Nyteknik > Teknik

Monday, 19 November, 14:14

Nyteknik - 09 nov 18 kl. 10:22

Sju tunga företag testar virtuella fabrikerVolvo, Scania och ABB återfinns bland storbolagen som undersöker nya industrilösningar virtuellt i Skövde. Hela produktionskedjor ska kunna optimeras för effektivare tillverkning..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
ABB, Skövde

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sju, tunga, företag, testar, virtuella, fabriker
Sydsvenskan - 05 dec 12 kl. 06:30

Utförsäljning av tunga företag oroar

Utförsäljningen av Gambro, ett av de allra mest urlundensiska bolag som finns, väcker många oroliga minnen. Det har inte precis gått lysande för tidigare Lundaverksamheter som hamnat i utländsk ägo:Astra Zeneca stängde häromåret ner hela sin forskningsanläggning i Lund med närmare tusen anställda.Sedan Sony tog över hela ägandet i Sony Ericsson i början av året har de redan hunnit banta verksamheten på flera områden.

DalaDemokraten - 07 feb 17 kl. 09:40

Sju UF-företag ställer ut i Avesta galleria på fredag

På fredag är det UF-mässa (Ungt företagande) i Avesta galleria. Sju företag kommer visa upp sina affärsidéer..

Dalarnas tidningar - 07 feb 17 kl. 09:40

Sju UF-företag ställer ut i Avesta galleria på fredag

På fredag är det UF-mässa (Ungt företagande) i Avesta galleria. Sju företag kommer visa upp sina affärsidéer..

Dagensanalys.se - 07 jun 18 kl. 15:51

SAP ska se till att alla företag blir mer intelligenta

SAP presenterar nu nya produkter och samarbeten för att företag ska bli mer intelligenta med hjälp av avancerad teknik som konversationsbaserad artificiell intelligens (AI), blockkedjor och analys. Samtidigt är SAP Cloud Platform nu tillgänglig hos alla större leverantörer av molninfrastruktur som Google Cloud Platform, Microsoft Azure och Amazon Web Services (AWS). Presentationen gjordes under den pågående årliga konferensen SAPPHIRE NOW i Orlando, Florida, och omfattade bland annat: SAP Conversational AI som gör att företag kan utveckla intelligenta chatbots för t.

UT - 16 mar 16 kl. 13:52

Sju företag prisas på näringslivsgala

Sju lokala företag prisas på årets näringslivsgala. Hotellet är platsen, efterfest blir det på Bryggan..

DN - 10 maj 17 kl. 22:05

Strejk hotar tågtrafik och telekomföretag

• På fredagen kan en omfattande strejk drabba Stockholms tunnelbana och pendeltåg. • Så sent som på onsdagskvällen drogs varslet mot tunga industriföretag som Volvo och kärnkraftverket Ringhals tillbaka. • Nästa vecka kan ytterligare strejker lamslå delar av fjärrtågstrafiken och bland andra Comhems underhåll..

Nerikes Allehanda - 03 feb 16 kl. 19:00

Byggare prisades för sitt växande företag

Utmärkelsen Årets Företagare går i år till Lindesbergs Bygg AB. Ett företag som under sina nio år har växt från två till 25 anställda. Nu finns de på Bowlinggatan i lokaler som de själva byggt och där sju andra företag hyr in sig..

Barometern - 03 mar 16 kl. 02:32

Dömda bakom familjehemsföretag

Ett av sju nystartade familjehemsföretag har personer i styrelsen som är dömda för brott, visar en granskning från Dagens Nyheter. Vapen- och dopningsbrott såväl som misshandel och rån i finns registren. Antalet nystartade familjehemsföretag ökade i höstas då många ensamkommande barn kom till Sverige.

Sydöstran - 03 mar 16 kl. 02:32

Dömda bakom familjehemsföretag

Ett av sju nystartade familjehemsföretag har personer i styrelsen som är dömda för brott, visar en granskning från Dagens Nyheter. Vapen- och dopningsbrott såväl som misshandel och rån i finns registren. Antalet nystartade familjehemsföretag ökade i höstas då många ensamkommande barn kom till Sverige.

Sydsvenskan - 03 mar 16 kl. 02:33

Dömda bakom familjehemsföretag

Ett av sju nystartade familjehemsföretag har personer i styrelsen som är dömda för brott, visar en granskning från Dagens Nyheter. Vapen- och dopningsbrott såväl som misshandel och rån i finns registren.Antalet nystartade familjehemsföretag ökade i höstas då många ensamkommande barn kom till Sverige.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Därför gasar så många mot månen

Kina visade nyligen upp en modell av sin nya rymdstation, "Det himmelska palatset 2", en symbol för landets storslagna ambitioner bortom jorden. Och i den nya rymdkapplöpningen står månen i centrum – ett viktigt steg på vägen i drömmen om Mars, enligt en expert..

Nyteknik - 1 timme sedan

MIT-upptäckt kan ge framtid för aluminiumluftbatterier

Ett oljelager som förbättrar batteriers standbytid. MIT-forskarnas upptäckt kan ge aluminiumluftbatterier en ljus framtid – och för evigt bota räckviddsångesten för elbilster..

Nyteknik - 1 timme sedan

Nu kan du utforska supermassivt svart hål i vr

Ett supermassivt svarta hål i mitten av Vintergatan har för första gången visualiserats i vr..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Renaults vd Carlos Ghosn har gripits – aktien rasar

Aktien i Renault faller kraftigt efter uppgifterna om att vd:n Carlos Ghosn har gripits enligt japanska tidningen Yomiuri..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Ubåt försvann för ett år sedan – funnen på havsbotten imploderad

Den argentinska ubåten Ara San Juan har hittats – nästan exakt ett år sedan den försvann. Farkosten som delvis har imploderat har lokaliserats på drygt 900 meters djup i Atlanten av amerikanska företaget Ocean Infinitys fartyg Seabed Constructor..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Svensk premiär för B2368 – Huaweis alternativ till fiberuppkoppling

5g-hastigheter i 4g-nätet. Det utlovar Huawei när de nu lanserar routern B2368 med wireless to the x-teknik (wttx) i Sverige..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Rutten fisk ska driva Hurtigrutens fartyg

Norge förknippas av många med fisk. Nu planerar det högprofilerade rederiet Hurtigruten att driva sina kryssningsfartyg på bränsle som delvis stammar från rutten fisk..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Så balanserar du digitaliseringen med befintlig affär

Den digitala teknikutvecklingen står inför ett exponentiellt genomslag, och företag, organisationer och samhället är på väg att drabbas av en digital tsunami..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Svenskar sämre på plaståtervinning

Svensken har blivit sämre på att kånka plastsopor till återvinningen. Andelen plastförpackningar som återvinns minskar, visar nya siffror från Naturvårdsverket..

Nyteknik - I förrgår: 16:31

Satsning på bioflygbränsle kan återuppliva Green Fuels

Sverige tar ytterligare ett steg mot egen tillverkning av bioflygbränsle. Därmed skulle bränslefabriken LTU Green Fuels snart kunna väckas ur sin dvala..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.