SVT > Inrikes

Wednesday, 21 November, 09:10

SVT - 09 nov 18 kl. 09:07

Barn som söker vård för ätstörningar har fördubblatsAllt fler barn söker vård för ätstörningar, visar Socialstyrelsens siffror. Att peka ut en direkt orsak är svårt, men det finns en rad saker man kan göra som förälder för att undvika att ens barn drabbas. – Barnen förändras så mycket när man går från barn till tonåring. Det är mycket man inte förstår hur man ska klara av, säger psykolog Anders Lind..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Socialstyrelsens, Anders Lind

Dela artikeln

309 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnsom , söker, vårdför , ätstörningarhar , fördubblats
SVT - 04 feb 15 kl. 22:23

”De flesta som har ätstörningar är normalviktiga”

Allt fler barn lider av en ohälsosam kroppsuppfattning och försöker på olika sätt att påverka sin vikt. Psykologen David Clinton chattade med läsarna om kroppsuppfattning och ätstörningar..

BT - 11 aug 14 kl. 18:08

Ätstörningsenhet lägger ner

Ätstörningsenheten Vågen stänger vid årsskiftet. Patienter med ätstörningar ska nu istället hänvisas till psykiatrimottagningen på Södra Älvsborgs sjukhus eller till vårdcentraler. Ätstörningsenheten Vågen i Borås ska stänga.

BT - 28 okt 14 kl. 19:47

Satsar miljoner på ätstörningsenhet

En särskild mobil ätstörningsenhet för både unga och vuxna med ätstörningar ska byggas upp inom psykiatrin på Södra Älvsborgs sjukhus. Samtidigt läggs Närhälsans ätstörningsenhet Vågen i Borås ned. Hälso- och sjukvårdsnämnden i Sjuhärad beslutade om satsningen i slutet av förra veckan och satsar fyra miljoner kronor i ett tvåårigt projekt.

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 15 kl. 20:35

Badhusvågen åker ut efter FB-protest

"Ut med vågen från simhallen nu!". Uppropet i ett Facebookinlägget kom från en kvinna som fått nog av att se små flickor diskutera vikt efter att de vägt sig i simhallen.

Sydsvenskan - 15 sep 15 kl. 20:35

Badhusvågen åker ut efter FB-protest

"Ut med vågen från simhallen nu!". Uppropet i ett Facebookinlägget kom från en kvinna som fått nog av att se små flickor diskutera vikt efter att de vägt sig i simhallen.

YLE - 15 apr 14 kl. 04:58

Minskade köer när anorektiker får vård hemma

Hembesök har visat sig vara ett effektivt sätt att behandla patienter med ätstörningar. Kortare vårdköer och förkortad vårdtid är bara några av de effekter som HUCS ätstörningsklinik i Helsingfors har fått erfara. Minna, som vi väljer att kalla henne i artikeln, lider av grav anorexi.

BT - 27 aug 14 kl. 08:39

Stäng inte dörren till Vågen

Vågen behövs. Ätstörningsenheten Vågen är tänkt för att förebygga ätstörningar i hela Sjuhärad. Nu ska enheten stängas, vilket skribenterna ifrågasätter.

BT - 03 jun 13 kl. 10:21

Omöjlig att värja sig mot

Kristian Gidlunds debut är en sammanställning av hans blogg I kroppen min, som handlar om att Kristian Gidlund är döende i cancer. Det är problematiskt på ett sätt, när privata bloggar görs om till böcker. För även om allt bör betraktas som ?

SVT Debatt - 21 okt 13 kl. 06:00

Unga flickor bäst på att banta med 5:2

BANTNING Den enda grupp i samhället som minskar i vikt är unga kvinnor. 5:2-dieten funkar uppenbarligen bara på dem som behöver det minst. Vuxenvärlden försöker rikta sig till Lisa, en medelålders kvinna som behöver tappa några kilon.

YLE - 03 sep 13 kl. 04:20

?Vi fokuserar för mycket på mat?

