser i veckan.

YA - 16 timmar sedan

Österlen: Ystad säger nej till storkommun – ”bättre att samverka”

Ystads fullmäktige är inte beredd att slå ihop Ystad med övriga Österlenkommuner..

YA - Igår: 17:00

Många ville visa fornfynd för arkeologerna: ”Infriade våra förhoppningar”

En 5 000 år gammal skafthålsyxa och en dolk från yngre stenåldern var några av fynden som Thorsten Larsson i Valleberga tog med till arkeologerna på Klostret. – Fynden har funnits i mitt sedan jag var barn och det är roligt att få visa upp dem, säger han..

YA - I förrgår: 00:01

Gynnsamma förhållanden för vildsvinen: ”Tydlig ökning i år”

Milda vintrar och skogar rika på ek- och bokollon gör att vildsvinen trivs extra bra..

YA - I förrgår: 00:01

Svinigt besök på äldreboendet – vildsvin bökar inpå husknuten

Under några veckors tid har äldreboendet haft oönskat besök. Vildsvin har vid flertalet tillfällen bökat upp uteplatser ända upp till husfasaden vilket väcker oro hos de äldre..

YA - I förrgår: 00:01

Tre män åtalade för misshandel utanför krog – offret sparkades medvetslös

Tre berusade män i 25-årsåldern knuffade ner en jämnårig man till marken och fortsatte sedan att sparka på honom i ansiktet. Offret förlorade till slut medvetandet. Nu har de tre männen åtalats vid Ystads tingsrätt misstänkta för misshandel..

YA - I förrgår: 00:01

Ystadsbor: Polisen bryr sig inte

Polisens egen trygghetsmätning visar att utsattheten för brott totalt sett minskat i Ystads kommun, och att trygghetskänslan ökat. Samtidigt är Ystadsborna i enkäten missnöjda och tycker inte att polisen bryr sig om lokala problem..

YA - I förrgår: 00:01

Polischefen lovar att agera efter missnöjet

Poliser har vittnat i YA om ett utbrett missnöje med arbetsmiljön i sydöstra Skåne. Polisfacket slår larm att landsändens poliser är för få och kopplar underbemanningen till ovanligt många fall av våld och hot mot polismän. – Vi måste gå till botten med det här, säger polisområdeschef Susanne Hagström Rosenqvist.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.