Nyteknik > Teknik

Saturday, 20 April, 20:16

Nyteknik - 09 nov 18 kl. 10:48

Tvivel om klimatet har ett högt prisKRÖNIKA. Har vi bestämt oss för en åsikt kan det vara svårt att ändra på den. Men vår egen och andras överlevnad bygger på att vi har kunskap, skriver Ny Tekniks reporter Ania Obminska..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
KrÖnika, Ny Tekniks, Ania Obminska

Dela artikeln

183 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tvivelom , klimatethar ett , högt, pris
Magazin24 - 20 nov 12 kl. 19:36

Pris till domare från Köping och Arboga

På måndagskvällen den 19 november var det ungefär 50 fotbollsdomare, instruktörer, DK-medlemmar, matchtillsättare och medarbetare från Västmanlands fotbollförbund som hade samlats i Västerås för en säsongsavslutning. Fotbollsdomaren Jonas Eriksson höll en uppskattad föreläsning på distriktsdomarnas säsongavslutning i Västerås. Det delades ut pris till fyra domare i distriktet och två är från Västra Mälardalen.

Expressen - 01 aug 18 kl. 16:54

RFSL kritiserar polisen – därför får de ett pris

Varje år under Pride i Stockholm delar RFSL ut ett pris till en person eller organisation som motarbetat hbtq-personers lika rättigheter.Årets pristagare är polismyndigheten.– Det är ett pris som vi självklart inte vill ha.

LV - 11 feb 15 kl. 08:53

Sköld nominerad till folkets pris

Att MMA-fightern Simon Sköld är populär råder det inga tvivel om. Nu är han en av tio nominerade i kategorin ”Folkets Pris”, som delas ut i samband med kampsportsgalan i slutet av mars.
– Det känns fantastiskt att vara nominerad.

Helsingborgs Dagblad - 01 dec 15 kl. 18:58

Ät upp. För klimatet.

FN:s klimatmöte i Paris är igång. Nu förhandlar världens länder för att få fram ett globalt avtal som kan hejda jordens uppvärmning.För att åstadkomma detta krävs i sin tur förändringar på en mängd olika områden och nivåer.

Sydsvenskan - 01 dec 15 kl. 18:58

Ät upp. För klimatet.

FN:s klimatmöte i Paris är igång. Nu förhandlar världens länder för att få fram ett globalt avtal som kan hejda jordens uppvärmning.För att åstadkomma detta krävs i sin tur förändringar på en mängd olika områden och nivåer.

Sydsvenskan - 23 apr 16 kl. 04:31

"Mer utsläppspengar till klimatet"

Pengarna från försäljning av utsläppsrätter bör gå till klimatförbättrande åtgärder. Det kommer EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) att föreslå när EU:s utsläppshandel nu ska reformeras, rapporterar Sveriges Radios Ekot.— Det är riktigt stora belopp det handlar om, sammantaget många, många miljarder.

VA - 26 okt 18 kl. 13:27

Klimatpositiv till varje pris - Kan fler hamburgare rädda klimatet?

Att vara klimatneutral räcker inte längre. Nu är det klimatpositiv som gäller – att binda mer växthusgaser än man släpper ut. Ikea, H&M, Unilever och Max gör det redan.

Supermiljöbloggen - 12 dec 18 kl. 09:54

Sveriges nya budget – ett slag mot klimatet

Det ser ut att bli Moderaternas och Kristdemokraternas budget som Riksdagen kommer rösta igenom - oavsett vilken regering vi får. Budgeten innehåller flera stora försämringar för klimatet och få ljusglimtar. Sverigedemokraterna har meddelat att de tänker rösta för M+KD-budgeten.

Västerbottens Folkblad - 20 jan 19 kl. 10:00

”Ge betalt för att rädda klimatet”

Få betalt för att vara med och rädda klimatet, kan det vara något? För att skynda på omställningen till en fossilfri ekonomi behövs ett högt och stigande pris på utsläpp – en koldioxidavgift. Men många människor behöver hjälp att möta de ökande kostnader som uppstår när det inte längre är billigt att förorena.

Opinionen.se - 12 apr 14 kl. 04:20

Kräver ett pris på klimatutsläpp


Världens länder måste sätta ett pris på att släppa ut koldioxid – annars kan det bli för sent att undvika förödande konsekvenser för klimatet. Den uppmaningen ger cheferna för IMF och Världsbanken. – Vi vet att klimatförändringar kommer att hota den ekonomiska tillväxten, särskilt i de fattigaste länderna, men överallt annars också, säger Världsbankschefen Jim Yong Kim.

Kristianstadsbladet - 12 apr 14 kl. 04:17

Kräver ett pris på klimatutsläpp


Världens länder måste sätta ett pris på att släppa ut koldioxid - annars kan det bli för sent att undvika förödande konsekvenser för klimatet. Den uppmaningen ger cheferna för IMF och Världsbanken. - Vi vet att klimatförändringar kommer att hota den ekonomiska tillväxten, särskilt i de fattigaste länderna, men överallt annars också, säger Världsbankschefen Jim Yong Kim.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - I förrgår: 14:00

Det här är Sono Motors – som ska bygga solcellsbilar i Trollhättan

Det ska återigen produceras bilar i Trollhättan. Men vilka är egentligen Sono Motors, vars solcellsförsedda bil Nevs ska tillverka?.

Nyteknik - 13 timmar sedan

FCA åker snålskjuts – mot avgrunden?

Tesla, som presenterar sig som en klimatets riddare, borde givetvis inte ha ingått den oheliga alliansen med bilkoncernen FCA, skriver Ny Tekniks Johan Kristensson..

Nyteknik - 14 timmar sedan

VW: Laddinfrastrukturen är ett ansvar för staten

När tillverkarna sätter full fart – hänger då samhället med? Den frågan ställer sig Sten Forsberg, vd för Volkswagen Sverige..

Nyteknik - Igår: 11:35

Eterniten – det dödliga drömmaterialet TEST

Eternit skulle vara för evigt, men de mikroskopiska fibrerna som gjorde det till en hård beklädnad för hus förstörde människors lungor. Men det tåliga byggmaterialet är inte helt uträknat..

Nyteknik - Igår: 06:00

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - Igår: 06:00

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - Igår: 07:00

”Grova fel i verktygen som mäter klimatavtryck”

LÄSARBREV. Jag hittar både grova fel och förvirrande uppgifter när jag kollar mitt klimatavtryck. Verktygen borde ju hjälpa mig att göra rätt miljöval.

Nyteknik - Igår: 06:00

Vostok 1 – den första bemannade rymdresan

Kosmonauten Jurij Gagarin skrevs in i historien när han år 1961 blev den förste människan i rymden. Hans bana runt jorden varade i 108 minuter och var en av Sovjetunionens största segrar i Kalla kriget..

Nyteknik - Igår: 21:17

Efter lastbilar – Nikolas oväntade lansering

Bolaget breddar sitt utbud från vätgas- och batteridrivna lastbilar. Nu presenterar Nikola ett elektrifierat terrängfordon på 590 hk och en el-vattenskoter..

Nyteknik - I förrgår: 15:00

Eldriven Jaguar blev årets bil

För andra gången har en elbil kammat hem utmärkelsen World car of the year. Volvo var nominerat med fick se sig slaget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.