DN > Nyheter

Sunday, 18 November, 07:19

DN - 09 nov 18 kl. 12:12

Finländarna bjuder under när de köper lägenhetNär man köper lägenhet i Finland bjuder man inte över det begärda priset – man bjuder under. Finländare föredrar att sälja med ett högre utgångspris, säger mäklaren Berit Segercrantz..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Finland, Berit Segercrantz

Dela artikeln

123 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finländarna, bjuderunder när de , köper, lägenhet
YLE - 27 okt 16 kl. 04:11

Enkät: Finländarna vet inte vem som bestämmer i kommunerna

En majoritet av finländarna vet inte vem som har den högsta beslutsfattande makten i kommunerna. Enligt en undersökning som Yle låtit göra vet endast fyra av tio finländare att kommunfullmäktige är det högsta beslutsfattande organet. Sämst är kunskaperna bland ungdomar och unga vuxna.

YLE - 01 feb 15 kl. 12:36

Finländarna älskar sitt gamla Arabiaporslin

I tio år har Tiina Westerlund drivit en liten affär i Helsingfors där man får köpa gammalt Arabiaporslin. Efterfrågan är konstant. De flesta kunderna kommer för att komplettera en servis som de har ärvt eller hittat på loppis.

YLE - 26 apr 17 kl. 06:04

Regeringen sackar efter sina mål - här är åtgärderna som ska få finländarna på jobb

Regeringen presenterade sent på tisdag kväll sin lösning på den allra kvistigaste frågan i halvtidsgranskningen. Hur ska sysselsättningen bli bättre? Regeringens medicin är att lösa upp flitfällor och på det sättet ge 5 000-6 000 arbetstagare jobb.

YLE - 28 nov 15 kl. 09:45

Vissa förköper sig - andra sparar

Finländarna konsumerar allt mera. Detta trots att de ekonomiska trenderna i övrigt pekar neråt. Men vad är hållbar konsumtion och vad är ändamålsenligt för national- och privatekonomin?

YLE - 29 jan 17 kl. 08:30

Snuset - en miljonbusiness i Finland

Ny bil, sommarstuga och lyxlägenhet. Det kan den seriösa snussmugglaren skaffa sig efter några månader i branschen. Vår granskning visar att stora delar av snuset i södra Finland säljs av en estnisk liga där åtminstone tre av nyckelpersonerna har kriminell bakgrund och att många av dem som handlar med snus också handlar med tunga droger.

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Sådan är Finska Motståndsrörelsen - verkligheten bakom fasaden

Sådan är Finska Motståndsrörelsen -
verkligheten bakom fasaden
Spotlight kan i dag erbjuda en unik inblick i hur vårt lands hårdföraste nazistorganisation fungerar och hur den utvecklats sedan starten 2008. Esa Holappa var med om att starta Finska Motståndsrörelsen, blev dess ansikte utåt och satt i åratal med i organisationens innersta kärna. När han nu bryter tystnaden så gör han det väl medveten om att han blir motståndsrörelsens dödsfiende i hela Norden.

YLE - 14 maj 15 kl. 07:54

Ensam blir oftare sjuk - och sjuk kan bli ensam

Vid Furumo begravningsplats i Vanda jordfästs varje vecka i snitt en avliden som inte har en enda levande själ på plats för att ta farväl. Samma sak förekommer också på andra håll i landet.

________________________________________________________________________
"Nog har ju umgänget minskat.

YLE - 15 nov 14 kl. 06:00

Du är som du inreder - livsprojekt bostad

Matlagningsprogram jämsides med dietprogram, kocktävlingar, bröllopsplanering och reseguidningar fyller tv-programtablåerna och visar oss hur vi ska förverkliga våra drömmar. Men temat boende - husprojekt, renovering och inredning - träder fram som ny vinnare om man ser till sändningstiden totalt. Tittarna behandlas jämlikt och varsamt - det talas varken om människors nuvarande eller förväntade inkomster, förmögenhet eller utgifter.