Mat är inte längre något som bara ska göra oss mätta. Vi blir överösta med matprogram och rekommendationer om vad vi ska och inte ska äta. I värsta fall är rekommendationerna dessutom motstridiga.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

SVT avslöjar: Riksdagsledamot gick in i styrelser med ekobrottsdömda

Han satt i finansutskottet i riksdagen för Moderaterna. Samtidigt gick han in i flera bolagsstyrelser med personer dömda för ekobrott. Uppdragen anmäldes inte, trots lagkrav, till riksdagens förteckning över bisysslor.

SVT - 15 minuter sedan

Experternas hårda omdöme: ”Blir en nyttig idiot”

Dåvarande riksdagsledamoten Jörgen Andersson kan ha lånat sitt namn till rena bedrägerier. Det menar två experter som hjälpt SVT att granska de bolag som Andersson gått in i under sin tid i finansutskottet..

SVT - 45 minuter sedan

Isabel lider av PMDS: ”Har haft det i femton år”

Sedan Isabel Lindström var ung har hon lidit av PMDS – den mycket grövre varianten av PMS. Symptomen är flera, och kan liknas vid att ha en allvarlig depression, ibland flera veckor i månaden..

SVT - 45 minuter sedan

Många lider i tysthet av svår PMS: ”Ett allvarligt handikapp”

Nedstämd, orolig och irriterad? Många lider av PMS, och den svårare formen PMDS, utan få hjälp. – För 3 till 8 procent är det här ett allvarligt handikapp och inget man kan ”rycka upp sig” ifrån, säger överläkaren och professorn Torbjörn Bäckström..

SVT - 11 timmar sedan

Björklund: Utesluter inte helt en M+KD-regering

Liberalernas partiledare Jan Björklund säger att han kan släppa fram en regering med Moderaterna och Kristdemokraterna, om det är det enda tänkbara alternativet. – Då måste vi ju kalla in partirådet och ställa frågan om man ska släppa fram dem ändå, men det vill jag undvika säger han i SVT:s Aktuellt..

SVT - 14 timmar sedan

Skärpt lagstiftning om barnäktenskap

Ett förslag om att inte erkänna utländska barnäktenskap går på onsdag igenom riksdagen. Det nya lagförslaget presenterades i maj av migrationsminister Helene Fritzon (S), och innebär att barnäktenskap underkänns oavsett om personerna haft en koppling till Sverige när de gift sig eller inte..

SVT - 14 timmar sedan

Efter kritiken – rekordmånga anmälningar mot Postnord

Paket som försenas, skickas fel eller inte kommer fram alls. Kritiken mot Postnord har varit massiv och nu förbereder sig det krisande bolaget inför årets mest intensiva period. Hittills i år har det kommit in 350 anmälningar till Konsumentverket – mer än en fyrdubbling jämfört med hela förra året.

SVT - 14 timmar sedan

Så ska Postnord undvika förra årets paketkaos inför julen

Kunderna kokade av vrede under paketkaoset vid Black Friday och julhandeln förra året. I år räknar Postnord med en ännu större anstormning av paket och har rustat sig med fler ombud. – Hela branschen är på tårna, säger bolagets Sverige-vd Annemarie Gardshol..

SVT - 17 timmar sedan

Influensavaccinet slut hos leverantör – kan vara brist i hela landet

Rapporter börjar dyka upp om att det är brist på årets influensavaccin hos flera landsting. Landstingen har missbedömt efterfrågan, och tillverkarna har knappt något vaccin kvar att leverera, säger Läkemedelsverket. – Det är allvarligt, framför allt för riskgruppen, säger Charlotta Bergquist, vaccinkordinator på Läkemedelsverket..

SVT - 18 timmar sedan

Räntan på studielån kan höjas 2019

Har du tagit studielån från CSN? Då kan du få betala mer i ränta nästa år. I alla fall om CSN-prognosen håller i sig till december – vilket den brukar göra..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.