YA > Lokalt

Saturday, 20 April, 20:26

YA - 10 nov 18 kl. 00:01

Köpmän ordnar fyrverkeri i hamnenSimrishamns köpmän ställer till med fyrverkeri i hamnen på tolvslaget på nyårsafton. Med ett gemensamt fyrverkeri är förhoppningen att det privata smällandet minskar, för miljöns, säkerhetens och djurens skull..
Läs mer på YA

Dela artikeln

67 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Köpmän, ordnar, fyrverkerii , hamnen
YLE - 30 dec 15 kl. 12:42

Sjundeå avslutar jubileumsåret med fyrverkeri

Det nya året tas emot med fyrverkerier på flera olika håll i Västnyland. Till exempel i Sjundeå ordnar kommunen ett fyrverkeri kommunens 555 år till ära. Också i Lojo och i Pojo ordnas större fyrverkerier.

YLE - 26 jun 17 kl. 18:36

Ekenäs segelsällskap vill bygga sjösportcenter i Norra hamnen

ESS förlorar sina lokaler i hamnmagasinet och vill istället bygga ett klubbhus och en brygga vid hamntorget i Norra hamnen. Ekenäs segelsällskap ESS vill bygga ett sjösportcenter med klubbhus i Norra hamnen i Ekenäs. Området ligger på Norra Strandgatan 8 snett mitt emot den nuvarande taxistationen invid hamntorget och är cirka 150 kvadratmeter stort.

Barometern - 31 dec 17 kl. 17:53

OT:s fyrverkeri lyste upp gråkall nyårsafton

Trots det råkalla vädret hade många sökt sig ner mot hamnen för att avnjuta Oskarshamns-Tidningens traditionella fyrverkeri på nyårsaftonen..

YLE - 02 dec 14 kl. 07:48

Storgårds vill inte ha sockerbit i Södra hamnen

Guggenheimstiftelsens arkitekturtävling tar ett steg vidare i dag, då de sex finalisterna utses. Fullmäktigeledamot Päivi Storgårds säger att det finns saker som talar både för och emot ett Guggenheimmuseum. Päivi Storgårds sitter i Helsingfors stadsfullmäktige och i kulturnämnden.

YLE - 02 dec 14 kl. 07:48

Storgård vill inte ha sockerbit i Södra hamnen

Guggenheimstiftelsens arkitekturtävling tar ett steg vidare i dag, då de sex finalisterna utses. Fullmäktigeledamot Päivi Storgård säger att det finns saker som talar både för och emot ett Guggenheimmuseum. Päivi Storgård sitter i Helsingfors stadsfullmäktige och i kulturnämnden.

SN - 11 jul 12 kl. 11:12

Ideer om hamnen

Flytande badhus och bassäng vid Täcka udden. Det är några av förslagen för Nyköpings hamn. I kväll, onsdag ordnar kommunen ett möte för att informera om planprogrammet för hamnen..

Barometern - 30 dec 13 kl. 13:41

Nyårsraketer i hamnen på nyårsafton

Traditionsenligt ordnar Oskarshamns-Tidningen nyårsfyrverkerier i hamnen på nyårsafton, klockan 17.00. Fyrverkeriet, som funnits i många år, brukar locka många besökare från både Oskarshamn och andra orter..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Fyrverkeri vid Långbryggan

Köpmännen, Bo i Rättvik och krögarna går ihop och bjuder på ett stort fyrverkeriet vid Långbryggan.
? Det här blir tredje året som vi ordnar detta, säger Håkan Johansson från köpmännen i Rättvik..

Skånskan - 30 dec 15 kl. 09:00

Fyrverkeri-mästarens tio goda råd

KÖPENHAMN Den årliga fyrverkerifestivalen på Tivoli i Köpenhamn håller på i flera veckor kring nyår. Nu ger fyrverkerimästaren Gunnar B. Knudsen också goda råd kring uppskjutandet av raketer.

YLE - 16 apr 14 kl. 18:15

Många visioner om Norra hamnen i Yles enkät

Det var många som ville ge sin syn på hur området kring Norra hamnen i Ekenäs ska se ut i framtiden i Yle Västnylands webbenkät kring planerna (11.4–14.4).

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

TBE har hittats hos fästingar i Sankt Olof

Flera fall av den fästingburna sjukdomen TBE har börjat upptäckas i Skåne. Tre nya riskområden har pekats ut av Smittskydd Skåne, bland annat ett område i närheten av Sankt Olof..

YA - 9 timmar sedan

Loppispremiär: Fyndglädje i Suckarnas gång

Gammalt och lite mindre gammalt, slitet och välhållet. När Simrishamns största loppmarknad drar igång finns fynd för alla smaker och plånböcker..

YA - Igår: 19:24

Iris svidade om - lämnade modet för konsten

I knappt ett år har Iris Van Hees bott i Södra Mellby. Men redan den här påsken slår hon upp dörrarna till sitt eget galleri, Galleri Iris..

YA - Igår: 19:17

Konstrundan: Gammalt skyddsrum blir tillfälligt galleri

I Vitaby blomstrar konsten även i underjorden. Den tillfälliga påskutställningen öppnar ett för många hittills okänt rum mitt i byn..

YA - Igår: 14:51

Världsnamn ställer ut på hemmaplan

Debutant på påskrundan - men lång ifrån novis. Efter flera decennier av utställningar runt om i världen visar Lisa Strömbäck för första gången sina bilder i hemmet i Borrby..

YA - Igår: 00:01

Påskpremiär för lantlig lyx

Inredning, fika och trädgårdsinspiration – på kort tid har Svabesholms kungsgård genomgått en grundlig förvandling. För de flesta av butikerna är det första påsken i de nya lokalerna..

YA - Igår: 00:01

Riktlinjer för sponsring ska ses över

Simrishamns kommuns riktlinjer för sponsring ska ses över igen, beslutar kommunstyrelsen..

YA - I förrgår: 16:14

Brand på balkong i Hammenhög

YA - I förrgår: 12:12

Tradition: Här kan du picka ägg i påsk

Den som vill hålla traditionen med äggapickning vid liv har flera möjligheter under påskhelgen..

YA - 17 apr 19 kl. 15:00

Åsiktsstorm om stenbumlingar i fiskeläge – chef tar på sig skulden

Ett parkeringshinder i form av en rad stenbumlingar i Brantevik gav upphov till rena åsiktsstormen, med bitvis ilskna Facebookdebatter och kritik mot kommunen. Men efter klagomålen tas nu stenarna bort inför påsken..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.