NSD > Nyheter

Saturday, 19 January, 14:01

Liknande nyheter

Taggar: Påkörning, Willysparkering
YLE - 11 feb 15 kl. 12:59

"Utvecklingsstörning borde uppfattas som en sjukdom"

Att börja behandla utvecklingsstörning som en sjukdom kunde förbättra forskningen och hindra att fler föds med utvecklingsstörning, anser läkaren Robert Paul. Det här oortodoxa förslaget kritiseras av FDUV, som tycker det tyder på en förlegad inställning. Yles temakväll om utvecklingsstörning i går kväll på TV2, blev en succé.

YLE - 22 jan 15 kl. 07:33

Mänskliga rättigheter för personer med svår utvecklingsstörning

Personer med svår utvecklingsstörning, som tidigare garanterats tjänster via omsorgslagen, måste i framtiden anhålla och kämpa för varje tjänst. Det här betyder att kravet på de anhöriga växer radikalt. Den nationella förnyelsen av handikapplagen framskrider med fart, förslaget ska vara klart före sista mars.

YLE - 27 apr 17 kl. 04:43

Idrottande unga löper risk för ätstörning

Många idrottande ungdomar har under sin karriär antingen själv drabbats av ätstörningar eller sett en kompis drabbas.För att öka medvetenheten och kunskapen om ätstörningar har Folkhälsan utbildning startat projektet "idrott och ätstörningar" där man utbildar idrottsledare om kostens del av träningen. Tanja Ali-Marttila spelar fotboll och en av hennes kompisar som höll på med dans drabbades av ätstörning.

YLE - 10 jul 12 kl. 10:10

"Tudelad inställning till fortkörning"

Varannan finländare stöder tanken att man sänker hastighetsbegränsningar för att öka trafiksäkerheten. Samtidigt anser nästan hälften att det är viktigare att följa rytmen i trafiken än att hålla sig till hastighetsbegränsningarna, visar en undersökning som Trafikskyddet gjort. - Finländarnas inställning till fortkörning är tudelad.

YLE - 03 mar 15 kl. 05:47

Inlärning i arbetet blir allt vanligare

Inlärning i arbetet har ökat rejält som studieform. En allt större del av den yrkesinriktade utbildningen sker numera på arbetsplatser, skriver Turun Sanomat. I de flesta treåriga yrkesutbildningar utgör inlärning i arbetet numera en betydligt större del än de lagstadgade 20 studieveckorna.

Dalarnas tidningar - 18 mar 15 kl. 05:22

Flera fast för olovlig körning

Under den gångna nationella trafiksäkerhetsveckan fastnade flera personer i Rättvik i polisens kontroller misstänkta för olovlig körning. På onsdagen stoppades en kvinna i 45-årsåldern på länsväg 301. Hon är nu misstänkt för grov olovlig körning då hon tidigare fått sitt körkort återkallat.

Helsingborgs Dagblad - 15 nov 15 kl. 04:00

Körning i vänsterfilen avgör jag – inte du

Eftersom jag använder mig av motorvägarna E4 och E6 på regelbunden basis och dessutom är ett stort fan av regler känner jag att det är dags att ta det här brännheta ämnet ett varv till. Tänk dig följande scenario på motorvägen: Jag kör i 115 km/h enligt hastighetsmätaren (cirka 110 km/h i reell hastighet) då jag märker att jag är på väg ikapp en tung lastbil som kör i cirka 80 km/h. Jag tittar i backspegeln för att förbereda en omkörning och ser en personbil i vänster körfält, cirka 300 meter bakom mig.

Sydsvenskan - 15 nov 15 kl. 04:00

Körning i vänsterfilen avgör jag – inte du

Eftersom jag använder mig av motorvägarna E4 och E6 på regelbunden basis och dessutom är ett stort fan av regler känner jag att det är dags att ta det här brännheta ämnet ett varv till. Tänk dig följande scenario på motorvägen: Jag kör i 115 km/h enligt hastighetsmätaren (cirka 110 km/h i reell hastighet) då jag märker att jag är på väg ikapp en tung lastbil som kör i cirka 80 km/h. Jag tittar i backspegeln för att förbereda en omkörning och ser en personbil i vänster körfält, cirka 300 meter bakom mig.

BT - 30 sep 14 kl. 16:40

Åtalas för tolv fall av olovlig körning

En man i 20-årsåldern åtalas för tolv fall av olovlig körning. Alla olovliga körningarna har skett i Svenljunga och under tre försommarmånader. De olovliga körningarna klassas som grova, "eftersom han tidigare lagförts för olovlig körning och körningarna har skett vanemässigt".

Dagensanalys.se - 20 jan 16 kl. 09:38

Spårning utan cookies ny trend 2016

Det är naturligt att onlinemarknadsföringen bör fortsätta att utvecklas – vi som konsumenter, knyter an till varumärken på nya och intressanta sätt och marknadsförare behöver ha sina fingrar på den digitala förändringspulsen för att hänga med. Marknadsförare känner till detta, men vad betyder det i praktiken? Eftersom mobiltelefoner bli smartare och mer användarvänliga, blir de en naturlig del av våra liv som konsumenter.

Fler nyheter från NSD

NSD - 10 minuter sedan

Glädjebeskedet inför seriefinalen: Stjärnan tillbaka

Han missade torsdagens bortamatch mot HV 71 – men Niklas Olausson kommer spela i lördagens seriefinal mot Färjestad..

NSD - 30 minuter sedan

Ur-norrbottningen förklarar Stockholms-flytten

Nu är veckans avsnitt av podcasten "Ett stenkast från Delfinen" ute..

NSD - 45 minuter sedan

"Jag kände mig som 80 år"

Hon är en av de första i Sverige som fått ett nytt läkemedel mot sjukdomen Cystisk fibros..

NSD - 1 timme sedan

Utpekade supportern: "Förstår inte varför mitt namn nämns"

Han påstods ha blivit erbjuden en plats i tvångsdegraderade Asplöven Hockeys styrelse – nu kommenterar Owe Sammuli för första gången uppgifterna..

NSD - 1 timme sedan

De vill utreda Garnis fastigheter som skollokaler

Moderaterna och skolpolitikerna Johan Sellin och Rigmor Åström har skrivit en motion om att utreda Garnisområdets lokalbestånd som skollokaler..

NSD - 2 timmar sedan

Svenskdominans i kvalet – Nilsson snabbast

De svenska sprintdamerna fortsätter att imponera i världscupen..

NSD - 4 timmar sedan

Nilsson storspelade mot Wallmarks Carolina

Tre före detta Luleåspelare möttes i natt..

NSD - 1 timme sedan

Pressen fick det att låsa sig för profilen: "Lite ångest"

Veckans avsnitt av podcasten "Ett stenkast från Delfinen" gästas av Luleå Hockey/Munksund-Skuthamn-profilen Rebecca Stenberg – som bland annat berättar om pressen hon kände inför fjolårets OS-uttagning..

NSD - 1 timme sedan

Nu är isvägen till Sandön öppen

Isvägen ut till Sandön är officiellt öppnad..

NSD - 2 timmar sedan

Tiden flyter trögt i en gammal sirapsflaska

Jag tror att jag letar efter risvinäger, men ska snart snubbla över en tidsmaskin..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.