DI > Ekonomi

Monday, 21 January, 06:31

DI - 08 nov 18 kl. 21:50

Hon vill få bort Trump med sin konstUnder tisdagen hölls mellanårsvalet i USA, en halvtidsmarkör i president Donald Trumps mandatperiod. Samtliga platser i representanthuset och 35 i senaten har stått på spel samt flera guvernörer. Den svenskamerikanska konstnären Michele Pred gör sitt för att färga USA:s politiska karta demokratiskt blå med hjälp av sin konst.
Läs mer på DI
Läs mer om:
Trump, USA, Donald Trumps, Michele Pred

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon vill , bort, Trumpmed sin , konst
DN - 13 aug 17 kl. 16:47

Scaramucci: Personer i Vita huset försöker få bort Trump

Vita husets sparkade kommunikationschef Anthony Scaramucci säger att det finns personer i administrationen som jobbar för att få bort Trump, rapporterar BBC..

Expressen - 28 jan 16 kl. 09:53

Hon är blondinen som skrämmer bort Trump

NEW YORK. Donald Trump älskar blondiner. Men Fox News Megyn Kelly gillar han definitivt inte.

SvD - 10 aug 16 kl. 14:36

Republikanska sprickan växer – en av fem vill ha bort Trump

En av fem registrerade republikaner vill att Donald Trump hoppar av som kandidat till höstens presidentval..

Skånskan - 28 apr 16 kl. 01:00

Re­pu­bli­kanerna kan ma­nö­vrera bort sig själva

Opinion John Kasich och Ted Cruz har över­ras­kan­de in­gått en pakt om att inte be­driva kam­panj­ar­be­te i stater där man tror att mot­stån­da­ren har bätt­re chans att vinna i pri­mär­valen. Det­ta för att för­söka slå ut Do­nald Trump.
Ett pro­blem är att det med fog kan upp­fattas som ode­mo­kra­tiskt att för­söka hindra Trump från att få no­mi­neringen, i alla fall om det görs så här ak­tivt.

Expressen - 13 aug 17 kl. 23:55

Hoten mot Trump – inifrån Vita huset

President Donald Trump har kraftfullt ondgjort sig över läckor till medierna.Enligt den tidigare kommunikationschefen Anthony Scaramucci finns det personer i Vita huset som arbetar för att få bort Trump från makten. Nu uppges rådgivaren Steve Bannon vara på väg bort – efter misstankar om att han läckt uppgifter till medierna.

IDG - 07 jan 18 kl. 13:03

Därför tänker Twitter inte ta bort Trump


Här är förklaringen...som alla har väntat på?.

Skånskan - 30 mar 18 kl. 19:35

När snön drog bort – konstrundan fick en lugn start

SYDÖSTRA SKÅNE Snöovädret försenade förberedelserna till årets konstrunda på Österlen och oron spred sig att besökarna skulle utebli.
När det väl det hela drog igång på långfredagen lyste dock solen och det var gott om intresserade som gav sig ut på vägarna för att titta på konst.– Det hör till påsken att åka på konstrundan sen jag var liten.

Sydsvenskan - 04 mar 11 kl. 14:07

"Facebook censurerar konst"

Foto: Scanpix
Facebook har vid flera tillfällen tagit bort konst med nakenmotiv. Konstnären Frode Stenicke kallar det för konstcensur.
Gustave Courbets målning "L'origine du monde" ("Världens ursprung") från 1866 har blivit föremål för en het debatt om var gränsen går mellan konst och pornografi.

Skånskan - 17 okt 18 kl. 04:30

Hässleholm slarvade bort lånad konstskatt

HÄSSLEHOLM 97 konstverk som Region Skåne lånat ut till Hässleholms kommun är spårlöst försvunna. Nu tvingas kommunen ersätta regionen med konstens marknadsvärde; totalt 93 900 kronor.– Det är såklart inte okej.

Fler nyheter från DI

DI - just nu

Morgonkoll: Uppåt i Asien – trots trögt Kina

Börserna i Asien inledde handelsveckan i dur. Dämpade kinesiska tillväxtsiffror övertrumfades av optimism om en möjlig lösning på handelskonflikten mellan Kina och USA.  .

DI - 15 minuter sedan

Davos-topparna är rikare än någonsin

Ambani, Gates, Zuckerberg och ett tiotal andra medlemmar i World Economic Forum har sett sin förmögenhet växa med sammanlagt 175 miljarder dollar sedan 2009. Samtidigt har ekonomin för de allra fattigaste varken ökat eller minskat, skriver Bloomberg. .

DI - 30 minuter sedan

Räntor och valutor: Dollarn handlas högre

Amerikanska statspappersräntor fortsatte att stiga något efter den svenska marknadens stängning på fredagen, dollarn handlades samtidigt något högre mot andra större valutor..

DI - 30 minuter sedan

Näringslivet tar över på toppmötet i Davos

Efter att ha överskuggats av supermaktens ledare de senaste åren blir det näringslivet i fokus på årets toppmöte i Davos. Flera av de tyngsta politikerna har tvingats boka av sina resor till Davos för att ta hand om kriser på hemmaplan..

DI - 45 minuter sedan

Sydkoreas export sjunker

Sydkoreas export sjönk med 14,6 procent under de första 20 dagarna i januari jämfört med samma period året före..

DI - 1 timme sedan

Asienbörser: Munter start i måndagshandeln

Börserna i Asien stiger under inledningen av handelsveckan..

DI - 1 timme sedan

Kinas tillväxt bromsar – långsammast på 28 år

Kinas tillväxt under förra året stannade på 6,6 procent, den lägsta siffran sedan 1990..

DI - 1 timme sedan

Koreanskt hopp om fredssymbol – islossning öppning för industrikomplex i Nordkorea

Efter Nordkoreas missiluppskjutningar 2016 stängdes det gemensamma nord- och sydkoreanska industrikomplexet Kaesong.  Nu spår zonens chef Lee Jin-hyang återöppning inom kort..

DI - 1 timme sedan

Detta händer måndag 21 januari

Verkstadsbolaget Sandvik lämnar rapport för det fjärde kvartalet. Storbritanniens premiärminister Theresa May ska presentera sin plan b för brexit i parlamentet och Kina bjuder på en BNP-siffra för det fjärde kvartalet. Wall Street håller helgstängt..

DI - 7 timmar sedan

Brexitkrisen får biljätten att hamstra: "Antar det värsta"

Det nedröstade utträdesavtalet fick bilindustrin i Storbritannien och övriga EU att tappa hoppet om en lösning. Flera bygger upp extra lager och letar alternativa leveransvägar för att undvika väntat hamnkaos. "Jag har räknat med det värsta", säger Andy Palmer, vd för Aston Martin..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.