YLE - 15 okt 13 kl. 04:25

Lamt intresse för radontester orsakar hälsofara

Höga radonhalter kan mångdubbla risken för att få lungcancer. Ändå testar många finländare inte sina hem. Myndigheterna borde informera mer aktivt, tycker folk.

YLE - 24 jun 15 kl. 17:00

Flyktingarnas första år i Finland

De flydde undan krig, våldsamheter och en mörk framtid i sitt hemland. Nu har flyktingbröderna bott ett år i Finland och står inför helt nya utmaningar och drömmar. Vi hör också familjearbetare Maria Cedergren som tycker att Finland gott kunde välkomna fler flyktingar.

Fler nyheter från DN

DN - 5 minuter sedan

Petterssons mål räckte inte för Vancouver

Vancouver förlorade sin femte raka match i NHL-ishockeyn, när Montreal vann med 3–2 på bortaplan. Stjärnrookien Elias Pettersson gjorde sitt elfte mål för säsongen..

DN - 3 minuter sedan

Alla våldtäktsdomar granskas för oklarheter

Sedan samtyckeslagen infördes är det upp till domstolarna att tolka hur man kan veta att sex är frivilligt, och vilket straff en våldtäkt innehållande våld ska ge. Alla nya våldtäktsdomar granskas nu av åklagare för att hitta otydligheter i lagen och fall att försöka driva till högsta instans..

DN - 3 minuter sedan

Järnkroks hattrick ledde Nashville till seger

Calle Järnkrok gjorde karriärens första hattrick i NHL när Nashville besegrade Los Angeles med 5–3. – Jag kände mig het, säger Järnkrok till The Tennessean..

DN - 15 minuter sedan

DN:s kritiker väljer favoriter: Svartvitt mästerverk, grym gothpop och sinnrik betongkonst

Varje vecka sållar DN:s kritiker fram höjdpunkter ur det aktuella kulturutbudet: det kan vara vad som helst, bara det är omistligt bra. Denna vecka har Nicholas Wennö, Lotta Olsson, Greta Thurfjell, Birgitta Rubin och Nils Hansson fått äran att vara vägledare. Det här är deras val..

DN - 15 minuter sedan

Anna Odell: Jag gick i parterapi med Mikael Persbrandt

I sin nya film utforskar Anna Odell sin lockelse till alfahannar – och till Mikael Persbrandt. ”Det hände så många sjuka saker under den här processen. Om tio år kanske jag kan skriva en bok om det.

DN - 15 minuter sedan

Peter Wolodarski: Tågkrocken som ingen försökte stoppa

Alliansen har kraschat. Orsaken är djupgående skillnader i synen på Sverigedemokraterna. Som en konsekvens lär nya samarbeten växa fram i riksdagen..

DN - 1 timme sedan

Över 1.200 saknas i branden i Kalifornien

Antalet saknade i branden i norra Kalifornien fortsätter att stiga. På lördagskvällen lokal tid meddelar polisen att 1.276 personer saknas, 265 fler än ett dygn tidigare.

DN - 2 timmar sedan

”Sluta titta i mobiltelefonen och läs en bok i stället”

Svenskarna, i synnerhet unga, ägnar alldeles för mycket tid åt att titta i mobiltelefonen. Fler borde läsa böcker i stället, för sin egen och samhällets skull, skriver 14-åriga Aada Paavonperä..

DN - 2 timmar sedan

Rysk tv-dokumentär om Norden: ”Sverige irriterar mig”

Snart bänkar sig den ryska befolkningen framför tv:n för att se en stor dokumentärsatsning om Sverige och Norden. – Sverige irriterar mig. Svenskar kan aldrig ge raka svar.

DN - 6 timmar sedan

Trump om bränderna: Man måste se det för att förstå

Kalifornien ska få den hjälp de behöver för att klara av sina massiva skogsbränder. Det lovade president Donald Trump efter att ha guidats runt i brandområdena under lördagen. – Jag tror man måste se det för att verkligen förstå det, sade han.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.