Cornucopia > Ekonomi

Monday, 18 February, 13:01

Cornucopia - 08 nov 18 kl. 20:21

Närbilder JFD SEAL CarrierFör två år sedan fotograferade en läsare med tillstånd från besättningen dykgruppbåten JFD SEAL Carrier på mycket nära håll. Det handlar med all sannolikhet om samma individ som på nattens film från Lidingö, på grund av den svenska flaggan på sidan.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
JFD SEAL Carrier, Lidingö, James Fisher Defence AB, DN, SEAL Carriern, James Fisher Defence Sweden AB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Närbilder, JFD, SEAL, Carrier
Cornucopia - 07 nov 18 kl. 23:21

BREAKING: Detaljfilm på dykgruppbåten JFD Seal Carrier vid Lidingö 20:e juni

Den tjugonde juni, åtta dagar innan observationen av en sannolik JFD SEAL Carrier norr om Lidingö, som uppmärksammats i DN och riksmedia, observerades samma typ av farkost vid Lidingö av en privatperson. Detta gör att alla tvivel om att en SEAL Carrier upprätthåller sig i dagsljus runt Lidingö kan avfärdas. Bloggen kan nedan publicera filmen och detaljer från observationen.

Cornucopia - 06 nov 18 kl. 16:21

Ubåten utanför Lidingö sannolikt DCE/James Fishers SEAL Carrier

Icke-ubåten, som fotograferades norr om Lidingö är sannolikt försvarsföretaget James Fisher/Vaxholmsföretaget Defence Consulting Europes dykarbåt för specialförband, SEAL Carrier. Dagens Nyheters foto matchar i princip exakt formen på båten bakifrån. Frågan är bara om det är den som tidigare levererats till FMV, eller James Fisher/DCE:s egen.

Cornucopia - 12 jul 17 kl. 15:47

Om svensk dykarfarkost - varför tiger Försvarsmakten

Bloggaren Corporal Frisk har en insatt analys av ubåten i Gävles hamn och kommer till samma slutsats som jag - att det är en dykarfarkost och inte en klassisk miniubåt. Han menar att det antingen är den ryska Triton - som i sig är en kopia den dykarfarkost som svenska Försvarsmakten använder - men mest sannolikt den svenska. Vilket väcker frågan varför Försvarsmakten inte bara medger att det var en svensk dykarfarkost.

Posh24 - 20 feb 12 kl. 08:48

Heidi och Seal kommer aldrig bli tillsammans igen!

Heidi Klum och Seal bestämde sig tidigare i år att gå skilda vägar. Det var verkligen tråkiga nyheter, för oss såg de ut som det perfekta paret. De var gifta i sju år och varje år förnyade de sina bröllopslöften.

Posh24 - 25 feb 12 kl. 19:00

Seal bryter tysnaden om skilsmässan: "Folk förtjänar en förklaring!"

Även om Heidi Klum har valt att hålla tyst om skilsmässan, har nu Seal slutligen brutit tystnaden. Han kände helt enkelt att han var skyldig människor som står utanför, men har blivit illa berörda av deras uppbrott, en förklaring. Han har nu gått ut i media och yttrat hans sida av historian: "När man publicerar sitt äktenskap lika mycket som vi publicerade det, när man förnyar sina bröllopslöften och gör alla dessa saker så ger man människor är idealisk bild av en relation som många människor strävar efter".

Posh24 - 24 jan 12 kl. 12:35

Anledningen till att Heidi skiljer sig från Seal!

Vi tyckte att Heidi Klum och Seal var det perfekta paret, men vi trodde tydligen fel. Det har gått rykten om att Heidi ansöker om skilsmässa från Seal, vi blev så förvånade! Vad kan ha gjort att det här paret vill skiljas?

Posh24 - 26 jan 12 kl. 16:14

Seal avslöjar: "Heidi och jag blir kanske tillsammans igen"

Tidigare i veckan läckte nyheterna om att ett av Hollywoods finaste par, Heidi Klum och Seal, ska skilja sig, Det är så himla sorgligt! Men vänta, det verkar som att det kanske inte är helt hopplöst ändå. När Seal intervjuades på CNN pratade han fint om Heidi.

Computer Sweden - 06 dec 11 kl. 11:26

Carrier IQ-skandalen bara en anka?

Reaktionerna mot det påstådda spionprogrammet från Carrier IQ kan ha varit överdrivna. En bedrövlig krishantering från Carrier IQ förstärkte rabaldret.

Posh24 - 07 feb 12 kl. 02:10

Är Heidi vilse utan Seal?

