SVT > Inrikes

Saturday, 19 January, 01:23

SVT - 09 nov 18 kl. 09:07

Barn som söker vård för ätstörningar har fördubblatsAllt fler barn söker vård för ätstörningar, visar Socialstyrelsens siffror. Att peka ut en direkt orsak är svårt, men det finns en rad saker man kan göra som förälder för att undvika att ens barn drabbas. – Barnen förändras så mycket när man går från barn till tonåring. Det är mycket man inte förstår hur man ska klara av, säger psykolog Anders Lind..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Socialstyrelsens, Anders Lind

Dela artikeln

313 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnsom , söker, vårdför , ätstörningarhar , fördubblats
SVT - 04 feb 15 kl. 22:23

”De flesta som har ätstörningar är normalviktiga”

Allt fler barn lider av en ohälsosam kroppsuppfattning och försöker på olika sätt att påverka sin vikt. Psykologen David Clinton chattade med läsarna om kroppsuppfattning och ätstörningar..

BT - 11 aug 14 kl. 18:08

Ätstörningsenhet lägger ner

Ätstörningsenheten Vågen stänger vid årsskiftet. Patienter med ätstörningar ska nu istället hänvisas till psykiatrimottagningen på Södra Älvsborgs sjukhus eller till vårdcentraler. Ätstörningsenheten Vågen i Borås ska stänga.

BT - 28 okt 14 kl. 19:47

Satsar miljoner på ätstörningsenhet

En särskild mobil ätstörningsenhet för både unga och vuxna med ätstörningar ska byggas upp inom psykiatrin på Södra Älvsborgs sjukhus. Samtidigt läggs Närhälsans ätstörningsenhet Vågen i Borås ned. Hälso- och sjukvårdsnämnden i Sjuhärad beslutade om satsningen i slutet av förra veckan och satsar fyra miljoner kronor i ett tvåårigt projekt.

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 15 kl. 20:35

Badhusvågen åker ut efter FB-protest

"Ut med vågen från simhallen nu!". Uppropet i ett Facebookinlägget kom från en kvinna som fått nog av att se små flickor diskutera vikt efter att de vägt sig i simhallen.

Sydsvenskan - 15 sep 15 kl. 20:35

Badhusvågen åker ut efter FB-protest

"Ut med vågen från simhallen nu!". Uppropet i ett Facebookinlägget kom från en kvinna som fått nog av att se små flickor diskutera vikt efter att de vägt sig i simhallen.

SR - 26 dec 18 kl. 06:00

Snabb viktuppgång i fokus för barn med anorexi

Barnpsykiatrimottagningar i södra Sverige ska nästa år jobba på ett mer intensivt sätt med dem som söker vård för ätstörningar som anorexi. Snabb viktuppgång är målet..

YLE - 15 apr 14 kl. 04:58

Minskade köer när anorektiker får vård hemma

Hembesök har visat sig vara ett effektivt sätt att behandla patienter med ätstörningar. Kortare vårdköer och förkortad vårdtid är bara några av de effekter som HUCS ätstörningsklinik i Helsingfors har fått erfara. Minna, som vi väljer att kalla henne i artikeln, lider av grav anorexi.

BT - 27 aug 14 kl. 08:39

Stäng inte dörren till Vågen

Vågen behövs. Ätstörningsenheten Vågen är tänkt för att förebygga ätstörningar i hela Sjuhärad. Nu ska enheten stängas, vilket skribenterna ifrågasätter.

BT - 03 jun 13 kl. 10:21

Omöjlig att värja sig mot

Kristian Gidlunds debut är en sammanställning av hans blogg I kroppen min, som handlar om att Kristian Gidlund är döende i cancer. Det är problematiskt på ett sätt, när privata bloggar görs om till böcker. För även om allt bör betraktas som ?

SVT Debatt - 21 okt 13 kl. 06:00

Unga flickor bäst på att banta med 5:2

BANTNING Den enda grupp i samhället som minskar i vikt är unga kvinnor. 5:2-dieten funkar uppenbarligen bara på dem som behöver det minst. Vuxenvärlden försöker rikta sig till Lisa, en medelålders kvinna som behöver tappa några kilon.

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Den kaosartade politiska hösten på två minuter

Från att vara helt låst har nu regeringsfrågan lösts, mer än fyra månader efter valet. Stefan Löfven (S) valdes till statsminister efter en kaotisk höst i svensk politik..

SVT - 6 timmar sedan

”Vi har väldigt mycket att stå i”

Många har ramlat och skadat sig på hala, isiga gator runtom i landet i veckan. I Uppsala är trycket hårt på Akademiska sjukhuset, säger Karin Bernhoff, verksamhetschef för ortopedi och handkirurgi. – När snön och halkan kommer blir befolkningen lite överraskad..

SVT - 7 timmar sedan

Regeringens utredare: Sverige bör inte skriva på FN:s kärnvapenförbud

Regeringens särskilda utredaren Lars-Erik Lundin säger att FN:s konvention om ett förbud mot kärnvapen är ”otydlig” och måste ”utvecklas”. – Vi måste kräva att den förändras. Min rekommendation är att Sverige inte skriver på, sade han..

SVT - 7 timmar sedan

Biskopen tog det tuffa kristendomstestet – fick underkänt: ”Fullständigt absurt”

En av många som reagerat på pastor Michaels sammanställning av kristendomsfrågor är Skaraborgs biskop, Åke Bonnier. Under gårdagskvällen testade han sig själv och fick den hårda domen: Underkänt. – Frågorna är omöjliga att svara på, vissa utav dem.

SVT - 8 timmar sedan

Stefan Löfven: Alternativet är en högerregering som är beroende av Sverigedemokraterna

Varför vill Stefan Löfven bli statsminister i en regering som ska genomföra politik som han i valrörelsen varnade för? Ikväll kommer han till Aktuellt för att svara på bland annat den frågan..

SVT - 8 timmar sedan

Gula knappen – varför finns den?

Stefan Löfven blev statsminister trots att fler röstade nej än ja. Hur kan det bli så? Och varför finns det en gul knapp om det inte spelar någon roll hur många som trycker på den?.

SVT - 13 timmar sedan

Analys: Löfven har skäl att fira – men hoten är många

I dag firar Stefan Löfven. Makten är säkrad liksom statsministerposten. Oppositionen har splittrats.

SVT - 13 timmar sedan

Därför är omröstningen historisk

De senaste månaderna har inte liknat något annat i svensk politik. Här är fem exempel som visar varför situationen är unik..

SVT - 14 timmar sedan

Talmannen: ”Viktigt nu att analysera tiden som varit”

131 dagar efter valet har riksdagen röstat igenom Stefan Löfven (S) som statsminister. Talmannen Andreas Norlén förklarar att han är lättad över att det nu är klart. – Jag tycker det är bra att Sverige nu får en regering.

SVT - 14 timmar sedan

Här väljs Stefan Löfven till Sveriges statsminister

131 dagar tog det, historiskt lång tid. Men fyra månader efter valet kunde riksdagspolitikerna slutligen rösta fram en statsminister. Men Stefan Löfven hade långt från hela plenissalen med sig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.