Expressen > Nyheter

Friday, 16 November, 08:22

Expressen - 09 nov 18 kl. 06:12

Barnen och ungdomarna som blivit gängens oskyldiga offerAlexander, Petar, Luna, Yuusuf, Daniel, Ahmed, Shayan och Rami.Åtta dödsoffer – mest barn och ungdomar – som polisen under de senaste åren klassat som oskyldiga och mördade av misstag.Nu berättar deras närmaste om hur familjerna hamnade mitt i skottlinjen för det ökande gängvåldet.– Folk är rädda, när som helst händer det igen, säger Katerina Petrovic, mamma till mördade Petar, 20..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Rami, Katerina Petrovic, Petar

Dela artikeln

1833 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnenoch , ungdomarnasom blivit , gängens, oskyldiga, offer
YLE - 27 aug 13 kl. 17:27

"Barnen i Syrien är oskyldiga"

Insamlingarna till förmån för krigsoffren i Syrien har inte gått så bra som man kunde ha hoppats. På ett år har exempelvis barnfonden Unicef bara fått in 400 000 euro, berättar chefen för frivilligverksamheten på Unicef Lena Jolkkonen. Unicef är en av få organisationer som har kunnat stanna kvar i Syrien.

LV - 24 dec 16 kl. 09:00

JUL- OCH VIDEOSPECIAL: Riktig tomtefrossa för barnen

Barnen på Furuängens förskola får bra hjälp att locka fram den rätta julkänslan. Som granne till Marita Adolfsson och Conny Skoog har de frossat i tomtar under hela december. Och de gör det gärna, varje dag från det att gardinerna dras åt sidan.

YLE - 16 dec 16 kl. 05:36

Ingå tröttnade på ofog i bibban - ungdomarna får komma på städtalko

I Ingå tar kommunen ett aktivt och konstruktivt grepp för att få ungdomarna att sluta skräpa ner och förstöra på biblioteket. Diskussioner och städtalko är receptet för att skapa en trevligare miljö för alla. Kommunens informatör Benjamin Lundin visar uppgivet hur det kan se ut i biblioteket då han kommer på jobb om morgnarna; stolarna ligger omkullkastade, godispapper och läskburkar skräpar på golvet och det finns klotter på möblerna.

Nyheter 24 - 02 nov 11 kl. 08:21

Oskyldiga föräldrar anklagades för pedofili


Jenny och Tomas fick ett telefonsamtal från socialtjänsten som meddelade att deras barn blivit tvångsomhändertagna. Uppdrag Granskning tar upp fallet där två oskyldiga föräldrar tvingades vara ifrån sina barn i 68 dagar. SANDVIKEN.

Skånskan - 24 jul 18 kl. 05:00

EBK har fått nog på Husarängens IP

ESLÖV Fotbollsklubben EBK har fått nog och har sagt upp avtalet med kommunen för spelplanerna för unga på Husarängens IP.
Inom klubben tycker man att skötseln av anläggningen hela tiden tar mer och mer tid i anspråk – samtidigt som bidragen inte höjs i samma takt.Det var nu i sommar som EBK fick nog och skickade in en formell uppsägning av avtalet för Husarängens IP.

BT - 17 apr 12 kl. 11:35

Breivik: "Inga oskyldiga barn"

Massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik gav i dag rätten sin syn på attentaten. En del av Breviks uppläsning blev en veritabel anklagelseskrift mot Arbeiderpartiet och dess ungdomsförbund AUF. "Detta var inga oskyldiga barn", sade han.

Skånskan - 15 jun 18 kl. 14:00

Barnen får bygga och snickra på Gullängen

Malmö För andra året i rad kan barn och vuxna spendera sina sommardagar på bygg- och odlingslekplatsen på Gullängen. Med hjälp av bidrag från arvsfonden kan besökare roa sig med att snickra hus eller odla potatis i parken.I april förra året drog Johanna Bruun och Sara Stibers projekt Guldängens bygg- och odlingslekplats igång.

Cornucopia - 31 dec 17 kl. 11:33

Tänk på de små barnen!

Eventuellt kan den svenska bostadsbubblan ha spruckit. Det finns ingen som helst glädje i det, då situationen kunde undvikits om beslutsfattare lyssnat på varningarna. Vi kommer alla drabbas, en del mer, andra mindre.

