DI > Ekonomi

Friday, 18 January, 11:23

DI - 08 nov 18 kl. 22:56

Ingves hemliga vapen: Här gömmer Riksbanken guldtackorna inför samhällskollapsenValuta- och guldreserven ska rädda Sverige om samhället brakar ihop. Guldtackorna förvaras så att Riksbanken ska kunna sälja dem med mycket kort varsel. Men hemlighetsmakeriet är stort..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken, Sverige

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingves, hemliga, vapenHär , gömmer, Riksbanken, guldtackornainför , samhällskollapsen
Expressen - 19 nov 18 kl. 08:06

Samhällets nya vapen klämmer åt nazisterna

Myndigheterna klämmer nu åt NMR med byråkrati.Expressen kan visa hur nazisterna åker på upptaxeringar, blir avplockade sina jaktvapen och får känna på rättsliga följder efter organisationens flygbladsutdelningar.”Tramsåtal”, enligt organisationen själv.

Ekonomistas - 25 jul 14 kl. 09:15

Svagt försvar från Ingves och Jansson

Wolfgang Münchau (“What central banks should do to deal with bubbles,” Financial Times, 14 juli) har beskrivit Riksbankens politik som ett experiment med olycksbringande följder. I ett brev till Financial Times (“Monetary policy has had positive results in Sweden,” July 24) försöker Stefan Ingves och Per Jansson försvara Riksbankens politik. Men brevet är fullt av missledande påståenden och försöket till försvar tål inte en närmare granskning.

SvD - 15 aug 15 kl. 14:52

Putins nya supervapen skrämmer Nato

De slår ut kommunikation och gps-system och gör moderna vapensystem obrukbara. Kanske klarar sig inte ens det nya stridsflyget F-35 mot den nya tekniken. Putins nya vapen skrämmer amerikanerna och Nato..

Eurosport - 18 feb 13 kl. 18:43

Fotboll - Dam-EM - Sundhages hemliga joker: "Drömmer om att spela EM"

I november pratade Pia Sundhage om en hemlig talang från USA som kan bli aktuell för svenska landslaget, men förbundskaptenen vägrade att berätta mer. Nu är Hanna Terry uttagen till U23-landslaget och för eurosport.se berättar hon om sin blågula EM-dröm.

Aftonbladet - 15 aug 15 kl. 20:42

Putins nya vapen skrämmer Nato

SvD - 23 jun 16 kl. 06:19

Stefan Ingves vs Erik Thedéen: 1–0

Finansinspektionens hemliga PM om Nordea är sprängstoff också i kampen mellan FI och Riksbanken. Men det är troligen en kortvarig segersötma på Brunkebergstorg. Stämmer beräkningarna får Stefan Ingves nog långt mer vatten än han vill på sin kvarn..

Ekonomistas - 11 nov 14 kl. 15:18

Ingves försöker försvara sig

Riksbanken och riksbankschefen Stefan Ingves har den senaste tiden utsatts för en intensiv inhemsk och internationell kritik för sin penningpolitik (se t.ex. här, här, här, här och här).

SmålandsPosten - 20 jul 13 kl. 08:17

Socialister behöver vapen

Kuba och Nordkorea samarbetar om vapen. Det har kommit till världens kännedom sedan Panama i veckan stoppat en kubansk vapentransport med destination till arvdiktatorn i Pyongyang.
Några kommentatorer har höjt på ögonbrynen över hur ålderstigna vapnen var.

Skånskan - 27 nov 18 kl. 21:54

Trippel till Peter Ingves

TRAV Finländaren Peter Ingves hade lekstuga på Jägersro. Han vann tre lopp och en kusk i form ska alltid passas noga.Den 58-årige catchdrivern, som håller till i Halmstad, har en rad intressanta uppsittningar i veckan.

Nyan - 09 maj 17 kl. 15:03

Företagare stämmer Paf och Ingves

Det kommande penningtvättsrättegången mot Paf och förra vd:n Anders Ingves kan utvidgas.

I fredags lämnade tandläkare Erik Rustner via sin advokat in stämningsansökan till tingsrätten.
Rustners bolag Erik Rustner Tandläkare ab, som drabbades hårt av den omfattande förskingringen 2009-12, väcker nu talan om privaträttsligt anspråk med anledning av penningtvättsåtalet mot Paf och Ingves som väcktes i början av året.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

EU-organ vill förbjuda mikroplaster

EU:s kemikaliemyndighet Echa föreslår ett förbud mot att tillsätta mikroplaster i produkter såsom skönhetsmedel, tvättmedel och gödselmedel. .

DI - 15 minuter sedan

Tesla ska minska antalet heltidsanställda med omkring 7 procent

Elbilstillverkaren Tesla ska minska antalet heltidsanställda med drygt 7 procent. Det skriver grundaren Elon Musk i ett brev till anställda. Det efter att vinsten för det fjärde kvartalet väntas bli lägre än för det tredje kvartalet enligt preliminära siffror..

DI - 15 minuter sedan

Miljögrupper tvivlar på industrins plastplan

En rad miljöorganisationer sätter stora frågetecken för ett initiativ från jättar inom olje- och plastindustrin att minska plastavfallet i världen..

DI - 1 timme sedan

Löfven: "Det är historiskt"

Socialdemokraternas Stefan Löfven är åter Sveriges statsminister. "Sverige får en handlingskraftig regering som inte är beroende av SD", säger han..

DI - 30 minuter sedan

Lööf och Sjöstedt har olika bilder av nya regeringens politik

Centerpartiet och Vänsterpartiet valde båda att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Men de ger helt olika bild av den politik som Socialdemokraterna kommer att lägga fram. .

DI - 45 minuter sedan

Hållbara transporter i fokus för ny regering

”Det är glädjande att politiken satsar vidare på att göra transportsektorn mer hållbar - det är helt i linje med Preems vision att vara ledande i omställningen mot ett hållbart samhälle”. Det säger Preems vd Petter Holland, med anledning av den nya regeringsbildningen..

DI - 45 minuter sedan

Brittiska detaljhandelsförsäljningen sjönk mer än väntat i december

Den brittiska detaljhandelns försäljningsvolym, inklusive bensin, sjönk 0,9 procent mellan november och december. Analytikerna hade räknat med en minskning om 0,8 procent i månadstakt. Novemberförsäljningen revideras också ned något..

DI - 45 minuter sedan

Kinneviks vd: Stenbecks engagemang orubbat - "ett telefonsamtal bort från mig"

Kinneviks vd Georgi Ganev tonar ned betydelsen av att största ägaren Cristina Stenbeck lämnar styrelsen. Hennes engagemang i bolaget är orubbat, hävdar han. "Hon är ett telefonsamtal bort från mig", säger han..

DI - 45 minuter sedan

Södra sänker inköpspriset på timmer – ser konjunkturavmattning

Skogsbolaget Södra sänker sina inköpspriser för gran- och talltimmer. Bolaget ser samtidigt en fortsatt hlg efterfrågan på biobränsle och höjer inköpspriset på bränsleved. .

DI - 1 timme sedan

Löfven håller pressträff

Riksdagen har valt Stefan Löfven till statsminister. Följ Di TV:s direktsändning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.