Expressen > Nyheter

Thursday, 18 April, 12:38

Expressen - 09 nov 18 kl. 06:12

Barnen och ungdomarna som blivit gängens oskyldiga offerAlexander, Petar, Luna, Yuusuf, Daniel, Ahmed, Shayan och Rami.Åtta dödsoffer – mest barn och ungdomar – som polisen under de senaste åren klassat som oskyldiga och mördade av misstag.Nu berättar deras närmaste om hur familjerna hamnade mitt i skottlinjen för det ökande gängvåldet.– Folk är rädda, när som helst händer det igen, säger Katerina Petrovic, mamma till mördade Petar, 20..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Rami, Katerina Petrovic, Petar

Dela artikeln

1850 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Barnenoch , ungdomarnasom blivit , gängens, oskyldiga, offer
YLE - 27 aug 13 kl. 17:27

"Barnen i Syrien är oskyldiga"

Insamlingarna till förmån för krigsoffren i Syrien har inte gått så bra som man kunde ha hoppats. På ett år har exempelvis barnfonden Unicef bara fått in 400 000 euro, berättar chefen för frivilligverksamheten på Unicef Lena Jolkkonen. Unicef är en av få organisationer som har kunnat stanna kvar i Syrien.

LV - 24 dec 16 kl. 09:00

JUL- OCH VIDEOSPECIAL: Riktig tomtefrossa för barnen

Barnen på Furuängens förskola får bra hjälp att locka fram den rätta julkänslan. Som granne till Marita Adolfsson och Conny Skoog har de frossat i tomtar under hela december. Och de gör det gärna, varje dag från det att gardinerna dras åt sidan.

YLE - 16 dec 16 kl. 05:36

Ingå tröttnade på ofog i bibban - ungdomarna får komma på städtalko

I Ingå tar kommunen ett aktivt och konstruktivt grepp för att få ungdomarna att sluta skräpa ner och förstöra på biblioteket. Diskussioner och städtalko är receptet för att skapa en trevligare miljö för alla. Kommunens informatör Benjamin Lundin visar uppgivet hur det kan se ut i biblioteket då han kommer på jobb om morgnarna; stolarna ligger omkullkastade, godispapper och läskburkar skräpar på golvet och det finns klotter på möblerna.

Nyheter 24 - 02 nov 11 kl. 08:21

Oskyldiga föräldrar anklagades för pedofili


Jenny och Tomas fick ett telefonsamtal från socialtjänsten som meddelade att deras barn blivit tvångsomhändertagna. Uppdrag Granskning tar upp fallet där två oskyldiga föräldrar tvingades vara ifrån sina barn i 68 dagar. SANDVIKEN.

BT - 17 apr 12 kl. 11:35

Breivik: "Inga oskyldiga barn"

Massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik gav i dag rätten sin syn på attentaten. En del av Breviks uppläsning blev en veritabel anklagelseskrift mot Arbeiderpartiet och dess ungdomsförbund AUF. "Detta var inga oskyldiga barn", sade han.

Skånskan - 24 jul 18 kl. 05:00

EBK har fått nog på Husarängens IP

ESLÖV Fotbollsklubben EBK har fått nog och har sagt upp avtalet med kommunen för spelplanerna för unga på Husarängens IP.
Inom klubben tycker man att skötseln av anläggningen hela tiden tar mer och mer tid i anspråk – samtidigt som bidragen inte höjs i samma takt.Det var nu i sommar som EBK fick nog och skickade in en formell uppsägning av avtalet för Husarängens IP.

Skånskan - 15 jun 18 kl. 14:00

Barnen får bygga och snickra på Gullängen

Malmö För andra året i rad kan barn och vuxna spendera sina sommardagar på bygg- och odlingslekplatsen på Gullängen. Med hjälp av bidrag från arvsfonden kan besökare roa sig med att snickra hus eller odla potatis i parken.I april förra året drog Johanna Bruun och Sara Stibers projekt Guldängens bygg- och odlingslekplats igång.

Cornucopia - 31 dec 17 kl. 11:33

Tänk på de små barnen!

Eventuellt kan den svenska bostadsbubblan ha spruckit. Det finns ingen som helst glädje i det, då situationen kunde undvikits om beslutsfattare lyssnat på varningarna. Vi kommer alla drabbas, en del mer, andra mindre.

