Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 23 January, 16:30

Liknande nyheter

Taggar: Peri , Viken, görSveriges bästa , leverpastej
DN - 01 jun 17 kl. 10:07

Per M: Satsa allt på ett kort (liv)

Kåseri. Hur leva livet? Jag vet vad krävan kräver.

Sydsvenskan - 13 jan 12 kl. 12:07

Processat kött kan ge cancer

Arkiv: Torbjörn Carlson
Processat kött, som korv eller leverpastej, ökar risken för cancer i bukspottkörteln, visar en svensk översiktsartikel publicerad i British Journal of Cancer. Ju mer man äter, desto mer ökar risken, enligt studien.
I studien ökade risken med nästan 20 procent för varje 50 gram processat kött en person äter per dag.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 12 kl. 11:35

Varmkorv och pastej ökar cancerrisk

Processat kött, som korv eller leverpastej, ökar risken för cancer i bukspottkörteln, visar en svensk översiktsartikel publicerad i British Journal of Cancer. Ju mer man äter, desto mer ökar risken. I studien ökade risken med nästan 20 procent för varje 50 gram processat kött en person äter per dag.

Sydsvenskan - 20 feb 12 kl. 07:40

"I ivern att bli smala missar vi omtanken om andra"

LCHF borde heta LCHE och uttydas Low Carb High Ego, skriver Catarina Rolfsdotter-Jansson. Hon pekar på att den populära bantningsmetoden innebär bristande solidaritet med kommande generationer, med dem som drabbas värst av växthuseffekten och med djuren i djurfabrikerna.
Alla pratar om de farliga kolhydraterna.

SVT Debatt - 06 dec 13 kl. 06:00

Skygglappar hindrar oss från att se sanningen om djurindustrin

DJURPLÅGERI Skandalerna följer på varandra. Nyligen har det rapporterats om både angorakaniner som plågas för sin päls och grisar som lever under fruktansvärda förhållanden. Men efter en kort stunds uppmärksamhet väljer många att återigen blunda, trots att djurplågeriet sker även här, i Sverige.

Cornucopia - 10 aug 17 kl. 20:27

Gästinlägg: Om flygande hundarnas stad, Leviathan-byn, och måsmyggorna

Nedan följer det femte inlägget kring försöket att segla Nordostpassagen i sommar, som bloggen sponsrar. Första inlägget hittas här. Andra inlägget innehöll dåliga nyheter om att seglatsen stoppats av ryska myndigheter enligt den ryska grundinställningen att om det inte uttryckligen är tillåtet är det förbjudet.

SmålandsPosten - 01 dec 14 kl. 06:15

Varm stämning i cityträngseln

Julskyltningen lockade många besökare till centrala Växjö under söndagen. – Vädret är perfekt, tyckte Växjöbon Gunnar Welin. Temperaturen låg runt nollstrecket och en strid ström flanerade längs Storgatan.

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Experten: "Den största guldchansen ryker"

Sveriges medaljchanser minskar drastiskt om Stina Nilsson missar VM. Hon var det största blågula hoppet, säger skidexperten Johanna Ojala. – Den största guldmedaljchansen ryker, säger hon.

Helsingborgs Dagblad - 15 minuter sedan

Brand i markis släcktes av privatperson

Eldsvåda vid numera nedlagda restaurang Bahnhofs gamla lokaler..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Metoo präglade pressetiken 2018

Rekordmånga anmälningar och en skog av fällningar, många relaterade till metoo. Ändå tycker Pressombudsmannen Ola Sigvardsson att den svenska pressen har ett starkt etiskt förhållningssätt. Totalt 620 anmälningar, flest hittills i nämndens historia, och.

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

Rögleduo i U-landslag

Clang och Eliasson får blågul chans..

Helsingborgs Dagblad - 45 minuter sedan

EU: Säkerhetsrisk med försäljning av pass

EU-kommissionen varnar för att medlemsländer som säljer medborgarskap till förmögna personer kan få allvarliga konsekvenser för resten av EU. Enligt en rapport från kommissionen kan försäljningen, även om den inte är olaglig, innebära en risk för andra.

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Goda jobbchanser för uppsagd personal från Godbiten

Rekryteringsdag på Kulturhuset Björnen sammanförde företag och jobbsökande..

Helsingborgs Dagblad - 30 minuter sedan

Vackert, ilsket och melankoliskt från en het popveteran

Alexander Agrell hör 40-årsjubilerande Joe Jacksons nya..

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Mer hasch beslagtaget i Christiania

Dansk polis beslagtog förra året 710 kilo hasch i stadsdelen Christiania i Köpenhamn, ett kvarts ton mer än 2017. Orsaken är inte att haschhandeln vuxit i området, snarare att polisen har ökat sin närvaro där, enligt Köpenhamns polisdirektör Anne Tønnes.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Norska lavinsökandet skjuts upp

Sökandet efter den siste saknade skidåkaren i nordnorska Tamokdalen skjuts upp till våren, meddelar Troms polisdistrikt enligt nyhetsbyrån NTB. Anledningen är att ny lavinfara gör fortsatt sökande alltför farligt. Fyra personer omkom i lavinolyckan i Ta.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Gränspoliser slår larm till regeringen

Regeringen har förlängt de inre gränskontrollerna, med hänvisning till en förhöjd hotbild mot Sverige. Men enligt gränspoliser finns inte tillräckligt med resurser för att kunna fullfölja uppdraget – och situationen är så allvarlig att man nu slår larm.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.