YA > Lokalt

Monday, 19 November, 14:26

Liknande nyheter

Taggar: Köpmän, ordnar, fyrverkerii , hamnen
YLE - 30 dec 15 kl. 12:42

Sjundeå avslutar jubileumsåret med fyrverkeri

Det nya året tas emot med fyrverkerier på flera olika håll i Västnyland. Till exempel i Sjundeå ordnar kommunen ett fyrverkeri kommunens 555 år till ära. Också i Lojo och i Pojo ordnas större fyrverkerier.

YLE - 26 jun 17 kl. 18:36

Ekenäs segelsällskap vill bygga sjösportcenter i Norra hamnen

ESS förlorar sina lokaler i hamnmagasinet och vill istället bygga ett klubbhus och en brygga vid hamntorget i Norra hamnen. Ekenäs segelsällskap ESS vill bygga ett sjösportcenter med klubbhus i Norra hamnen i Ekenäs. Området ligger på Norra Strandgatan 8 snett mitt emot den nuvarande taxistationen invid hamntorget och är cirka 150 kvadratmeter stort.

Barometern - 31 dec 17 kl. 17:53

OT:s fyrverkeri lyste upp gråkall nyårsafton

Trots det råkalla vädret hade många sökt sig ner mot hamnen för att avnjuta Oskarshamns-Tidningens traditionella fyrverkeri på nyårsaftonen..

YLE - 02 dec 14 kl. 07:48

Storgårds vill inte ha sockerbit i Södra hamnen

Guggenheimstiftelsens arkitekturtävling tar ett steg vidare i dag, då de sex finalisterna utses. Fullmäktigeledamot Päivi Storgårds säger att det finns saker som talar både för och emot ett Guggenheimmuseum. Päivi Storgårds sitter i Helsingfors stadsfullmäktige och i kulturnämnden.

YLE - 02 dec 14 kl. 07:48

Storgård vill inte ha sockerbit i Södra hamnen

Guggenheimstiftelsens arkitekturtävling tar ett steg vidare i dag, då de sex finalisterna utses. Fullmäktigeledamot Päivi Storgård säger att det finns saker som talar både för och emot ett Guggenheimmuseum. Päivi Storgård sitter i Helsingfors stadsfullmäktige och i kulturnämnden.

SN - 11 jul 12 kl. 11:12

Ideer om hamnen

Flytande badhus och bassäng vid Täcka udden. Det är några av förslagen för Nyköpings hamn. I kväll, onsdag ordnar kommunen ett möte för att informera om planprogrammet för hamnen..

Barometern - 30 dec 13 kl. 13:41

Nyårsraketer i hamnen på nyårsafton

Traditionsenligt ordnar Oskarshamns-Tidningen nyårsfyrverkerier i hamnen på nyårsafton, klockan 17.00. Fyrverkeriet, som funnits i många år, brukar locka många besökare från både Oskarshamn och andra orter..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Fyrverkeri vid Långbryggan

Köpmännen, Bo i Rättvik och krögarna går ihop och bjuder på ett stort fyrverkeriet vid Långbryggan.
? Det här blir tredje året som vi ordnar detta, säger Håkan Johansson från köpmännen i Rättvik..

Skånskan - 30 dec 15 kl. 09:00

Fyrverkeri-mästarens tio goda råd

KÖPENHAMN Den årliga fyrverkerifestivalen på Tivoli i Köpenhamn håller på i flera veckor kring nyår. Nu ger fyrverkerimästaren Gunnar B. Knudsen också goda råd kring uppskjutandet av raketer.

YLE - 16 apr 14 kl. 18:15

Många visioner om Norra hamnen i Yles enkät

Det var många som ville ge sin syn på hur området kring Norra hamnen i Ekenäs ska se ut i framtiden i Yle Västnylands webbenkät kring planerna (11.4–14.4).

Fler nyheter från YA

YA - 4 timmar sedan

Seglare i sjönöd undsattes av sjöräddare - misstänks för narkotikabrott

Sjöräddningen fick hjälpa en segelbåt i sjönöd tidigt i söndags morse. Väl i hamn grep polisen en av de två männen ombord misstänkt för narkotikabrott..

YA - 17 timmar sedan

Elever ger nytt liv åt klassiker: ”Känns bra att spela det som generationer före oss spelat”

När åttondeklassarna på Sophiaskolan sätter upp En midsommarnattsdröm är det språket i 1500-talskomedin som kräver mest av eleverna. – Men det finns ett värde i att spela en pjäs som så många generationer före oss också spelat, tycker Ester Melin Högberg som spelar Oberon..

YA - I förrgår: 13:04

Väder: Åskjägare växlar spår - blir sida för alla väder

Åskjägarna i föreningen Österlentracker växlar spår. Eftersom blixtdata numera finns på flera håll tänker föreningen istället bli en community där allmänheten kan bidra med bilder och filmer på väderfenomen..

YA - I förrgår: 12:53

Djurstölden: Försvunna får dök upp i hage

I veckan försvann 13 får från en hage i Kivikstrakten. Nu har några av dem dykt upp i en annan hage - till markägarens stora förvåning..

YA - I förrgår: 10:49

Reningsverk: Simrishamn får miljonbidrag från Naturvårdsverket

Simrishamn får 19 miljoner kronor av Naturvårdsverket till ombyggnaden av reningsverket i Kivik..

YA - 16 nov 18 kl. 10:13

13 får stulna ur hage i Kivik

När fårägaren kom till hagen i lördags vara alla hans 13 får borta. Eftersom staketet är helt misstänker djurägaren att någon stulit djuren. Nu vädjar polisen om tips som kan leda till att djuren hittas..

YA - 15 nov 18 kl. 16:55

Jazz på Café Kagan på lördag

Blue Light Jazzband, med Kiki Desplat som gästartist, spelar på Café Kagan på lördag..

YA - 15 nov 18 kl. 13:06

Kvinna utsatt för laserstrålning

Vid flera tillfällen har någon lyst med laserpekare på kvinnan i hennes hem. Nu har hon polisanmält händelserna som rubriceras som försök till grov misshandel..

YA - 15 nov 18 kl. 00:01

Gärsnäs jagar finsnickare med ljus och lykta

Efterfrågan på högkvalitativa möbler i trä är större än någonsin, samtidigt som en stor del av personalen börjar närma sig pension. Det är en ekvation som Gärsnäs AB och Arbetsförmedlingen försöker lösa tillsammans, gärna med personal som byter bransch. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.