Barometern > Nyheter

Monday, 17 December, 03:46

Barometern - 08 nov 18 kl. 19:55

De vinner kulturpriset Gyllene fjädernBarometern-OT:s årliga kulturpris Gyllene fjädern går till duon som driver Ölands eget "Dramaten". Vår reporter Anna mötte Anna och Anna..
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Gyllene, OT, Ölands, Dramaten, Anna

Dela artikeln

677 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De vinner, kulturpriset, Gyllene, fjädern
Barometern - 12 nov 16 kl. 06:00

Konstnär prisas med Gyllene fjädern

Konstnären Ellen Ehk Åkesson får Barometern-OT:s kulturpris Gyllene Fjädern 2016. Hon får det för att hon tar oss med till "mörkskogen", ett drömskt land där saker och ting inte är så tillrättalagda som i den synliga världen..

SmålandsPosten - 12 nov 16 kl. 06:00

Konstnär prisas med Gyllene fjädern

Konstnären Ellen Ehk Åkesson får Barometern-OT:s kulturpris Gyllene Fjädern 2016. Hon får det för att hon tar oss med till "mörkskogen", ett drömskt land där saker och ting inte är så tillrättalagda som i den synliga världen..

Barometern - 07 nov 17 kl. 07:28

Gyllene Fjädern till en mästare som blåser glas i världsklass

Dubbla ariel och tredubbla graaler. Mästaren Micke Johansson är en trollkarl med glaspipan. Nu får han Barometern-OT:s kulturpris Gyllene Fjädern för sin förmåga att bevara och samtidigt utmana äldre hantverkstekniker..

Barometern - 10 nov 15 kl. 05:00

Gyllene fjädern går till Tove Folkesson

På jakt efter mål och mening i livet började Tove Folkesson skriva ner sina tankar och känslor. Resultatet blev den hyllade romanen Kalmars jägarinnor..

UNT - 07 feb 13 kl. 08:00

Fyrisfjädern vill sluta mörka

BADMINTON. Två poäng i kvällens bortamatch mot nästjumbon Skogås och Fyrisfjädern vinner elitseriens grundserie. På papperet är det en match som Uppsalalaget ska vinna.

UNT - 11 nov 16 kl. 05:00

"Misslyckande om vi inte vinner"

Det vankas EM-kval i nya IFU Arena och det med en hel rad hemmaspelare från Fyrisfjädern..

Barometern - 30 dec 13 kl. 17:26

Upptäckare i landet mellan dröm och verklighet

Barometern-Oskarshamnstidningens kulturpris Gyllene fjädern för 2013 tilldelas konstnären Markus Åkesson, som under året fortsatt att utveckla sitt måleri och visat upp det i Paris. Markus Åkesson är en "målande historieberättare med mycket frihet i penseln". Så skrev Barometern-OT:s konstskribent Gunilla Petri i sin recension av Markus Åkessons debututställning på Galleri Arch i Kalmar i mars 2004.

Skånskan - 16 mar 18 kl. 18:00

Höjer rösterna för barn- och ungdomsfilmen

På måndag invigs den 35:e barn- och ungdomsfilmfestivalen, Buff, i Malmö. Förutom 188 filmer från 46 olika länder lägger festivalen i år extra fokus på frågan varför barn- och ungdomsfilmer får så lite utrymme jämfört med vuxenfilm och på vem som tar ansvar för barnfilmen i Sverige?
– Och så är hela Buff en fest och en manifestation där vi hyllar alla som håller på med film för en ung publik, säger festivalchefen Julia Jarl.

Sydsvenskan - 06 nov 12 kl. 06:30

Juristerna står beredda om väljarna sviker

Valdagen är här och USA förbereder sig för en rysare. Det är inte ens självklart att ett resultat blir klart under valnatten. Det går knappast att utesluta en utdragen juridisk kamp om röster.

HBL - 29 nov 12 kl. 05:30

Vad de inte säger högt

Överenskommelsen som gör det möjligt att betala ut den länge uppskjutna raten av stödpaketet till Grekland är varken entydig eller lättfattlig, och inte ens slutgiltig.Beslutet att verkligen sända pengarna till Grekland tas den 13 december. Men det är en kompromiss som alla kan leva med, och som alla kan förklara på litet olika sätt beroende på de politiska realiteterna i respektive hemland.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 6 timmar sedan

Kalmar: E22 stängdes av efter singelolycka

Barometern - 1 timme sedan

Färjestad värvar norsk landslagsman

Färjestad tar in norska forwarden Alexander Reichenberg för att förstärka truppen när Fabian Zetterlund spelar JVM och Oskar Steen är avstängd.(TT).

Barometern - 45 minuter sedan

Hundratals flydde Boko Haram vid byattack

Hundratals personer fick fly sina hem efter att byn Maiborti i Nigeria attackerats av terrorgruppen Boko Haram. - De (Boko Haram) kom runt klockan 17. 30 och började skjuta i byn, så vi övergav våra hem och flydde till Maiduguri, säger bybon Abiba Kaka till AFP.

Barometern - 45 minuter sedan

Blandat på Asiens börser

Något försiktigt positiva tongångar märks på en del av de asiatiska börserna när handelsveckan inleds. Investerarna riktar nu fokus mot USA:s centralbanks (Federal Reserve) möte senare i veckan. I Tokyo inleddes börsveckan positivt.

Barometern - 2 timmar sedan

Andlig ledare anklagas för övergrepp

En berömd brasiliansk andlig ledare, som anklagas för att ha begått sexuella övergrepp mot hundratals kvinnor under förevändning att behandla dem, har lämnat över sig till myndigheterna, uppger lokala medier.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Kisspauser krävs för tågpersonal

Tågoperatören Arriva måste schemalägga pauser så att personalen på Pågatågen kan gå på toaletten under sina arbetspass. Det kräver Arbetsmiljöverket, efter en inspektion i höstas där det kom fram att de anställda tvingas arbeta fyra-fem timmar i sträck utan toalettpauser, rapporterar P4 Blekinge.(TT).

Barometern - 2 timmar sedan

Saudiarabien: USA:s senat har påverkats

Saudiarabien menar att den amerikanska senaten, som antagit en resolution om slopat millitärt stöd till kriget i Jemen, har utsatts för "påverkan".(TT).

Barometern - 3 timmar sedan

Bidrag till Himmelsberga föreslås

Varför bidrar inte Mörbylånga kommun till bevarandet av Himmelsberga? Det undrar en medborgare som nu föreslår en ändring..

Barometern - 4 timmar sedan

SMHI varnar för snö i norr

Det snöfall som legat över norra Götaland och Svealand under söndagen är på väg norrut, och SMHI har utfärdat en snövarning för södra Norrlandskusten. Under måndagseftermiddagen väntas snöområdet nå landets nordligaste delar, samtidigt avtar nederbörden gradvis.(TT).

Barometern - 4 timmar sedan

Ingen pallplats för Thorgren

Sven Thorgren gjorde succé för några veckor sedan, när han vann en big air-tävling i världscupen i sin comeback från skada. Lika framgångsrik var han inte i söndagens slopestyletävling i den prestigefyllda inbjudningstävlingen Dew Tour i Colorado.(TT).Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.