Heidi Klum sågs på restaurang med sina söta barn efter att ha avnjutit en familjelunch. Det ser så konstigt ut att Seal inte är med, men det är nog bäst så. Eller...?

Posh24 - 09 mar 12 kl. 09:37

Heidi Klum talar ut om Seal: "Jag vill gå vidare!"

Vi har inte hört ett ord från Heidi Klum sedan hon separerade från Seal. Men nu talar hon ut i Elles aprilnummer om deras oväntade skilsmässa. "Hur hårt det än blir, så är livet så.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 3 timmar sedan

Varit offline sedan 6:e februari - har det hänt något?

Sedan den 6:e februari har jag varit offline pga bergsbestigning av Kilimanjaro och safari på bonusdagarna pga snabbare bestigning än planerat, undantaget korta intervall enskilda dagar. Jag är fortfarande mestadels offline, men ordningen är återställd i morgon. Så länge undrar jag om det hänt något väsentligt i Sverige och världen under min frånvaro?

Cornucopia - 4 timmar sedan

Brasilien fortfarande ingen oljeexportör av rang

Under tidigt 2000-tal framhävdes Brasiliens enorma offshorefynd som en mirakelkur vad gällde världens oljetillgång. Bloggen har hela tiden påtalat att landet aldrig kommer exportera olja i någon större volym, eftersom den växande ekonomin och befolkningen kommer behöva denna olja för eget bruk. Så har också blivit fallet.

Cornucopia - 17 timmar sedan

Återinför 25% livsmedelsmoms - för miljöns och klimatets skull

Den största belastningen på miljön och klimatet kallas människa. Genom att återinföra 25% i livsmedels- och krogmoms höjer vi straffskatten på att vara människa och uppmuntrar till färre människor. För miljöns och klimatets skull bör momsen alltså höjas.

Cornucopia - 21 timmar sedan

Ökad solkraftproduktion i januari

Detta inlägg är sponsrat av Solkraft Sverige, som installerat mitt solkraftsystem.
Solkraftproduktionen på min anläggning i januari 2019 överträffade samma månad förra året med 32%. Avgörande är förstås mängden snö och sol, vilket relativt sett kan ge stort utslag så här års.

Cornucopia - Igår: 12:34

Svensk offentlig sjukvård rider på kapitalistiska upptäckter

De flesta är överens om att svensk sjukvård ska vara offentligfinansierad, jämlik och allmän, i sann socialdemokratisk anda. Samtidigt måste man ha respekt för att denna socialistiska konstruktion rider på kapitalistiska upptäckter av läkemedel och behandlingar i socialistiskt avskydda länder som USA och Israel. Utan det kapitalistiska drivet skulle många behandlingar och botemedel saknas i den svenska offentliga vården.

Cornucopia - Igår: 16:01

Förbättringspunkter på Tesla Model S

Även om Tesla Model S är en fantastisk bil, nästan perfekt, så kan jag glädja hatarna med att det finns några förbättringspunkter på främst inredningen. Dessa och några till går jag igenom nedan. Notera dock att de allra flesta av dessa punkter är åtgärdade på Model 3, och några på Model X.

Cornucopia - I förrgår: 11:12

Efter nationell peak oil - Danmark inte längre en nettoexportör av olja

Danmark upplevde sin nationella peak oil 2005. Sedan 2016 är landet inte längre en nettoexportör av olja, och konsumerar mer olja än man exporterar.
Dansk oljeproduktion, konsumtion och nettoexport 1980 - 2017.

Cornucopia - I förrgår: 08:43

Hälsningar från Uhuru Peak 5895 möh

De senaste dagarna har jag varit på semester och detta mobilskrivna blogginlägg är det enda ej tidigare skrivna. Så kommer det förbli till nästa vecka. Därav inga inlägg kopplade till aktuella händelser.

Cornucopia - I förrgår: 15:56

Fredagsmys: Beskrivning av min nästa roman Fallet - och releasedatum

Dags för lite härligt fredagsmys, denna gång litterärt. Nu finns beskrivningen av min nästa roman Fallet ute tillsammans med releasedatum. Se nedan.

Cornucopia - 15 feb 19 kl. 10:17

Pension som egen företagare - bättre vänta på grund av lagändringar?

Som egen företagare har man stora möjligheter att styra sin tjänstepension, som fortfarande till skillnad mot privat pensionssparande är mestadels avdragsgillt. Men frågan är om man ska gå i fällan och låsa in pengar i pension, när pensionerna kan särbehandlas i framtida lagstiftning?Förstoringsglas, tack.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.