DI > Ekonomi

Wednesday, 21 November, 09:22

DI - 2018-11-08 22:56:04

Ingves hemliga vapen: Här gömmer Riksbanken guldtackorna inför samhällskollapsenValuta- och guldreserven ska rädda Sverige om samhället brakar ihop. Guldtackorna förvaras så att Riksbanken ska kunna sälja dem med mycket kort varsel. Men hemlighetsmakeriet är stort..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Riksbanken, Sverige

Dela artikeln

41 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ingves, hemliga, vapenHär , gömmer, Riksbanken, guldtackornainför , samhällskollapsen
Expressen - I förrgår: 08:06

Samhällets nya vapen klämmer åt nazisterna

Myndigheterna klämmer nu åt NMR med byråkrati.Expressen kan visa hur nazisterna åker på upptaxeringar, blir avplockade sina jaktvapen och får känna på rättsliga följder efter organisationens flygbladsutdelningar.”Tramsåtal”, enligt organisationen själv.

Ekonomistas - 25 jul 14 kl. 09:15

Svagt försvar från Ingves och Jansson

Wolfgang Münchau (“What central banks should do to deal with bubbles,” Financial Times, 14 juli) har beskrivit Riksbankens politik som ett experiment med olycksbringande följder. I ett brev till Financial Times (“Monetary policy has had positive results in Sweden,” July 24) försöker Stefan Ingves och Per Jansson försvara Riksbankens politik. Men brevet är fullt av missledande påståenden och försöket till försvar tål inte en närmare granskning.

SvD - 15 aug 15 kl. 14:52

Putins nya supervapen skrämmer Nato

De slår ut kommunikation och gps-system och gör moderna vapensystem obrukbara. Kanske klarar sig inte ens det nya stridsflyget F-35 mot den nya tekniken. Putins nya vapen skrämmer amerikanerna och Nato..

Eurosport - 18 feb 13 kl. 18:43

Fotboll - Dam-EM - Sundhages hemliga joker: "Drömmer om att spela EM"

I november pratade Pia Sundhage om en hemlig talang från USA som kan bli aktuell för svenska landslaget, men förbundskaptenen vägrade att berätta mer. Nu är Hanna Terry uttagen till U23-landslaget och för eurosport.se berättar hon om sin blågula EM-dröm.

Aftonbladet - 15 aug 15 kl. 20:42

Putins nya vapen skrämmer Nato

SvD - 23 jun 16 kl. 06:19

Stefan Ingves vs Erik Thedéen: 1–0

Finansinspektionens hemliga PM om Nordea är sprängstoff också i kampen mellan FI och Riksbanken. Men det är troligen en kortvarig segersötma på Brunkebergstorg. Stämmer beräkningarna får Stefan Ingves nog långt mer vatten än han vill på sin kvarn..

Ekonomistas - 11 nov 14 kl. 15:18

Ingves försöker försvara sig

Riksbanken och riksbankschefen Stefan Ingves har den senaste tiden utsatts för en intensiv inhemsk och internationell kritik för sin penningpolitik (se t.ex. här, här, här, här och här).

SmålandsPosten - 20 jul 13 kl. 08:17

Socialister behöver vapen

Kuba och Nordkorea samarbetar om vapen. Det har kommit till världens kännedom sedan Panama i veckan stoppat en kubansk vapentransport med destination till arvdiktatorn i Pyongyang.
Några kommentatorer har höjt på ögonbrynen över hur ålderstigna vapnen var.

Nyan - 09 maj 17 kl. 15:03

Företagare stämmer Paf och Ingves

Det kommande penningtvättsrättegången mot Paf och förra vd:n Anders Ingves kan utvidgas.

I fredags lämnade tandläkare Erik Rustner via sin advokat in stämningsansökan till tingsrätten.
Rustners bolag Erik Rustner Tandläkare ab, som drabbades hårt av den omfattande förskingringen 2009-12, väcker nu talan om privaträttsligt anspråk med anledning av penningtvättsåtalet mot Paf och Ingves som väcktes i början av året.

Dagens PS - 03 okt 16 kl. 08:24

Här gömmer världens rikaste hemliga travar med guld

Glöm schweiziska bankkonton. Ombyggda krigsbunkrar med beväpnade vakter är det nya för att gömma och beskydda rikedomar. Schweiz har länge haft en tradition att hjälpa världens superrika ta hand om sina förmögenheter.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Sämre resultat för A3

Teleoperatören A3, som tidigare hette Alltele, redovisar ett resultat efter skatt på 1,8 miljoner kronor för det tredje kvartalet, ned från 7,6 Mkr förra året. Resultatet per aktie uppgick till 5 öre..

DI - 10 minuter sedan

Euron stärks på uppgifter om italiensk kompromiss

Euron stärks på onsdagsmorgonen efter uppgifter i italienska medier om att regeringen överväger att gå EU-kommissionen till mötes i budgetbråket. På onsdagen väntas kommissionen formellt ge besked om budgetutkastet..

DI - 15 minuter sedan

Uppåt på Stockholmsbörsen – Boozt rasar efter rapportbesvikelse

Stockholmsbörsen rekylerade uppåt i onsdagens inledande handel efter den senaste tidens nedgångar. Mot strömmen gick e-handelsbolaget Boozt som rasar omkring 15 procent i spåren av morgonens rapport. .

DI - 15 minuter sedan

Volvo åker till bilsalongen utan någon bil

Volvo Cars åker till bilmässan i Los Angeles utan att ta med en enda bil. Ett smart pr-grepp eller övermodigt av ett företag som lever på att sälja just bilar?  "Vi får väl se.

DI - 15 minuter sedan

Större förlust för Cyxone

Bioteknikbolaget Cyxone, som handlas på First North, redovisar ett resultat efter finansiella poster på -4,4 miljoner kronor (-1,5) för det tredje kvartalet 2018. Nettoresultatet blev det samma och per aktie -0:22 kronor (-0:10). .

DI - 15 minuter sedan

Loudspring signerar avtal för 2,5 M€ konvertibelt skuldebrevslån med NEFCO

Loudspring har skrivit under ett avtal för ett konvertibelt skuldebrevslån med Nordiska Miljöfinansieringsbolaget NEFCO. Lånet uppgår till högst 2,5 M€. NEFCO har rätt att konvertera det utnyttjade lånet helt eller delvis till ett konverteringspris på 1,00 € per aktie.

DI - 30 minuter sedan

Rekar: Handelsbanken höjer Engelska skolan till öka

Engelska skolan får en höjd rekommendation från Handelsbanken efter tisdagens rapport medan Morningstar sänker Teel2 till sälj..

DI - 15 minuter sedan

Fluicell ökar förlusten

Bioteknikbolaget Fluicell, vars aktie handlas på First North, redovisar ett nettoresultat för det tredje kvartalet 2018 på -3,5 miljoner kronor (-2,1). .

DI - 30 minuter sedan

Stilles vd David Jern avgår på egen begäran

First North-listade Stilles vd David Jern har meddelat styrelsen att han vill avsluta sin anställning i bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande. .

DI - 30 minuter sedan

Getinge flyttar produktion i USA och stänger fabrik i Brasilien

Medicinteknikbolaget Getinge ser stora möjligheter att förbättra lönsamhet och kassagenerering. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande inför ondagens kapitalmarknadsdag där bolaget även upprepar sina finansiella mål. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.