DN > Ekonomi

Tuesday, 23 April, 02:50

DN - 08 nov 18 kl. 23:08

Björn Wahlroos friar Nordea från penningtvätt– I Nordea är vi ganska säkra på att inte har gjort oss skyldiga till penningtvätt. Det är mycket litet som vi har gjort fel. Men det kostat banken enorma summor att städa upp, säger Nordeas styrelseordförande Björn Wahlroos..
Läs mer på DN
Läs mer om:
Wahlroos, Nordea, Nordeas, Björn Wahlroos

Dela artikeln

30 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Björn, Wahlroos, friar, Nordeafrån , penningtvätt
DI - 08 feb 19 kl. 20:04

Björn Wahlroos tronarvinge: ”Nordea kommer överraska världen”

Nordea har för svag lönsamhet, men det finns alla förutsättningar att vända den negativa utvecklingen. Det är budskapet från den blivande ordföranden Torbjörn Magnusson. ”Jag tror att Nordea kommer att överraska världen väldigt positivt på medellång sikt”, säger han till Di..

SvD - 08 apr 14 kl. 08:46

Nordea siktar på höjd utdelning

Banken ska spara 8 miljarder kronor. Nu kommer beskedet från styrelseordförande Björn "Nalle" Wahlroos att Nordea samtidigt nog kommer att höja sin utdelning till 75 procent av nettovinsten. Därmed lägger de sig på samma nivå som bank-Sveriges mest generösa utdelare, Swedbank..

SvD - 08 apr 14 kl. 08:46

Nordea siktar på höjd utdelning

Banken ska spara 8 miljarder kronor. Men samtidigt kommer beskedet från styrelseordförande Björn Wahlroos att Nordea vill höja sin utdelning till 75 procent av nettovinsten. Därmed lägger de sig på samma nivå som Sveriges mest generösa bankutdelare, Swedbank..

Dagens PS - 21 feb 18 kl. 09:07

Storägare till attack mot Wahlroos Nordea-flytt

”En stor bank kan inte hoppa fram och tillbaka till den stad och det land där det för tillfället är mest gynnsamt”, säger fondstjärnan Henrik Didner. Didner & Gerge är fjärde största svenska ägare i Nordea, tionde största ägare totalt sett, enligt SvD, och den första aktieägare av rang som tar till orda mot Nordeas flyttbestyr, som bankens ordförande Björn ”Nalle” Wahlroos argumenterat hårt för till den europeiska bankunionen. Tidigare har kritiken mot flyttplanerna kommit från kunder och externa experter, men nu angriper alltså fondbolaget Didner & Gerge – som enligt artikeln sitter på aktier för 4,3 miljarder kronor i storbanken – Nordea.

Dagens PS - 08 sep 17 kl. 08:41

”Skattebetalarna har aldrig hjälpt Nordea”

Det hävdar Nordeas ordförande Björn Wahlroos. DN intervjuar storbankens ordförande i London apropå beslutet att flytta huvudkontoret från Sverige till Finland. Redan förra veckan togs beslutet av Björn Wahlroos och bankens vd Casper von Koskull – och det var ett ”jättelätt” beslut”, säger Wahlroos till tidningen, som uppger att styrelsen sedan var enig bakom beslutet.

HBL - 28 jan 15 kl. 12:25

Nordeas Wahlroos håvar in jättepott

Nordea delar ut 2,5 miljarder euro till sina aktieägare. En som tjänar stort på det är styrelseordförande Björn Wahlroos som samtidigt får höjt arvode.I fjol sanerade Nordea bort personal, och den nordiska bankkoncernen fortsätter med sitt sparprogram också i år: Kostnaderna ska minska med 5 procent jämfört med 2013.

YLE - 22 okt 16 kl. 10:21

Wahlroos: Låglönejobb snart ett måste

Låglönejobb eller arbetslöshet. Det kommer att vara alternativen för allt fler i framtiden när arbetsmarknaden digitaliseras och robotiseras. Det tror finansmannen Björn Wahlroos.

YLE - 11 aug 15 kl. 12:31

Finländaren Casper von Koskull ny koncernchef för Nordea

Det blir chefsbyte vid finansjätten Nordea. Ny koncernschef blir Casper von Koskull. Han efterträder Christian Clausen som avgår på egen begäran efter åtta år på posten.

