Nyteknik > Teknik

Saturday, 20 April, 20:15

Nyteknik - 09 nov 18 kl. 10:22

Sju tunga företag testar virtuella fabrikerVolvo, Scania och ABB återfinns bland storbolagen som undersöker nya industrilösningar virtuellt i Skövde. Hela produktionskedjor ska kunna optimeras för effektivare tillverkning..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
ABB, Skövde

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sju, tunga, företag, testar, virtuella, fabriker
BT - 13 dec 18 kl. 06:32

Sju nya företag köper mark i Viared – flera matställen

Markförsäljningen i Viared skjuter rejäl fart i slutet av 2018. Sju nya företag tecknar avtal om markköp från Borås stad. Bland annat ska det bli tankstation och ny restaurang i området..

Sydsvenskan - 05 dec 12 kl. 06:30

Utförsäljning av tunga företag oroar

Utförsäljningen av Gambro, ett av de allra mest urlundensiska bolag som finns, väcker många oroliga minnen. Det har inte precis gått lysande för tidigare Lundaverksamheter som hamnat i utländsk ägo:Astra Zeneca stängde häromåret ner hela sin forskningsanläggning i Lund med närmare tusen anställda.Sedan Sony tog över hela ägandet i Sony Ericsson i början av året har de redan hunnit banta verksamheten på flera områden.

Hela Gotland - 22 mar 19 kl. 13:22

Tunga transportföretag satsar tungt på miljön

Flera tunga aktörer har nu anslutit sig till projektet ”Hållbara transporter”..

DalaDemokraten - 07 feb 17 kl. 09:40

Sju UF-företag ställer ut i Avesta galleria på fredag

På fredag är det UF-mässa (Ungt företagande) i Avesta galleria. Sju företag kommer visa upp sina affärsidéer..

Dalarnas tidningar - 07 feb 17 kl. 09:40

Sju UF-företag ställer ut i Avesta galleria på fredag

På fredag är det UF-mässa (Ungt företagande) i Avesta galleria. Sju företag kommer visa upp sina affärsidéer..

Dagensanalys.se - 07 jun 18 kl. 15:51

SAP ska se till att alla företag blir mer intelligenta

SAP presenterar nu nya produkter och samarbeten för att företag ska bli mer intelligenta med hjälp av avancerad teknik som konversationsbaserad artificiell intelligens (AI), blockkedjor och analys. Samtidigt är SAP Cloud Platform nu tillgänglig hos alla större leverantörer av molninfrastruktur som Google Cloud Platform, Microsoft Azure och Amazon Web Services (AWS). Presentationen gjordes under den pågående årliga konferensen SAPPHIRE NOW i Orlando, Florida, och omfattade bland annat: SAP Conversational AI som gör att företag kan utveckla intelligenta chatbots för t.

UT - 16 mar 16 kl. 13:52

Sju företag prisas på näringslivsgala

Sju lokala företag prisas på årets näringslivsgala. Hotellet är platsen, efterfest blir det på Bryggan..

DN - 10 maj 17 kl. 22:05

Strejk hotar tågtrafik och telekomföretag

• På fredagen kan en omfattande strejk drabba Stockholms tunnelbana och pendeltåg. • Så sent som på onsdagskvällen drogs varslet mot tunga industriföretag som Volvo och kärnkraftverket Ringhals tillbaka. • Nästa vecka kan ytterligare strejker lamslå delar av fjärrtågstrafiken och bland andra Comhems underhåll..

DalaDemokraten - 30 nov 99 kl. 00:00

Sju av tio som testar blir missbrukare

23 september mötte en polispatrull en välkänd missbrukare i bil utanför Falun. De insåg att föraren körde utan körkort, kunde antas vara påverkad och möjligen inneha narkotika. Strax efteråt hittades bilen på en gård.

Nerikes Allehanda - 03 feb 16 kl. 19:00

Byggare prisades för sitt växande företag

Utmärkelsen Årets Företagare går i år till Lindesbergs Bygg AB. Ett företag som under sina nio år har växt från två till 25 anställda. Nu finns de på Bowlinggatan i lokaler som de själva byggt och där sju andra företag hyr in sig..

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - I förrgår: 14:00

Det här är Sono Motors – som ska bygga solcellsbilar i Trollhättan

Det ska återigen produceras bilar i Trollhättan. Men vilka är egentligen Sono Motors, vars solcellsförsedda bil Nevs ska tillverka?.

Nyteknik - 13 timmar sedan

FCA åker snålskjuts – mot avgrunden?

Tesla, som presenterar sig som en klimatets riddare, borde givetvis inte ha ingått den oheliga alliansen med bilkoncernen FCA, skriver Ny Tekniks Johan Kristensson..

Nyteknik - 14 timmar sedan

VW: Laddinfrastrukturen är ett ansvar för staten

När tillverkarna sätter full fart – hänger då samhället med? Den frågan ställer sig Sten Forsberg, vd för Volkswagen Sverige..

Nyteknik - Igår: 11:35

Eterniten – det dödliga drömmaterialet TEST

Eternit skulle vara för evigt, men de mikroskopiska fibrerna som gjorde det till en hård beklädnad för hus förstörde människors lungor. Men det tåliga byggmaterialet är inte helt uträknat..

Nyteknik - Igår: 06:00

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - Igår: 06:00

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - Igår: 07:00

”Grova fel i verktygen som mäter klimatavtryck”

LÄSARBREV. Jag hittar både grova fel och förvirrande uppgifter när jag kollar mitt klimatavtryck. Verktygen borde ju hjälpa mig att göra rätt miljöval.

Nyteknik - Igår: 06:00

Vostok 1 – den första bemannade rymdresan

Kosmonauten Jurij Gagarin skrevs in i historien när han år 1961 blev den förste människan i rymden. Hans bana runt jorden varade i 108 minuter och var en av Sovjetunionens största segrar i Kalla kriget..

Nyteknik - Igår: 21:17

Efter lastbilar – Nikolas oväntade lansering

Bolaget breddar sitt utbud från vätgas- och batteridrivna lastbilar. Nu presenterar Nikola ett elektrifierat terrängfordon på 590 hk och en el-vattenskoter..

Nyteknik - I förrgår: 15:00

Eldriven Jaguar blev årets bil

För andra gången har en elbil kammat hem utmärkelsen World car of the year. Volvo var nominerat med fick se sig slaget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.