Nyteknik > Teknik

Saturday, 20 April, 20:51

Nyteknik - 09 nov 18 kl. 11:38

Deras svamp kan alstra elektricitetStevens Institute of Technology täckte en champinjon med ett grafennät och bakterier som kan alstra elektricitet. Forskarna tror att ett antal seriekopplade svampar skulle kunna driva en LED-lampa..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Institute, Technology, LED

Dela artikeln

17 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Deras svampkan , alstra, elektricitet
Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

8 helt vardagliga saker som gör att du får svamp i underlivet

Svamp i underlivet låter ganska äckligt. Men faktum är att det är väldigt vanligt, tre av fyra kvinnor får symptom på underlivssvamp någon gång i livet, skriver 1177 Vårdguiden.Vad som orsakar det?

Barometern - 17 sep 14 kl. 06:49

Passa dig för giftig svamp

I år är ett riktigt bra svampår, till mångas glädje. Men det finns baksidor – svampförgiftning är en. På Facebook, Instagram och andra sociala medier har det kryllat av glädjerop och bilder på fulla svampkorgar.

YLE - 11 jul 16 kl. 07:54

Mycket svamp i skogarna

Det blir ett gott svampår i år. Både regnmängden och temperaturen har varit gynnsam för svampen som trivs bäst när det är mellan 15 och 20 grader. Redan nu finns bland annat kantareller, björksoppar och olika riskor att plocka, så här mycket svamp brukar det inte finnas vid den här årstiden.

Sydsvenskan - 18 feb 11 kl. 06:30

Skölj färska bär och svamp noga

1 Kan man äta vilda bär och svamp utan att riskera att bli smittad? Ja. Risken att det som plockats ?

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 13 kl. 20:01

En svamp är en svamp är en svamp - men få går att äta

Vild svamp i fokus på Kullabergs naturum..

BT - 02 sep 14 kl. 13:07

Giftig svamp till salu

Köpt svamp av en handlare på torget? Kolla i så fall. Det kan ha varit giftsvamp.

Blekinge Läns tidning - 11 aug 17 kl. 03:00

Skogen är fortfarande fylld med svamp

Svamp är mycket mer än bara kantareller. Kerstin Eriksson är väl påläst i ämnet och fyller gärna sin korg med annan matsvamp. Men var vaksam.

UT - 04 sep 17 kl. 13:18

Svamp - ett opålitligt släkte

Det är svårt att förutsäga ett bra svampår. Och ibland lurigt att med säkerhet kunna skilja på matsvampar och giftiga. ”Svamp är ett opålitligt släkte.

Kristianstadsbladet - 14 nov 12 kl. 09:08

Statisk elektricitet orsakade olycka


En gnista orsakad av statisk elektricitet orsakade olyckan där tre barn brännskadades när ett trangiakök skulle fyllas på.Medelpads räddningstjänst har utrett olyckan som inträffade när elever vid Fränsta skola hade utflykt i september. Varken köket eller oförsiktighet av läraren, som fyllde på brännvätska, var orsaken till olyckan.

Nyheter 24 - 31 jan 11 kl. 09:12

Förgiftade mamma med möglig svamp och piller


19-årig kvinna inför rätta för att ha förgiftat sin mamma. Tonårstjejen:? Jag ville slippa hennes slag och skrik.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - I förrgår: 14:00

Det här är Sono Motors – som ska bygga solcellsbilar i Trollhättan

Det ska återigen produceras bilar i Trollhättan. Men vilka är egentligen Sono Motors, vars solcellsförsedda bil Nevs ska tillverka?.

Nyteknik - 13 timmar sedan

FCA åker snålskjuts – mot avgrunden?

Tesla, som presenterar sig som en klimatets riddare, borde givetvis inte ha ingått den oheliga alliansen med bilkoncernen FCA, skriver Ny Tekniks Johan Kristensson..

Nyteknik - 14 timmar sedan

VW: Laddinfrastrukturen är ett ansvar för staten

När tillverkarna sätter full fart – hänger då samhället med? Den frågan ställer sig Sten Forsberg, vd för Volkswagen Sverige..

Nyteknik - Igår: 11:35

Eterniten – det dödliga drömmaterialet TEST

Eternit skulle vara för evigt, men de mikroskopiska fibrerna som gjorde det till en hård beklädnad för hus förstörde människors lungor. Men det tåliga byggmaterialet är inte helt uträknat..

Nyteknik - Igår: 06:00

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - Igår: 06:00

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - Igår: 07:00

”Grova fel i verktygen som mäter klimatavtryck”

LÄSARBREV. Jag hittar både grova fel och förvirrande uppgifter när jag kollar mitt klimatavtryck. Verktygen borde ju hjälpa mig att göra rätt miljöval.

Nyteknik - Igår: 06:00

Vostok 1 – den första bemannade rymdresan

Kosmonauten Jurij Gagarin skrevs in i historien när han år 1961 blev den förste människan i rymden. Hans bana runt jorden varade i 108 minuter och var en av Sovjetunionens största segrar i Kalla kriget..

Nyteknik - Igår: 21:17

Efter lastbilar – Nikolas oväntade lansering

Bolaget breddar sitt utbud från vätgas- och batteridrivna lastbilar. Nu presenterar Nikola ett elektrifierat terrängfordon på 590 hk och en el-vattenskoter..

Nyteknik - I förrgår: 15:00

Eldriven Jaguar blev årets bil

För andra gången har en elbil kammat hem utmärkelsen World car of the year. Volvo var nominerat med fick se sig slaget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.