SVT > Kultur

Monday, 22 April, 22:21

SVT - 09 nov 18 kl. 11:30

Katarina Frostenson åberopas som vittne i rättegången mot KulturprofilenAkademi-ledamoten Katarina Frostenson åberobas som vittne i rättegången mot den så kallade Kulturprofilen, det rapporterar Dagens Nyheter. Katarina Frostenson är gift med Kulturprofilen som dömts till fängelse för våldtäkt i tingsrätten..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Frostenson, Kulturprofilen, Katarina Frostenson, Dagens Nyheter

Dela artikeln

61 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Katarina, Frostenson, åberopassom , vittnei , rättegångenmot , Kulturprofilen
DN - 09 nov 18 kl. 11:21

Katarina Frostenson åberopas som vittne i rättegången mot Kulturprofilen

Försvaret åberopar Svenska Akademiens ledamot Katarina Frostenson som vittne inför hovrättsförhandlingarna mot hennes make, kulturprofilen Jean-Claude Arnault..

Skånskan - 18 jan 19 kl. 12:13

Katarina Frostenson lämnar Svenska Akademien

Kultur Svenska Akademien och ledamoten Katarina Frostenson har nått en förlikning.Frostenson väljer nu att lämna Svenska Akademien, skriver Svenska Akademien i ett pressmeddelande. Svenska Akademien skriver att de har gjort gällande att Katarina Frostenson är ansvarig för sekretessbrott genom närstående, och att Frostenson har förnekat sekretessbrott.

SVT - 12 feb 19 kl. 19:31

Tua Forsström om att efterträda Katarina Frostenson i Svenska Akademien

Tua Forsström, finlandssvensk författare och poet, valdes idag in som ny ledamot i Svenska Akademin, och efterträder Katarina Frostenson. – Katarina Frostenson är en fantastisk poet och jag är också i första hand poet, säger hon, om att bli den nya ledamoten på stol 18 där Katarina Frostenson satt fram till förlikningen mellan henne och Svenska Akademien i januari..

Expressen - 11 nov 18 kl. 11:33

GW sågar beslutet att kalla Frostenson som vittne

Många är förbluffade över kulturprofilen Jean-Claude Arnaults, 72, drag att kalla sin fru Katarina Frostenson till vittnesbåset i hovrätten. En av dem är polisprofessor Leif GW Persson. – Hon ska berätta att det är en bra karl.

SR - 14 okt 13 kl. 13:35

Katarina Frostenson: "Tre vägar"

Katarina Frostenson är en av våra nu levande mest betydande poeter. Ständigt prisbelönad, om än av många utanför den litterära världen ansedd som svårläst och emellanåt svårbegriplig, men det bygger helt och hållet på ett gammalt missförstånd som härmed, en gång för alla, rättas till. Frostenson är också verksam som dramatiker men sin debut gjorde hon som poet med diktsamlingen "I mellan", 1978.

SVT - 05 sep 18 kl. 09:36

Katarina Frostenson: ”Vi fick inte ge vår bild”

I en artikel, skriven av juristen och skribenten Jesús Alcalá, uttalar sig Katarina Frostenson för första gången om turerna i Svenska Akademien. Katarina Frostenson är gift med den man som i medierna kallats kulturprofilen och deltar sedan i april inte i Akademiens arbete..

Sydsvenskan - 18 jan 19 kl. 12:13

Klart: Katarina Frostenson lämnar Akademien

Ledamoten Katarina Frostensons lämnar sin stol i Svenska Akademien. Det står klart sedan Akademien och Frostenson enats om en förlikning. Efter långa förhandlingar väljer Katarina Frostenson att lämna institutionen frivilligt, skriver Akademien i ett pr.

Helsingborgs Dagblad - 18 jan 19 kl. 12:13

Klart: Katarina Frostenson lämnar Akademien

Ledamoten Katarina Frostensons lämnar sin stol i Svenska Akademien. Det står klart sedan Akademien och Frostenson enats om en förlikning. Efter långa förhandlingar väljer Katarina Frostenson att lämna institutionen frivilligt, skriver Akademien i ett pr.

Blekinge Läns tidning - 18 jan 19 kl. 12:13

Klart: Katarina Frostenson lämnar Akademien

Ledamoten Katarina Frostensons lämnar sin stol i Svenska Akademien. Det står klart sedan Akademien och Frostenson enats om en förlikning. Efter långa förhandlingar väljer Katarina Frostenson att lämna institutionen frivilligt, skriver Akademien i ett pressmeddelande.