Dagens PS - 19 sep 18 kl. 12:46

Nordea-bossen dras in i penningtvättshärvan

Björn ”Nalle” Wahlroos vill inte kommentera uppgifterna. Däremot säger Sampos investorrelations- och kommunikationsspecialist Mirko Hurmerinta så här, enligt SvD Näringsliv: ”Under den tid vi ägde banken märkte vi inte några kriminella aktiviteter och vi har inte varit del av någon undersökning, så vitt vi vet”. Björn Wahlroos är ordförande för och stor ägare i Sampo, som i sin tur är Nordeas huvudägare.

YLE - 26 jan 17 kl. 13:59

Nordea gör bra resultat och delar ut rekordstora dividender trots omvälvande år

Nordens största bank Nordea visar upp en betydande vinst och delar ut rekordstora dividender. Samtidigt får man jobba hårt för att minska missnöjet bland många vanliga kunder, och Panamaskandalen tvingade banken att se över sina rutiner. Bankkoncernen redovisar en rörelsevinst på 1,25 miljarder euro för fjärde kvartalet 2016, jämfört med 1,03 miljarder för motsvarande period året innan.

Fler nyheter från DN

DN - 16 timmar sedan

Danskarna som dog i Sri Lanka barn till känd företagare

De tre danska medborgare som dog i sprängdåden mot hotell och kyrkor i Sri Lanka på söndagen var syskon, och barn till den danske miljardären och företagaren Anders Holch Povlsen och hans hustru Anne Holch Povlsen..

DN - 19 timmar sedan

Resor till Sri Lanka får bokas om

De svenska resebolagen har haft kontakt med alla sina svenska resenärer på Sri Lanka. Och de som har inbokade resor till landet med Ving den närmaste tiden har fått möjlighet att boka om sina resor..

DN - 19 apr 19 kl. 18:23

Nya rökförbudet delar krogbranschen

I december förra året tog riksdagen ett beslut som har väckt starka känslor i restaurangvärlden. En ny tobakslag träder i kraft vilket innebär att det blir förbjudet att röka på flera allmänna platser. Bland annat idrottsplatser, lekplatser, perronger samt uteserveringar.

DN - 19 apr 19 kl. 11:33

Polisen tar till ”full styrka” för att hindra klimatprotest på Heathrow

Klimataktivister planerar att blockera flygtrafiken på Londons jätteflygplats Heathrow på långfredagen. Inrikesministern fördömer alla demonstranter som ”går utanför lagen” och ger polisen rätt att använda sin ”fulla styrka”..

DN - 17 apr 19 kl. 07:43

Slopad vinstdelning till personalen lyft för Handelsbanken

Handelsbankens resultat för första kvartalet lyfter betydligt mer än väntat. En slopad avsättning på 827 miljoner till personalens vinstdelningsprogram Oktogonen och andra engångsposter ligger bakom lyftet..

DN - 16 apr 19 kl. 10:28

Oro hos Swedbanks kunder efter penningtvättsskandalen

Turbulensen kring penningtvättsskandalen har skapat oro hos Swedbanks kunder. Nu har banken skickat ut ett meddelande till kunderna.  – Vi har sett att frågorna från kunder har ökat i alla kanaler under de senaste veckorna, säger Swedbanks presschef Unni Jerndal..

DN - 15 apr 19 kl. 05:00

Kina planerar att skicka ut tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden

Kina planerar att skicka ut mer än tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden, enligt ett dokument från det styrande Kommunistpartiet. Studenter kommer att kallas för att resa i väg och bo i byar under sina sommarlov, men hur de ska övertalas att ställa upp frivilligt är oklart.  Metoden liknar den som folkrepublikens grundare Mao Zedong använde under kulturrevolutionen för 50 år sedan..

DN - 14 apr 19 kl. 14:00

Kundstorm mot Postnord: ”Paket tog 77 dagar”

Försenade leveranser, returnerade paket och oskäliga avgifter. Hos Konsumentverket och ARN ökade anmälningarna mot Postnord kraftigt i fjol. – Det är såklart inte en positiv trend, säger Emma Riblom, kommunikationschef för krisföretaget vars vd i veckan byttes ut..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.