Expressen > Opinion

Saturday, 19 January, 15:50

Liknande nyheter

Taggar: Dina skattepengar, gårtill , hetsjakt, homosexuella
Skånskan - 08 mar 16 kl. 14:00

Ett provocerande slöseri med skattepengar

Opinion Region Skåne har lagt 200 000 kronor på att få sajten skane.se normkritiskt granskad. Det har gjorts av Maria Jacobsson, som ingår i redaktionen för tidningen Feministiskt Perspektiv.

Skånskan - 04 sep 18 kl. 17:09

Extremism och skattepengar

Malmö stad har givit pengar till en förening med antisemitisk jargong, bland annat förintelseförnekelse, som dessutom vill ”omvända” homosexuella. Milli Görus gren i Malmö, Isvec Milli Görus Teskilatlari, får enligt ett avslöjande av Kvällsposten kommunala bidrag till sin verksamhet, som av Turkietkännaren Paul Levin beskrivs som ”djupt kritisk till väst”. I översättning
värnar föreningen inte de demokratiska värden som ligger till grund för det svenska samhället.

Dagen - 25 mar 11 kl. 03:00

Finska väckelserörelser i kampanj: Homosexuella kan bli botade

En kampanj som några väckelserörelser i Finska kyrkan startat om homosexualitet har åter lett till häftig debatt. Ärkebiskop Kari Mäkinen kritiserar "Stå på dig"-kampanjen, och säger att alla människor har rätt att vara sig själva.

Det var den kristna ungdomstidningen Nuotta, Studentmissionen och väckelsefolket inom kyrkan som inledde en kampanj om att unga som kämpar med sin sexuella identitet uppmanas att inte ge efter för samhällets påtryckningar i värdefrågor.

Blekinge Läns tidning - 15 nov 18 kl. 05:00

Nej, vi ska inte ge pengar till förföljelse av homosexuella

Biståndet behöver reformeras. Våra skattepengar ska inte bidra till förföljelse och trakasserier av homosexuella. .

DN - 15 nov 18 kl. 21:00

Skattepengar ska inte gå till att förfölja homosexuella

DN 16/11 2018. Det finns all anledning att tänka över biståndet både till Tanzania och til andra förtryckarregimer..

Alliansfritt Sverige - 01 okt 11 kl. 17:30

Hela Kristna Högern kräver Hägglunds avgång

GRANSKNING. Idag går Kristna Högern samfällt ut på Brännpunkt och kräver Hägglunds avgång. Alliansfritt har granskat de som skriver under debattartikeln.

Skånskan - 20 jul 16 kl. 17:35

Dags för en hycklerikoll från höger

Opinion Öppna Moderater har bjudit in en hatpredikant, även om Milo Yiannopoulos inte predikar hat i religionens namn. Öppna Moderater tyckte att det var intressant att höra hans åsikter även om man inte höll med om dem. Yttrandefrihet, helt enkelt.

Alliansfritt Sverige - 28 jan 11 kl. 10:00

Kristna Högern: Anneli Enochsson

APOLOGETEN. Vår granskning av den kristna högern fortsätter, och denna gången har turen kommit till riksdagsledamoten Anneli Enochsson.

Annelie Enochsson i korthet

Gillar Israel.

Sydsvenskan - 02 aug 11 kl. 00:03

Kollekt mot vett

Många trossamfund får statligt stöd trots att de diskriminerar homosexuella medlemmar, skrev Svenska Dagbladet igår. Det betyder att de får bidrag trots att de inte följer kraven på att man "upprätthåller och stärker de grundläggande värderingar som samhället vilar på".
Den ansvarige ministern, Stefan Attefall (KD) avfärdar kritiken: ?