Expressen - 17 apr 12 kl. 21:23

Breivik: "De var inte oskyldiga"

Han hyllade serieskytten Peter Mangs och anklagande medierna för att svartmåla Sverigedemokraterna. Han riktade sitt hat mot svensken Ali Esbatis sambo och sa att han inspirerats av al-Qaida. På tisdagen förklarade Anders Behring Breivik med egna ord förklarade varför han begick de fruktansvärda dåden den 22 juli förra året.

Skånskan - 25 nov 16 kl. 14:00

Barnen försökte få sin mor att fly

YSTAD Barnen till kvinnan som sköts i Glemmingebro vittnade vid rättegången om att 67-åringen under lång tid tryckt ner och kränkt deras mor. Men den åtalade mannen höll inte med om deras beskrivning. ERWP.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

”Jag sprang runt och skrek 'jag vill inte vara jude'”

Han var strulputten och dyslektikern som inte kunde klockan, inte lärde sig noter förrän som vuxen och som kämpade med panikångestattacker.Men Jacob Mühlrad blev Kungliga Operans yngste tonsättare någonsin – och nästa lördag är det världspremiär i Berwaldhallen för verket "Time" som ska framföras av fyra av världens främsta körer.– Jag kommer ihåg att klasskamrater triggades av att de var duktiga på olika saker.

Expressen - 15 minuter sedan

Sura siffrorna: Var tredje villa når inte upp till utgångspris

Var tredje villa som såldes i oktober hamnade under utgångspris, enligt färsk statistik från Hemnet. I Stockholm är situationen ännu värre. – Att Riksbanken flaggat för räntehöjning har påverkat prisförväntningarna, säger Staffan Tell, talesperson för Hemnet, till TT.

Expressen - 15 minuter sedan

Stora störningar på E6 efter trafikolycka

En personbil krockade under morgontrafiken på E6 utanför Malmö. Det har orsakat stora störningar i morgontrafiken. .

Expressen - 15 minuter sedan

Facktopparnas lyxresa kostade 600 000 kronor

Fackförbundet Transports konferensresa till Singapore kostade medlemmarna 600 000 kronor.Sällskapet flög i business class och bodde på lyxhotell – och vid ankomst inledde flera av topparna resan med en semester, rapporterar Aftonbladet.– Jag tittade inte på priserna innan, det gjorde inte jag, säger ordförande Tommy Wreeth till tidningen..

Expressen - 45 minuter sedan

Lilliana drabbades av dödlig infektion i Thailand

Elisha Robinsons, 23, drömsemester med familjen i Thailand blev en mardröm när åtta månader gamla dottern plötslig fick hög feber.Två dygn senare såg hennes kropp helt blåslagen ut.– De sa åt oss att förbereda oss på det värsta, säger Elisha..

Expressen - 1 timme sedan

Krisen för Björklund – historiskt lågt stöd

Efter Kristerssons nederlag i riksdagen är Sverige ett steg närmare extra val.Något som skulle kunna sluta illa för Liberalerna om man ska tro SVT/Novus senaste mätning.Partiet får endast 3,7 procent – den lägsta notering sedan Novus började mätningarna 2006..

Expressen - 1 timme sedan

Vännernas farväl till Lisbet Palme

I går fördes Lisbet Palme till sista vilan omgiven av släkt, vänner och partikamrater. Hon begravdes intill Olof Palme.– Det känns som en epok för arbetarrörelsen har fått en inramning.

Expressen - 1 timme sedan

Misstänkt mördare filmade sig själv med laddad pistol

Tre dagar före mordet på Lindängsplan i Malmö gjorde en av de misstänkta mördarna en kort film.På filmen syns han hålla en pistol som har en kula i loppet.I dag är den misstänkte mördaren internationellt efterlyst..

Expressen - 1 timme sedan

TV: Det behöver du veta om politiken

 .

Expressen - 1 timme sedan

Två män döms för folkmord i Kambodja

Nära 40 år har gått sedan Pol Pots brutala kommunistregim föll. Innan dess hade 1,7 miljoner kambodjaner dött i avrättningar, svält och arbetsläger.Nu döms två män i 90-årsåldern för folkmord i en historisk dom, rapporterar The Guardian..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.