DI > Ekonomi

Monday, 19 November, 12:20

DI - 08 nov 18 kl. 21:50

Hon vill få bort Trump med sin konstUnder tisdagen hölls mellanårsvalet i USA, en halvtidsmarkör i president Donald Trumps mandatperiod. Samtliga platser i representanthuset och 35 i senaten har stått på spel samt flera guvernörer. Den svenskamerikanska konstnären Michele Pred gör sitt för att färga USA:s politiska karta demokratiskt blå med hjälp av sin konst.
Läs mer på DI
Läs mer om:
Trump, USA, Donald Trumps, Michele Pred

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon vill , bort, Trumpmed sin , konst
DN - 13 aug 17 kl. 16:47

Scaramucci: Personer i Vita huset försöker få bort Trump

Vita husets sparkade kommunikationschef Anthony Scaramucci säger att det finns personer i administrationen som jobbar för att få bort Trump, rapporterar BBC..

Expressen - 28 jan 16 kl. 09:53

Hon är blondinen som skrämmer bort Trump

NEW YORK. Donald Trump älskar blondiner. Men Fox News Megyn Kelly gillar han definitivt inte.

SvD - 10 aug 16 kl. 14:36

Republikanska sprickan växer – en av fem vill ha bort Trump

En av fem registrerade republikaner vill att Donald Trump hoppar av som kandidat till höstens presidentval..

Skånskan - 28 apr 16 kl. 01:00

Re­pu­bli­kanerna kan ma­nö­vrera bort sig själva

Opinion John Kasich och Ted Cruz har över­ras­kan­de in­gått en pakt om att inte be­driva kam­panj­ar­be­te i stater där man tror att mot­stån­da­ren har bätt­re chans att vinna i pri­mär­valen. Det­ta för att för­söka slå ut Do­nald Trump.
Ett pro­blem är att det med fog kan upp­fattas som ode­mo­kra­tiskt att för­söka hindra Trump från att få no­mi­neringen, i alla fall om det görs så här ak­tivt.

Expressen - 13 aug 17 kl. 23:55

Hoten mot Trump – inifrån Vita huset

President Donald Trump har kraftfullt ondgjort sig över läckor till medierna.Enligt den tidigare kommunikationschefen Anthony Scaramucci finns det personer i Vita huset som arbetar för att få bort Trump från makten. Nu uppges rådgivaren Steve Bannon vara på väg bort – efter misstankar om att han läckt uppgifter till medierna.

IDG - 07 jan 18 kl. 13:03

Därför tänker Twitter inte ta bort Trump


Här är förklaringen...som alla har väntat på?.

Skånskan - 30 mar 18 kl. 19:35

När snön drog bort – konstrundan fick en lugn start

SYDÖSTRA SKÅNE Snöovädret försenade förberedelserna till årets konstrunda på Österlen och oron spred sig att besökarna skulle utebli.
När det väl det hela drog igång på långfredagen lyste dock solen och det var gott om intresserade som gav sig ut på vägarna för att titta på konst.– Det hör till påsken att åka på konstrundan sen jag var liten.

Sydsvenskan - 04 mar 11 kl. 14:07

"Facebook censurerar konst"

Foto: Scanpix
Facebook har vid flera tillfällen tagit bort konst med nakenmotiv. Konstnären Frode Stenicke kallar det för konstcensur.
Gustave Courbets målning "L'origine du monde" ("Världens ursprung") från 1866 har blivit föremål för en het debatt om var gränsen går mellan konst och pornografi.

Skånskan - 17 okt 18 kl. 04:30

Hässleholm slarvade bort lånad konstskatt

HÄSSLEHOLM 97 konstverk som Region Skåne lånat ut till Hässleholms kommun är spårlöst försvunna. Nu tvingas kommunen ersätta regionen med konstens marknadsvärde; totalt 93 900 kronor.– Det är såklart inte okej.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Stena Sessan har köpt aktier för 16,5 miljoner i Scandic Hotels

Scandic Hotels storägare Stena Sessan har den 14-15 november köpt drygt 206.000 aktier i hotellkedjan för omkring 16,5 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

DI - 5 minuter sedan

EU-länderna stödjer brexitavtal men oense om framtida handelsavtal

De 27 EU-länderna stödjer det framförhandlade utträdesavtalet mellan EU och Storbritannien. Men de är mindre ense om den framtida handelsrelationen mellan EU och Storbritannien..

DI - 15 minuter sedan

Möjlighet att investera i ett bolag som utvecklat en produkt vilken kan bidra till minskat antal självmord

Emotra har utvecklat en metod – EDOR® – som genom test av reaktivitetsmönster upptäcker särskild sårbarhet för självmordshandlingar hos deprimerade patienter. Bolaget har för tillfället patent i Sverige och Japan, och väntar på besked från Patentmyndigheter i EU, USA och Kanada. I mars 2017 gick Bolaget i mål med en multicenterstudie, EUDOR-A, med fler än 1500 deltagande patienter..

DI - 30 minuter sedan

Styrelseordförande ökar innehavet i Semcon

Tore Bertilsson har den 16 november köpt 3 000 stycken aktier i Semcon där han är styrelseordförande. Aktierna köptes till kursen 49,85 kronor per aktie, till ett totalt pris av 149 550 kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister.

DI - 30 minuter sedan

Biogaias styrelsetopp säljer aktier för 1,6 miljoner kronor

Peter Rothschild har den 16 november sålt 4.700 stycken aktier i bioteknikbolaget Biogaia där han är styrelseordförande. .

DI - 30 minuter sedan

Aktien gick stark efter Di:s köpråd – men slutet blev snopet

För ett år sedan lockades vi av bemanningsföretagets generösa utdelning, samtidigt hoppades vi på högre lönsamhet framöver. Så blev det inte. I juni kom istället ett bud på bolaget.

DI - 30 minuter sedan

Metallvärdens styrelse vill genomföra företrädesemission på 10 miljoner kronor

Metallåtervinningsbolaget Metallvärdens styrelse föreslår att en extra bolagsstämma den 5 december godkänner en företrädesemission på drygt 10 miljoner kronor. Det framgår av kallelsen till stämman..

DI - 30 minuter sedan

Danske Bank uppges ha erbjudit visselblåsare pengar för att hålla tyst

Danske Bank erbjöd visselblåsaren Howard Wilkinson pengar, i form av ett avgångsvederlag, för att hålla tyst..

DI - 45 minuter sedan

Carlos Ghosn anklagas för grova tjänstefel – Renault rasar 14 procent

Japanska Nissan anklagar sin styrelseordförande Carlos Ghosn för grova tjänstefel. Han ska bland annat ha nyttjat "bolagets tillgångar" för privata ändamål. Ledningen vill nu att styrelsen avsätter honom från ordförandeposten, skriver Financial Times..

DI - 45 minuter sedan

Starbreeze på väg mot ny tung börsdag

Spelutvecklaren Starbreeze går mot ännu en tung börsdag efter att ha backat sju av de föregående åtta handelsdagarna. Investerare som hade hoppats på lugnande besked vid bolagets presentation hos Redeye får dessutom tänka om – Starbreeze har ställt in sin medverkan på grund av sjukdom..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.