Nyteknik > Teknik

Wednesday, 16 January, 02:23

Nyteknik - 09 nov 18 kl. 10:22

Sju tunga företag testar virtuella fabrikerVolvo, Scania och ABB återfinns bland storbolagen som undersöker nya industrilösningar virtuellt i Skövde. Hela produktionskedjor ska kunna optimeras för effektivare tillverkning..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
ABB, Skövde

Dela artikeln

16 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sju, tunga, företag, testar, virtuella, fabriker
BT - 13 dec 18 kl. 06:32

Sju nya företag köper mark i Viared – flera matställen

Markförsäljningen i Viared skjuter rejäl fart i slutet av 2018. Sju nya företag tecknar avtal om markköp från Borås stad. Bland annat ska det bli tankstation och ny restaurang i området..

Sydsvenskan - 05 dec 12 kl. 06:30

Utförsäljning av tunga företag oroar

Utförsäljningen av Gambro, ett av de allra mest urlundensiska bolag som finns, väcker många oroliga minnen. Det har inte precis gått lysande för tidigare Lundaverksamheter som hamnat i utländsk ägo:Astra Zeneca stängde häromåret ner hela sin forskningsanläggning i Lund med närmare tusen anställda.Sedan Sony tog över hela ägandet i Sony Ericsson i början av året har de redan hunnit banta verksamheten på flera områden.

DalaDemokraten - 07 feb 17 kl. 09:40

Sju UF-företag ställer ut i Avesta galleria på fredag

På fredag är det UF-mässa (Ungt företagande) i Avesta galleria. Sju företag kommer visa upp sina affärsidéer..

Dalarnas tidningar - 07 feb 17 kl. 09:40

Sju UF-företag ställer ut i Avesta galleria på fredag

På fredag är det UF-mässa (Ungt företagande) i Avesta galleria. Sju företag kommer visa upp sina affärsidéer..

Dagensanalys.se - 07 jun 18 kl. 15:51

SAP ska se till att alla företag blir mer intelligenta

SAP presenterar nu nya produkter och samarbeten för att företag ska bli mer intelligenta med hjälp av avancerad teknik som konversationsbaserad artificiell intelligens (AI), blockkedjor och analys. Samtidigt är SAP Cloud Platform nu tillgänglig hos alla större leverantörer av molninfrastruktur som Google Cloud Platform, Microsoft Azure och Amazon Web Services (AWS). Presentationen gjordes under den pågående årliga konferensen SAPPHIRE NOW i Orlando, Florida, och omfattade bland annat: SAP Conversational AI som gör att företag kan utveckla intelligenta chatbots för t.

UT - 16 mar 16 kl. 13:52

Sju företag prisas på näringslivsgala

Sju lokala företag prisas på årets näringslivsgala. Hotellet är platsen, efterfest blir det på Bryggan..

DN - 10 maj 17 kl. 22:05

Strejk hotar tågtrafik och telekomföretag

• På fredagen kan en omfattande strejk drabba Stockholms tunnelbana och pendeltåg. • Så sent som på onsdagskvällen drogs varslet mot tunga industriföretag som Volvo och kärnkraftverket Ringhals tillbaka. • Nästa vecka kan ytterligare strejker lamslå delar av fjärrtågstrafiken och bland andra Comhems underhåll..

Nerikes Allehanda - 03 feb 16 kl. 19:00

Byggare prisades för sitt växande företag

Utmärkelsen Årets Företagare går i år till Lindesbergs Bygg AB. Ett företag som under sina nio år har växt från två till 25 anställda. Nu finns de på Bowlinggatan i lokaler som de själva byggt och där sju andra företag hyr in sig..

Barometern - 03 mar 16 kl. 02:32

Dömda bakom familjehemsföretag

Ett av sju nystartade familjehemsföretag har personer i styrelsen som är dömda för brott, visar en granskning från Dagens Nyheter. Vapen- och dopningsbrott såväl som misshandel och rån i finns registren. Antalet nystartade familjehemsföretag ökade i höstas då många ensamkommande barn kom till Sverige.

Sydöstran - 03 mar 16 kl. 02:32

Dömda bakom familjehemsföretag

Ett av sju nystartade familjehemsföretag har personer i styrelsen som är dömda för brott, visar en granskning från Dagens Nyheter. Vapen- och dopningsbrott såväl som misshandel och rån i finns registren. Antalet nystartade familjehemsföretag ökade i höstas då många ensamkommande barn kom till Sverige.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 9 timmar sedan

Biltest: nya BMW X5 M50d

Bekväm, solid och smidig. BMW:s nya X5 har prickat in de flesta rätt. Men allt är inte guld och gröna skogar – på tekniksidan finns det plumpar i registret..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Studie: Fortfarande möjligt att klara 1,5-gradersmålet

Vi har en chans att klara Parisavtalets tuffa 1,5-gradersmål. Men då måste vi genast påbörja en utfasning av fossila bränslen inom alla sektorer, enligt en ny studie..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Danska Falck har byggt ambulans av en Tesla Model X

Danska Flack har försett bilen med ett extra batterissystem för att klara all utrustning. Till en början ska den användas som akutläkarbil i Syddanmark..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Fartyg på grund utanför Landskrona

Ett nästan 90 meter långt lastfartyg står på grund i inloppet till Landskronas hamn. Ingen olja har läckt ut, men fartygets skrov undersöks av dykare..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Hormonstörande miljögift på Mälarens botten

Halterna av miljögifter i Mälarens bottnar har minskat, men inte tillräckligt. Främst är det ämnet tributyltenn (TBT) som drar ner vattenkvaliteten. Ämnet har hormonstörande egenskaper som djur som lever i vattnet..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Huaweis grundare förnekar spioneri

För första gången på fyra år framträdde Huaweis grundare Ren Zhengfei inför utländska medier. Han förnekade anklagelser om spioneri och prisade Donald Trump..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Hacka Tesla – vinn en bil

Miljoner i prispengar samt en sprillans ny bil. För att möta problemet med cybersäkerhet kommer Tesla öppna plånboken samt ge bort en Model 3 till den hackare som hittar säkerhetsbrister i bilen..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Röka marijuana en gång kan förändra tonåringars hjärna

Forskarnas slutsats: Det kan räcka med att tonåringar röker marijuana enstaka gånger för att strukturen på deras hjärnor ska förändras..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Kinesisk jättekoncern köper majoritetspost i Nevs

Kinesiska koncernen Evergrande Group har köpt 51 procent av aktierna i Nevs för 8,3 miljarder svenska kronor..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Tesla vill bygga gröna mikronät på grekiska öar

Elförsörjning är krångligt på många avlägsna grekiska öar. Nu har myndigheterna vänt sig till Tesla för att få hjälp att bygga mikronät med solceller och batterilager..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.