Expressen > Opinion

Monday, 12 November, 19:12

Liknande nyheter

Taggar: Dina skattepengar, gårtill , hetsjakt, homosexuella
Skånskan - 08 mar 16 kl. 14:00

Ett provocerande slöseri med skattepengar

Opinion Region Skåne har lagt 200 000 kronor på att få sajten skane.se normkritiskt granskad. Det har gjorts av Maria Jacobsson, som ingår i redaktionen för tidningen Feministiskt Perspektiv.

Skånskan - 04 sep 18 kl. 17:09

Extremism och skattepengar

Malmö stad har givit pengar till en förening med antisemitisk jargong, bland annat förintelseförnekelse, som dessutom vill ”omvända” homosexuella. Milli Görus gren i Malmö, Isvec Milli Görus Teskilatlari, får enligt ett avslöjande av Kvällsposten kommunala bidrag till sin verksamhet, som av Turkietkännaren Paul Levin beskrivs som ”djupt kritisk till väst”. I översättning
värnar föreningen inte de demokratiska värden som ligger till grund för det svenska samhället.

Dagen - 25 mar 11 kl. 03:00

Finska väckelserörelser i kampanj: Homosexuella kan bli botade

En kampanj som några väckelserörelser i Finska kyrkan startat om homosexualitet har åter lett till häftig debatt. Ärkebiskop Kari Mäkinen kritiserar "Stå på dig"-kampanjen, och säger att alla människor har rätt att vara sig själva.

Det var den kristna ungdomstidningen Nuotta, Studentmissionen och väckelsefolket inom kyrkan som inledde en kampanj om att unga som kämpar med sin sexuella identitet uppmanas att inte ge efter för samhällets påtryckningar i värdefrågor.

Alliansfritt Sverige - 01 okt 11 kl. 17:30

Hela Kristna Högern kräver Hägglunds avgång

GRANSKNING. Idag går Kristna Högern samfällt ut på Brännpunkt och kräver Hägglunds avgång. Alliansfritt har granskat de som skriver under debattartikeln.

Skånskan - 20 jul 16 kl. 17:35

Dags för en hycklerikoll från höger

Opinion Öppna Moderater har bjudit in en hatpredikant, även om Milo Yiannopoulos inte predikar hat i religionens namn. Öppna Moderater tyckte att det var intressant att höra hans åsikter även om man inte höll med om dem. Yttrandefrihet, helt enkelt.

Alliansfritt Sverige - 28 jan 11 kl. 10:00

Kristna Högern: Anneli Enochsson

APOLOGETEN. Vår granskning av den kristna högern fortsätter, och denna gången har turen kommit till riksdagsledamoten Anneli Enochsson.

Annelie Enochsson i korthet

Gillar Israel.

Sydsvenskan - 02 aug 11 kl. 00:03

Kollekt mot vett

Många trossamfund får statligt stöd trots att de diskriminerar homosexuella medlemmar, skrev Svenska Dagbladet igår. Det betyder att de får bidrag trots att de inte följer kraven på att man "upprätthåller och stärker de grundläggande värderingar som samhället vilar på".
Den ansvarige ministern, Stefan Attefall (KD) avfärdar kritiken: ?

Kristianstadsbladet - 13 maj 13 kl. 03:55

Schlagerglamour mitt i krisen

Denna vecka är det dags för det stora schlagerspektaklet i Malmö. Hela regionen har rustat för de folkmassor som räknas besöka tävlingen, känna av evenemanget och hajpa upp sig över lördagens stora final som skall kora årets vinnare i Eurovision Song Contest.
I Malmö har staden pyntats med maskotfjärilar, Skånetrafiken satsar på specialbiljetter för att underlätta resandet, och tv-jippot kommer sätta hårt tryck på den skånska infrastrukturen.