YA - 18 jan 19 kl. 12:13

Klart: Katarina Frostenson lämnar Akademien

Ledamoten Katarina Frostensons lämnar sin stol i Svenska Akademien. Det står klart sedan Akademien och Frostenson enats om en förlikning. Efter långa förhandlingar väljer Katarina Frostenson att lämna institutionen frivilligt, skriver Akademien i ett pressmeddelande.

Fler nyheter från SVT

SVT - I förrgår: 12:25

Tim ”Avicii” Bergling hyllas – ett år efter sin död

Ett år efter Tim ”Avicii” Berglings död hyllas hans minne över hela världen. – Mina tidigaste minnen av honom är att han var väldigt nyfiken på världen, säger Aviciis turnéledare i en radiointervju..

SVT - 19 apr 19 kl. 06:00

Populärkulturella påskägg som inte innehåller godis

Dekorerade ägg fyllda med godis är något vi sedan länge gömt och letat efter under påsken. Men påskägg är också ett fenomen inom populärkulturen i form av gömda referenser och meddelanden i filmer, på internet och i tv- och datorspel. Kulturnyheterna listar några favoriter bland kulturvärldens påskägg..

SVT - 19 apr 19 kl. 06:00

Recension: ”En lös lyra som Redford kan smacka in i krysset”

En rånarjakt i rollatorfart och Robert Redfords sorti från filmbranschen. Trots starka skådespelarinsatser är filmen Den siste gentlemannen om den världsfrånvänt charmige yrkesförbrytaren Forrest Tucker en rätt lam lyra, tycker Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin..

SVT - 19 apr 19 kl. 06:00

Recension: ”Ett colombianskt vendettadrama om traditionernas död”

En suggestiv, vacker och oförutsägbar historia som berättar om västerlandets intrång och ödeläggande av urbefolkningens liv. Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin transporteras, med filmen Birds of passage, långt bortom sin cineastiska säkerhetszon..

SVT - 18 apr 19 kl. 20:17

Sexsekthärva blir HBO-dokumentär

I början av april erkände skådespelaren Allison Mack, mest känd för sin roll i Stålmannen-serien Smallville, att hon var involverad i sexsekten NXVIM (uttalas Nexium). Nu ska sekten skildras i en dokumentär av HBO..

SVT - 18 apr 19 kl. 11:39

Nu presenteras de nominerade till Guldpalmen 2019

I mitten av maj är det dags för den 72:a upplagan av filmfestivalen i Cannes. Under torsdagen presenteras de nominerade för festivalens prestigefulla filmpris La Palme d'or, Guldpalmen. Förra året gick utmärkelsen till Hirokazu Kore-eda för filmen Shoplifters.

SVT - 18 apr 19 kl. 09:50

”Bridesmaids”-duo gör ny komedi

Åtta år efter ”Bridesmaids”-succén återförenas Kristen Wiig och Annie Mumolo för en ny film. ”Barb and Star go to Vista del Mar” får premiär nästa år..

SVT - 18 apr 19 kl. 09:00

Pressfrihetsindex för 2019: Färre trygga länder för journalister

Sverige halkar ned till tredje plats och antalet länder där journalister kan arbeta i säkerhet blir allt färre. Det visar Reportrar utan gränsers pressfrihetsindex för 2019 som presenterades under torsdagen..

SVT - 18 apr 19 kl. 08:27

”Ett manifest för svart, afroamerikansk kultur”

I den nya Netflix-dokumentären Homecoming visar världsstjärnan Beyoncé sig från sin mest storslagna sida musikaliskt. Hon har inte bara kommit att bli en av de mäktigaste inom popgenren. Hon är också en stark röst för den afroamerikanska rörelsen, det menar journalisten Amie Bramme Sey..

SVT - 18 apr 19 kl. 07:27

Notre-Dame får en halv miljon euro av Assassins creed-skapare

Ubisoft låter pc-användare ladda ner Assassin's creed: Unity gratis under en veckas tid, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Spelaren tar i Unity från 2014 kontrollen över en lönnmördare i Paris under franska revolutionen, och där spelar katedralen Notre-Dame en viktig del..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.