SVT > Inrikes

Tuesday, 23 April, 02:25

SVT - 09 nov 18 kl. 09:07

Barn som söker vård för ätstörningar har fördubblatsAllt fler barn söker vård för ätstörningar, visar Socialstyrelsens siffror. Att peka ut en direkt orsak är svårt, men det finns en rad saker man kan göra som förälder för att undvika att ens barn drabbas. – Barnen förändras så mycket när man går från barn till tonåring. Det är mycket man inte förstår hur man ska klara av, säger psykolog Anders Lind..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Socialstyrelsens, Anders Lind

Dela artikeln

313 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnsom , söker, vårdför , ätstörningarhar , fördubblats
SVT - 04 feb 15 kl. 22:23

”De flesta som har ätstörningar är normalviktiga”

Allt fler barn lider av en ohälsosam kroppsuppfattning och försöker på olika sätt att påverka sin vikt. Psykologen David Clinton chattade med läsarna om kroppsuppfattning och ätstörningar..

BT - 11 aug 14 kl. 18:08

Ätstörningsenhet lägger ner

Ätstörningsenheten Vågen stänger vid årsskiftet. Patienter med ätstörningar ska nu istället hänvisas till psykiatrimottagningen på Södra Älvsborgs sjukhus eller till vårdcentraler. Ätstörningsenheten Vågen i Borås ska stänga.

BT - 28 okt 14 kl. 19:47

Satsar miljoner på ätstörningsenhet

En särskild mobil ätstörningsenhet för både unga och vuxna med ätstörningar ska byggas upp inom psykiatrin på Södra Älvsborgs sjukhus. Samtidigt läggs Närhälsans ätstörningsenhet Vågen i Borås ned. Hälso- och sjukvårdsnämnden i Sjuhärad beslutade om satsningen i slutet av förra veckan och satsar fyra miljoner kronor i ett tvåårigt projekt.

Helsingborgs Dagblad - 15 sep 15 kl. 20:35

Badhusvågen åker ut efter FB-protest

"Ut med vågen från simhallen nu!". Uppropet i ett Facebookinlägget kom från en kvinna som fått nog av att se små flickor diskutera vikt efter att de vägt sig i simhallen.

Sydsvenskan - 15 sep 15 kl. 20:35

Badhusvågen åker ut efter FB-protest

"Ut med vågen från simhallen nu!". Uppropet i ett Facebookinlägget kom från en kvinna som fått nog av att se små flickor diskutera vikt efter att de vägt sig i simhallen.

SR - 26 dec 18 kl. 06:00

Snabb viktuppgång i fokus för barn med anorexi

Barnpsykiatrimottagningar i södra Sverige ska nästa år jobba på ett mer intensivt sätt med dem som söker vård för ätstörningar som anorexi. Snabb viktuppgång är målet..

YLE - 15 apr 14 kl. 04:58

Minskade köer när anorektiker får vård hemma

Hembesök har visat sig vara ett effektivt sätt att behandla patienter med ätstörningar. Kortare vårdköer och förkortad vårdtid är bara några av de effekter som HUCS ätstörningsklinik i Helsingfors har fått erfara. Minna, som vi väljer att kalla henne i artikeln, lider av grav anorexi.

BT - 27 aug 14 kl. 08:39

Stäng inte dörren till Vågen

Vågen behövs. Ätstörningsenheten Vågen är tänkt för att förebygga ätstörningar i hela Sjuhärad. Nu ska enheten stängas, vilket skribenterna ifrågasätter.

BT - 03 jun 13 kl. 10:21

Omöjlig att värja sig mot

Kristian Gidlunds debut är en sammanställning av hans blogg I kroppen min, som handlar om att Kristian Gidlund är döende i cancer. Det är problematiskt på ett sätt, när privata bloggar görs om till böcker. För även om allt bör betraktas som ?

SVT Debatt - 21 okt 13 kl. 06:00

Unga flickor bäst på att banta med 5:2

BANTNING Den enda grupp i samhället som minskar i vikt är unga kvinnor. 5:2-dieten funkar uppenbarligen bara på dem som behöver det minst. Vuxenvärlden försöker rikta sig till Lisa, en medelålders kvinna som behöver tappa några kilon.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Judy hotades med kniv av en elev – polisen la ned ärendet

Eleven tog en kniv och sa till Judy att han skulle döda henne. Han menade efteråt att det varit ett skämt. Och polisen lade ned förundersökningen..

SVT - 4 timmar sedan

Skolor osäkra om hot och våld – många händelser anmäls inte

Det är långtifrån självklart för skolor att polisanmäla alla fall av hot och våld. Det visar en kartläggning som SVT Nyheter gjort. Ny forskning visar också att skolpersonal har kluvna känslor inför att polisanmäla..

SVT - 5 timmar sedan

M: Stoppa utländska pengar till ”extrema” samfund

Moderaterna vill att EU tar fram gemensamma regler för att stoppa utomeuropeiskt stöd till ”extrema” religiösa samfund..

SVT - 7 timmar sedan

Chatta om mun och tänder

Björn Klinge är tandläkare och professor i parodontologi, alltså läran om tandlossningssjukdomar. Här svarar han på tittarnas frågor om mun och tänder..

SVT - 12 timmar sedan

Flera skogsbränder i Sverige: ”Det är öppna lågor”

Flera skogsbränder härjar i Sverige under påskhelgen. I Valdemarsvik hotas bebyggelse av lågorna under måndagseftermiddagen – och i södra Sverige har flera bränder brutit ut. – Det är öppna lågor på platsen och vi har just nu sex brandbilar på platsen, säger Micael Svensson, inre befäl vid Räddningstjänsten nordväst..

SVT - 12 timmar sedan

Sol, moln och nederbörd – så blir Norrlands-vädret i veckan

Den som gillar sol och värme kan troligtvis skriva under på att påsken bjudit på bra väder. Men nu dalar temperaturerna något. – Det är fortfarande ovanligt varmt sett till årstiden, förklarar Åsa Rasmussen, SVT:s meteorolog..

SVT - 14 timmar sedan

Allt fler säljer först på trögare bomarknad

Tuffare bolåneregler och svajiga priser på bostadsmarknaden gör att allt fler väljer att sälja först och köpa sen. Det är en förklaring till det ökade utbudet av bostäder..

SVT - Igår: 12:28

Erik Bengtzboe (M) lämnar uppdrag

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

SVT - I förrgår: 20:20

Därför har påsken inget eget sound

Just musik är två betydande delar av många högtider och traditionsfiranden. Men påsken – har den egentligen något sound? SVT:s reporter Malin Johansson gick till botten med vilken musik som egentligen tillhör påsken..

SVT - I förrgår: 19:18

MSB: Så ska ny färg på registreringsskyltar rädda liv

För en dryg månad sedan exploderade en gasdriven buss i centrala Stockholm och vi fick då en uppfattning om styrkan av förödelsen när en gastank exploderar. Trots det kan en mycket värre olycka hända när som helst inne i ett helt vanligt parkeringsgarage..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.