Nyteknik > Teknik

Saturday, 20 April, 20:19

Nyteknik - 09 nov 18 kl. 06:44

Tornet av betongblock ska lagra Indiens gröna energiSoliga eller blåsiga dagar tar kranen vara på överskottsenergin genom att stapla betongblock. När de sänks till marken återföds den lagrade elen. Nu har nystartade Energy Vault skrivit ett avtal med indiska jätten Tata Group..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Indiens, Energy Vault, Tata Group

Dela artikeln

227 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tornetav , betongblockska , lagra, Indiens, gröna, energi
Skånskan - 16 nov 18 kl. 06:00

Sorg, humor och hopp i Tornet

I åtta år har den norska regissören Mats Grorud arbetat med sin film Tornet. I en blandning av dockanimation, tecknat och dokumentära foton skildrar filmen vardagslivet för en palestinsk familj i flyktinglägret Bourj el Barajneh i Libanon.
– Tornet är både sorglig och rolig och handlar om hur man behåller hoppet, sammanfattar Abu Hassan från Helsingborg vars familjehistoria är filmens grund.

Kristianstadsbladet - 04 dec 11 kl. 18:20

Bil körde in i betongblock på E22

Ett betongblock på E22 orsakade en olycka vid 18.15-tiden.
En bil med tre personer i körde vid 18.

YA - 14 mar 14 kl. 19:20

Osäker framtid för tornet

Foto: Anette Sjöstrand
Framtiden för tornet och de andra verken på Lilla Stenshuvud är oklar. Klart är att de saknar bygglov och kan komma att tas bort om inget annat händer. Kivik art menar att man uttömt sina möjligheter och att det nu är upp till kommunen.

YA - 22 nov 13 kl. 15:23

Kommunen tar strid om bygglov för tornet

Foto: Bass Nilsson
Striden om Kiviks arts utsiktstorn rullar nu vidare. Förra veckan upphävde länsstyrelsen de tillfälliga bygglov som Kivik Art Centre fått för sina skulpturer. Kommunens myndighetsnämnd som gav byggloven har nu beslutat att överklaga beslutet.

Kristianstadsbladet - 19 apr 11 kl. 18:35

Lundell - Tornet 1-0

Foto: Ola Torkelsson / SCANPIX
Ulf Lundell får rätt. Tornet på Kivik art centre skall betraktas som en byggnad. Men skulpturparken ger sig inte.

Trelleborgs Allehanda - 09 okt 14 kl. 10:45

Nya planer för tornet i Maglarp

Foto: Sara Johari
Transformatorstationen i Maglarp skulle kunna få en rejäl ansiktslyftning. Enligt en ansökan till kommunen om förhandsbesked vill ägaren bygga ateljé och övernattningsrum i det gamla tornet.
Tre våningar på vardera fyra kvadratmeter med plats för både ateljé och övernattning.

Skånskan - 03 feb 17 kl. 13:25

Lundell förlorar strid om tornet

Kivik Artisten och konstnären Ulf Lundell förlorar striden om det 18 meter höga betongtornet på Kiviks Art Center. På fredagen kom Mark- och miljööverdomstolens dom att de avslår hans överklagande. ERWP.

Dagens PS - 19 maj 18 kl. 07:55

Därför kapsejsar inte lutande tornet

Gåtan kan ha fått en förklaring, enligt medieuppgifter. Ny Teknik skriver, med hänvisning till University of Bristol, att sexton ingenjörer kan ha funnit svaret på varför det lutande tornet i Pisa inte vickat omkull trots nästan en handfull jordbävningar i området. Enligt artikeln har forskarna studerat befintlig seismologisk, geoteknisk och strukturell data och kommit fram till att förklaringen kan hänga ihop med ett fenomen som på engelska kallas dynamic soil-structure interaction, DSSI.

Kristianstadsbladet - 06 okt 11 kl. 06:30

I diktarens rum, i tornet

Österrikiska Friederike Mayröcker nämns i de nobla sammanhangen. Thomas Kjellgren har gett sig in i hennes livsväv genom den aktuella samlingen "Scardanelli", där diktaren Hölderlin har betydelse.
NY BOK.

YA - 08 apr 14 kl. 10:29

Tornet föll med ett brak

Foto: Mark Hanlon

Ystad blev ett landmärke fattigare på måndagsförmiddagen när livräddartornet vid den tredje bryggan revs. Tornet låg som ett plockepinn på stranden innan resterna forslades iväg.Något K-märkt landmärke är det inte tal om.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - I förrgår: 14:00

Det här är Sono Motors – som ska bygga solcellsbilar i Trollhättan

Det ska återigen produceras bilar i Trollhättan. Men vilka är egentligen Sono Motors, vars solcellsförsedda bil Nevs ska tillverka?.

Nyteknik - 13 timmar sedan

FCA åker snålskjuts – mot avgrunden?

Tesla, som presenterar sig som en klimatets riddare, borde givetvis inte ha ingått den oheliga alliansen med bilkoncernen FCA, skriver Ny Tekniks Johan Kristensson..

Nyteknik - 14 timmar sedan

VW: Laddinfrastrukturen är ett ansvar för staten

När tillverkarna sätter full fart – hänger då samhället med? Den frågan ställer sig Sten Forsberg, vd för Volkswagen Sverige..

Nyteknik - Igår: 11:35

Eterniten – det dödliga drömmaterialet TEST

Eternit skulle vara för evigt, men de mikroskopiska fibrerna som gjorde det till en hård beklädnad för hus förstörde människors lungor. Men det tåliga byggmaterialet är inte helt uträknat..

Nyteknik - Igår: 06:00

De tar luftskeppet till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - Igår: 06:00

De tar luftskepp till Nordpolen – nu säljs biljetterna

En resa till Nordpolen i luftskepp. 2023 ska det vara möjligt och nu släpper svenska Oceansky Cruises de första expiditionsbiljetterna..

Nyteknik - Igår: 07:00

”Grova fel i verktygen som mäter klimatavtryck”

LÄSARBREV. Jag hittar både grova fel och förvirrande uppgifter när jag kollar mitt klimatavtryck. Verktygen borde ju hjälpa mig att göra rätt miljöval.

Nyteknik - Igår: 06:00

Vostok 1 – den första bemannade rymdresan

Kosmonauten Jurij Gagarin skrevs in i historien när han år 1961 blev den förste människan i rymden. Hans bana runt jorden varade i 108 minuter och var en av Sovjetunionens största segrar i Kalla kriget..

Nyteknik - Igår: 21:17

Efter lastbilar – Nikolas oväntade lansering

Bolaget breddar sitt utbud från vätgas- och batteridrivna lastbilar. Nu presenterar Nikola ett elektrifierat terrängfordon på 590 hk och en el-vattenskoter..

Nyteknik - I förrgår: 15:00

Eldriven Jaguar blev årets bil

För andra gången har en elbil kammat hem utmärkelsen World car of the year. Volvo var nominerat med fick se sig slaget..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.