YA - 01 mar 14 kl. 03:58

Bistånd till hatets regim 

Foto: Stephen Wandera
Svenska skattepengar ska inte finansiera en stat som gör människor kriminella på grund av sexuell läggning.
Sveriges årliga bistånd till Uganda uppgår till en kvarts miljard kronor. Merparten av pengarna betalas ut till biståndsorganisationer som arbetar med att stärka civilsamhället, höja jordbrukets produktivitet och möjliggöra lokala företagsinvesteringar.

Kristianstadsbladet - 01 mar 14 kl. 03:58

Bistånd till hatets regim 

Foto: Stephen Wandera
Svenska skattepengar ska inte finansiera en stat som gör människor kriminella på grund av sexuell läggning.
Sveriges årliga bistånd till Uganda uppgår till en kvarts miljard kronor. Merparten av pengarna betalas ut till biståndsorganisationer som arbetar med att stärka civilsamhället, höja jordbrukets produktivitet och möjliggöra lokala företagsinvesteringar.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 12 timmar sedan

Skyll inte på män när ni själva är problemet

Den flitigt omdiskuterade psykologen Jordan B Peterson har en poäng när han ifrågasätter idén om "könsförtrycket".Kvinnors verkliga fiender är ofta andra kvinnor. Så här går det till, skriver beteendevetaren Erika Ohlsson..

Expressen - Igår: 07:10

Föräldraledigheten är inte helig – korta den

Den svenska föräldraledigheten är för lång och orimligt dyr. Samhälle, kvinnor och barn skulle vinna på att den kortas, skriver Luf:s ordförande Joar Forssell..

Expressen - 08 nov 18 kl. 13:48

Vi stoppar slöseriet på kulturens vänsterprojekt

Vi är ärliga i vår ambition att Stadsteatern i framtiden ska kunna stå mer på egna ben. Men det finns ingen hejd på S tramsiga kritik om kulturskymning, skriver Stockholms kulturborgarråd Jonas Naddebo..

Expressen - 08 nov 18 kl. 06:20

Varför tvingar ni mig som är döende att söka jobb?

Cancersjuka Jenny Pahlberg skriver öppet brev till Annika Strandhäll, Stefan Löfven och Magdalena Andersson:Jag vill leva mina sista år med rimlig ekonomisk trygghet. Tror ni på allvar att någon vill anställa mig under rådande omständigheter?.

Expressen - 07 nov 18 kl. 12:05

Vill SR:s vd att satiren ska styras av staten?

Oavsett verkshöjd behövs satirikerna som kollektiv i samhällsdebatten. Ett samhälle utan satir, eller en begränsad sådan, är per definition en diktatur, skriver Jens Ganman i en replik till SR:s vd Cilla Benkö..

Expressen - 07 nov 18 kl. 06:20

Migrationsverket skickar konvertiterna till döden

Hanteringen av konvertiters asylärenden är inte värdig en rättsstat som Sverige. Migrationsverkets agerande bygger på en oförståelse av tro som liknar religiös analfabetism, skriver Ulrik Josefsson, doktor i praktisk teologi. .

Expressen - 06 nov 18 kl. 06:20

Så ska Centerpartiet slakta vårt kulturliv

Med Centerpartiet vid makten lägger sig nu kulturskymningen över Stockholm. Planen är rent reaktionär: Stadsteatern ska bli självfinansierad – vilket i praktiken innebär avveckling, skriver oppositionsborgarråd Emilia Bjuggren (S)..

Expressen - 05 nov 18 kl. 06:20

Vi måste prata om det fantastiska med skolan

Missnöjeskören om skolan har gjort mer skada än nytta, både vad gäller lärarnas status och de politiska besluten. Sluta ropa "vargen kommer". Vem vill jobba i ett yrke som ständigt svartmålas?

Expressen - 04 nov 18 kl. 07:10

Hej, veganer – utan djuren kommer även ni att svälta

Hej, veganer! Om vi ska forma ett hållbart sätt att leva på utgör djuren en otroligt viktig pusselbit. Det är tydligt att väldigt många har kommit väldigt långt ifrån hur odlandet av maten går till, skriver mjölkbonden Anette Gustawson..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.