Nyteknik > Teknik

Monday, 19 November, 14:15

Nyteknik - 09 nov 18 kl. 06:44

Tornet av betongblock ska lagra Indiens gröna energiSoliga eller blåsiga dagar tar kranen vara på överskottsenergin genom att stapla betongblock. När de sänks till marken återföds den lagrade elen. Nu har nystartade Energy Vault skrivit ett avtal med indiska jätten Tata Group..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Indiens, Energy Vault, Tata Group

Dela artikeln

227 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tornetav , betongblockska , lagra, Indiens, gröna, energi
Skånskan - 16 nov 18 kl. 06:00

Sorg, humor och hopp i Tornet

I åtta år har den norska regissören Mats Grorud arbetat med sin film Tornet. I en blandning av dockanimation, tecknat och dokumentära foton skildrar filmen vardagslivet för en palestinsk familj i flyktinglägret Bourj el Barajneh i Libanon.
– Tornet är både sorglig och rolig och handlar om hur man behåller hoppet, sammanfattar Abu Hassan från Helsingborg vars familjehistoria är filmens grund.

Kristianstadsbladet - 04 dec 11 kl. 18:20

Bil körde in i betongblock på E22

Ett betongblock på E22 orsakade en olycka vid 18.15-tiden.
En bil med tre personer i körde vid 18.

YA - 14 mar 14 kl. 19:20

Osäker framtid för tornet

Foto: Anette Sjöstrand
Framtiden för tornet och de andra verken på Lilla Stenshuvud är oklar. Klart är att de saknar bygglov och kan komma att tas bort om inget annat händer. Kivik art menar att man uttömt sina möjligheter och att det nu är upp till kommunen.

YA - 22 nov 13 kl. 15:23

Kommunen tar strid om bygglov för tornet

Foto: Bass Nilsson
Striden om Kiviks arts utsiktstorn rullar nu vidare. Förra veckan upphävde länsstyrelsen de tillfälliga bygglov som Kivik Art Centre fått för sina skulpturer. Kommunens myndighetsnämnd som gav byggloven har nu beslutat att överklaga beslutet.

Kristianstadsbladet - 19 apr 11 kl. 18:35

Lundell - Tornet 1-0

Foto: Ola Torkelsson / SCANPIX
Ulf Lundell får rätt. Tornet på Kivik art centre skall betraktas som en byggnad. Men skulpturparken ger sig inte.

Trelleborgs Allehanda - 09 okt 14 kl. 10:45

Nya planer för tornet i Maglarp

Foto: Sara Johari
Transformatorstationen i Maglarp skulle kunna få en rejäl ansiktslyftning. Enligt en ansökan till kommunen om förhandsbesked vill ägaren bygga ateljé och övernattningsrum i det gamla tornet.
Tre våningar på vardera fyra kvadratmeter med plats för både ateljé och övernattning.

Skånskan - 03 feb 17 kl. 13:25

Lundell förlorar strid om tornet

Kivik Artisten och konstnären Ulf Lundell förlorar striden om det 18 meter höga betongtornet på Kiviks Art Center. På fredagen kom Mark- och miljööverdomstolens dom att de avslår hans överklagande. ERWP.

Dagens PS - 19 maj 18 kl. 07:55

Därför kapsejsar inte lutande tornet

Gåtan kan ha fått en förklaring, enligt medieuppgifter. Ny Teknik skriver, med hänvisning till University of Bristol, att sexton ingenjörer kan ha funnit svaret på varför det lutande tornet i Pisa inte vickat omkull trots nästan en handfull jordbävningar i området. Enligt artikeln har forskarna studerat befintlig seismologisk, geoteknisk och strukturell data och kommit fram till att förklaringen kan hänga ihop med ett fenomen som på engelska kallas dynamic soil-structure interaction, DSSI.

Kristianstadsbladet - 06 okt 11 kl. 06:30

I diktarens rum, i tornet

Österrikiska Friederike Mayröcker nämns i de nobla sammanhangen. Thomas Kjellgren har gett sig in i hennes livsväv genom den aktuella samlingen "Scardanelli", där diktaren Hölderlin har betydelse.
NY BOK.

YA - 08 apr 14 kl. 10:29

Tornet föll med ett brak

Foto: Mark Hanlon

Ystad blev ett landmärke fattigare på måndagsförmiddagen när livräddartornet vid den tredje bryggan revs. Tornet låg som ett plockepinn på stranden innan resterna forslades iväg.Något K-märkt landmärke är det inte tal om.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 15 minuter sedan

Därför gasar så många mot månen

Kina visade nyligen upp en modell av sin nya rymdstation, "Det himmelska palatset 2", en symbol för landets storslagna ambitioner bortom jorden. Och i den nya rymdkapplöpningen står månen i centrum – ett viktigt steg på vägen i drömmen om Mars, enligt en expert..

Nyteknik - 1 timme sedan

MIT-upptäckt kan ge framtid för aluminiumluftbatterier

Ett oljelager som förbättrar batteriers standbytid. MIT-forskarnas upptäckt kan ge aluminiumluftbatterier en ljus framtid – och för evigt bota räckviddsångesten för elbilster..

Nyteknik - 1 timme sedan

Nu kan du utforska supermassivt svart hål i vr

Ett supermassivt svarta hål i mitten av Vintergatan har för första gången visualiserats i vr..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Renaults vd Carlos Ghosn har gripits – aktien rasar

Aktien i Renault faller kraftigt efter uppgifterna om att vd:n Carlos Ghosn har gripits enligt japanska tidningen Yomiuri..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Ubåt försvann för ett år sedan – funnen på havsbotten imploderad

Den argentinska ubåten Ara San Juan har hittats – nästan exakt ett år sedan den försvann. Farkosten som delvis har imploderat har lokaliserats på drygt 900 meters djup i Atlanten av amerikanska företaget Ocean Infinitys fartyg Seabed Constructor..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Svensk premiär för B2368 – Huaweis alternativ till fiberuppkoppling

5g-hastigheter i 4g-nätet. Det utlovar Huawei när de nu lanserar routern B2368 med wireless to the x-teknik (wttx) i Sverige..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Rutten fisk ska driva Hurtigrutens fartyg

Norge förknippas av många med fisk. Nu planerar det högprofilerade rederiet Hurtigruten att driva sina kryssningsfartyg på bränsle som delvis stammar från rutten fisk..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Så balanserar du digitaliseringen med befintlig affär

Den digitala teknikutvecklingen står inför ett exponentiellt genomslag, och företag, organisationer och samhället är på väg att drabbas av en digital tsunami..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Svenskar sämre på plaståtervinning

Svensken har blivit sämre på att kånka plastsopor till återvinningen. Andelen plastförpackningar som återvinns minskar, visar nya siffror från Naturvårdsverket..

Nyteknik - I förrgår: 16:31

Satsning på bioflygbränsle kan återuppliva Green Fuels

Sverige tar ytterligare ett steg mot egen tillverkning av bioflygbränsle. Därmed skulle bränslefabriken LTU Green Fuels snart kunna väckas ur sin dvala..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.