Skånskan - 15 apr 19 kl. 09:35

Barnen är oskyldiga

Det finns mer än 50 svenska barn (barn med åtminstone en svensk förälder) i de läger där flyktingar och/eller fångar från tidigare IS-kontrollerade områden nu tvingas leva under svåra förhållanden.
När det handlar om terrorister eller IS-sympatisörer är det få som hyser någon medkänsla med fångarna, eftersom de begått eller medverkat till ohyggliga övergrepp på andra människor. Men barnen är inte skyldiga till sina föräldrars ogärningar.

Expressen - 17 apr 12 kl. 21:23

Breivik: "De var inte oskyldiga"

Han hyllade serieskytten Peter Mangs och anklagande medierna för att svartmåla Sverigedemokraterna. Han riktade sitt hat mot svensken Ali Esbatis sambo och sa att han inspirerats av al-Qaida. På tisdagen förklarade Anders Behring Breivik med egna ord förklarade varför han begick de fruktansvärda dåden den 22 juli förra året.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 2 minuter sedan

Kommunen attackerar Täby: Lurar nyanlända

Hultsfred anklagar Täby kommun för att inte ta sitt ansvar för att motta nyanlända. I ett öppet brev kallas Täbys behandling av en flyktingfamilj för ”hänsynslöst” och ”egoistiskt”.– Den stora saken vi vill ha ut av det här är att kommunerna i Sverige ska ta ett gemensamt ansvar, säger Hultsfreds socialchef Ann-Gret Sillén..

Expressen - 10 minuter sedan

Strandhäll KU-anmäls av SD-ledamot

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll KU-anmäls av SD-riksdagsledamoten Angelika Bengtsson.Detta med anledning av att Socialdepartementet ska ha försökt påverka Försäkringskassan i vilka handlingar som lämnas ut till medier.– Jag välkomnar KU:s granskning.

Expressen - 30 minuter sedan

Brand i villa – stort räddningspådrag

Det brinner i en villa i Vaggeryds kommun.Enligt larmet är det öppna lågor i och utanför villan.Ett stort antal enheter från räddningstjänsten är larmade.

Expressen - 30 minuter sedan

Väg helt avstängd efter singelolycka

En personbil har kört av vägen utanför Anderslöv i Trelleborg.Ambulans och räddningspersonal är på väg till området.Enligt SOS är väg 101 helt avstängd.

Expressen - 45 minuter sedan

Åklagare utreder M-politikern Erik Bengtzboe

Åklagarmyndigheten ska titta närmare på fallet med den moderate politikern Erik Bengtzboe.Han var skriven hos sin mamma – och kunde samtidigt plockat ut 158 000 kronor i ersättning från skattebetalarna.Nu är en förutredning inledd..

Expressen - 45 minuter sedan

Varningen: Nytt fall av mässling i Göteborg

Ett nytt fall av mässling har upptäckts i Göteborg.Vårdcentralen går nu ut med en varning till de som besökte vårdcentralen samma eftermiddag.”De som varit på vårdcentralen eftermiddagen den 16 april kan ha blivit utsatt för smitta”, skriver de.

Expressen - 1 timme sedan

Hon efterträder Lindstedt som ambassadör i Kina

Helena Sångeland har utsetts till ny ambassadör i Kina, uppger utrikesdepartementet i ett pressmeddelande..

Expressen - 1 timme sedan

Värmesmällen: Soligare än vid Medelhavet i påsk

Påskhelgen bjuder på pangväder i hela Sverige.Vädret ger temperaturer på uppemot 20 grader – och kommer med mer sol än i delar av södra Europa.– I stora hela är det fantastiskt väder i hela Sverige, säger meteorologen Johan Groth..

Expressen - 1 timme sedan

Ökad risk för stor flygstrejk efter påsk

Förhandlingarna mellan SAS och flygbolagets piloter är fortfarande resultatlösa.Nu ökar risken för en omfattande flygstrejk efter påsk.– Positionerna är låsta, säger Wilhelm Tersmeden, ordförande för SAS Pilot Group..

Expressen - 1 timme sedan

JUST NU: Domen mot jägaren som sköt Olle, 76

Den 48-årige norske jägaren var nära att skjuta ihjäl 76-årige Olle Rosdahl i Ljungbyhed under en joggingtur i november förra året. På torsdagen kommer domen mot norrmannen.Under rättegången hade åklagaren krävt att jägaren skulle dömas för mordförsök till tolv års fängelse..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.