Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 13 December, 20:56

Cornucopia - 08 nov 18 kl. 20:21

Närbilder JFD SEAL CarrierFör två år sedan fotograferade en läsare med tillstånd från besättningen dykgruppbåten JFD SEAL Carrier på mycket nära håll. Det handlar med all sannolikhet om samma individ som på nattens film från Lidingö, på grund av den svenska flaggan på sidan.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
JFD SEAL Carrier, Lidingö, James Fisher Defence AB, DN, SEAL Carriern, James Fisher Defence Sweden AB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Närbilder, JFD, SEAL, Carrier
Cornucopia - 07 nov 18 kl. 23:21

BREAKING: Detaljfilm på dykgruppbåten JFD Seal Carrier vid Lidingö 20:e juni

Den tjugonde juni, åtta dagar innan observationen av en sannolik JFD SEAL Carrier norr om Lidingö, som uppmärksammats i DN och riksmedia, observerades samma typ av farkost vid Lidingö av en privatperson. Detta gör att alla tvivel om att en SEAL Carrier upprätthåller sig i dagsljus runt Lidingö kan avfärdas. Bloggen kan nedan publicera filmen och detaljer från observationen.

Cornucopia - 06 nov 18 kl. 16:21

Ubåten utanför Lidingö sannolikt DCE/James Fishers SEAL Carrier

Icke-ubåten, som fotograferades norr om Lidingö är sannolikt försvarsföretaget James Fisher/Vaxholmsföretaget Defence Consulting Europes dykarbåt för specialförband, SEAL Carrier. Dagens Nyheters foto matchar i princip exakt formen på båten bakifrån. Frågan är bara om det är den som tidigare levererats till FMV, eller James Fisher/DCE:s egen.

Cornucopia - 12 jul 17 kl. 15:47

Om svensk dykarfarkost - varför tiger Försvarsmakten

Bloggaren Corporal Frisk har en insatt analys av ubåten i Gävles hamn och kommer till samma slutsats som jag - att det är en dykarfarkost och inte en klassisk miniubåt. Han menar att det antingen är den ryska Triton - som i sig är en kopia den dykarfarkost som svenska Försvarsmakten använder - men mest sannolikt den svenska. Vilket väcker frågan varför Försvarsmakten inte bara medger att det var en svensk dykarfarkost.

Posh24 - 20 feb 12 kl. 08:48

Heidi och Seal kommer aldrig bli tillsammans igen!

Heidi Klum och Seal bestämde sig tidigare i år att gå skilda vägar. Det var verkligen tråkiga nyheter, för oss såg de ut som det perfekta paret. De var gifta i sju år och varje år förnyade de sina bröllopslöften.

Posh24 - 25 feb 12 kl. 19:00

Seal bryter tysnaden om skilsmässan: "Folk förtjänar en förklaring!"

Även om Heidi Klum har valt att hålla tyst om skilsmässan, har nu Seal slutligen brutit tystnaden. Han kände helt enkelt att han var skyldig människor som står utanför, men har blivit illa berörda av deras uppbrott, en förklaring. Han har nu gått ut i media och yttrat hans sida av historian: "När man publicerar sitt äktenskap lika mycket som vi publicerade det, när man förnyar sina bröllopslöften och gör alla dessa saker så ger man människor är idealisk bild av en relation som många människor strävar efter".

Posh24 - 24 jan 12 kl. 12:35

Anledningen till att Heidi skiljer sig från Seal!

Vi tyckte att Heidi Klum och Seal var det perfekta paret, men vi trodde tydligen fel. Det har gått rykten om att Heidi ansöker om skilsmässa från Seal, vi blev så förvånade! Vad kan ha gjort att det här paret vill skiljas?

Posh24 - 26 jan 12 kl. 16:14

Seal avslöjar: "Heidi och jag blir kanske tillsammans igen"

Tidigare i veckan läckte nyheterna om att ett av Hollywoods finaste par, Heidi Klum och Seal, ska skilja sig, Det är så himla sorgligt! Men vänta, det verkar som att det kanske inte är helt hopplöst ändå. När Seal intervjuades på CNN pratade han fint om Heidi.

Computer Sweden - 06 dec 11 kl. 11:26

Carrier IQ-skandalen bara en anka?

Reaktionerna mot det påstådda spionprogrammet från Carrier IQ kan ha varit överdrivna. En bedrövlig krishantering från Carrier IQ förstärkte rabaldret.

Posh24 - 07 feb 12 kl. 02:10

Är Heidi vilse utan Seal?

Heidi Klum sågs på restaurang med sina söta barn efter att ha avnjutit en familjelunch. Det ser så konstigt ut att Seal inte är med, men det är nog bäst så. Eller...?

