Nyteknik > Teknik

Wednesday, 16 January, 02:26

Nyteknik - 09 nov 18 kl. 06:44

Tornet av betongblock ska lagra Indiens gröna energiSoliga eller blåsiga dagar tar kranen vara på överskottsenergin genom att stapla betongblock. När de sänks till marken återföds den lagrade elen. Nu har nystartade Energy Vault skrivit ett avtal med indiska jätten Tata Group..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Indiens, Energy Vault, Tata Group

Dela artikeln

227 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tornetav , betongblockska , lagra, Indiens, gröna, energi
Skånskan - 16 nov 18 kl. 06:00

Sorg, humor och hopp i Tornet

I åtta år har den norska regissören Mats Grorud arbetat med sin film Tornet. I en blandning av dockanimation, tecknat och dokumentära foton skildrar filmen vardagslivet för en palestinsk familj i flyktinglägret Bourj el Barajneh i Libanon.
– Tornet är både sorglig och rolig och handlar om hur man behåller hoppet, sammanfattar Abu Hassan från Helsingborg vars familjehistoria är filmens grund.

YA - 14 mar 14 kl. 19:20

Osäker framtid för tornet

Foto: Anette Sjöstrand
Framtiden för tornet och de andra verken på Lilla Stenshuvud är oklar. Klart är att de saknar bygglov och kan komma att tas bort om inget annat händer. Kivik art menar att man uttömt sina möjligheter och att det nu är upp till kommunen.

Kristianstadsbladet - 04 dec 11 kl. 18:20

Bil körde in i betongblock på E22

Ett betongblock på E22 orsakade en olycka vid 18.15-tiden.
En bil med tre personer i körde vid 18.

YA - 22 nov 13 kl. 15:23

Kommunen tar strid om bygglov för tornet

Foto: Bass Nilsson
Striden om Kiviks arts utsiktstorn rullar nu vidare. Förra veckan upphävde länsstyrelsen de tillfälliga bygglov som Kivik Art Centre fått för sina skulpturer. Kommunens myndighetsnämnd som gav byggloven har nu beslutat att överklaga beslutet.

Kristianstadsbladet - 19 apr 11 kl. 18:35

Lundell - Tornet 1-0

Foto: Ola Torkelsson / SCANPIX
Ulf Lundell får rätt. Tornet på Kivik art centre skall betraktas som en byggnad. Men skulpturparken ger sig inte.

Trelleborgs Allehanda - 09 okt 14 kl. 10:45

Nya planer för tornet i Maglarp

Foto: Sara Johari
Transformatorstationen i Maglarp skulle kunna få en rejäl ansiktslyftning. Enligt en ansökan till kommunen om förhandsbesked vill ägaren bygga ateljé och övernattningsrum i det gamla tornet.
Tre våningar på vardera fyra kvadratmeter med plats för både ateljé och övernattning.

Skånskan - 03 feb 17 kl. 13:25

Lundell förlorar strid om tornet

Kivik Artisten och konstnären Ulf Lundell förlorar striden om det 18 meter höga betongtornet på Kiviks Art Center. På fredagen kom Mark- och miljööverdomstolens dom att de avslår hans överklagande. ERWP.

Dagens PS - 19 maj 18 kl. 07:55

Därför kapsejsar inte lutande tornet

Gåtan kan ha fått en förklaring, enligt medieuppgifter. Ny Teknik skriver, med hänvisning till University of Bristol, att sexton ingenjörer kan ha funnit svaret på varför det lutande tornet i Pisa inte vickat omkull trots nästan en handfull jordbävningar i området. Enligt artikeln har forskarna studerat befintlig seismologisk, geoteknisk och strukturell data och kommit fram till att förklaringen kan hänga ihop med ett fenomen som på engelska kallas dynamic soil-structure interaction, DSSI.

Kristianstadsbladet - 06 okt 11 kl. 06:30

I diktarens rum, i tornet

Österrikiska Friederike Mayröcker nämns i de nobla sammanhangen. Thomas Kjellgren har gett sig in i hennes livsväv genom den aktuella samlingen "Scardanelli", där diktaren Hölderlin har betydelse.
NY BOK.

YA - 08 apr 14 kl. 10:29

Tornet föll med ett brak

Foto: Mark Hanlon

Ystad blev ett landmärke fattigare på måndagsförmiddagen när livräddartornet vid den tredje bryggan revs. Tornet låg som ett plockepinn på stranden innan resterna forslades iväg.Något K-märkt landmärke är det inte tal om.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 9 timmar sedan

Biltest: nya BMW X5 M50d

Bekväm, solid och smidig. BMW:s nya X5 har prickat in de flesta rätt. Men allt är inte guld och gröna skogar – på tekniksidan finns det plumpar i registret..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Studie: Fortfarande möjligt att klara 1,5-gradersmålet

Vi har en chans att klara Parisavtalets tuffa 1,5-gradersmål. Men då måste vi genast påbörja en utfasning av fossila bränslen inom alla sektorer, enligt en ny studie..

Nyteknik - 9 timmar sedan

Danska Falck har byggt ambulans av en Tesla Model X

Danska Flack har försett bilen med ett extra batterissystem för att klara all utrustning. Till en början ska den användas som akutläkarbil i Syddanmark..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Fartyg på grund utanför Landskrona

Ett nästan 90 meter långt lastfartyg står på grund i inloppet till Landskronas hamn. Ingen olja har läckt ut, men fartygets skrov undersöks av dykare..

Nyteknik - 11 timmar sedan

Hormonstörande miljögift på Mälarens botten

Halterna av miljögifter i Mälarens bottnar har minskat, men inte tillräckligt. Främst är det ämnet tributyltenn (TBT) som drar ner vattenkvaliteten. Ämnet har hormonstörande egenskaper som djur som lever i vattnet..

Nyteknik - 12 timmar sedan

Huaweis grundare förnekar spioneri

För första gången på fyra år framträdde Huaweis grundare Ren Zhengfei inför utländska medier. Han förnekade anklagelser om spioneri och prisade Donald Trump..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Hacka Tesla – vinn en bil

Miljoner i prispengar samt en sprillans ny bil. För att möta problemet med cybersäkerhet kommer Tesla öppna plånboken samt ge bort en Model 3 till den hackare som hittar säkerhetsbrister i bilen..

Nyteknik - 13 timmar sedan

Röka marijuana en gång kan förändra tonåringars hjärna

Forskarnas slutsats: Det kan räcka med att tonåringar röker marijuana enstaka gånger för att strukturen på deras hjärnor ska förändras..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Kinesisk jättekoncern köper majoritetspost i Nevs

Kinesiska koncernen Evergrande Group har köpt 51 procent av aktierna i Nevs för 8,3 miljarder svenska kronor..

Nyteknik - 15 timmar sedan

Tesla vill bygga gröna mikronät på grekiska öar

Elförsörjning är krångligt på många avlägsna grekiska öar. Nu har myndigheterna vänt sig till Tesla för att få hjälp att bygga mikronät med solceller och batterilager..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.