Kristianstadsbladet - 13 maj 13 kl. 03:55

Schlagerglamour mitt i krisen

Denna vecka är det dags för det stora schlagerspektaklet i Malmö. Hela regionen har rustat för de folkmassor som räknas besöka tävlingen, känna av evenemanget och hajpa upp sig över lördagens stora final som skall kora årets vinnare i Eurovision Song Contest.
I Malmö har staden pyntats med maskotfjärilar, Skånetrafiken satsar på specialbiljetter för att underlätta resandet, och tv-jippot kommer sätta hårt tryck på den skånska infrastrukturen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 8 timmar sedan

Därför behöver Sverige ett medborgarskapstest

Min upplevelse är att svenskar hellre talar om individuella skillnader än om delade värderingar, och att ni har utvecklat en ironisk distans till många av era ritualer.Ett medborgarskapstest för invandrare erbjuder Sverige en chans att anpassa sig till framtiden, skriver amerikanske gästprofessorn Mark S Weiner, författare till boken "Klanvälde"..

Expressen - Igår: 11:58

Äpplet fick mogna – sen föll det i Löfvens hand

Tålmodig, stryktålig, lugn, utan att låta sig provoceras men med väderkornet bestämt riktat mot statsminsiterposten har Löfven väntat ut de andra, till dess äpplet mognat och fallit i hans hand.Särskilt två omständigheter är av intresse för att förstå de borgerligas nederlag, skriver statsvetaren Leif Lewin..

Expressen - Igår: 06:00

Sjöstedts pipande stoppar inte Löfven

S kan faktiskt tala sanning när de försvarar uppgörelsen. Höga marginalskatter på arbetsinkomster är inte bra, arbetsrätten behöver anpassas till nya förhållanden och hyresregleringen försvårar bostadsbristen, skriver S-profilen Kjell-Olof Feldt..

Expressen - I förrgår: 06:00

SD sprider myter om anhöriginvandringen

SD försöker som vanligt skrämmas med prat om stora, framtida flyktingströmmar. Men det stämmer inte. Överenskommelsen förväntas leda till en marginell ökning av antalet anhöriginvandrare.

Expressen - I förrgår: 17:35

Ni ger inflytande till partiet som fick pengar av Sovjet

Även om kommunism inte uttryckligen finns med i Vänsterpartiets namn längre, är idéerna och värderingarna fortfarande desamma.Blev L och C lurade eller gick de medvetet med på att ge extrempartiet inflytande? skriver Benjamin Dousa..

Expressen - 16 jan 19 kl. 06:15

Elbristen hotar välfärden – nu krävs mer kärnkraft

Man kan inte lägga ner kärnkraftverken med den ena handen och öka elanvändningen till en växande befolkning med den andra. Naiva önskedrömmar och bristen på konsekvenstänk börjar nu krocka med verkligheten, skriver Joakim Karlsson (M)..

Expressen - 15 jan 19 kl. 06:15

C:s anhöriginvandring är det sista vi behöver

Om uppgörelsen mellan S, MP, C och L blir verklighet offras S-löftet om en ordnad migrationspolitik.Resultatet blir givetvis kraftigt ökade volymer. Det är olyckligt ur flera perspektiv, skriver SD:s Paula Bieler och Jonas Andersson..

Expressen - 14 jan 19 kl. 06:15

Gads artiklar visar varför afghaner måste få stanna

De ensamkommande ungdomar jag mött är nyfikna och sökande och ju närmare oss de lever, desto bättre. Vi behöver bra journalister som stöder ungdomarnas berättelser om vad de har att återvända till, skriver Carin Flemström, ordförande för Haninge frivilliga familjehem..

Expressen - 14 jan 19 kl. 05:30

V behandlas skamligt – sänk dem, Sjöstedt!

Överenskommelsen mellan S, C, MP och L syftar till att stigmatisera Vänsterpartiet och utmåla vår politik som ”extrem." Samtidigt vill man ha vårt stöd för regeringsbildning. Det är inte bara dumt, det är skamligt.

Expressen - 13 jan 19 kl. 07:15

Skicka hem fångarna som ändå dömts till utvisning

Varje skattekrona måste vridas och vändas på. Var gör den bäst nytta? Att låta utländska medborgare – som ändå ska utvisas – sitta av dyra straff i Sverige är inte bra för någon, skriver Jan Emanuel Johansson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.