Posh24 - 09 mar 12 kl. 09:37

Heidi Klum talar ut om Seal: "Jag vill gå vidare!"

Vi har inte hört ett ord från Heidi Klum sedan hon separerade från Seal. Men nu talar hon ut i Elles aprilnummer om deras oväntade skilsmässa. "Hur hårt det än blir, så är livet så.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 5 timmar sedan

Lunds Universitet räddade doktorand från IS - skickade in säkerhetsstyrka

"Ligga i Lund."En doktorandhandledare på Lunds Universitet fick för fyra år sedan universitet att skicka in en säkerhetstryka för att rädda en doktorand och dennes familj från Islamiska Staten i Irak. Inga terrorister får komma mellan en handledare och dennes doktorand, och framför allt inte forskningen.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Nedgångar avgör vem som egentligen är bra på aktier

I börsuppgång kan en apa vara expert på börsen. Det är när börsen vänder och går ner som det visar sig vilka som egentligen visste vad de höll på med, och nybörjarna brutalt upptäcker att stockpicking inte innebär samma aktier i alla cykler av konjunktur och börs, inte ens sk value investors högutdelare.Dagschart OMXS30.

Cornucopia - 9 timmar sedan

Amazons datahallar i Mälardalen igång - Microsoft etablerar i Gävle-Sandviken

Nej, inte heller den här gången "startade Amazon e-handel i Sverige". Däremot har nu Amazons energislukande datahallar dragit igång i Mälardalen. Samtidigt har nu Microsoft köpt mark för 269 MSEK i Gävle-Sandviken, vilket med all sannolikhet ska användas för att tömma Sverige på elkraft för att driva internationella datacenter utan att skapa särskilt många jobb.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Skattesänkningarna - så betalar du extra skatt

Många, framför allt vänsterut, är upprörda över att de får behålla mer av sin lön efter årsskiftet. För att de inte ska framstå som hycklare, kommer här hjälpsamma råd om hur du betalar in extra skatt, alternativt direkt stöder de ändamål du anser borde fått dina hundralappar. Notera att budgeten höjde statsbidragen till vård, skola och omsorg, som alltså inte drabbas av skattesänkningarna.

Cornucopia - Igår: 18:36

Moderaternas och KD:s budget gick igenom - solcellsstödet fasas ut

Moderaternas och Kristdemokraternas budget gick som väntat igenom. Det innebär omfattande skattesänkningar för de som har jobb eller är pensionärer, men också neddragningar. Aktuellt för bloggen är t ex att solcellsstödet fasas ut.

Cornucopia - Igår: 13:35

Livscykelanalys: 84% lägre CO2-ekvivalenta utsläpp för elbil jämfört med fossildiesel

En livscykelanalys från ett belgiskt universitet visar på 85% lägre CO2-ekvivalenta utsläpp under bilens livscykel när man jämför en elbil med en snål fossildieselbil. Störst påverkan har respektive lands elmix, men även fossilelkraftlandet Polen blir det lägre utsläpp med en elbil än snål fossildiesel.Livscykelanalys utsläpp CO2-ekvivalenter per km för snål diesel respektive elbil för olika länders energimix.

Cornucopia - Igår: 11:22

Icke-inflationen: Telia höjer priset för fast telefon med 22%

Icke-inflationen fortsätter att skörda segrar. Telia lämnar nu beskedet till de som fortfarande har en fast telefon att de höjer abonnemangskostnaden med 22%. Frågan är hur många som därmed har lust att behålla något de flesta knappt använder längre, när alla har en personlig mobiltelefon.

Cornucopia - Igår: 10:08

Påminnelse: Boksignering Skövde idag onsdag 16:00 - 17:00

En kort påminnelse om att jag signerar böcker på Akademibokhandeln i Skövde idag onsdagen den 12:e december mellan klockan 16:00 och 17:00. Vi ses där!Akademibokhandeln ligger i Skövde Commerce tror jag.

Cornucopia - Igår: 08:05

Budgetvotering idag

Idag med start 0900 är det budgetvotering i Riksdagen. Eventuellt också lite debatt innan. Även om det inte är helt säkert väntas M+KD:s budget gå igenom, vilket innebär ökade anslag till Försvarsmakten och rättsväsendet, och sänkt skatt för alla med jobb eller pension.

Cornucopia - I förrgår: 18:12

Nu är Skatteverkets personal krigsplacerad

"Döden och skatter."Flera myndigheter ska nu under hösten krigsplacera sin personal, senast till årsskiftet. Skatteverkets personal ska nu vara krigsplacerad, vilket väcker en del frågetecken kring vad som gäller för reservofficerare, GSS/T och hemvärnsmän, som jobbar på Skatteverket eller andra civila myndigheter.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.